becerebilem tiksindirmeden bıraktırsın diyorum bende. öyle sen artık büyüdün emmeen gerekmiyordan fln anlamıyor. öğün azaltmayı da denedim olmuyor. işten geldiğim için özlüyor daha annemden aldığımda başlıo meme meme die sabah kdr emiyor. kaç aydır 1g bile kilo almadı hep 10 kg. iki lokma yedirebilirsek göbek atıyoruz.canım sen bilirsin ama memeden tiksindirmeyin diyor tüm uzmanlar. bıraktırmak zor elbette bunca zaman doyduğu,huzur bulduğu, acılarını dindiren en güvenli yerdi.birkac günde alışması mümkün değil elbette
yiyen çocuğun bırakması daha kolay. bnm ki meme delisi severke yediği doğru düzgün bişey yok eline vereyimde yesin oyalansın dediğim. bizde parkta bahçedeyiz. bu süreçte yanında olmak için bayram tatilini seçtim ztn. en azından sarılarak öperek yanında olduğımı onu sevdiğimi hissetsin die. bnm kuzenlerim de var. meme yok sen büyüdün dedim bidaha istemedi diyolar mesela. düşkün olan bebeğin bırakması daha zor benceBen konuşarak bıraktırdım. Eline bol bol meyve verdim. Hep dışarıda vakit geçirdik aklına gelmesin diye. En kurtarıcı pipetli suluk oldu. Onunla teselli buluyordu sanki. Gece uyanırsa da tablet açtım. Çok şükür bir hafta yeterli oldu. Sonra tableti kaldırdık
emeewk mi uyuyordu. gündüz emmeyi bitirdik gibi. aramıyor pek. aklına gelince de yüzünü buruşturuo eee olmuş dimi diyorum kafa sallıo. ama uykuya memede alıştığı için uyuyamıyor çok çokk ağlıyor. bugün dayanamayıp emzirdim napıcam bilemiyorımKuzum geçmişi okumadım bayadır yoktum.
Ben 1 ay kadar önce memeden kesebildim.
Uzun sürdü bırakması.
Önce anlattım 10 gün kadar süt azaldı artık büyüdün bardaktan süt içmelisin diye. İstedikçe verdim yine memeyi.
Sonra sabır taşı sürdüm o buruk haliyle yine emdi 5 gün kadar niye tadı böyle diye sorgulamadı bile. Sabır taşını aldığım aktar emmeye devam eder ver sen yine dedi. Ben de devam ettim. Artık eeğhh olmuş bu demeye başladı ama emiyordu az da olsa. Bir gün saçım dökülmüş bir tel mememde kalmış sanırım banyodan sonra onu gördü eğk olmuş dedi sil dedi. Baktım etkili silemem dedim. Daha da emmedi.
Emerek uyumayı bırakmıştı. O dönem gün içinde çok çok yorduk önce salonda hep birlikte yuvarlandık. Sonra ışık kapattık. Kendi kendine uyudu. Yanında beni istiyor uyumadan önce. Memeyi azalttıkça uykuya kendi kendine geçmesini de göstermek gerekiyor sanırım. Biraz zamana yaymayı dene. Yalan olmasın ben en son Mart’ta yazdım sanırım buraya. O dönemde başladım Mayıs başında anca bıraktı.emeewk mi uyuyordu. gündüz emmeyi bitirdik gibi. aramıyor pek. aklına gelince de yüzünü buruşturuo eee olmuş dimi diyorum kafa sallıo. ama uykuya memede alıştığı için uyuyamıyor çok çokk ağlıyor. bugün dayanamayıp emzirdim napıcam bilemiyorım
yiyen çocuğun bırakması daha kolay. bnm ki meme delisi severke yediği doğru düzgün bişey yok eline vereyimde yesin oyalansın dediğim. bizde parkta bahçedeyiz. bu süreçte yanında olmak için bayram tatilini seçtim ztn. en azından sarılarak öperek yanında olduğımı onu sevdiğimi hissetsin die. bnm kuzenlerim de var. meme yok sen büyüdün dedim bidaha istemedi diyolar mesela. düşkün olan bebeğin bırakması daha zor bence
emeewk mi uyuyordu. gündüz emmeyi bitirdik gibi. aramıyor pek. aklına gelince de yüzünü buruşturuo eee olmuş dimi diyorum kafa sallıo. ama uykuya memede alıştığı için uyuyamıyor çok çokk ağlıyor. bugün dayanamayıp emzirdim napıcam bilemiyorım
gece uykıya geçerken ve gece uyanmalarında bir süre daha emzirmeye karar verdim. çünkü hiç bi şwkilde susturamuyoeuz bu gece uykusuna geçerken ağlamaktan nerdeyse kusuyordu. çocuğa işkence etmeye gerek yok gündüzü bıraktı demek ki geceye hazır diil. başka türlü uyumayı bilmioBenimde korkulu ruyam o. Benimkide emerek uyuyor memeyi bırakırken napcam bilmiyorimsadece uyurken emdirsen ne olur acaba. Tecrübeli anneler sizce?
ay yerim o butları maşallah
Ay çok çok tatlı bu mayo yaa bayıldım :)
gece uykıya geçerken ve gece uyanmalarında bir süre daha emzirmeye karar verdim. çünkü hiç bi şwkilde susturamuyoeuz bu gece uykusuna geçerken ağlamaktan nerdeyse kusuyordu. çocuğa işkence etmeye gerek yok gündüzü bıraktı demek ki geceye hazır diil. başka türlü uyumayı bilmio
Hayırlı olsun canım. Ben emzirmeyi bıraktığımda sen "üç yaşına kadar emziririm" demiştin diye hatırlıyorum. Hayırdır niye bıraktın? Yanlış hatırlıyor da olabilirim.Emerek uyumayı bırakmıştı. O dönem gün içinde çok çok yorduk önce salonda hep birlikte yuvarlandık. Sonra ışık kapattık. Kendi kendine uyudu. Yanında beni istiyor uyumadan önce. Memeyi azalttıkça uykuya kendi kendine geçmesini de göstermek gerekiyor sanırım. Biraz zamana yaymayı dene. Yalan olmasın ben en son Mart’ta yazdım sanırım buraya. O dönemde başladım Mayıs başında anca bıraktı.
Geçmiş bayramınız mübarek olsun kızlar.
Kızım grip oldu, bana da bulaştı. Yazın da hiç çekilmiyor grip. Hiç hastayım demiyor, götürdüğüm her yerde oynuyor. Artık yolda yürümüyor, hep koşuyor.
Bugün yazlığın bahçesine sığ bir çukur kazdık, içine deniz kenarından getirdiğimiz büyük bir kova kumu döktük. Tırmıkla kürekle çok güzel oynadı :)
Ay hiç sanmıyorum dediğimi :) tek meme ile takılıyorum:) ben de hemen senin ardından bırakma girişimine başlamıştım sanırım. 16.5-17 aylıktı niyetlendim ama süreç 1.5 ayımızı aldı.Hayırlı olsun canım. Ben emzirmeyi bıraktığımda sen "üç yaşına kadar emziririm" demiştin diye hatırlıyorum. Hayırdır niye bıraktın? Yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Ben ilaç kullanıyorum pıhtılaşma için ama ilaç dengemi bozdu. Hem düşük yaptım, hem emzirmeyi bıraktım, hem de sağlığım bozulmuş gibi hissediyorum. Bu günler de geçer inşallah
Geçmiş olsun canım. Benim oğlum da kumla oynamayı çok seviyor inşallah bu yaz tatile gidebilirsek çok eğlenir diye düşünüyorum geçen yaz gitmemiştik küçük diye.Geçmiş bayramınız mübarek olsun kızlar.
Kızım grip oldu, bana da bulaştı. Yazın da hiç çekilmiyor grip. Hiç hastayım demiyor, götürdüğüm her yerde oynuyor. Artık yolda yürümüyor, hep koşuyor.
Bugün yazlığın bahçesine sığ bir çukur kazdık, içine deniz kenarından getirdiğimiz büyük bir kova kumu döktük. Tırmıkla kürekle çok güzel oynadı :)