- 10 Ekim 2016
- 1.830
- 1.663
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #33.201
canim doyduguna emin olma bence . ben emziriyordum en fazla 5 dk memede kaliyordu sonra uykuya daliyodu veya susuyodu.Bizim kizi da memeye alistiricam diye biberondan da ettim sanirim biberonu da emmiyor meme saniyor heraldebir de merak ediyorum meme emen bebekler devamli cekiyor mu biberondaki gibi ornegin benim kizim bugun saat 10 bucuk gibi bir 5 dakika emdi sukur memeyi.ama ondan sonra biberon verdim bu saat oldu yopladan 30 cc zor emmistir istemiyor niyeyese.acaba memeden emdigi mi yetti bu saate kadar yoksa biberonu da mu istemiyor artik anlayamadim yardimci olurmusunuz.dogumdan beri dogru duzgun emziremedigim icin emen bebek kac dk emer nasil emer bilemiyorum doyup doymadigini anlayamiyorum.ac olsa aglar kesin dimi yoksa aciktigi halde aglamayadabilir mi.bir de su an biberonu almiyor ama emzige saldiriyor resmen niye ki ac ama biberonu almiyor diye dusunduruyor bu beni.kafamda deli sorular
Sağdığın süte bakıp panik olma.. bebek pompanın sağdığından daha fazlasını çekebiliyor. Sen dereotu gibi yeşil yapraklı sebzsler yemeye çalış ve bol su iç.kizlar sutumu sagdim bi gogsumden ancak 35-40 ml sut cikiyor iki gogsumden toplam 75 cikdi
bebegim emerkende. 4-5 cekmede bir yutkunuyor ve sutumde sadece gogsum sizladiginda geliyor.Sağdığın süte bakıp panik olma.. bebek pompanın sağdığından daha fazlasını çekebiliyor. Sen dereotu gibi yeşil yapraklı sebzsler yemeye çalış ve bol su iç.
Bununla ilgili bende çok endişeye kapıldım. Kv de tepeme dikilip senin sütün yok, göğsün çok cılız diyip durunca psikolojim bozuldu. 45dk boyunca sağım yapıp 20 cc çıkartamadığımı bilirim. Hatta hırs yapmıştım makinanın vakumunu arttırdıkça arttırdım. O çekimle meme yara oldu. Eltim bir taraftan kv nin yanında benim sütüm fışkırıyordu kıyafet dayandıramıyordum sağıp döküyordum diyince hepten çöktüm.kizlar sutumu sagdim bi gogsumden ancak 35-40 ml sut cikiyor iki gogsumden toplam 75 cikdi
Bizim kizi da memeye alistiricam diye biberondan da ettim sanirim biberonu da emmiyor meme saniyor heraldebir de merak ediyorum meme emen bebekler devamli cekiyor mu biberondaki gibi ornegin benim kizim bugun saat 10 bucuk gibi bir 5 dakika emdi sukur memeyi.ama ondan sonra biberon verdim bu saat oldu yopladan 30 cc zor emmistir istemiyor niyeyese.acaba memeden emdigi mi yetti bu saate kadar yoksa biberonu da mu istemiyor artik anlayamadim yardimci olurmusunuz.dogumdan beri dogru duzgun emziremedigim icin emen bebek kac dk emer nasil emer bilemiyorum doyup doymadigini anlayamiyorum.ac olsa aglar kesin dimi yoksa aciktigi halde aglamayadabilir mi.bir de su an biberonu almiyor ama emzige saldiriyor resmen niye ki ac ama biberonu almiyor diye dusunduruyor bu beni.kafamda deli sorular
Bezi islakti yeni degistirdim az da kaka yapmis dogdugundan beri biberonla besledim simdi memeye gecince mi afalladi acaba bir de emzigi deki gibi emiyor ama biberonu emmiyor niyeyseBununla ilgili bende çok endişeye kapıldım. Kv de tepeme dikilip senin sütün yok, göğsün çok cılız diyip durunca psikolojim bozuldu. 45dk boyunca sağım yapıp 20 cc çıkartamadığımı bilirim. Hatta hırs yapmıştım makinanın vakumunu arttırdıkça arttırdım. O çekimle meme yara oldu. Eltim bir taraftan kv nin yanında benim sütüm fışkırıyordu kıyafet dayandıramıyordum sağıp döküyordum diyince hepten çöktüm.
Sonra baktım bebeğim 1kg nun üzerinde kilo almış, hatta bu ay persentil tablosunda üst sınıra gelmiş. Günde 4-5 i kakalı 11bez değişimi var. Halaa bana sağ bakalım nekadar sütün çıkacak dediler. Allah ona yeteri kadar rızkını veriyor fazlasına veya ispata gerek yok dedim.
Çok araştırdım. Meğer her makina her memeye uygun değilmiş, bebek ezerek kat kat fazla süt çıkartırmış makina ise sadece çekiştiriyor. Kiminin meme ucu yumuşak olduğu için bluzlar dayanmazken, pompayla 120cc ler çıkartırken, kiminin memesi full doluyken bile sadece sıkınca gelirmiş.
Özetle: bu senin gerçek süt durumun değil. Bebeğinin kilo alım ve bez sayısı referansın olsun.
Bebekten bebeğe değişirmiş canım. Başka bir topikte de böyle bişey okumuştum doktoru 5dakika içinde senden alacağını alıyor bebeğin demiş. Bazı bebekler bir saat emermiş bazısı 5dakika. Günlük rutin önemli bence. Hep emen bir bebek bir anda az emmeye başladıysa bir neden aramalı. Aç olan bebek ağlar, Bezi uzun süre temiz kalır.
Hic emin olamiyorum canim zaten doyduguna.memeye alistirmaya calisiyorum ondan mi biberona da küstü amlamadim kakasi iyi cis de yapti ama actir kesin cunku sabahtan beri 5 dk gigsumu emdi 70 cc de biberondan icticanim doyduguna emin olma bence . ben emziriyordum en fazla 5 dk memede kaliyordu sonra uykuya daliyodu veya susuyodu.
herkes bana dedi doysa aglar vs. bende inandim oyle dusundum.
megerse azcik iciyormus sut az geliyo diye yorulup birakiyomus.
3-4 gunde bir kaka yapiyordu doktora soyledim yoksa doymuyormu dedi doyuyor doymasa aglar dedim.
ondan sonra biraz mamaya agirlik verdim bikac kez deneme amacli bakdim hemen kaka yapti.
simdi mamada veriyorum emziriyorumda hergun kaka yapiyor.
doymuyormus demekki.
ama benim sutumde az seninki varmi bilmiyorum.
iki gogsumden 75 ml sut cikdibende ona aldandim ama gercekden doymuyormus yavrum.
Sevinmeli ve daha çok meme vermelisin bence. Biberon ucu damla hızı mı yavaş acaba. Göğsündeki akış daha hızlıdır belki. Bu yüzden biberonu almak istemiyor olabilir.Bezi islakti yeni degistirdim az da kaka yapmis dogdugundan beri biberonla besledim simdi memeye gecince mi afalladi acaba bir de emzigi deki gibi emiyor ama biberonu emmiyor niyeyse
Sütü sağmak azaltmaz aksine süt üretimini tetikler. Bebeğin emmediği zamanlarda bile sütünü sağıp memeni uyarabilirsin.bol su iç dediğim gibi. Mantar yulaf ezmesi komposto bulgur bunlar bana iyi geldi. Rezene anason içiyorum ben bi de.bebegim emerkende. 4-5 cekmede bir yutkunuyor ve sutumde sadece gogsum sizladiginda geliyor.
bundan sonra daha dikkat edcem yediklerime.
bide makineyle sagmak sutu keser mi. hastayim yaklasmak istemedim manuel pompayla sagdim.
hakkını helal et zaman ayırıp ne güzel yazmışsın uzun uzun çok makbule geçti. inşallah biz de kolayca anlatırız40.gün yaptırdık. Lokal anestezi yapıldı. Sadece o sırada ağladı. Sonrasında kuzu gibi oldu yavrum. Dr iğne sonrası 20dk emzirme molası verdi. İşlem ameliyathanede yapılmadı. Acil müdahale gibi bir yerdi. Anne baba olarak biz yanındaydık. Çok sakin ve tahminimden kolay geçti. Sünnet sırasında bacaklarını tutan kişiyi ve doktoru çişiyle suladı oğlum :) toplamda 1saat ancak kalmışızdır hastanede. Eve giderken ilaçlarını aldık, o sırada oyalandım galiba çünkü asistan 30dk sonra calpol verin dedi. Biz biraz geciktik. Eve geldiğimizde çok fena ağladı. Öyle ağlayınca ne yapacağımı şaşırdım ilacı unuttum. Eşim hatırlattı calpolu verip memeye dayayınca sustu. İlk çişte çok ağlıyormuş. Sanırım o ağlama sırasına denk geldi, bidaha sorun yaşamadık. Calpolun yanında fitil ve göz melhemi veriyorlar. Melhemi sabah akşam pipi çevresine krem şanti gibi sıkıyorsun. Fitili de ikiye kesip popodan veriyorsun ama biz fitili ne zaman sokmaya çalışsak kakasını yaptı. Burdan bir arkadaş söyledi sağ olsun Zeytinyağına batırıp sokmak kolay oldu. Bir defadan başka da vermedik. Çünkü ona eziyet bize stres oldu. İki gün calpol vermek yetti. Ha bu arada rahat etmesi için 5gün 4 numara bez kullandık. Gevşek bağladım altına bişey giydirmeden yatağına pamuklu alt açma serip yatırdım. Tabi ozamanlar hava daha iyiydi ve oda ısısını yüksek tuttuk
Canım 4 5 kakali bez alıyorum demissin suanki durum mu o :? Bnm kiz günde bi kere yapıyor oda akşamları oda tam yapiyo yani hergun ya poposu ya kendi komple yıkanmak zorunda kaliyo .. :) bn kızdan şuanda 6 cisli bez 1 kakali bez almış oluyorm anlayacağın nasıl sence ? 1.ayinda 1200gram 2.ayinda sadece 750 gram almış bnde doymuyomu diyorm sütüm yetiyomu diye düşünüyorum kakayi az yapiyo gbi geliyo nedense..Bununla ilgili bende çok endişeye kapıldım. Kv de tepeme dikilip senin sütün yok, göğsün çok cılız diyip durunca psikolojim bozuldu. 45dk boyunca sağım yapıp 20 cc çıkartamadığımı bilirim. Hatta hırs yapmıştım makinanın vakumunu arttırdıkça arttırdım. O çekimle meme yara oldu. Eltim bir taraftan kv nin yanında benim sütüm fışkırıyordu kıyafet dayandıramıyordum sağıp döküyordum diyince hepten çöktüm.
Sonra baktım bebeğim 1kg nun üzerinde kilo almış, hatta bu ay persentil tablosunda üst sınıra gelmiş. Günde 4-5 i kakalı 11bez değişimi var. Halaa bana sağ bakalım nekadar sütün çıkacak dediler. Allah ona yeteri kadar rızkını veriyor fazlasına veya ispata gerek yok dedim.
Çok araştırdım. Meğer her makina her memeye uygun değilmiş, bebek ezerek kat kat fazla süt çıkartırmış makina ise sadece çekiştiriyor. Kiminin meme ucu yumuşak olduğu için bluzlar dayanmazken, pompayla 120cc ler çıkartırken, kiminin memesi full doluyken bile sadece sıkınca gelirmiş.
Özetle: bu senin gerçek süt durumun değil. Bebeğinin kilo alım ve bez sayısı referansın olsun.
Bebekten bebeğe değişirmiş canım. Başka bir topikte de böyle bişey okumuştum doktoru 5dakika içinde senden alacağını alıyor bebeğin demiş. Bazı bebekler bir saat emermiş bazısı 5dakika. Günlük rutin önemli bence. Hep emen bir bebek bir anda az emmeye başladıysa bir neden aramalı. Aç olan bebek ağlar, Bezi uzun süre temiz kalır.
Bn de kıskanıyorm mu desem , bnden başka herkes zarar verir hissi mi desem bisi var ama cozemedm. Biri alınca hemen bıraksa diye dua ediyorm gözüm hep üzerlerinde oluyo . Ay gerçi bnm eşim tarafı çocuğu sevmiyo resmen yiyo belkide ondanKızlar bebegini kıskanan var mı :/ ben çok kıskanıyorum ya kimseye vermek istemiyorum verirsemde geri almamak için verdiğim kişiye hiç bakmıyorum ki bi bahane bulup hemen almayayım diye.
Deniyorum ama ememiyo. Mememi tanımıyo ki yavrum. Memeyi o sanıyo. Tutamayinca da sinirlenip agliyo. Ben de eziyet çektirmeyeyim diye silikonu takiyorum. Evet zor oluyo bana ama bebege kolay geliyo. Tek sıkıntı çok çekince içi doluyo ve emerken boğulacak gibi tıkanıyo.Ya ben basta kullandim gogus ucum yok diye sonra 2 gun direnince tuttu bende bir daha o eziyete katlanmadim:) cunku bi kayiyo hop bir daha yika kurula bebek sabredemiyor o yuzden sadece 4 gun kullandim daha fazla dayanamadim zaten uc yapsin diye almistim boyle sade emzirmek daha guzel bence :)) eger sade emebiliyorsa onada alisir ki
Sevinmeli ve daha çok meme vermelisin bence. Biberon ucu damla hızı mı yavaş acaba. Göğsündeki akış daha hızlıdır belki. Bu yüzden biberonu almak istemiyor olabilir.
Ama sabahtan beri istemedi diyorsun. Halsizliği falan var mı. Bariz bir iştah kaybı hastalık belirtisi olmasın Allah korusun[/QUOTE
Halsizlik vs yok Allah'a sukur.biberon iki farkli biberon denedim.biri avent biri lansinoh.akislari oldukca yavas naturel akis diye gecenlerden
Hic kullanmadim ama kalkani 40 dakikadan uzun takmayin diye duydum. Belki o yuzden sızlıyordur. Bilmiyorum.Benim de sağ meme ucum hep sorunlu. Krem kullandım ama bluz değdikçe iyileşme olmadı. Aventin Kalkan’ını kullandım fayda gördüm gibi ama tam iyileşme olmadan bebeğim emdiği için yine tekrarladı. Hergün krem sürüp Kalkan’ı takıyorum bikaç saat. Hem ucunu daha çıkık yapıyor hem de iyi geliyor. Acı biber sürülmüş gibi sızlıyor bazen. Günde bir defa yıkayabiliyorum. Bebeğin ağız içi bakterileri çatlaklara girip sızlatırmış. Bir tek duştan sonra çok rahat oluyorum.
Gümüş kapaklar varmış yara için birebir hemen iyileştiriyor diyorlar ama çok pahalıma geldi.
Kızlar bebegini kıskanan var mı :/ ben çok kıskanıyorum ya kimseye vermek istemiyorum verirsemde geri almamak için verdiğim kişiye hiç bakmıyorum ki bi bahane bulup hemen almayayım diye.
O bogulma normal goguste de oluyor canim bi ara sut cok geliyo o sira genzine kaciyor nefes alamiyorlar maalesefDeniyorum ama ememiyo. Mememi tanımıyo ki yavrum. Memeyi o sanıyo. Tutamayinca da sinirlenip agliyo. Ben de eziyet çektirmeyeyim diye silikonu takiyorum. Evet zor oluyo bana ama bebege kolay geliyo. Tek sıkıntı çok çekince içi doluyo ve emerken boğulacak gibi tıkanıyo.