Anladım canım. Bizim uykular o kadar sapıttı ki o kendisi uyanmadan 5 dk 10 dk bile erken uyandırsam kıyameti koparıyor. Ama denemek zorundayım cunku kendisine zarar.Gun içinde evde bile olsak 5 dk oturdugunu bilmem kitap okurken bile hareketli. Hep kosturuyor aslında cok da yoruluyor ama uykuya niyeyse meyletmıyor. Hatta ben uyuyacak sanıyorum cunku uykusu gelınce elimi kolumu oksuyor elimi yuzune suruyor. Yataga goturuyorum ama 2 3 saatte bile zor uyuyor.İnşallah dişlerden sonra duzelır.Kendi kişisel tecrübem öğle uykusu 2 en geç 2 buçukta olmalı geçince sapıtıyor uykular canım. Özellikle bizimkiler gibi uykuyla arası olmayan dünya meraklısı bebeklerde öyle. Yine kendim bu durumla şöyle başa çıktım(büyük kızımda) çok yordum gün içerisinde cılkını çıkaracak kadar böylelikle yarımşar saat olacak şekilde uykusunu geriye çektim. Bu bir gün ile olan birşey değil bir süreç. Akşam uykusunu yarım saat geri çektim misal bir hafta o şekilde yalnızca yarım saat kazanım oldu sonra yarım saat derken iki ayda düzene oturdu. Şimdi Allaha binlerce şükürler olsun uykuları erken uyuyorlar(gece 1-2den önce uyku haramdı). Ben kanguruda kucağıma alıp evin dışında gezinti yaparak uyuttum o süreçte yarım saat bir saat arası geziyorduk.(muhitimiz çok güvenli ramazan ayı olduğundan gece geç saatte de her yer insan kaynıyodu).
Şu anda diş çıkardığı için de uykusu tabi böyle iyice sapıtmıştır dişler normale dönsün o da biraz daha normale döner. Ama bu konuda yol kat etmek istiyorsan sabah 11 de uyanıyorsa 10,30 gibi onu öpüp koklayarak tacizde bulunman ve bir tık erken uyandırman(2 saat erken uyanırsa arı gibi olur ve evet kahvaltı filan yapmaz günü zehreder) ve gün içinde çok yorup öğlen uykusunu erkene çekip akşam uykusunu da böylelikle erkene çekmen.
Misal biz dün kızlarla sabah kahvaltı yaptık sonra parka gittik 1,5 saat sonra ufaklık öğlen uykusu uyudu uyandı öğlen yemeği yediler yine evden çıktık 3 saat dışarıda açık hava+avm oyun alanı+market oyalandık.
Bugün ben işe gittim babaları ile gündüz bir saat market vs derken çevrede yürüyüş yapmışlar eve 4,30ta geldim 5,30da çıktık evden parka ve fırına ekmek almaya gittik 7,20de eve girdik. Anlatmaya çalıştığım dışarıda açık havada ne kadar zaman o kadar enerji boşaltım ve rahat uyku oluyor. Evde çocuk yorulmuyor ve yorulmayınca uykuya geçemiyor.
Zor oluyor gerccekten aradaki bag kopuyor ama o kadar ugrsstin pes etme :)Valla bende kiyamiyordum canim ama bu kadar sinir stres kosturmaca uykusuzluk dayanamafim55 kg dan 49 a dusmusum 1.5 ayda eridim resmen..
Insallah canim ama kreste icime sinmedi
Insallah xanim.aynen eridim tukendim resmen hasta olmaktan korkuyorum.49 kg ne ya
Valla dun gittim baktim vazgectim canim.kresteki cocujlar salya sumuk hasta.gozlerinden okunuyor yorgunluklari mutsuzluklari.olu balik gibi bakiyorlarcok kucukler daha
Bizimde 15 degildir ama bi 10 kelimesi vardir saymadim ama :) kasik catal bardak kullaniyor.konusma genetikte olabilir canim ama catal bicak konusunda sende demissin benim hatam vermiyorum diye.eline vermelisin artik
Tez zamanda hayirli birer bakici buluruz insallah canim.az kaldi mahkemeye martin 19u..
Bizimde bugun 1 hafta oldu canim.ilk 2 3 gun cok zor gecti sabaha kadar agladi meme aradi.snraki gece sabaha kadar uyanmadan uyudu.bi dun aksam mizirdandi hala aklina geliyo kuzumuninsallah daha da iyi olur..
Masallah kuzuya.insallah benimki de oyle olur.sabaha kadar memedeydi benimkide.biraz daha zaman gecsin yatagina alistiricam bende
Hay masallah kuzuya :) kuzum tup baglatmak geri donusu olmayan bi islem.
Ben ilk kizimdan snra spiral taktirmistim ama bunye kabul etmedi.ayni senin gibi icimde yabanci bi maddeyi kabul edemem diye gitmistim.dr spirali taktigi anda bas donmesi ve kusma basladi.cikarin hemen diye bagirmistim.cikardilar ne bas donmesi ne kusma kalmisti15 yil da geri cekme yontemiyle korunduk..
Teşekkürler :) darisi tum isteyene olsun .Hayırlı olsun inşaallah bir avazda kurtulursun :)
Ne sekilde uyutuyorsunAnladım canım. Bizim uykular o kadar sapıttı ki o kendisi uyanmadan 5 dk 10 dk bile erken uyandırsam kıyameti koparıyor. Ama denemek zorundayım cunku kendisine zarar.Gun içinde evde bile olsak 5 dk oturdugunu bilmem kitap okurken bile hareketli. Hep kosturuyor aslında cok da yoruluyor ama uykuya niyeyse meyletmıyor. Hatta ben uyuyacak sanıyorum cunku uykusu gelınce elimi kolumu oksuyor elimi yuzune suruyor. Yataga goturuyorum ama 2 3 saatte bile zor uyuyor.İnşallah dişlerden sonra duzelır.
Canım uyanmayı erkene çekme 3 günde bir 15 dakika şeklinde yapılıyor genelde. Sabah erken uyandırmaya başladıkça düzene girecektir. Artık büyük oldukları için üç gün bekleme istersen her gün on beşer dakika erken uyandır. Uyandırdıktan beş saat sonra uyut.Anladım canım. Bizim uykular o kadar sapıttı ki o kendisi uyanmadan 5 dk 10 dk bile erken uyandırsam kıyameti koparıyor. Ama denemek zorundayım cunku kendisine zarar.Gun içinde evde bile olsak 5 dk oturdugunu bilmem kitap okurken bile hareketli. Hep kosturuyor aslında cok da yoruluyor ama uykuya niyeyse meyletmıyor. Hatta ben uyuyacak sanıyorum cunku uykusu gelınce elimi kolumu oksuyor elimi yuzune suruyor. Yataga goturuyorum ama 2 3 saatte bile zor uyuyor.İnşallah dişlerden sonra duzelır.
Teşekkür ederim. Şükürler olsun. Nasipte varsa zamani gelince oluyor demekki.Hayırlı olsun inşallah sağlıkla devam etsin.
Ben de iki ameliyat, üç ilaç tedavisi, iki aşılama ve iki tüp bebekten sonra kızıma kavuştum. Zorluğun sonunda ferahlık veriyor bize Allah. Ne kadar şükretsek azdır.
+1allah hayırlısını versin tabi de ben yapamam 2.yle gibi geliyor bana. 1 taneyle kafayı yedim. yoksa isterdim kardeşi olsun. önceden de söylemiştim 20li yaşların sabrı kalmadı bende. yurtdışı demiştim evet hatta daha dün söyledim anneme gidersek yaparız belki diye. kafa gidip geliyor işte:)
sorması ayıp eşin de hissetmiyor dimi öyle bişey duymuştum sanki. inşallah canım bir daha kaymaz.
senin yaş kaçtı unuttum ben. bide diyet işi nasıl gidiyor kaç kilo oldun. şu 4 saat açlığı uyguluyor musun?
Hayırlı olsunRabbim insallah tekrar nasip eder. Bende dün hamile oldugumu öğrendim. Hala şaşkınım zorlu tup bebek denemeleri ve 3 kayiptan sonra kızım oldu. Hic beklemedigim anda hamile olduğumu öğrendim. Çok farkli duygular icindeyim
Canım bence dişten bozuldu uyku düzeni yoluna girer sabret. Ama sabahları çok geç kalkması kötü erken kalksa daha rahat yoluna sokarsınUstten 4unun ucu var ama alt dortlu acayıp kabarık henuz patlamamış ama patlamak uzere inşallah kısa zamanda uykusu duzelır. Benim için sorun degıl ama kendisi ve karnımdakı kardeşi için uzuluyorum.
Tesekkur ederim. Benim kızımda cok hareketli 1 dk yerinde durmuyor. Uyudugu zaman dinlenebiliyorum. Açıkçası 2. Cocugu bende cok istemiyordum. Ilk bebegimi cok zor sahip oldum. Tup bebekle oldu. Esim 2. çocuğu çok istiyordu kesinlikle tup bebek yapmam dogal olursa olur diyordum. Bunu soylerkende olmayacagina cok emindim. Rabbim nasip etti. Cok mutluyum insallah saglikla dogarHayırlı olsun
İnşallah canım amin.çocuk İsteyen olmayan ne çok insan var çok çok şanslıyız aslında. Ben de öyle sadece uyurken rahatım o da memede uyuduğu zamanlar hariç..benim eşim de çok istiyor her fırsatta laf arasına sokuşturuyor her seferinde reddediyprum istemediğimi direkt söylüyorum çok da iyi ve ilgili bi baba oldu hep tam destek oldu ona rağmen bu kadar nasıl yıprandım bilmiyorum. Yaşım 29 belki kuzey büyüyünce düşüncelerim değişir inşallah biraz uslu olur büyüdükçeTesekkur ederim. Benim kızımda cok hareketli 1 dk yerinde durmuyor. Uyudugu zaman dinlenebiliyorum. Açıkçası 2. Cocugu bende cok istemiyordum. Ilk bebegimi cok zor sahip oldum. Tup bebekle oldu. Esim 2. çocuğu çok istiyordu kesinlikle tup bebek yapmam dogal olursa olur diyordum. Bunu soylerkende olmayacagina cok emindim. Rabbim nasip etti. Cok mutluyum insallah saglikla dogar
Ben kızımı 38 yasinda dunyaya getirdim. Simdi 40 yasindayim. Sana tavsiyem eğer 2. Bir cocuk istersen cok gec kalma. Yas ilerledikce tahammülün azalıyor. Sabretmek icin daha cok yıpranıyorsun.İnşallah canım amin.çocuk İsteyen olmayan ne çok insan var çok çok şanslıyız aslında. Ben de öyle sadece uyurken rahatım o da memede uyuduğu zamanlar hariç..benim eşim de çok istiyor her fırsatta laf arasına sokuşturuyor her seferinde reddediyprum istemediğimi direkt söylüyorum çok da iyi ve ilgili bi baba oldu hep tam destek oldu ona rağmen bu kadar nasıl yıprandım bilmiyorum. Yaşım 29 belki kuzey büyüyünce düşüncelerim değişir inşallah biraz uslu olur büyüdükçe
İnşaallah geçici bir süreçtir ufaklık doğmadan hepsi rayına oturur sende lohusalığı kolaylıkla geçirirsin :)Anladım canım. Bizim uykular o kadar sapıttı ki o kendisi uyanmadan 5 dk 10 dk bile erken uyandırsam kıyameti koparıyor. Ama denemek zorundayım cunku kendisine zarar.Gun içinde evde bile olsak 5 dk oturdugunu bilmem kitap okurken bile hareketli. Hep kosturuyor aslında cok da yoruluyor ama uykuya niyeyse meyletmıyor. Hatta ben uyuyacak sanıyorum cunku uykusu gelınce elimi kolumu oksuyor elimi yuzune suruyor. Yataga goturuyorum ama 2 3 saatte bile zor uyuyor.İnşallah dişlerden sonra duzelır.
Bugün nette geziyordum Burak özçivitle Fahriye evcen in bebeğinin ismi karan olacak haberini gördüm. kuzey in erkek kardeşi olsa uyumlu bi isim olur diye düşünürken yakaladım kendimi . Uzanıyordum o anda.sonra kuzey koştu üstüme doğru kafama lap diye oturdu kendime geldim. İkinci bir çocuk evde düşünemiyorum. Yine de nasip :)Ben kızımı 38 yasinda dunyaya getirdim. Simdi 40 yasindayim. Sana tavsiyem eğer 2. Bir cocuk istersen cok gec kalma. Yas ilerledikce tahammülün azalıyor. Sabretmek icin daha cok yıpranıyorsun.
:)Bugün nette geziyordum Burak özçivitle Fahriye evcen in bebeğinin ismi karan olacak haberini gördüm. kuzey in erkek kardeşi olsa uyumlu bi isim olur diye düşünürken yakaladım kendimi . Uzanıyordum o anda.sonra kuzey koştu üstüme doğru kafama lap diye oturdu kendime geldim. İkinci bir çocuk evde düşünemiyorum. Yine de nasip :)
Ah bu dişler hepsi çıksa da rahatlasa miniklerCanım bence dişten bozuldu uyku düzeni yoluna girer sabret. Ama sabahları çok geç kalkması kötü erken kalksa daha rahat yoluna sokarsın
Amin canım inşallahİnşaallah geçici bir süreçtir ufaklık doğmadan hepsi rayına oturur sende lohusalığı kolaylıkla geçirirsin :)
Erken kaldırmaya calısayım canım en iyisi inşallah zamanla duzelir.Arabamız yok bj yaz dusunuyoruz almayı ikinci de geliyor malum sart oldu artıkCanım uyanmayı erkene çekme 3 günde bir 15 dakika şeklinde yapılıyor genelde. Sabah erken uyandırmaya başladıkça düzene girecektir. Artık büyük oldukları için üç gün bekleme istersen her gün on beşer dakika erken uyandır. Uyandırdıktan beş saat sonra uyut.
Uykuya direnirse arabaya götürüyorum, oto koltuğuna oturtup müzik açıp mahallede geziyoruz:) biraz sonra uyuyor. Araba kullanıyorsan tavsiye ederim
Bir donem kanguruda uyuttum.Su an yanına uzanıyorum elime koluma dolanıp yuzunu yuzume surup takla atıp falan uyuyor ama normal zamanda bile 2 saate anca uyuyordu sımdı hiç uyumuyor kalkıyor direk kapıya gıdıyorNe sekilde uyutuyorsun