2017 kpss de hangi oturumlara girmeliyim?

Demekki bana yanlış bilgi vermişler, çok sordum girebilirsin dediler.
Teşekkür ederim. İyi ki konu açmışım

girebilirisn

onda engel yok ki

atanamazsın

ynai o puan türleirnde atama için mezuniyet şartı var

bir de B grubu puanın yani GK GY puanın hesaplanır ama onunla da atama yok

denemek için girmenin önünde engel yok

Muhendislerinde A grubuna girebildigini duymustum ama ama emin degilim,detaylari bilmiyorum.
Ben iibf mezunuyum ve A kadrodan hazırlanıyorum. Sanırım sizde bizim sinavlara giriyorsunuz..osym nin sitesine bir bakin derim ya da meshur bir memur sitesine.
Aslında çok araştırdım girebildiğimizi yazmışlar da işte ben hiçbir bilgim olmayınca korktum bir yanlış olmasın diye

O zaman üç oturuma girmem daha doğru olacak.
Cevabın için teşekkür ederim.
Yok b grubu düz memurluk değil, şöyle söyleyeyim b grubu olmayan memurluklar için gireceğim

Ziraat mühendisliği mezunuyum girebileceğimi söylemişlerdi bana. Yoksa giremiyor muyum?

ziraat mühendisliği mezunu iseniz diğer oturumlar işe yaramaz. çözemezsiniz de zaten.

yds + genel kültür genel yetenek yeterlidir. ben iibf sandığım için üç oturum dedim.

Çok çok sağol ya yani şimdi ben bu yıl olacak olan kpss ye girebiliyorum dimi.
Ona göre az da olsa sevineyim :)
Tabi ki girebilirsiniz. Genelde p5,p6,p7,p8 ve p1 puan türlerinden mühendis uzman alımı yapılıyordu ama bu sene puan türleri değişti sanırım. Yeni katsayılar belirledirler. Yani önümüzdeki sene hangi turlerle alım yaparlar bilemiyorum. Siz en iyisi hepsine girin garanti olsun. 1 net bile olsa puaniniz hesaplanır.

Mühendisler de A grubu memur olabiliyor. Uzman, müfettiş vs.

ama son yıllarda uzmanlık müfettişlik için kadrolar İİBF ye yönelik açılıyor

mühendis atanıyorlar ama GK GY ile

bir de A grubundaki alan dersleri bir mühendis için nasıl başarılacak ki

ziraat mühendisliği mezunu iseniz diğer oturumlar işe yaramaz. çözemezsiniz de zaten.

yds + genel kültür genel yetenek yeterlidir. ben iibf sandığım için üç oturum dedim.
Anladım. Çok teşekkür ederim o zaman benim iki oturuma girmem gerekiyor değil mi . Yani cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra olacak oturumlara girmem gerekiyor değil mi?

Kafam çok karıştı

Tabi ki girebilirsiniz. Genelde p5,p6,p7,p8 ve p1 puan türlerinden mühendis uzman alımı yapılıyordu ama bu sene puan türleri değişti sanırım. Yeni katsayılar belirledirler. Yani önümüzdeki sene hangi turlerle alım yaparlar bilemiyorum. Siz en iyisi hepsine girin garanti olsun. 1 net bile olsa puaniniz hesaplanır.
Çok teşekkür ederim. Gerçekten sağolun. Çok soru sordum biliyorum ama şimdi benim tüm oturumlara girmem gerekiyor mu?
Sadece GK, GY ve yds ye girsem yeter mi?

Öyle olmuyor. Bazı kurumlar uzman veya müfettiş yardımcısı olarak mühendis alımı yapıyor. Yine kpss puanı + mulakatla. Bu alımlarda da p3 puanı dışındaki puanlar kullanılıyor. Alan sınavlarına da girmek gerekiyor bazıları için. Bir IiBfli kadar olmaz tabi ama mülakata girecek kadar net yapılıyor. Sonuç olarak yine meslektaslariyla yarıştığı için sorun olmuyor.

girebilirisn

onda engel yok ki

atanamazsın

ynai o puan türleirnde atama için mezuniyet şartı var

bir de B grubu puanın yani GK GY puanın hesaplanır ama onunla da atama yok

denemek için girmenin önünde engel yok
İşte atanabileceğimi söylediler orada bir yanlışlık var

8
Çok çok sağol ya yani şimdi ben bu yıl olacak olan kpss ye girebiliyorum dimi.
Ona göre az da olsa sevineyim :)

Mühendisler de A grubu memur olabiliyor. Uzman, müfettiş vs.

Cevabınızı görünce çok sevindim yaaa

İşte atanabileceğimi söylediler orada bir yanlışlık var
kpss ile atanmis bir memur olarak yaziyorum. iktisat mezunuyum ayrica.
bolumunuz ziraat muhendisi a grubu kadrolara atanabilirsilirsiniz ama p3 puaninizla yani genel Kultur genel yetenek puaniyla. uc oturuma girersiniz ama hem basarili olamazsiniz ki anladigim kadariyla daha hangi otutumda hangi ders var bilmiyorsunuz o nedenle oyle kolay da bir sinav degil ama hem de bu oturumlardan alacaginiz mesela p35 p49 gibi puanlar sizde hicbir ise yaramaz cunku bolum mezuniyeti mecburiyetiniz var. yani p35le alan bir kurum uzman alimi icin iktisat mezuniyetini sart kosabilir.
kpss den 87 puan aldim p3 ten ama Ankaraya ancak duz memur olarak atandim. malesef okadar kolay degil bu isler.
uzmanlik icin p3ten 95 ustu puan almaniz gerekmekte. basarilar

8

bolumunuz ziraat muhendisi a grubu kadrolara atanabilirsilirsiniz ama p3 puaninizla yani genel Kultur genel yetenek puaniyla. uc oturuma girersiniz ama hem basarili olamazsiniz ki anladigim kadariyla daha hangi otutumda hangi ders var bilmiyorsunuz o nedenle oyle kolay da bir sinav degil ama hem de bu oturumlardan alacaginiz mesela p35 p49 gibi puanlar sizde hicbir ise yaramaz cunku bolum mezuniyeti mecburiyetiniz var. yani p35le alan bir kurum uzman alimi icin iktisat mezuniyetini sart kosabilir.
kpss den 87 puan aldim p3 ten ama Ankaraya ancak duz memur olarak atandim. malesef okadar kolay degil bu isler.
CSGB geçen sene p13 puan türüyle mühendis kökenli müfettiş yardımcısı aldı.
Ben de kamuda mühendisim, uzmanlık sınavlarına giriyorum. Hiç p3le mülakata girmedim şimdiye kadar.

Anladım. Çok teşekkür ederim o zaman benim iki oturuma girmem gerekiyor değil mi . Yani cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra olacak oturumlara girmem gerekiyor değil mi?

hayır. yds'ye öncesinde gireceksiniz. nisan ve eylülde oluyordu sanırım. şu durumda nisanda girmeniz lazım. sonrasında da sadece cumartesi oturumuna gireceksiniz.

8

Kolay olmadığını biliyorum yani şöyle söyleyeyim giren arkadaşlar dolayısıyla biliyorum.
Yani benim mesajınızdan anladığım kadarıyla sadece ilk oturuma girmem yeterli olacaktır değil mi?

CSGB geçen sene p13 puan türüyle mühendis kökenli müfettiş yardımcısı aldı.
Ben de kamuda mühendisim, uzmanlık sınavlarına giriyorum. Hiç p3le mülakata girmedim şimdiye kadar.
Allah'ım şimdi ben ne yapacağımı iyice şaşırdım.
Sadece ilk oturuma gir, diğerleri olmaz diyen var.
Gerçekten kafam çok karıştı.

Allah'ım şimdi ben ne yapacağımı iyice şaşırdım.
Sadece ilk oturuma gir, diğerleri olmaz diyen var.
Gerçekten kafam çok karıştı.
İlk oturum ve dil puanı yeterli oluyor çoğu zaman ama bazen bazı kurumlar mühendislerden de alan puanı (hukuk vs. Icerenlerden bahsediyorum) isteyebiliyor. O yüzden ben girmeyin diyemem. Sonra lazım olur, arkamdan konuşmayın. :KK66:

X