- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #33.221
Evet aynen gaz sıkıştırıyorBenimki bu hareketi yapinca genen omuzuma alıp sırtını ovunca gaz çıkarıyor özellikle biraz omuz kısmina masaj yapın deneyin ise yariyo
Kıskanmak değil ama zarar vermelerinden korkuyorum. Öpülmesine içim gidiyor. Hassas yanakları var, niye öpersin ki yani. Banyo günlerini ona göre ayarladım. Bizim ya Cumartesi akşamı yada pazar sabahı aile toplantısı olur eşimin tarafı. Pazar günü ikindiden sonra banyo yaptırıyoruz. Bir de perşembe akşamı. Eşim alınıyor ama napim. Elimden gelse o an alıp yıkayacağım. Büyüdükçe endişem artıyor. Bugün eşimi uyardım 6ay bitene kadar sadece anne sütü almalı, bak ben mutfakta falanken annen baban bişey tattırmasınlar lütfen dedim ama durduramaz biliyorum.Kızlar bebegini kıskanan var mı :/ ben çok kıskanıyorum ya kimseye vermek istemiyorum verirsemde geri almamak için verdiğim kişiye hiç bakmıyorum ki bi bahane bulup hemen almayayım diye.
Şuanda da öyle. Zaman zaman ishal dedik ama doktor anne sütü sıvı olur biraz dedi. Her bebek farklı canım. Bazı bebekler 4günde 1 yapıyormuş. Günlük toplam margarin ağırlığında (15kaşık su) bez veriyorsa doyuyor demekmiş. Bize her gelen pırt seslerini duyunca ayy bu çocuk kilo alamaz böyle dedi. Ama bizimki biran önce içimi boşaltayım da yine emeyim diyor sanki. Sonrasında Memeye vantuz gibi yapışıyor. Halbuki bir saat önce ayrılmış.Canım 4 5 kakali bez alıyorum demissin suanki durum mu o :? Bnm kiz günde bi kere yapıyor oda akşamları oda tam yapiyo yani hergun ya poposu ya kendi komple yıkanmak zorunda kaliyo .. :) bn kızdan şuanda 6 cisli bez 1 kakali bez almış oluyorm anlayacağın nasıl sence ? 1.ayinda 1200gram 2.ayinda sadece 750 gram almış bnde doymuyomu diyorm sütüm yetiyomu diye düşünüyorum kakayi az yapiyo gbi geliyo nedense..
Annemlerin ilk torunu bi buyusin alip gidicem diyor ikiside, deliriyorum. Cok fena oluyorumKızlar bebegini kıskanan var mı :/ ben çok kıskanıyorum ya kimseye vermek istemiyorum verirsemde geri almamak için verdiğim kişiye hiç bakmıyorum ki bi bahane bulup hemen almayayım diye.
Canım ben şagdim el pompasiyla 15 ml zor çıktı on dk da kız 20 dk da falan doyuyor bide bak ısrarla ver çocuğa boş çekiyor deme emdikce gelir bazen benim kızım emiyor boş boş sonra bı süt geliyor yutkunma sesinden anlıyorum bazen emip emip bırakınca akıyor süt yani kısacası emdikce çoğalırkizlar sutumu sagdim bi gogsumden ancak 35-40 ml sut cikiyor iki gogsumden toplam 75 cikdi
Bn de kıskanıyorm mu desem , bnden başka herkes zarar verir hissi mi desem bisi var ama cozemedm. Biri alınca hemen bıraksa diye dua ediyorm gözüm hep üzerlerinde oluyo . Ay gerçi bnm eşim tarafı çocuğu sevmiyo resmen yiyo belkide ondan
bana kimse gelmio tek başıma debeleniyorum uyusada kahvaltı yapsam yemek yesem die biri gelse hemen atıcam yok ya şaka bi yana 1 ay sonra işe başlıcam kısmetse kv bakmaya gelicek kafamda bin tane deli soru nasl bırakıp gidicem beb yavruyu yaa
Kıskanmak değil ama zarar vermelerinden korkuyorum. Öpülmesine içim gidiyor. Hassas yanakları var, niye öpersin ki yani. Banyo günlerini ona göre ayarladım. Bizim ya Cumartesi akşamı yada pazar sabahı aile toplantısı olur eşimin tarafı. Pazar günü ikindiden sonra banyo yaptırıyoruz. Bir de perşembe akşamı. Eşim alınıyor ama napim. Elimden gelse o an alıp yıkayacağım. Büyüdükçe endişem artıyor. Bugün eşimi uyardım 6ay bitene kadar sadece anne sütü almalı, bak ben mutfakta falanken annen baban bişey tattırmasınlar lütfen dedim ama durduramaz biliyorum.bişey söylediğimde de ‘bişey olmaz ben 3tane büyüttüm’ demelerine içten içe sinirleniyorum. Ölmemiş evet ama kimbilir ne hasar bıraktı yani. Off
Şuanda da öyle. Zaman zaman ishal dedik ama doktor anne sütü sıvı olur biraz dedi. Her bebek farklı canım. Bazı bebekler 4günde 1 yapıyormuş. Günlük toplam margarin ağırlığında (15kaşık su) bez veriyorsa doyuyor demekmiş. Bize her gelen pırt seslerini duyunca ayy bu çocuk kilo alamaz böyle dedi. Ama bizimki biran önce içimi boşaltayım da yine emeyim diyor sanki. Sonrasında Memeye vantuz gibi yapışıyor. Halbuki bir saat önce ayrılmış.
Seninkinin de sayısı ve kilo alımı normal bence. Bazı bebekler başta kilo alıp sonra alımı yavaşlarmış, bazısı sonradan daha fazla alırmış persentil tablosundaki ayına uygunsa endişelenme.
Annemlerin ilk torunu bi buyusin alip gidicem diyor ikiside, deliriyorum. Cok fena oluyorum
Önsüt sulu olduğu için ve bebek de çok çektiği için ilk başta oluyor. Sonra süt koyulaşinca geçiyor. Tabiki silikonsuz emzirmek daha iyi. Hem temizleme derdi yok, hem de her seferinde bi yandan da onu tutmak zorunda kalmıyorsun. Sağ göğusten denedim bugün. Tuttu bakalım. Insallah alışırO bogulma normal goguste de oluyor canim bi ara sut cok geliyo o sira genzine kaciyor nefes alamiyorlar maalesefcok dikkatli olmak lazim Allah korusun. Bu arada basta benim kizimda agladi sinirlendi bayagi anneminde yardimiyla her seferinde beraber tutturmaya calistik oyle tuttu. Sen bilirsin tabi hangisi isine geliyorsa artik :)
Keşke hemen olsa ama eşim kızıyor :)Onlae gider gitmez yıkıyo musun :)
Aynen canım benimkide zarar verirler hissi ben konyadayım kız kardeşim istanbuldan görmeye geldi saçları çok dökülüyo saçı falan üzerinde kalmıştır da çocuğumun ağzına girer korkusuyla kucagına bikaç kez anca verebildim. öyle yaptığım içinde üzülüyorum ama elimde olan bişey değil.
Ay canım valla bana gelenlerin hicbir faydası olmadı kendi ailemde dahil sürekli bebegi sevmek istiyolar e bukezde onlara hizmet işi bana kalıyor. Hem hizmet etmekten yoruluyorum hemde bebegimden mahrum kalıyorum keske kimse gelmese :) Allah yardımcın olsun senin ve tüm çalışanların sabrını versin çok zor birine emanet etmek
Bu kadar sakınmayan mikroba da ihtiyacı var çocuklar a fanusa koyacak halimiz Yok ve aynen katılıyorum gelenler düşünceli olsa keşke bu kadın yorgun deseKeşke hemen olsa ama eşim kızıyor :)
Elbette yeri gelir mikrop alır hasta olur ama yanakları çok hassas. Pütürlü pütürlü oluyor. Bir saniyelik öpücüğün sıkıntısını bikaç gün ben görüyorum. Rahatsız edici.Bu kadar sakınmayan mikroba da ihtiyacı var çocuklar a fanusa koyacak halimiz Yok ve aynen katılıyorum gelenler düşünceli olsa keşke bu kadın yorgun dese
Sut arttirmak icin yas uzum ve incir cok etkili. Ibrahim saracoglu diyor ben uzum yiyorum cokta ise yariyo canimkizlar sutumu sagdim bi gogsumden ancak 35-40 ml sut cikiyor iki gogsumden toplam 75 cikdi
Oh hadi insallah :))) cok rahatlayacaksin basta uclarin yara olabilir aciyabilir birde biloyosundur gogusten emzirirken bebegin burnunu kontrol etmek lazim gogusumuz tikayabiliyor bebekler ilk 6 ay sadece burundan nefes aliyorlar birde kendilerini savunacak ayda degiller cekmiyorlar emmeye devam ediyorlar nefes almasalar bile anneler farkedemeyebiliyor Allah korusun. Sen simdi silikon uclarla hep elin gogsunde hep tetikteydin ya normal emince belki bu sekilde olmazsan diye soyleyeyim dedim bunlari canim yanlis anlamamisindir insallah:)Önsüt sulu olduğu için ve bebek de çok çektiği için ilk başta oluyor. Sonra süt koyulaşinca geçiyor. Tabiki silikonsuz emzirmek daha iyi. Hem temizleme derdi yok, hem de her seferinde bi yandan da onu tutmak zorunda kalmıyorsun. Sağ göğusten denedim bugün. Tuttu bakalım. Insallah alışır
Benim kızım dada var kendiliğinden geçiyor ilk 40 gün sakındim kendim bile öpmedim simdi öpüyorum benekler çıkıyor ama dayanamıyorumElbette yeri gelir mikrop alır hasta olur ama yanakları çok hassas. Pütürlü pütürlü oluyor. Bir saniyelik öpücüğün sıkıntısını bikaç gün ben görüyorum. Rahatsız edici.
Sağol canm evt ona uygun gidiyo suan . İnslh boylede devam eder . :) 1.ayinda çok yapiyodu ve daha çok kilo aldı . Suan günlük yapiyo bakalm 3.ay kontrolü de nasıl cikicak kilosu :)Kıskanmak değil ama zarar vermelerinden korkuyorum. Öpülmesine içim gidiyor. Hassas yanakları var, niye öpersin ki yani. Banyo günlerini ona göre ayarladım. Bizim ya Cumartesi akşamı yada pazar sabahı aile toplantısı olur eşimin tarafı. Pazar günü ikindiden sonra banyo yaptırıyoruz. Bir de perşembe akşamı. Eşim alınıyor ama napim. Elimden gelse o an alıp yıkayacağım. Büyüdükçe endişem artıyor. Bugün eşimi uyardım 6ay bitene kadar sadece anne sütü almalı, bak ben mutfakta falanken annen baban bişey tattırmasınlar lütfen dedim ama durduramaz biliyorum.bişey söylediğimde de ‘bişey olmaz ben 3tane büyüttüm’ demelerine içten içe sinirleniyorum. Ölmemiş evet ama kimbilir ne hasar bıraktı yani. Off
Şuanda da öyle. Zaman zaman ishal dedik ama doktor anne sütü sıvı olur biraz dedi. Her bebek farklı canım. Bazı bebekler 4günde 1 yapıyormuş. Günlük toplam margarin ağırlığında (15kaşık su) bez veriyorsa doyuyor demekmiş. Bize her gelen pırt seslerini duyunca ayy bu çocuk kilo alamaz böyle dedi. Ama bizimki biran önce içimi boşaltayım da yine emeyim diyor sanki. Sonrasında Memeye vantuz gibi yapışıyor. Halbuki bir saat önce ayrılmış.
Seninkinin de sayısı ve kilo alımı normal bence. Bazı bebekler başta kilo alıp sonra alımı yavaşlarmış, bazısı sonradan daha fazla alırmış persentil tablosundaki ayına uygunsa endişelenme.
Demk ki herkeste varmis o halde durumumuz normalAynen canım benimkide zarar verirler hissi ben konyadayım kız kardeşim istanbuldan görmeye geldi saçları çok dökülüyo saçı falan üzerinde kalmıştır da çocuğumun ağzına girer korkusuyla kucagına bikaç kez anca verebildim. öyle yaptığım içinde üzülüyorum ama elimde olan bişey değil.
Ah ayni be onlara hizmet etmek için bebeğmin yanından ayriliyorm aklım hep kızım da oluyo. Dahası kaç kez birilerini kızımı sallarken buldum döndüğümde salliyolardiAy canım valla bana gelenlerin hicbir faydası olmadı kendi ailemde dahil sürekli bebegi sevmek istiyolar e bukezde onlara hizmet işi bana kalıyor. Hem hizmet etmekten yoruluyorum hemde bebegimden mahrum kalıyorum keske kimse gelmese :) Allah yardımcın olsun senin ve tüm çalışanların sabrını versin çok zor birine emanet etmek