- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
Bende yaptirmamaya karar verdim.ben yaptırmayacam büyük ihtimalle
Bi bakayim canim ama benimki etkilenmek degil.aklima yattigi icin ve huzutsuzluk verdigi icin icgudulerimle bu karari aldim.zaten dedigim gibi yinede 1 yasina kadar olan butun asilarini oldu.bundan snrakileri yaptirmayacagim.vucudu icin yeterli dozaji aldigini dusunuyorum.Canım geçen gün aşı karşıtlığının sebeplerini inceledim. Hemen hepsi İnternet’ten etkilenip yaptırmayacağım diyor. Sen de öyle demişsin. Aşı karşıtı sağlıkçıların tek amacı medyatik olmak ve yazdıkları birkaç makale var. Makalelerde bilimsel temele dayanan hiçbiri bilgi yok. Pediyatrist Banu İnce Demirpençe’yi bu konuda okumanı tavsiye ederim
Allah korusun canim.hastaliklar bi ailede cogunlukla genetik olabiliyor.bizde herhangi genetik bit hastalik yok cok sukur.buyuk kizimda da 1 yastan snraki asilarini yaotirmadim.cok saglikli ve hastaliklara karsi direncli buyudu.hic antibiyotik kullandigimi bilmem.ufaklikta o seyirde ilerliyo masallah.bu yuzden yaptirmicam 1 yastan snrakileriBende araştırdım ama asi olmamak ölümcül sonuclar doğurabilir diyor allahkorusun
Amin canim.evet bende oyle dusunuyorum ama horozlari kaldirmamak icin bahane ediyorlar bence :/O zaman kızının takıntısını yapmamalı şayet durum böyleyse daha üst düzey tedavi görmeli.. Allah iyi komşularla karşılaştırsın
Bende senin gibi dusunup 1 yasa kadar olanlari yaptirdim.ama bundan snrakileri yaptirmayacagim.bagisiklik kazanmistir diye dusunuyorum.Kızlar bu konuda kısır döngüye girmiş biri olarak aşının kesinlikle masum olmadığı net. Şayet olay sadece medya maymunluğu olsaydı Bill Gates'in çocukları aşılı olurdu diye düşünüyorum.
Otizm in bu denli hızlı artması (geçen yıl 52de 1 den 42de b1e düştü ve bu tanı konulan çocuklardaki oran bir de konulmayanlar var) belki yalnızca aşı temelli olmayabilir ancak aşının da rolü olduğunu düşünüyorum.
Dipnot: buna rağmen birçok aşıları yapıldı kızların, neresinden tutsam elimde kalan bir konu.
Cok ciciler gule gule kullanilsin canimBiz yaza hazırız ya siz
İndirimde sandalet ve mayo buldum. Sandaleti İgor almaya niyetliydim ama burada Sunray protect 2 önerilmişti indirim de bulunca atladım:) 150 tl ilk alışverişe 50tl indirim vardı. İkisini 109 liraya aldım:)
Nereden aldın canım? Ben de internette indirim bekliyorum kaç aydır. Siyah siyah çok karizmatikmiş :) güle güle giysin minnoş.Biz yaza hazırız ya siz
İndirimde sandalet ve mayo buldum. Sandaleti İgor almaya niyetliydim ama burada Sunray protect 2 önerilmişti indirim de bulunca atladım:) 150 tl ilk alışverişe 50tl indirim vardı. İkisini 109 liraya aldım:)
Hangisinden aldın canım ben de dusunuyorum ama karar veremedim marka model olarakNereden aldın canım? Ben de internette indirim bekliyorum kaç aydır. Siyah siyah çok karizmatikmiş :) güle güle giysin minnoş.
Yazın kullanırız diye ebeveyn kontrollü bisikletlerden aldım ama onda uyuyakalmaz inşallah
Boyner outlet ten aldım canım. Ben de düşünüyorum bisikleti:) Hiç alasım yok ama benimki akülü araba görünce atlıyor. Belki ikinci el bakacağım.Nereden aldın canım? Ben de internette indirim bekliyorum kaç aydır. Siyah siyah çok karizmatikmiş :) güle güle giysin minnoş.
Yazın kullanırız diye ebeveyn kontrollü bisikletlerden aldım ama onda uyuyakalmaz inşallah
Fiyuuu hayırlı olsun bende büyük kıza nike sunray protect 2 aldım ufaklığa da ablasından crocs var rahat edemezse ona da nike alırım diyorum. Çok iti denk gelmiş rakam.Biz yaza hazırız ya siz
CAnım hepsiburadadan 170 liraya aldım. Baby hope markası. Önünde ayıcık olan klasik bisiklettenHangisinden aldın canım ben de dusunuyorum ama karar veremedim marka model olarak
Ayy benim akülü araba hevesim var. Geçen gün beş yaşında bir kız sürüyordu. Parkta salıncaktan indi, arabasına bindi, geri vitese taktı, sonra anne babası yanında ilerledi falan :) çok karizmatiktiBoyner outlet ten aldım canım. Ben de düşünüyorum bisikleti:) Hiç alasım yok ama benimki akülü araba görünce atlıyor. Belki ikinci el bakacağım.
Hiç sorma biz de battık zaten oyuncaklara vere vere :)Ayy benim akülü araba hevesim var. Geçen gün beş yaşında bir kız sürüyordu. Parkta salıncaktan indi, arabasına bindi, geri vitese taktı, sonra anne babası yanında ilerledi falan :) çok karizmatiktiama kendi sürebilmesi için daha büyümesi lazım. Biz de 15 dakikası 10 liraya kiralık arabaya bindiriyoruz şimdilik
Bu hafta ben de girişiyorum sütten kesmeye.Kızlar sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum. Şükürler olsun etrafımdaki kimseyi dinlemedim. Okuduğum ve dinlediğim tüm psikologları dinledim. Emzirmeyi bırakmak için memeye salça sürmemi, ruj sürmemi önerenler oldu.
Memeyi bırakmak bebeğimin hayatındaki ilk büyük sınavı ve ben bunu travma oluşturmadan atlattım şükürler olsun. Önce emzirmeyi azalttım. Kendi gelip isterse emzirdim. Bir süre sonra sadece gece yatarken emmeye başladı.
sonra süt bitti dedim, eline havuç verdim, elma verdim. En kurtarıcı pipetli suluk oldu. Sanki onunla emme ihtiyacını biraz giderdi. Öğleden sonra bol bol dışarı çıkardım ki enerjisini atıp gece rahat uykuya geçsin. Tabii benim gece uyanmayan kızım memeden uzaklaşınca gece uyanmaya başladı. Hiç sallamadığım için ayağıma yatırıp sallamaya çalıştığımda ne olduğunu anlayamadı ve çok ağladı. Sonunda internetten şarkı dinleterek uyuttum. Gece her uyandığında “su mu istiyorsun annecim “ deyip su verdim.
Yanında hiç giyinmedim. Süt,meme, emzirme kelimelerini evde hiç kullanmadık. Ve şükürler olsun bugün iki hafta bitti emzirmedim. İnşallah yazdıklarım vakti gelince sizin de işinize yarar
Ben de iki yaşına kadar emzirmek istiyordum ama kısmet olmadı. Her şeyde bir hayır vardır. Bu sayede bu yıl oruç tutacağım inşallah.Bu hafta ben de girişiyorum sütten kesmeye.
Dediğin gibi planladım ben de yaklaşık 15-20 güne yayacağım. Ben de kesintisiz uyumak istiyorumBiz de kolayca atlatırız umarım, gözün aydın senin de...:)
Cok sevindim canım gozunuz aydin :) bizimde cok kolay oldu memeden ayrilma surecimiz.gunduz zaten calistigim icin emmiyordu.geceleri de senin dedigin gibi sut yok bitmis vs anlattim bi iki salladim biberona mama sut koyup verdim.simdi sabaha kadar yarim saatte bi emmeye kalkan kizim kesintisiz uyuyor.masallahKızlar sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum. Şükürler olsun etrafımdaki kimseyi dinlemedim. Okuduğum ve dinlediğim tüm psikologları dinledim. Emzirmeyi bırakmak için memeye salça sürmemi, ruj sürmemi önerenler oldu.
Memeyi bırakmak bebeğimin hayatındaki ilk büyük sınavı ve ben bunu travma oluşturmadan atlattım şükürler olsun. Önce emzirmeyi azalttım. Kendi gelip isterse emzirdim. Bir süre sonra sadece gece yatarken emmeye başladı.
sonra süt bitti dedim, eline havuç verdim, elma verdim. En kurtarıcı pipetli suluk oldu. Sanki onunla emme ihtiyacını biraz giderdi. Öğleden sonra bol bol dışarı çıkardım ki enerjisini atıp gece rahat uykuya geçsin. Tabii benim gece uyanmayan kızım memeden uzaklaşınca gece uyanmaya başladı. Hiç sallamadığım için ayağıma yatırıp sallamaya çalıştığımda ne olduğunu anlayamadı ve çok ağladı. Sonunda internetten şarkı dinleterek uyuttum. Gece her uyandığında “su mu istiyorsun annecim “ deyip su verdim.
Yanında hiç giyinmedim. Süt,meme, emzirme kelimelerini evde hiç kullanmadık. Ve şükürler olsun bugün iki hafta bitti emzirmedim. İnşallah yazdıklarım vakti gelince sizin de işinize yarar
Bende kiyamadimbizim uykumuz hiç kesintisiz 2saatin üstünde olmadı. ama sütü kesmeye de kıyamıyorum. eni sonu bitecek bu süreç ve onun gidasindan çok arkadaşı gibi emmek... uykusuzluktan yaşlandığımi hissetsem de gittiği yere kadar diyorum.Allah ne kadar nasip ederse...
Canım bende aynı senin gibiyim..O kadar çok okudum okudum ama sonra gidip tüm aşıları yaptırdım (Özel aşılar hariç). Çünkü ileride birşey olsa vicdan azabı duyacağım, her ne kadar yaptırdığım da da aynı şey olduKızlar bu konuda kısır döngüye girmiş biri olarak aşının kesinlikle masum olmadığı net. Şayet olay sadece medya maymunluğu olsaydı Bill Gates'in çocukları aşılı olurdu diye düşünüyorum.
Otizm in bu denli hızlı artması (geçen yıl 52de 1 den 42de b1e düştü ve bu tanı konulan çocuklardaki oran bir de konulmayanlar var) belki yalnızca aşı temelli olmayabilir ancak aşının da rolü olduğunu düşünüyorum.
Dipnot: buna rağmen birçok aşıları yapıldı kızların, neresinden tutsam elimde kalan bir konu.
Ben de daha kesintisiz uyumadım hiçbizim uykumuz hiç kesintisiz 2saatin üstünde olmadı. ama sütü kesmeye de kıyamıyorum. eni sonu bitecek bu süreç ve onun gidasindan çok arkadaşı gibi emmek... uykusuzluktan yaşlandığımi hissetsem de gittiği yere kadar diyorum.Allah ne kadar nasip ederse...
Ben en son goturdugum de bunlara baktırmıstık canım bir de doktor folık asit baktırmıstıkızlar kan tahlilleri için neler yapılabilir bebeklerde. arkadaş kızını doktora götürecekte kan vermişken nelere baktırabilir?
demir
ferritin
b12
d vit
tsh
bnm aklıma gelenler
Gordum canım onu şirin bir seyHangisinden aldın canım ben de dusunuyorum ama karar veremedim marka model olarak
Ay maşallah ya ne güzel. Çok sevindim :) kızım da biberon alsa keşke. İnternetten biberondan süt içen bebeklerin videolarını bile izlettim :) Yok yine de içmiyor biberondanCok sevindim canım gozunuz aydin :) bizimde cok kolay oldu memeden ayrilma surecimiz.gunduz zaten calistigim icin emmiyordu.geceleri de senin dedigin gibi sut yok bitmis vs anlattim bi iki salladim biberona mama sut koyup verdim.simdi sabaha kadar yarim saatte bi emmeye kalkan kizim kesintisiz uyuyor.masallah