2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Canım bence sıkıntı soledikleri değil zaten biraz tavrı sertti ondan tepki aldı.bazen biri üzüldüğünde, düştüğünde sert sözler onu kendine getirebilir ama kiminide daha da ezer, üzer ayağa kalkmasına yardımcı olmaz.yoksa art niyetle birşey sölendiğini bende düşünmüyorum.kendince avutmak istedi.neyse geçti gitti.burası bizim sığınağımız gibi.kimseye bazen en yakınımıza anlatamadığımızı, burada tanımadığımız ama kendimize çok yakın hissettiklerimize anlatıyoruz.elbette yazısarak konustuğumuz içinde yanlıs anlaşılma olasılığı fazla oluyor.o kadar şanslı sayıyorum ki kendimi, sizlere derdimi anlatabildiğim için.bence en önemlisi bu, bunu da korumamız lazım.daha kimbilir hangi desteğe anlayışa muhtaç insan gelecek aramıza.Allah her isteyenin muradını tez vakitte versin, negatif sonuçlar almış yıpranmış yorulmuş arkadaşlarada böle dertleşebileceği arkadaşlar nasip etsin

Aa bende okudum aynı sözü

Sanırım benim durumuma yazmışsın canım . Şimdi şöyle açıklayayım bildiğim kadarıyla tabiki:) transferden önce progesteron hormonu için ilaç henüz kullanmadan önce evet değerinin 1.5 sanırım tam bilmiyorum onun altında olması gerekiyor benim bir hafta önce 0.95 çıkmıştı bn sonra progestan fitil kullanmaya başladım . Normalde çoğu hastane transferden bir hafta önce kan yapıp bir daha bakmıyor o değerin yükseldiğini farz ediyorlar . Ancak benim hastanem transfer günü progesteron değerine bakıyor bir hafta boyunca kullanılan progestan ilacı işe yaramışmı diye biliyorsundur ki bu hormon eksik olursa ya hamile kalınmıyor, yada düşük gerçekleşio rahimdeki sarı cisim eksiliğmiş sanırım . Doktorum garantiye almak istedi transfer zamanı değerin 9 üstü olmasını uygun görüo dediğine göre yeni bir uygulama bir nevi tabiki Allah bilir ama garantiye almak istiyor kendisini ve beni. Henüz böyle yapan bir hastane ve doktor İnan’ın bende duymadım ama doktorumun kanaati buydu. Hamile kalındığında düşük. Riski olmasın diye sanırım çünkü hamileyken progesteron değerimizin yüksek olması lazım . Umarım anlatabilmişimdir şimdi ben bunu söylerek sizlerde kafa karışıklığı yaşatmak istemem benim yaşadığım durum bu

Canım transferden 1 hafta önce progesteron jele başlamadan evvel ölçüm yapılıyor o zaman bizim merkezde 2 nin altı olmasını istiyor yoksa erteliyor.ama gülümse hayata nın testi transfer sabahı yapılan test.1 haftadır progesteron kullandığı için yukselmiş olması lazım.ama yeterli yükselmemiş.

Aynen iste benimde 6 gun once 0.98 di. Bir daha bakilmadi. Neyse doktorlar bilir isini fazla karistirmayalim :) valla konusa konusa uzman olucaz burda

Canım bişi sorcam peki sen transfer öncesi proluton depot yaptırdın mı?

Amin canım benim aynen ağzına sağlık

Aynen iste benimde 6 gun once 0.98 di. Bir daha bakilmadi. Neyse doktorlar bilir isini fazla karistirmayalim :) valla konusa konusa uzman olucaz burda

Ay valla bi arkadaşım var oda çocuk istiyo bu yıl.ben böle öğrendiklerimi anlatıodum takılıo bana dioki sen artık çocuk da doğurtursun dio

Herzaman birbirimize destek olmak için burdayız canm.İnşallah güzel sonuçlar alıp umut bekleyenlere umut olalım,bizler de deneyimlerimizi paylaşarak yol gösterelim istiyorum.Bu tedavide stres çok fazla oluyor.O yüzden yanlış anlamalar da olabiliyor aslında. Ben iki kayıp yaşadım Allah kimseye yasatmasin ve ikinci kaybımda daha yatagimdayken gelen misafirlerden biri içeri girer girmez niye böyle oluyor senin bebeklerin falan dedi. Nasıl bozulmuştum hala da unutmam.Allah bu oğlunu sana bağışlasın diyorlardı.O bile canımı sıkıyordu sanki artık herkes benim bir daha nasıl olsa çocuk getiremicegimi düşünüyor gibi.Ben öyle saniyordum.Şimdi diyorum ki önce oğluma iyi bir gelecek sonra da hayırlı sağlıklı evlatlar istiyorum.Yani o zamanki ruh halimle oğlum için bulundukları temenniler bile ağır geliyordu.Şimdi daha sağlıklı düşünüyorum tabi.Benim tedavilerim pgt yöntemi ile oluyor.Dilerim hiçbirimizin emeği araya gitmesin canm..Allah herkesin hayalini en yakın zamanda karşısına çıkarsın. Yürekten diliyorum.

Şükür buna ama rabbimin hazinesi çok neden istemeyelim dimi ama verecek olan o rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah çifter çifter

Şükür buna ama rabbimin hazinesi çok neden istemeyelim dimi ama verecek olan o rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah çifter çifter
İnnnşallah canım vallahi hayırlısıyla ikizlerim olmasını isterim.:))Allah hayırlısıyla gönlümüzdekini versin inşallah..

Canım bişi sorcam peki sen transfer öncesi proluton depot yaptırdın mı?

Şimdi benim yüzümden kimsenin kafası karışmasın ya lütfen başıma geleni yazdım sadece sizler gönlünüzü rahat tutun arkadaşlar benim hastane ve doktor uygulamam bu şekildi sadece

Yok canım ben sadece estrofem ve progestan fitil kullandım. Bir sonrakinde nasıl ilerlicek ne gibi ilaç vericek hiç konuşmadık. Dediğin ilaçta progestan gibi birşey değil mi ?

BEn instegramda okudum canm.Erdem Taşkınsu..Sen de mi aynı yerde gördün yoksa? :))

Ay evet bende pozitif düşünme üstüne bişiler izlerken youtube da görmüştüm kendisini.anlattıklarıda baya hosuma gitmişti.instgramda pek bişi anlatmıo ama youtub daki videoları gercekten iyi gelmişti bana.

İnstegramda sözleri yazıyor canm.Gerçekten çok motive ediyor yazdıkları. Youtube taki videolarına ben de bakayım.İhtiyacımız var çünkü böyle iyi hissettiren sözlere.

Seni çok iyi anlıyorum
İkinci evladım için 3. Kez miyon operasyonu geçirdim şimdide tüp bebek surecindeyim ikinci kez hamile kalmak tekmeleri hissetmek kucağına almak emzirmek istiyorum yıllardır elbette avunmak için evladımız var ama bu onlara kardeş verme isteğimizi yeniden anne olma isteğimizi engellemiyor
Bunu anne olduğunuzda yeniden anne olma isteğiniz canlandığın da anlayacaksınız
Evet en azından evladına sarıl ondan güç al dense daha iyi olurdu
Seni çok iyi anlıyorum. Benimde şubatta kaybim oldu ekim ayı zor geçti o ay doğacaktı çünkü
Bunlarda bir imtihan kardeşim Allah kaldiramayacagimiz yük vermez bugünlerde geri de kalacak İnşallah rabbim tez zamanda sana evladını nasip etsin inşallah sağlıkla

Canım yanlış bilmiyorsam (bilen arkadaslar düzeltsin lütfen) sarı cisim eksikliğinden kaynaklanan infertilite de bu işaç kullanılıyor.bu eksikliği gideriyor.bu sarı cisimde bir hormon sanırım ve progesteron hormonu üretimini sağlıyor.progesteronda bebeğin tutunmasını sağlıyor.

Aynı şeyden bahsediyoruz sanırım ben de dediğin ilacı değilde progestanı kullanmış oldum sanırım onun için. amann cidden doktor olup çıkıcaz bazen diyorum ki keşke hiç bişey bilmesek bazıları patır patır doğruyor ne sarı cisim nedir bilir ne progesteron hormonunu . Net bişeyde bilmiyorken allak bullak oluyor kafamız . Önümüzdeki ay doktorla konuşucam olmadı bu ilaçlarsan bahsederim kendisine kızadabilir gerçi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…