- 14 Eylül 2015
- 307
- 221
- 23
- 36
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
-
- #3.581
Çalışan anneler devletin doğumdan sonra verdiği paralar için önceden başvuru filan gerekli mi bir bilginiz var mı acaba ?
Asgari ücretle çalışırken hamilelik ve doğum nedeniyle bu yıl 16 hafta izin kullanan sigortalı kadm 4099 lira iş göremezlik ödeneği alacak. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Tüm ödemeleri alan anneye ilk çocukta en az toplam 4521 lira ödenecek.
Böyle birşeyi ben ilk kez duyuyorum bu çalışan anneler deyince emekli sandıgına bagli memur anneleride kapsıyormu?Çalışan anneler; doğum sonrasında raporları bittiği zaman 'hiçbir başvuru gerektirmeden'ziraat bankasından rapor paralarını yani iş göremezlik paralarını alabilecekler.Ayın sadece 8. ve 14. gün aralığında.Diğer günlerde nekadar para yattığını göremez ve çekemesiniz.1ay geçirdiniz diğer ay gidip alabilirsiniz paranız kalır adınıza. Rapor parası haricinde yine bankadan çalışan anneye 1.çocuğa 300tl çocuk parası ödenir. Çalışmayan anne ise sadece 120tl 1 kerelik doğum yardımı alır. Eşi sgklı ise bankaya eşi adınada yatabilir.
Umarım anlaşılır olmuştur
Özelde veya kamuda farketmez çalışan SSK sı olan tüm anneleri kapsıyorBöyle birşeyi ben ilk kez duyuyorum bu çalışan anneler deyince emekli sandıgına bagli memur anneleride kapsıyormu?
alma imkanin varsa al tabi ben sürünerek de olsa gidiyorum serum takiyor dr ama rapor vermiyorÇalışan arkadaşlar 32 haftada mı izne ayrılacaksınız ben sıcaklardan ve iş temposundan rahatsız oldum 32 den önce rapor alacağım
Şu anda benimki de vermiyor 32 den 10 gün önce verecekalma imkanin varsa al tabi ben sürünerek de olsa gidiyorum serum takiyor dr ama rapor vermiyor
Bebek dogunca postaneye gidip süt parasi,rapor parasi almak icin geldik mi deniliyorÖzelde veya kamuda farketmez çalışan SSK sı olan tüm anneleri kapsıyor
Rapor parası ziraat bankasına zaten sistemde görünüyor raporBebek dogunca postaneye gidip süt parasi,rapor parasi almak icin geldik mi deniliyor
ben 32 de çalışabilir raporu alıp 37 de ayrılmayı düşünüyorum bebeğimle daha cok vakıt gecirmek içinÇalışan arkadaşlar 32 haftada mı izne ayrılacaksınız ben sıcaklardan ve iş temposundan rahatsız oldum 32 den önce rapor alacağım
Ücretsiz izin kullanmayacak olsam bende öyle yapardım ama 6 ay da ücretsiz alacağımben 32 de çalışabilir raporu alıp 37 de ayrılmayı düşünüyorum bebeğimle daha cok vakıt gecirmek için
Raporluyken iş veren maaş yatırmıyor ki SGK maaşının 2/3 ünü veriyorHanımlar rapor parası nasıl oluyor herkes için mi geçerli zaten raporluyken maasimizi alıyoruz öyle değil mi ben öğretmenim daha önce böyle bişi duymamistim
bende 2 ay daha ücretsiz izin kullanacağımÜcretsiz izin kullanmayacak olsam bende öyle yapardım ama 6 ay da ücretsiz alacağım
Bence ücretli izin süresi çok az doğum öncesi kullanılmasa bile bebek 4 aylık henüz çok küçük oluyor bırakmak içinbende 2 ay daha ücretsiz izin kullanacağım
Ben geçen yıl erken doğum yaptım 4 ay doğum izni verdiler bu süreçte 300 tl doğum yardımı aldım maaşım da normal yattı en azından ben öyle biliyorum da şaşırdım bunları duyuncaRaporluyken iş veren maaş yatırmıyor ki SGK maaşının 2/3 ünü veriyor
Kamuda öyle mi bilemiyorum ki kamuda çalışanlar daha iyi bilirBen geçen yıl erken doğum yaptım 4 ay doğum izni verdiler bu süreçte 300 tl doğum yardımı aldım maaşım da normal yattı en azından ben öyle biliyorum da şaşırdım bunları duyunca
Merhabalar seninde Doğum öncesi iznin yanıyor mu yoksa kurtarıyor Musun? Benim tam eylül başı olduğu için kullanamayacağım sanırım Ve yaz tatiline denk geldiği içinde aktaramıyormuşuz bi bilgin var mı ?Hanımlar rapor parası nasıl oluyor herkes için mi geçerli zaten raporluyken maasimizi alıyoruz öyle değil mi ben öğretmenim daha önce böyle bişi duymamistim
Merhabalar seninde Doğum öncesi iznin yanıyor mu yoksa kurtarıyor Musun? Benim tam eylül başı olduğu için kullanamayacağım sanırım Ve yaz tatiline denk geldiği içinde aktaramıyormuşuz bi bilgin var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?