2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

2.çocuk için bence hiç kimse üzülmesin , en azından bir tane var . Burada %95 tek çocuk için o kadar fedakarlık yapıyorken doğal yolla olmuyorsa ikinci çocuk için hiç kimse üzmesin kendini .
Malasef anne olunca böyle olmuyor, ister 2. ister 5. hepsi için üzülür insan. Annelik bunu gerektiriyor en azından.

Bir iki farketmez tabi ama sıfır bir çok farkediyor . O yüzden kendinizi hırpalamayın , güçlü olun diye yazmıştım.

2.çocuk için bence hiç kimse üzülmesin , en azından bir tane var . Burada %95 tek çocuk için o kadar fedakarlık yapıyorken doğal yolla olmuyorsa ikinci çocuk için hiç kimse üzmesin kendini .

Ben hiç çocuğu olmayan bir insan olarak sana katlımıyorum.Ve bu tür cümleleri için çok üzgünüm ve hiç anlamıyorum. Çünkü evet bizim hiç çocuğumuz yok ve bir çocuğu olup ikincisi ni isteyen insanlarında üzüntüsü acısı kesinlikle aynı tek fark evet onların bir evlatları olabilir 2.ci çocuk istemelerine engel değil evlatlarının bir kardeşi olması yada 2.ci kez bu duyguyu tatma istemeleri en az bana göre ilk kez anne olmalarını istemek gibi normal ve doğal hakları bu yüzden ha senin çocuğun var sen ikincisini istiyorsun istedin ama tutmadığında ikinci çocuk olmadığında üzme kendini demekte doğru değil onlarda aynı ilacı alıyor aynı umutları umutsuzlukları aynı acıları yaşıyor olan bir çocuk evet teseli olabilir ama acıyı ve üzüntüyü dindirmez arkadaşım evlat acısı evlat acısıdır biride aynı binide aynı

Evlat acısı için demedim ki , tutmamasına üzülmemesi için söyledim. Son derece realist bir yaklaşım , süreç tzor ilaçlar zor ama hiç çocuğu olmayanın tutmayınca ki üzüntüsü ile bir çocuğu olanın üzüntüsü bir olmamalı . teselli edecek bir çocuğu var ona sarılmalı . Çok basit ve gerçekçi bir söylemde bulundum , yanlış anlaşılmasını anlayamadım. Teselli etmek adına söyledim.

yazdıklarına katılıyorum. Bir çoçuk olmasını bırak, bu yola çıkarken hepimizin bir umudu oluyor, o ilaclar bizi nasıl yıptarıyor, hem fiziksel hem ruhsal olarak. Sonucu olumsuz olunca da her kes aynı üzülüyor. Bizi bizden başqa da kimse anlamıyor zaten. Allah isteyen her kese versin, 2. sini de 3. sünü de daha fazlasını da.

canım bak bana göre ben biraz daha duygusal yaklaşıyorum ve çoğu kişinin embriyo dediğine evlat diyorum onlar dışarda dölleniyor oluşuyor minimicikte olup rahmimize koyuluyor ve biz onu en az 15 gün bekliyoruz tutunup daha da büyümüse için sana göre ve çoğuna göre olmayabilir ama oda bir evlat ve bir can evlat acısı derken onu kasıt etmiştim anlatabildim umarım yanlış zamanda yanlış ve cümleler ile ettin ve etmeye devam ediyorsunuz bende bunu anlayamıyorum

Çocuğunuz var üzülmeyin demek hiçbir bir zaman yanlış cümle değil , yanlış zaman hiç değil . Olumsuz sonuç almış üzme kendimi birçoğumuz defalarda uğraştık hiç çocuğumuz yok demek. Son derece doğrucu bir cümle. Üzme kendini diyorum üzme çünkü bir çocuğun var, kimseyle tartışmak için de yazmadım . Doğru açıdan bakmak lazım . Ben 4 kere denedim tutmadı , ama ah vah diyenlerden çok yanımda güçlü duranlar beni daha güçlendirdi. Bu sebeple o arkadaşın kendini üzmemesini temenni ettim. neyse başka yorum yazmıycam , herkes değişik görüşler beyan ediyor.

cango58 canım elbette çok üzüldün bugun.üzülmektede cok haklısın.şimdi yazılanlarada baktımda 1 çocuk 2 cocuk vs.bence konuşulması gereken bunlar değil.çünkü hepsinin yeri eminm farklıdır.seninde ve sen gibi 2. Çocuğu isteyen arkadaşların ne kadar istediğine şahit oluyoruz burada. Ama önemli olan istiyorsan vazgeçmemen.Allah çok büyük inşallah senin mucizenede şahit olmayı Allah bizlere nasip etsin canım

Canım şuanki ruh halim kötü evet Kocaman Bi kızım var ve üzerine kalbi durup karnımda ölen Bi tüp bebek deneyimim var yani ama şunu unutmayalımki döllenen embriyo varda transfer yapılıyorsa bu geçiçi de olsa hamileliktir o kullandığımız ilaçlarla beraber yapay Bi gebelik yaşayıp testin negatif sonucuyla düşük yaptığımız varsayılır bu da bana ağır geldi kimseyi kırıp incitmek istemem ama böyle sert ifade tarzıyla değilde daha yumuşak cümle olursa yanlış anlaşılmaz en azından ya Bi tane varmış ona sarıl ondan güç al desen farklı yön olur

Sadece kendini üzmemem için sadece sana özel söyledim ,.Ne güzel bir çocuğun var diye.Normalde de kimseye de böyle şeyler yazmam sadece gerçekten üzüldüğünü hissettim ve seni teselli etmek istedim. 10 çocuğunda olsa düşük çok acı o başka bişey , sadece teselli kaynağın var demek istedim. herkes ilaçlardan çok hassas , herkesin içinden geçen bişeydir bu söylediğim.

Bu konudaki fikriniz beni uzdu. Burda herbirimiz birer anne adayiyiz isterse 5. Cocugunu istesin sonucta burda benimle ayni emegi maddi manevi harciyorsa, bunca hayal emek veriyorsa, negatifte benimle ayni uzuntuyu yasiyorsa, kacinci oldugunun ne onemi var? Belki bir gun bizde evlatlarimiza kardes istiycez lutfen biraz daha dikkatli daha insalcil yazalim yazisalim. Evlat asktir

Sonu güzel olsunda varsın bir ay daha geç olsun seninde canım hayırlısı ne ise o olsun . Yarın haberlerini bekliyorum

Aynen öyle canım hastaneme ve doktoruma güvenim tam ne derse kabulümdu zaten . Hayırlısı değilmişki olmadı. Beklicez bakalım .

İnş canım saol :) ömrümüz beklemekle geçiyor zaten 2 ay beklemiştim bir ay daha beklerim :)

cango58 cum seni cok iyi anliyoruz
2. Cocuk icin ugrasmak belki bizim ilk cocuk beklentiisnden bile zor olabilir
Cunku kizin da kardes bekliyor
Biz sadece eslerimizi dusunuyoruz sen iki kisiyi birden dusunuyosun
Ama dedigim gibi yaşın genc ve sansin var
Lutfen uzme kendini
Allah in onu sana ne zaman gonderecegini birtek o biliyor.. biz sadece dua edebiliriz
İnsallah dileklerin kabul olur

Mesaji yazan arkadasin niyetinin yanlis anlasildigini dusunuyorum
Mesajda duygu olmadigi icin yanlis anlasildi sanirim

Son düzenleme:
Teşekkür ederim güzel Dilek'lerin için hepimize Rabbim istediğimizi yaşatsın hepimiz başka başka hayatlar yaşıyoruz sınavlarımız çok farklı hele tüp bebek gibi Bi yola çıkış kararı zaten zor herkesi anlamak gerekir yeri geliyor ailemize yakın çevremize anlatamıyoruz derdimizi sürecimizi karmakarışık duygulara giriyoruz bide aldığımız hormonlar cabası arkadaşımız sadece teselli amaçlı yazdığını söylemiş zaten ben de ruh hali iyi olmadığım Bi gün eğer nasibimde varsa Rabbim bana da sizlere de yaşatsın bu duyguyu G goradanaz da kusura bakmasın diğer arkadaşlarda

uzuntunuzu ve kirginliginizi okadar iyi anlıyorum ki Rabbim hayırlı zamanda tekrar evlat sahibi olmanızı nasip etsin.cani gönülden diliyorum isteyen herkese Allah'ım tekrar tekrar nasip etsin bu duyguyu.birkac gün önce bende negatif sonuç aldım.2 tane evladım var biri kız diğeri erkek.yinede çok üzüldüm negatif olmasina.umit ettim hayal kurdum maddi manevi bir sürü yükün altına girdim.Allahtan hayırlısını istedim.kismet değil mis.ama çocuklarım olmasına rağmen yinede üzüldüm.bende 3. Çocuğu istiyorum arkadaşım.Allahin hazinesi geniş istemek dua etmek çabalamak gerekiyor.hayirlisiyla isteyene ikinciyi üçüncüyü dördüncüyu versin inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…