2017 EKİM Anne adayları

canim isine karismak gibi olmasin ama kilosu az degil mi? doyuyormu eminmisin
6 kiloya yakin olmasi gerekiyordu.
ebe bana ayda bir kilo almasi lazim demisdi

Benim 3500 dogdu 2ci ayında 6 kilo olmuş ebe çok dedi bizede normal değil mi kilosu
sağlık ocağı doğru ölçmüo pek doktor kontrolünüz yok mu orası daha doğru oluo bizim arkadaşa 5700 demiş sağlık ocağı 5400 çıkmış doktorda bizede 1. ay da 58cm 4450g dedi doktor 55 cm 4710 ölçtü

incir kurumu bide uzum siyah mi canim. ben beyaz uzumu seviyorum yiyordumda bol bol
Evet canim kuru incir bende beyaz yas uzum yiyorum ama oyle bi ayrim yok yas uzum icindeki bi madde incirlr es degerde sut yapiyormus bolca ye bolca su ic. Birde biseyi kafana takma bu da onemli

Benim 3500 dogdu 2ci ayında 6 kilo olmuş ebe çok dedi bizede normal değil mi kilosu
yoo cok degil ki. her ay ortalama 1250 gram almis. gayet iyi masallah
benimkide 3000 dogdu 2. ayinda 5300 du yani fazla degil canim iyi.
sutunlemi besliyorsun sadece?

Evet canim kuru incir bende beyaz yas uzum yiyorum ama oyle bi ayrim yok yas uzum icindeki bi madde incirlr es degerde sut yapiyormus bolca ye bolca su ic. Birde biseyi kafana takma bu da onemli
saol canim dogru stres en cok etkiliyor.
bide ben cahillik yaptim. sutum boldu ilk haftalarda akiyordu goguslsrim hep tas gibiydi ucu yok buyuk diye cocuk tutamadi bi turlu
ac kaldi esseklik yaptim mamaya dayandim ac kalmasina katlanamadim.
bilemedim kimse akilda vermedi.
herkes emzir aman emzir diyip durdu. emmedikce biberon verdim mama verdim.
sonra biberona alisti.
emzirmeyince nolcak tabiki azalacak sut.
boyle yapmasaydim benim sutum yeterdi bebegime. bilemedim iste bol bol varken olan sutude azalttim.
simdi hic o gunlerdeki gibi goguslerim sizlamiyor dolmasini hic hissetmiyorum.
o zamanlar bosa akiyor diye aglardim.
simdi bi damla daha aksin diye cabaliyorum
sagmayida dusunemedim. sagsaydim en azindan yine azalmazdi aman cok dertliyimmm napimm.
simdi sagiyorum ama giden gittii

Tamam sen simdi bunlari dert etme. Hepimiz nice sikintilardan gectik ayni senin durum gibi doymuyo bu mama ver yok sag biberonla verelim diyorlardi ben direndikce boyle diyip moralimi bozuyorlardi patladim en son siz benim emzirmemi istemiyor musunuz habire mama mi yapcaz o daha mi iyi dedim yok biz oyle demedik diye geri adim attilar. Hala da yasiyorum bu sıkıntıları gazdan uyumuyor diyorum ablama acaba doymuyor mu diye suphe atiyorlar insanin icine cok kulaktan kulaga gibi kucuk kardesime kim demisse sutun kesilmis duyduguma gore dedi kim uyduruyorsa. Cildirmamak elde degil cok sukur 1 kilo almista bu susturdu onlari moral cok onemli burada bi arkadas sutum cok sutum yetiyor diye psikolojikmen kendini desteklemelisin demisti oyle oyle asiyor insan ve hiiic biseyi kafaya takmadan

canim isine karismak gibi olmasin ama kilosu az degil mi? doyuyormu eminmisin
6 kiloya yakin olmasi gerekiyordu.
ebe bana ayda bir kilo almasi lazim demisdi

Sütüm benim de yeterli sütten kesilmesin diye uğraşıyorum. Sağlık ocağındaki hemşiremiz moral olsun diye arıyor beni arada. Doktor da kilo alışı normal dedi. Anne içgüdülerine güvem yetmediğini hissettiğinde günde 60cc yi ya tek ya da 2x30cc olacak şekilde kaşıkla ver dedi. Golden goat ya da hipp organik alabilirsin dedi. Önce meme verip sonra mama verdim ilk başta. İçmedi mamayı zorla azıcık içiyordu. Annemin ısrarıyla Humana da demedik onu da içmedi. Ben de doyduğunu düşündüm artık hiç vermiyorum.

sutun kesilmis ne ya napmaya calisiyorlar anlamiyorum.
ama suc bende gercekden emmiyo tutamiyor diye hemen birakmamak lazim.
ustune dusmek gerekiyor.
banada tam tersi sakin sagma sagarsan sutun azalir makina sutu azaltir dediler. inandim.
oysaki tam tersi cogaltiyormus.
icmedigi sutu sagsaydim gogus bosalip daha fazla uretirdi.
boyle azalmazdi.
napalm cocuklarimizin cani sagolsun hic emziremeyen anneler var en azindan azda olsa sutumu aliyor.
bundan sonra sagarak bos kaldikcada sut gelmesede memeyi agzina vererek cogaltmaya caliscam insallah artar.
cok saol canim azda olsa rahatladim

evet bazi bebekler mamayi kabul etmiyor
ama bence bu iyi bisey seni emmek istiyo emzire emzire cogalir hem sutun. yediklerinede dikkat edebilir sutunu yaglandirabilirsin boylece daha fazla kilo alir.
ben aptamil kullaniyorum aldigin mamalari denemek istiyorum ama tadlarini bilmiyorum belki icmez diye almaya cesaret edemiyorum
belki mamanin tadi yavan olabilir ondanda icmemis olabilir. tabi bilmiyorum yinede guzeldir belkide
ilk bikac hafta evolvia sonra aptamile gectim ikisininde tadi guzel.

İlk ay 5 kilo demişti boy 55 dedi doktorunda da aynı çıktı canım doktorda emme aralığını uzat demişti

Bugün aşılarımızı yaptırdık
İkisini oldu birini pazartesi yapacaklar
Önceden aşı olanlar sonrasında ne gibi durumlar oldu
Aşırı uyku ateş vs gibi

Sevindim canim insallah pes etme olacak bak gorursun bizede haber verirsin gelismelerden insallahhh:)

mama agirlikli tam 1 kilo almisdi canim. oda en cok mamayla besliyorum.
biraksam acaba kac gram alir tahmin bile edemiyorum
Bizde bugün aşırı dan geldik kızım bı sakinleşti bide 740 gram almisiz geçen ay 980 di ebe iki saate bı emzir diyo yeter ki kilo alsın kalkıp emziricen ben kendi açıksın diyordum

ben bugün gittim doğum kilomus2875 1 ay 3980 şimdi 4720 ben bile oturdum düşünüyorum yetmiyor mu ilk aya göre az almış diye bizim dogum da 50 cm şimdi 58 olmuş senin bebiş ilk ay az almış gibi geldi bana ama şimdi ki kilosu iyi ebe ne dedi bana iki saate bir emzir dedi

Kusuyo sanirim demek istediginden bumu anliyorum bebegi yan cevir geri yutturma nasil agzina geliyo da geri yutuyo ki
Yan yatıyor canım ama boğazına mi ağzına mı geliyor geri yutma sesi geliyor çocuktan yani anlamadım ki bayadir var bu ebeye dedim birşey demedi çoğu zaman kütüğü ağzından çıkmıyor geri yutuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…