• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri

canim ben dun hastaneye gittim..cok sukur hersey yolundaydi..16 +5 gunluk olmam gerekirken 18 haftalik ciktim..ama malesef cinsiyetini ogrenemedim..popusu bize donuktu..doktor 3 hafta gelmemi soyle ..ayrintili ultrasyon var dedi.
benım gıttıgım doktor cinsiyet söylemek ıstemedı o hastaneden cıkıp başkasına gıttım 2 dakıka da söyledi bana 3 hafta beklemene gerek yok başka yere git

canim bu hafta gide bilirsem bsska doktora gidicem..sen kac haftalikken ogrendin cinsiywtu
son adete göre 15+2 ultrasona göre 15+6 da öğrendım yanı daha 16 ya girmemiştim canım. devlette ki doktora cinsiyetı ne zaman söylersınız dedım hiçbir zaman dedi . şaka gibi değil mi prensibi öyleymişte (!!!) keşke insan olmadan doktor olmasalar . bu kadın doktorculuk oynuyor dedim cıktım. aşırı kasık kramplarım var dedım bakmadı akıntım kokulu 2 haftadır dedım bakmadı artık 16 . haftaya gırmısım ertesı gun 16 hafta 3 lü test için cagırdılar dedım bakmadı masada oturdu gönderdı oradan cıkıp baska doktora gıttım 30 dakıka muayene ettı benıde bebegı de. hem vajınal muayene yaptı hem akıntıdan örnek aldı hem bebegın kalbıne tekrar baktı başka şeylerıne baktı . doktor gercekten çok önemli

Bebekler annenin dişinden kalsiyum almazmış. Hamilelikte diş çürümesinin nedeni; ağızdaki asit artışı, hormon düzensizliği, diş fırçalayamamamız, ve düzensiz beslenmeymiş. Bikaç yerden böyle okumuştum.
bebek eger anne yeterlı kalsıyumu bulamazsa elbette ki anneden cekmeye başlar ama önce kemıklerden mı dişlerden mi bilinmez tabı bebegı kalsıyumsuz bırakmamak lazım. en zengın kalsıyumda sade soda da var

Benim 11 nisanda 17 haftalıkken oluyor yani cnm..ilk bebegimde de öyle olmuştu yani illa 20 yada sonrası değil doktorun ayarlar onu..
internette perinatoloğları dinledim 20. hafta diyorlar ama yani bebek gelişecek ki 20 haftaya kadar oluşmayan yapıları ya da henüz yeterince gelişmeyen yapılarına nasıl bakacak o zaman bence illa 20 hafta yanii ben öyle anladım. erken gidilirse bağzı şeyler görülmeyeblir. uzman bir perinatoloğun 20. jaftadan önce bakacagını sanmıyorum

17 haftalik anneler birsey danismak istiyorum karinda karincalanma gibi seyler hissediyorum bu bebegimin hareketleri olabilir mi
ben 14-15 . hafta arasında bir şeyler hissetmeye başladım aralıklı olarak ama bagırsak hareketeri falandır sandım hatta bır kere yılan gıbı kayma farkettım gaz galıba dedım ama 15. haftada karnıma muzık dayadım acaba tepkı alır mıyım dıye bır baktım 2 tane pıt pıt geldi sankı suyun ıcınde balncuk oluşurda atlar ya öyleydi aradan 3-4 gün geçti sabah daha yataktan kalkmamıstım sır üstü yatıyordum bır baktım gbegımın sagında küçük bir kavun düşün ya da kocaman bir portakal dıyelım bır baktım cıkıntı aaaaa diye bagırdım eşimi çagırdım o da gördü yanı resmen dışardan göründü ama ben oraya toplanırken hareketı farketmedım sonra yataktan kalktım kahvaltıdan sonra ayaklarımı uzattım oturdum kucagımda loptop bir şeyler kuyordum birden bıre karnımda kaymaya başladı hemen ittım bılgısayarı hemen karnımı açtım eşimde yanımda oturyordu zaten bır baktık dısardan resmen görünüyor bebek ordan oraya kaydı yarım saat yanı şunu diyecegim ben sonradan anladım ki ilk hıssettıgım hareketlerde bebek hareketıymıs aynı hareketler sadece netleştı şimid 16. hafta sonundayım yanı 1 haftadır hareketlerı net hıssedıyorum ve gıderek hareketler daha belırgınleşmeye başladı artık karnımda bebek nerede sabıt duruyor anlıyorum.

hergun saat 5 -5.30 arası mutlaka hareket edıyor. nerdeyse 1 saate kadar cok hareketli oluyor. şu an da hareket halinde mesela.bunu farkettım. eger pt pıt diye bir şey hiisediyorsan o tekme canım. boncuk patlar gıbıde dıyebılırız. bır de bebek sabıt bır yerde uyuyor onu farkettım hep aynı yere gelıp yerleşiyor ve orada hıc hareket etmıyor rahme yakn yan yatıyor anlıyorum ki uyuyor galıba uyumak ıcın yer secıyor ben öyle anladım

Dün doktora gittik. Bana folik asite devam dedi. Bide elevit ve ferrum fort verdi. Bi de kızımız el salladı bize :halay::halay::halay::halay:ay patilerine kurban onun.:anne::anne::anne:

ben 14-15 . hafta arasında bir şeyler hissetmeye başladım aralıklı olarak ama bagırsak hareketeri falandır sandım hatta bır kere yılan gıbı kayma farkettım gaz galıba dedım ama 15. haftada karnıma muzık dayadım acaba tepkı alır mıyım dıye bır baktım 2 tane pıt pıt geldi sankı suyun ıcınde balncuk oluşurda atlar ya öyleydi aradan 3-4 gün geçti sabah daha yataktan kalkmamıstım sır üstü yatıyordum bır baktım gbegımın sagında küçük bir kavun düşün ya da kocaman bir portakal dıyelım bır baktım cıkıntı aaaaa diye bagırdım eşimi çagırdım o da gördü yanı resmen dışardan göründü ama ben oraya toplanırken hareketı farketmedım sonra yataktan kalktım kahvaltıdan sonra ayaklarımı uzattım oturdum kucagımda loptop bir şeyler kuyordum birden bıre karnımda kaymaya başladı hemen ittım bılgısayarı hemen karnımı açtım eşimde yanımda oturyordu zaten bır baktık dısardan resmen görünüyor bebek ordan oraya kaydı yarım saat yanı şunu diyecegim ben sonradan anladım ki ilk hıssettıgım hareketlerde bebek hareketıymıs aynı hareketler sadece netleştı şimid 16. hafta sonundayım yanı 1 haftadır hareketlerı net hıssedıyorum ve gıderek hareketler daha belırgınleşmeye başladı artık karnımda bebek nerede sabıt duruyor anlıyorum.

hergun saat 5 -5.30 arası mutlaka hareket edıyor. nerdeyse 1 saate kadar cok hareketli oluyor. şu an da hareket halinde mesela.bunu farkettım. eger pt pıt diye bir şey hiisediyorsan o tekme canım. boncuk patlar gıbıde dıyebılırız. bır de bebek sabıt bır yerde uyuyor onu farkettım hep aynı yere gelıp yerleşiyor ve orada hıc hareket etmıyor rahme yakn yan yatıyor anlıyorum ki uyuyor galıba uyumak ıcın yer secıyor ben öyle anladım
Cok guzel anlatmissin tesekkur ederim benimde solumda çıkıntı oluyo bebegim ilk ogrendigimizde de soldaydi bide ilk bebegin mi genellikle ilk gebelikte hareket gec hissediliyomus

Dün doktora gittik. Bana folik asite devam dedi. Bide elevit ve ferrum fort verdi. Bi de kızımız el salladı bize :halay::halay::halay::halay:ay patilerine kurban onun.:anne::anne::anne:
12 hafta dan sonra gerek yok kullanmaya diyorlar folik asit ama içtiğimiz vitaminler de de var canım hayırlı olsun kızın ne güzel öğrenmişsin

internette perinatoloğları dinledim 20. hafta diyorlar ama yani bebek gelişecek ki 20 haftaya kadar oluşmayan yapıları ya da henüz yeterince gelişmeyen yapılarına nasıl bakacak o zaman bence illa 20 hafta yanii ben öyle anladım. erken gidilirse bağzı şeyler görülmeyeblir. uzman bir perinatoloğun 20. jaftadan önce bakacagını sanmıyorum

Ayrıntılı ultrason
Ayrıntılı ultrasonun en sık kullanıldığı haftalar 17 – 18. haftalardır. Ayrıntılı ultrasonografi uygulaması ortalama 20 – 30 dakika sürmektedir. Detaylı ultrason normalde hamilelik döneminde 1 defa yapılır. Ancak herhangi bir şüphe ya da risk görüldüğünde 3 – 4 hafta sonra tekrardan ultrason çekilebilir....

Ben de okuyorum tabiki gördüğünüz gibi 17.haftada başlıyor tarama ve bir radyoloji uzmanı tarafından yapılıyor eğer sıkıntılı bir şey varsa ikinci düzey tarama yapılıyor.. perinatolog dediğiniz şey riskli gebeliklerde uzmanlaşan kişiye denir. ayrıntılı ultrason radyoloji uzmanı tarafından yapılır bir daha okuyun bence..Ankarada hastanesinde baş hekim olan doktorum ve yine Ankarada ün yapmış radyoloji uzmanı doktorumdan daha iyi bilmediginiz kesin..hem soruyorsunuz hem cevabı beğenmiyorsunuz biliyorsanız sormayın lütfen..

Hanımlar mrb 14 teyim artik cok şükür ama bu bel ağrısı beni deli ediyo o kadar şiddetli ki yatakta sağdan sola donemiyrm daha şimdiden 3 gündür de karnimin alt kısmında kasiklarimin tamaminda bi agri ve acima yani belimde bi can simidi var onun aşağısı komple ağrılı gibi sizde bunlar olan var mi çözüm arıyorum doktorlar da sunu yap yada şundan demiyo oyyy oyy:KK43:

Ayrıntılı ultrason
Ayrıntılı ultrasonun en sık kullanıldığı haftalar 17 – 18. haftalardır. Ayrıntılı ultrasonografi uygulaması ortalama 20 – 30 dakika sürmektedir. Detaylı ultrason normalde hamilelik döneminde 1 defa yapılır. Ancak herhangi bir şüphe ya da risk görüldüğünde 3 – 4 hafta sonra tekrardan ultrason çekilebilir....

Ben de okuyorum tabiki gördüğünüz gibi 17.haftada başlıyor tarama ve bir radyoloji uzmanı tarafından yapılıyor eğer sıkıntılı bir şey varsa ikinci düzey tarama yapılıyor.. perinatolog dediğiniz şey riskli gebeliklerde uzmanlaşan kişiye denir. ayrıntılı ultrason radyoloji uzmanı tarafından yapılır bir daha okuyun bence..Ankarada hastanesinde baş hekim olan doktorum ve yine Ankarada ün yapmış radyoloji uzmanı doktorumdan daha iyi bilmediginiz kesin..hem soruyorsunuz hem cevabı beğenmiyorsunuz biliyorsanız sormayın lütfen..
kızmana gerek yoktu. sorarken bilmiyordum sonra arastırmaya başladım. perinatolog riskli gebelik uzmanı evet ama aynı zamanda ayrıntılı ultrasonda bir radyologdan daha uzman bu yüzden zaten riskli gebelik uzmanı . Aydan biri ni dinle bakalım o ne diyor

amacım polemik yapmak değildi ama malesef her şeyı kişisel algılıyoruz hemen bır kızma eğilimimiz var sor sorduysam eger gelen her cevabı kosulsuz doğru bulacagım demek değil ki .. neyse bazen olmadık zamana denk gelır bazı şeyler kızmayacakken kızarız ben de oyle yaparım bazen. tekrra dinle demişsin tabi dinleyecegimde arastıracagım da amacım bebegımın için en iyi olabı yapmak zaten yoksa burada haklı cıkmak değil. senn dediğin doğruysa yanlış anladıysam dogrusunu yapmaya calısacagım söyledıgını dıkkate alıp tekrar bakıcam. teşekkür ederim.
ayyyy bu arada bebegim tekme attı :)o da mı kızdı acaba annesine

Selam arkadaşlar ben de 17 haftalık gebeyim ama ben hala bebeğimi hissedip hissedemedigime emin degilim.. yani arada ufak tefek segirme gibi seyler oluyor ama bagirsak hareketi ya da gaz gibi.. tam olarak bebegimi hissetmek istiyorum artik.. bundan once bir gebelik kaybim var bir sey olacak bir sey okdu diye surekli panik icindeyim.. benim gibi hissedemeyen var mi aranizda cok uzgunum.. :(

Kızlar 17 haftadayım 2 haftadır bel ağrım çok kötü. Dr belde kemik eğriliyo ondan dedi. Merak ettiğim kız bebek bekleyenlerin beli ağrıyo mu ben gibi ? Erkekte bel ağrır diyo herkes de

Back