- 9 Nisan 2014
- 2.861
- 3.614
Sizede gecmis olsun canım.kiyamam ya evet asidan snra cok duygusal oluyorlarMaşallah kuzuya.Bende dün yaptırdım aşılarımızı oğlum heryere gulucukler saçan sempatik bir bebek ama aşıdan sonra burdan gidelim diye bana bir sarılışı var görmen lazımdı :) Bende risk almaktan yana değilim doktorumuza güvenirim kesinlikle yaptirmalisin dedi ve onu dinledim.Icim rahat çok şükür.
Sağ ol canım. Biraz önce bisikleti kurdum. Çook karışık ve zordu. Sinir oldum. Sürekli kafa aşağı eğik durdum, çok bunaldım. Bence hazır şekilde bir mağazadan alSüperGule gule kullanın canım
Ben de kızıma marka Bi spor ayakkabı alayım diyorum Bi de crox, viaport avm de acaba uygun olur mu ki bilen var mı? Şimdiye kadar lcw dan aldığımız ayakkabı ile idare etti.Kızlar yaz için sandalet ve spor ayakkabı indirimi bekliyorum ne zamandır. Fiyatlar uçmuş. Ben de sinirlendim. Defactonun internet sitesinden ucuza aldım. Zaten bir keten ayakkabıyla crox da almıştım. Bu yazı onlarla çıkarız. Fiyatlar çok uygundu tavsiye ederim
Ben hep viaporttaki Adidas’tan alışveriş yapardım. Yıllardır kullanıyorum tişörtleri falan. Ama tek tek bakmak lazım fiyatlara. Ucuz öyle buluyor. Oradan aldığım mayonun üstüne başka markaların birkaç tane mayosunu eskittim. O yüzden kızıma hep Adidas tişört ve şort takımları aldım indirimdenBen de kızıma marka Bi spor ayakkabı alayım diyorum Bi de crox, viaport avm de acaba uygun olur mu ki bilen var mı? Şimdiye kadar lcw dan aldığımız ayakkabı ile idare etti.
bizim iki bacaktan yapıldı bir de ağızdan damlaBiz de aşı yaptırdık, iki kol Bi ağızdan. Kolunun biri fena morardı şu an da sararmış. Geçer umarım ya. Kızımın kilosu 11 boyu 85 cm çıktı. Boyuna göre kilosu yarım kilo az dedi ebe. Sağlıklı olsunlar da bebişlerimiz boy kilo çok önemli değil.
Çevremde de hep bacaklardan yapılmış bizimki koldan yaptı ebe, sormadım da neden diye. Sorsaydım keşke..bizim iki bacaktan yapıldı bir de ağızdan damla
bizim bir bacağındaki kızardı, şişti ama ertesi gün geçti.bir huzursuzluk yapmadı çok şükür. çok zorunda kalmadan ilaç vermemeye çalışıyorum. kimi asiya giderken calpol veriyor ben hiç vermedim,önermiyor doktorlar.Hemşire kolu ağrır dedi. Kolunu kullanmaz, gece üstüne yatarsa ağlar dedi. Yatırmadan dolven ver dedi. Ama kızım bu gece yatmadan inanılmaz çoştu. Yarım saat top oynadı, heyecanla koşturdu falan. Yine de hemşire dedi diye dolven verdim. Boşuna verdim galiba
Aynen canım boşuna vermişsin gibi ama olsun yapacak bişi yok. Bizim kız da iki koldan vuruldu ve morarmış kolları ama gece sıkıntı çıkarmamıştı.Hemşire kolu ağrır dedi. Kolunu kullanmaz, gece üstüne yatarsa ağlar dedi. Yatırmadan dolven ver dedi. Ama kızım bu gece yatmadan inanılmaz çoştu. Yarım saat top oynadı, heyecanla koşturdu falan. Yine de hemşire dedi diye dolven verdim. Boşuna verdim galiba
Daha önce kızımın bacağında sertlik oluşup aylarca geçmemişti. Doktor ömür boyu kalabilir dedi. Aniden sebepsiniz ateşlenmelere sebep olabilirmiş. Neyse çok şükür zamanla geçti. Dolven sertlik yapmasını da engelliyormuş.bizim bir bacağındaki kızardı, şişti ama ertesi gün geçti.bir huzursuzluk yapmadı çok şükür. çok zorunda kalmadan ilaç vermemeye çalışıyorum. kimi asiya giderken calpol veriyor ben hiç vermedim,önermiyor doktorlar.
Sabah ağladı canım. Kolunun üstüne dönünce bastı yaygarayı. Dolven aşı yerinde sertlik oluşmasını da engelliyormuş. Çok şükür bugün de huzursuzluğu yokAynen canım boşuna vermişsin gibi ama olsun yapacak bişi yok. Bizim kız da iki koldan vuruldu ve morarmış kolları ama gece sıkıntı çıkarmamıştı.
Tamam canım sagol oyle yapayımSağ ol canım. Biraz önce bisikleti kurdum. Çook karışık ve zordu. Sinir oldum. Sürekli kafa aşağı eğik durdum, çok bunaldım. Bence hazır şekilde bir mağazadan al
Kızlar sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum. Şükürler olsun etrafımdaki kimseyi dinlemedim. Okuduğum ve dinlediğim tüm psikologları dinledim. Emzirmeyi bırakmak için memeye salça sürmemi, ruj sürmemi önerenler oldu.
Memeyi bırakmak bebeğimin hayatındaki ilk büyük sınavı ve ben bunu travma oluşturmadan atlattım şükürler olsun. Önce emzirmeyi azalttım. Kendi gelip isterse emzirdim. Bir süre sonra sadece gece yatarken emmeye başladı.
sonra süt bitti dedim, eline havuç verdim, elma verdim. En kurtarıcı pipetli suluk oldu. Sanki onunla emme ihtiyacını biraz giderdi. Öğleden sonra bol bol dışarı çıkardım ki enerjisini atıp gece rahat uykuya geçsin. Tabii benim gece uyanmayan kızım memeden uzaklaşınca gece uyanmaya başladı. Hiç sallamadığım için ayağıma yatırıp sallamaya çalıştığımda ne olduğunu anlayamadı ve çok ağladı. Sonunda internetten şarkı dinleterek uyuttum. Gece her uyandığında “su mu istiyorsun annecim “ deyip su verdim.
Yanında hiç giyinmedim. Süt,meme, emzirme kelimelerini evde hiç kullanmadık. Ve şükürler olsun bugün iki hafta bitti emzirmedim. İnşallah yazdıklarım vakti gelince sizin de işinize yarar
Canım ben yazdım aslında. Eline bol bol meyve ver. Pipetli suluk benim çok işime yaradı. Bir de günü dışarıda geçirin. Parkta oynarken emmek aklına gelmez. Emzirmeyi bırakmada dışarıda vakit geçirme ve bol meyve vermeyi tavsiye ediyor psikologlar.Eowynn_arwn cuytherock ya aslında bende yazın bıraktrmak istiyorum geceleri 5 6 kez uyandığı oluyor. hem de yanımızda uyuyor. memedrn ayırınca odasını da zamanla ayırmak daha kolay olur diye düşünüyorum. tuvalet eğitimi içinde gece beslenmesini yani memeyi kesmem lazm diye düşünüyorum çok emio illa ki çişi geliyodur. ama nerden nasıl başlıcam bilemiyorum. gündğz beni çok çzlüyor kıvanç. eve gittiğim andan itibaren meme meme die peşimde sürekli hafta sonu günde kaç kez emiyor inanın sayamayacağım kadar. dişleri de zorluyor 2 lokma bişey yemiyor süt ona dayanak oluyr. hala günde 1 kez sağıp bırakıyorum anneme. bana da söyleyin nasıl azaltıcam. meme diince oyalayım diye başka şeylere dikkatini çekmeye çalışıyorum ama imkanı yokkk ağlaması durmuyor
Canım üç gün oldu deneyeli. Sen büyüdün artık bardaktan süt içebiliyorsun, süt artık azaldı sana yetmiyor falan diye. Meme ucumu sıkıp süt fışkırtıyor va va diyor:) çok başarılı olduğum söylenemez. Gereksiz sıklıkta ısrar ettiğinde vermiyorum oyalıyor meyve vs ile geçiştiriyorum. Ama ihtiyacı olduğundan emin olduğ zamanlarda veriyorum. Şu an günde iki en fazla üç kez emiyor. Bakalım. :/Eowynn_arwn cuytherock ya aslında bende yazın bıraktrmak istiyorum geceleri 5 6 kez uyandığı oluyor. hem de yanımızda uyuyor. memedrn ayırınca odasını da zamanla ayırmak daha kolay olur diye düşünüyorum. tuvalet eğitimi içinde gece beslenmesini yani memeyi kesmem lazm diye düşünüyorum çok emio illa ki çişi geliyodur. ama nerden nasıl başlıcam bilemiyorum. gündğz beni çok çzlüyor kıvanç. eve gittiğim andan itibaren meme meme die peşimde sürekli hafta sonu günde kaç kez emiyor inanın sayamayacağım kadar. dişleri de zorluyor 2 lokma bişey yemiyor süt ona dayanak oluyr. hala günde 1 kez sağıp bırakıyorum anneme. bana da söyleyin nasıl azaltıcam. meme diince oyalayım diye başka şeylere dikkatini çekmeye çalışıyorum ama imkanı yokkk ağlaması durmuyor
Canım kolay değil tabi.Arvenin memeyi unutmasi 1 hafta surdu.hala ara ara yokluyor acip bakiyor :) azimli ve kararli olmak lazim bu surecte.vermicem dedigin an gayret edip her istediginde vermemelisin.bildigim kadariyla kivanc biberon kullaniyor zaten.bu durumu daha da kolaylastirir.3 gece sabaha kadar uyumadi agladi Arven.ama bitti gecti cok sukur.biraz sabretmelisin ki biz sabri zorlayan annelerizEowynn_arwn cuytherock ya aslında bende yazın bıraktrmak istiyorum geceleri 5 6 kez uyandığı oluyor. hem de yanımızda uyuyor. memedrn ayırınca odasını da zamanla ayırmak daha kolay olur diye düşünüyorum. tuvalet eğitimi içinde gece beslenmesini yani memeyi kesmem lazm diye düşünüyorum çok emio illa ki çişi geliyodur. ama nerden nasıl başlıcam bilemiyorum. gündğz beni çok çzlüyor kıvanç. eve gittiğim andan itibaren meme meme die peşimde sürekli hafta sonu günde kaç kez emiyor inanın sayamayacağım kadar. dişleri de zorluyor 2 lokma bişey yemiyor süt ona dayanak oluyr. hala günde 1 kez sağıp bırakıyorum anneme. bana da söyleyin nasıl azaltıcam. meme diince oyalayım diye başka şeylere dikkatini çekmeye çalışıyorum ama imkanı yokkk ağlaması durmuyor