- 8 Ekim 2014
- 4.797
- 4.856
-
- Konu Sahibi KarrTanesii
- #3.261
Canımm... bu ikinizin evi neden böyle davrandılar peki ? Nişanlın ne diyor bu duruma ? Yani tek senin beğenmende mantksız tek onun beğenmesi de mantıksız. Hadi erkekler pembe istemiyor desek bile modeli ve renkleri ortak bi kararla seçmeniz lazımdı.. erkek tarafı alıyor diye mi böyle yaptılar? Diğer alışverişlerde nasıllardı peki??Gelen misafirler caylarini kucaklarinda tutacak , paltolarini koltuklarin ustune koyacagim malesef alinmiyacak bu dedilerim
Tv unitesini gectim yemek odasi takimina da gereksiz dedi nisanlim sadece masa alacaktik zar zor tartisarak yemek odasi takimini kabul ettirdimButun hersey kursagimda kaldi
Salon takiminin rengini bicimini bile o begendi... Toz pembe takimlara baktim onda da kv pembe takim mi olurmus dedi.. Her magazada takim begendim hatta krem duz renkler begendim o da sorun oldu once nisanlimin begenmesi istendi
Bi de siz alacakmışsınız madem nişanlın çok ayıp etmiş... aklına girmek istemem ama bence bu konuda resti çekmelisin. Bzm ailelerimz almasına rağmen hiç karışmadılar bi tek kullanım açısından fikir verdiler. Hatta benm ailem daha çok müdahale etti.. ayrıca 2bin çok uygun bzm koltk takımımız 6 bin civarına geldi indirimle.. bence nişanlınla konuş aileleri karıştırmadan ikiniz bakıp seçin..Yapamadik ki alisverisi de 7 saat nisanlim bi koltuk begenemedi aksam olmustu sonra eve donduk
Erkek arkadasim da kendi ailesini tutuyor istiyor ki kendi ailesi karissin fikir versin ama benim ailem agzini acmasin ses cikarmasin
Bir erkek 7 saat koltuk begenemez mi her buldugum koltukta sanki inat yaparmis gibi bir kusur buldu bende pahali guzel bakmasini biliyordum ama hep uygununa bakmaya calistim ama o beni anlamadi onlar odemeyecek biz ortak yapacagiz yani nisanlimla biz odeyecegiz
Istedim koltuk takimi 2000 , yemek odasini da tv unitesiz alacagiz oda 2000
Bence olur canım neden olmasınki. Renkler güzel ama fotoğraf var mı ?Kızlar nasılsınız? Ben bir konuda akıl danışmayageldim.acık krem ve kiremit rengi salon takımına kahverengi konsül almıs bulundum.sizce alakasız mı olur ?
Bi de siz alacakmışsınız madem nişanlın çok ayıp etmiş... aklına girmek istemem ama bence bu konuda resti çekmelisin. Bzm ailelerimz almasına rağmen hiç karışmadılar bi tek kullanım açısından fikir verdiler. Hatta benm ailem daha çok müdahale etti.. ayrıca 2bin çok uygun bzm koltk takımımız 6 bin civarına geldi indirimle.. bence nişanlınla konuş aileleri karıştırmadan ikiniz bakıp seçin..
Bence olur canım neden olmasınki. Renkler güzel ama fotoğraf var mı ?
Bi de siz alacakmışsınız madem nişanlın çok ayıp etmiş... aklına girmek istemem ama bence bu konuda resti çekmelisin. Bzm ailelerimz almasına rağmen hiç karışmadılar bi tek kullanım açısından fikir verdiler. Hatta benm ailem daha çok müdahale etti.. ayrıca 2bin çok uygun bzm koltk takımımız 6 bin civarına geldi indirimle.. bence nişanlınla konuş aileleri karıştırmadan ikiniz bakıp seçin..
Fotpgraf boyutu asıldı dediği için yükleyemiyorumBi de siz alacakmışsınız madem nişanlın çok ayıp etmiş... aklına girmek istemem ama bence bu konuda resti çekmelisin. Bzm ailelerimz almasına rağmen hiç karışmadılar bi tek kullanım açısından fikir verdiler. Hatta benm ailem daha çok müdahale etti.. ayrıca 2bin çok uygun bzm koltk takımımız 6 bin civarına geldi indirimle.. bence nişanlınla konuş aileleri karıştırmadan ikiniz bakıp seçin..
Hmm büyük baya demekki.. tüh yaFotpgraf boyutu asıldı dediği için yükleyemiyorum
Kızlar nasılsınız? Ben bir konuda akıl danışmayageldim.acık krem ve kiremit rengi salon takımına kahverengi konsül almıs bulundum.sizce alakasız mı olur ?
Nacizane ufak bir iki bişey diyeceğim sana, haddimi aşarsam kusura bakma. Topikte beni tanıyan kızlar vardır, 1,5 aylık evliyim henüz, geçtiğiniz yollardan geçtim yani. Anlayabiliyorum senin yaşadıklarını, çok can sıkıcı şeyler. Şükür ki ben bu sorunları yaşamadım da herkesin farklı sorunları oluyor mutlaka.6 binlik koltuk begensem ve ustune de salonu 10 bine tutsam kim bilir neler olur.. 2000 e kaliteli koltuk ariyorlar ve bulamayinca olan bana oluyor. 2000 e nerden bulunur kaliteli mal ? Nisanlimla konustum ama ailesini tutuyor benim dediklerim batiyor ona... Ne yapacagimi sasirdim aileler tabi ki yorum yapacak ama mudehale etmemesi lazim tartistik ve su an konusmuyoruz.. Ben resti cektim cunku neden boyle yaptiklarini anlayamadim.. Ortak kararimiz olsun dedim ama onda da orta yol yokki ortak karar diye ciktigimiz her yol onun kararina cikiyor ben bunu dile getirdigimde de ben erkegim diyor
Bi zigon sehba yada bi vestiyer icin dilenci gibi gunlerce nolur alalim dedim.. Neden boyle oluyor hatayi nerede yapiyorum bilmiyorum...
Bak ne sanslisin senin esyalarini ailesi alacak, seni kirmadan sesini yukseltmeden kararina saygi duyup orta yolu bulmuslar keske benimde oyle olsaydi.. Su an bu durumda olmazdim. 6 binlik koltukta istemiyorum 2 binlik alsin ama yuzume vurmasinlarTaksitleri ortak odeyecegiz halbuki benim hayalim takilan altinlarla araba almakti o da suya dustu ailesi araba almamizi istemiyor
Gördüğüm kadarıyla çok sakin yapıda bi insansın. Ailesi sizin arabanıza ne diye karışıyor acaba ? Bu hakkı nişanlın veriyor onlara. Ben de nişanlımla aynı şeyleri beğenmiyorm o a diyor ben z ama mutlaka bi şekilde ortada buluşuyorz bazen o fedakarlık yapıyor bazen ben. Mesela yatak odasını ben çok beğendm nişanlım o kdr beğenmedi ama senin istediğin olsn dedi aynı biçimde koltuk takımını da o beğendi.. yani bu şeyler karşılıklı. Ayrca çalışıyor musun bu çok önemli? Ve ailen nasıl arkanda duruyolar mı ? Çünkü yzdıklarından biraz ezildiğini farkettm bu eşyalar için kalp kırmaya değmez tabiki ama ikinizin yaşayacağı evin eşyalarının düzgün olması önemli. Düğün salonu bakarken ben nişanlıma dedim ki " ben de kır düğünü vs isterim ama aileni zorlamanın anlamı yok siz bütçe belirleyn ona göre bakalım " dedim sonra ailesi 12 bin gibi bi bütçe belirlediler biz salonları gezdik fiyat aldık sonra karşılaştırdık kendimizi nerede görmek istediğimizi düşündük ve 8 bine tuttuk salonu. 20 binlik salonda vardı 6 binlikte ama önemli olan kmseyi zorlamadan hayallerimizi yaşamaktı...6 binlik koltuk begensem ve ustune de salonu 10 bine tutsam kim bilir neler olur.. 2000 e kaliteli koltuk ariyorlar ve bulamayinca olan bana oluyor. 2000 e nerden bulunur kaliteli mal ? Nisanlimla konustum ama ailesini tutuyor benim dediklerim batiyor ona... Ne yapacagimi sasirdim aileler tabi ki yorum yapacak ama mudehale etmemesi lazim tartistik ve su an konusmuyoruz.. Ben resti cektim cunku neden boyle yaptiklarini anlayamadim.. Ortak kararimiz olsun dedim ama onda da orta yol yokki ortak karar diye ciktigimiz her yol onun kararina cikiyor ben bunu dile getirdigimde de ben erkegim diyor
Bi zigon sehba yada bi vestiyer icin dilenci gibi gunlerce nolur alalim dedim.. Neden boyle oluyor hatayi nerede yapiyorum bilmiyorum...
Bak ne sanslisin senin esyalarini ailesi alacak, seni kirmadan sesini yukseltmeden kararina saygi duyup orta yolu bulmuslar keske benimde oyle olsaydi.. Su an bu durumda olmazdim. 6 binlik koltukta istemiyorum 2 binlik alsin ama yuzume vurmasinlarTaksitleri ortak odeyecegiz halbuki benim hayalim takilan altinlarla araba almakti o da suya dustu ailesi araba almamizi istemiyor
Kizlar tskler yorumlariniz icin ama inanin benim esyada gozum yok. Alinmasi gerekli olan seylerin en uygununu almaya calisiyorum oda olmuyor
Bir kiz icin en onemli sey gelinliktir bana gorumcemin gelinligini giymeyi bile teklif ettiler ben ne yapayim ?
Bu arada memurum ben kendim yapayim diyecegim ona da nisanlim izin vermiyor ki zaten herseyi yine ortak yapacagiz
Balayina da gitmeyecegiz benim icimi huzurlu tutsun yeter dedim ama oda yok
ben bunlara sesimi cikardigimda da memnuniyetsiz oluyorum ne yapacagimi sasirdim
İçim rahatladı.o kadar üzüldüm ki herkes uymaz dediBen ilgimi çeken muhabbeti görünce şöyle ortasından bir dalayım dedim, verdiğim rahatsızlık için özür dilerim şimdiden
Benim oturma grubum kiremit rengi ve gri, tv sehpam da kahverengi, hiç de kötü durmadı. Koltukların ayakları da kahverengi tabi onun da etkisi var. Hatta orta sehpam ve zigonlarım da koyu yeşilAma hepsi bir arada uyumlu duruyor, benim herşeye kulp bulan teyzem bile beğendi yani öyle diyeyim
Nacizane ufak bir iki bişey diyeceğim sana, haddimi aşarsam kusura bakma. Topikte beni tanıyan kızlar vardır, 1,5 aylık evliyim henüz, geçtiğiniz yollardan geçtim yani. Anlayabiliyorum senin yaşadıklarını, çok can sıkıcı şeyler. Şükür ki ben bu sorunları yaşamadım da herkesin farklı sorunları oluyor mutlaka.
Öncelikle çalışıyor musun bilmiyorum da eğer çalışıyorsan ve eve alınacak bir ihtiyaç varsa nişanlına ya da onun ailesine alabilir miyim diye sorma hiçbişey için, bu lazım ve ben alacağım de al. Benim orta sehpam ve zigonlarım 800 liraydı, biliyorum nişanlıma söylesem o dönemde istemeyecekti, sormadım aldım, evlendikten sonra öğrendi fiyatını. Herşeyin teyidini almak zorunda değilsiniz. vestiyer dediğin internette ben beğenmiştim bi tane, hatta sonradan iptal ettirdim özel yaptırmaya karar verince, 100 liraydı. Sen ya da ailen bile alabilir bunu. Zigon da keza aynı şekilde, he illa almam diyorsa bırak bir kere misafir gelsin döksünler ortalığa çayları o zaman mecbur alır, bunun için kendini yalvarma moduna sokma.
Evlilik süreci stresli bir süreç, özellikle erkekler maddi yükü de bitek kendileri yaşayacak gibi düşünüp iki kat stres yapıyorlar ama karşılarında ezilmek de çözüm değil. Dik dur, ortak yol bulun, hep onun dediği olmasın. He herşeye rağmen illede ben diyorsa zaten bu evlilikten emin misin değil misin onu düşünmen lazım, koltuktan daha önemli problemlerin de olabilir yani şuan. Ya da bırak ailen girsin devreye, hopp noluyor diye onlar sorsun, ama lütfen ezilme, yalvarma. E ev ikinizin evi olacak, hele ki aile maddi bir yardımda da bulunmayacaksa senin zevkine karışamazlar. Karıştıkları ve nişanlının da senin yanında olmadığı takdirde o zaman da nişanlın çok doğru bir insandır diyemeyeceğim malesef.
İçim rahatladı.o kadar üzüldüm ki herkes uymaz dedi
Bende pembe yeni gelin evi olayından sıkıldıö.kiremit rengi krem güzel olur diye düşünüyorum.bir konsül korkutuyor o kahverengi kaldıHerkesin dediklerini hiç dinleme, o herkes öyle çok konuşuyor ki..
Halına, perdene, aldığın bardağa bile karışabilir o herkes, ben kimseyi duymadım. Mobilyaları gittik ikimiz nişanlımla seçtik, kimsenin fikrini almadık bile. Halı ve perdeyi de annem ve nişanlımla gittik ben beğendim. İyi de olsa benim, kötü de olsa benim dedim. Evim klasik yeni gelin evlerinden, bol beyazlı pembeli olmadı ama tam benim istediğim gibi oldu. Ben yaşayacağım zaten içinde kime ne dimi?
Benim de ilkten gri ve kiremit rengi koyu olur, salonda dar zaten boğulursun dediler, açık renk halı aldım, perdeler zaten krem rengi, bide fonları tek kanat yaptım çok da ferah oldu. Hiç takma kimsenin lafını, tadını çıkar
Bu kadar fedakarlık çok fazla... bi de memurum diyorsn zaten gelirin var kimseye muhtaç değilsinn öyle kötü bi işinde yok memursun .. ben de memurum ve atandığmdan beri kvdem el üstünde tutuyr beni.. ayrıca ne demek başkasının gelinliği bu kdrda olmaz ... bence kendini çooook ezdirmişsin. Zaten maddi destekleri yok kimseyi sakın dinleme. Bu daha nişanlılık bir de ..Kizlar tskler yorumlariniz icin ama inanin benim esyada gozum yok. Alinmasi gerekli olan seylerin en uygununu almaya calisiyorum oda olmuyor
Bir kiz icin en onemli sey gelinliktir bana gorumcemin gelinligini giymeyi bile teklif ettiler ben ne yapayim ?
Bu arada memurum ben kendim yapayim diyecegim ona da nisanlim izin vermiyor ki zaten herseyi yine ortak yapacagiz
Balayina da gitmeyecegiz benim icimi huzurlu tutsun yeter dedim ama oda yok
ben bunlara sesimi cikardigimda da memnuniyetsiz oluyorum ne yapacagimi sasirdim
Nişanlın da gönlünü çok hoş tutup da seni başının üstünde taşımıyor anladığım kadarıyla, neden gerçekten resti çekip de önüne bakmıyorsun?
Yanlış anlama beni, açık açık kimseye ayrıl demek haddim değil, ama ezbere de konuşmuyorum. Daha önce bir kere nişanı attım, bir sürü sebebi vardı ama senin dediklerine benzer şeyleri yaşamam da etkendi. Bana da görümcemin gelinliği üstü kapalı olarak teklif edildi, mobilya kataloglarına bakarken hep benim dediklerim yerine kayınvalide kendi beğendikleri konusunda ısrar etti, düğüne ne gerek var nikah yeter dediler, balayı için ananenin yazlığa gitseniz de olur dediler vs. Ayrılmak için bir çok sebebim vardı ama tüm bunlar dik durmamı ve üzülmemi sağladı.
Şimdi bambaşka iri ile evliyim, kayınailemin maddi bi katkısı olmadı ama hiçbişeye de karışmadılar. Koltukları ancak yaptırılıp eve geldikten sonra gördüler. İstediğimi aldım, zaten biz ödeyecektik parasını. Düğünümü de yaptım hem de kendi memleketime göre en iyi yerlerden birinde, balayına da gittim hem de beş yıldızlı otele.
Kaderimizi ve göreceğimiz sevgiyi saygıyı kendimiz belirliyoruz. Ömrünü geçirmek istediğin insan bu mu gerçekten iyi düşün. 1.5 ay kısa bir süre ama evlilik gerçekten nişanlılık gibi değil. İyi bir adamla evlenirsen yaşadığın evlilik rüya gibi oluyor ama kötü biriyle evlenirsen evlenince yaşadığın her duygu iki katına çıkıyor, sonradan pişman olmanı istemem, iyi düşün. Ve bu süreçte ailenden de destek al, herşeyi tek başına yaşamak zorunda değilsin.
Benimde 8 temmuzz :)))8 temmuz:)))
Ne istiyormuş peki ?Kendi ailesi burada degil bende bebek olursa ailem yardimci olur birde bakici parasi vermeyelim aileme yakin oturalim dedim.. Bana " ben ailene yakin oturmak istemiyorum yanlis anlama " dedi ben ne diyim bu sozun ustune
Hayır hiçte abartmıyorsun.. ailen eğer dk başı sizi rahatsız etmicekse tabiki ailene yakn oturabilirsin orasıda kira orasıda kira sonuçta.. nişanlın biraz fazla bencil bence..Onun su an ailesiyle kirada kaldigi evleri var. Evlenince ailesi memlekete gidecek bizde o evde kirada oturmaya devam edecegiz
Madem kirada oturacagiz aileme yakin oturalim dedim
Oda ben ailene yakin oturmak istemiyorum biraz basbasa kalalim dedi
Ailem saat basi gelip rahatsiz etmez merak etme desemde umursamiyor
Ayrica su an oturduklari evin bi sokak ustunde de abisi oturuyor
Siz olsaydiniz size ailene yakin oturmayalim dese ne tepki verirdiniz ? Ben mi abartiyorum anlamadim