Biliyorum o sayfayı ama çok katı kurallar benimki hayatta şırıngayla-kaşıkla vs. bişeyle almaz mamayı. Hastanede başladılar mama vermeye,kesmek mümkün olmadı 57 günlük olduk. Mememi de güzel emiyor ama doymuyor ağlıyor mecbur kalıyorum mama vermeye. Önceden çok üzülüyordum :/İlk 3 hafta verdik canım biz
İlk hafta günde 4kez falan verdik
Her hafta kilo kontrolüne gittim
Çok emiyordu ilk haftalar
Her ağlamasına mama verdirmedim
Artık evdekiler yeter susmuyor dediği an verdik mama
Yavaş yavaş azalttık
3.hafta 150gram almıştı haftada
doktor günde 1kez verin dedi
Onu da çok mecbur kalmadıkça vermedim
Sütümü sağıyordum günde bir kez
Çok ağlayınca onu veriyorduk arada derken
Bıraktık
Evdekilere kalsa her ağlamasına mamayı vereceklerdi
Facebookta emzirme sanatı diye bir grup var
Çok okuyorum orda mamayı kesmek isteyenlere kademeli bıraktırıyorlar
Ben sonradan üye oldum haberim yoktu o gruptan
Sen mama veriyor musun canım
Bırakmak mı istiyorsun
Az önce karşı komşum yemek getirdi saolsun
Ama bir utandım bir utandım
Eşim evi süpürmüştü 2gün önce
Halıları da kapının oraya topladı
Silip serecektik, fırsatımız olmadı
Ben kapıyı açınca da halılar yerde
Darmadağın
Komşum yere bi baktı bunlar ne dercesine
En iyisi gece bebeğimi uyuyup ben sileyim
Kaçta uyuyacağı hiç belli olmuyor ki bazen 5i bile bulup sabahlıyoruz
Temizlik için bayan alsam daha iyi olacak sanki
Onların yaptığını beğenip de içime sindiremiyorum
İş başa düşecek
Gece inşallah erken uyur bebeğim
Biz de eve gelince vermiştik
Ebe verin demişti :)
Aslında 38 üstünü görünce vermek daha mantıklı
Direnç kazanması açısından
Ama ben korkak azıcık vücudu ısınınca endişelenmeye başlıyorum
Canım yaktın mı acaba farkında olmadan duman çıkmasın üstünden ondan eve siner yoksa mümkün değil ısıtınca eve sinmesiK Koala_anne ben zeytinyağını dediğin gibi isittim çok pis bi kokusu oldu 1 gün boyunca ewden çıkmadı o koku.
Oğluma 1 kasik içirdim sabah kustu. Isitmadan versem ne olur sakıncası var mı
Mutlaka yan yatır dedi canım yastık kullanmıyorum ben reflu yatağında yan yatiriyorumTeşk edrz bilgilerin için Canm ; ben yan yatrmıyrm artık sırt üstü ve küçük bi yastıkla acaba yastığın sakıncası varmı ki yastıksz yatırınca kafasını çok arkaya atıyor,,, benm bebiş Te sağ tarafa daha çok dönüyor sizin tam tersini uygularım.. bahsettiğin pozisyonunu çok seviyor o şekil tutmayınca ağlamaya başlıyor pozisyon beğendirmez olduk
Antepten özel getiri eşim rafine edilmiş dedi. Rafine olanın asidi olmaz mı. ?Canım yaktın mı acaba farkında olmadan duman çıkmasın üstünden ondan eve siner yoksa mümkün değil ısıtınca eve sinmesisadece az süre ısıtıp asidini alacaktın fazlamı tuttun ocakda.... Tüh.... Sen normal ver bakalım, haber ver canım tekrardan çünkü ben yaptım yani yapan çok ne eve sindi nede koku kaldı yani böyle bir şey duymadım yapanlarda da
Birde sen cebeci tip da cocuk icin hangi polikinige gidiyorsun ?Canım yaktın mı acaba farkında olmadan duman çıkmasın üstünden ondan eve siner yoksa mümkün değil ısıtınca eve sinmesisadece az süre ısıtıp asidini alacaktın fazlamı tuttun ocakda.... Tüh.... Sen normal ver bakalım, haber ver canım tekrardan çünkü ben yaptım yani yapan çok ne eve sindi nede koku kaldı yani böyle bir şey duymadım yapanlarda da
Benim günlerdir anlattığım bu işte. 7 saat uyuyor benim oğlan mis gibi dinleniyorum ben vallahi.Kızlar dün ki doktorun bana söylediklerini paylasayim sizinle ben çok memnun kaldım Ankara da olanlar eğer fırsatı varsa bi kez olsa bile Prof vedat koseogluna gitsin derim. Emzirmeyle ilgili hep kuşkularım vardı hepsini konuştuk sizlere de soyleyim aynı şeyleri yaşayanlar vardı. Bebeği kesinlikle uyandirmiyoruz 8 saate kadar uyuyabilir bi bebek dedi hatta bana bi uyku tablosu verdi tam olarak benim oğlanın uyku düzeni. 2 ile 3. Aylarda bir kere uzun gece uykuları oluyor daha sonra kısa kısa devam edip sabahı buluyor. Gündüz de hemen uyanık diye memeye dayamiyorsun dedi o talep ettikçe emzir dedi. Ve mutlaka yatış pozisyonunu bir sağ bir sol olarak değiştir dedi ben son zamanlarda pek dikkat etmemistim sola göçmüş biraz kafası şimdi 3 sağ 1 sol yapicaz 1 ay boyunca. Mutlaka her gün dışarı cikarmami söyledi soğuk dahi olsa. Evin isisi 22 ile 24 dereceyi geçmesin çok kalın giydirme hasta edersin dedi. Burun temizliği için altını her gün 20 dk açık bırak hapsurarak atacak dedi gaz ilaçları ve diğer şeyler asla yok gazli bir bebek dahi olsa sabret ilaç verme dedi. Uzun oldu ama sizinle de paylaşayım dedim gidemeyenler için söyledikleri bunlar daha bi çok şey konuştuk aklıma geldikçe yazarim
Bizim de o kadar daginik ki hr yer.Ben de bi kadin bulucam.Bebekle yemek yemeye zor vakit biluyoruz.Dun uyumadigi icin bugun gundz surekli uyudu.Gece mesaisi var kesin bizim de:)Esim de hasta oldu.Doktor 1.5 metreden fazla yanasma demis.Tek basima napicam bakalimAz önce karşı komşum yemek getirdi saolsun
Ama bir utandım bir utandım
Eşim evi süpürmüştü 2gün önce
Halıları da kapının oraya topladı
Silip serecektik, fırsatımız olmadı
Ben kapıyı açınca da halılar yerde
Darmadağın
Komşum yere bi baktı bunlar ne dercesine
En iyisi gece bebeğimi uyuyup ben sileyim
Kaçta uyuyacağı hiç belli olmuyor ki bazen 5i bile bulup sabahlıyoruz
Temizlik için bayan alsam daha iyi olacak sanki
Onların yaptığını beğenip de içime sindiremiyorum
İş başa düşecek
Gece inşallah erken uyur bebeğim
EmerO seklde bzde tutyorz ewet duruyo rahtca.. bazen on dk emıyo mesela bnde az gelmstr dıye yarım saat snra bıda veyıyorm cnm ıstahla emıuo ac olmasa enermı
Ya kozmonot kullanışlı olur mu? Ben de düşünüyorum jokerde de genelde indirim oluyor. 1-1.5 yaş mı almalı bilemiyorumAslında benim de kozmonot alasım var
Dönence de almış dün eşim
Bugün değiştirp chicco aldık
Chicco da indirimdeymiş bugün
Para arttı, çek verdiler onu kullanırım hem
Ama eşim çok yoğun
Götüremez ki beni
Yüzbinkere maşşallah
Maşallah çocuğu da alıştırmışsın kiz
Maşallah çocuğu da alıştırmışsın kiz
Güzel söylüyorsunda kuzum benim kizi ben ne tarafa yatirsamda kendi nasil rahatsa o tarafa ceviriyo kafasini nasil care bulabilirim ?Sağol canım ❤ evet yatış pozisyonu çok önemli tam kafatasının şekil alma dönemi doğduğu andan itibaren sonra bu çocuğun kafası niye yamuk demeyin dikkat edin:)) süper bilgiler canım❤ dışarı çıkartmakdan korkmayın ben didiydim:))
Güzel söylüyorsunda kuzum benim kizi ben ne tarafa yatirsamda kendi nasil rahatsa o tarafa ceviriyo kafasini nasil care bulabilirim ?
Valla bende baktiriyom kucagimda gezdirince dikkatini çekiyo artık uyanık olduğu zamnlarda oyalamak zor oluyor ya.Ikı dk nefes alıyım dıye koydum yer besıfıne canım ya ısıklar sesler galan dıkkatnı cekıyo on dk mızırdanmadan baktı aşdm yataga smdı pek baktrmamak laZm aslndada
Olmaz canım ondan olmuş :))Antepten özel getiri eşim rafine edilmiş dedi. Rafine olanın asidi olmaz mı. ?
Çok tutmadım aslında ocakta kenarlarında hafif baloncuk oldu kapatıp balkona koydum ama berbat bi kokusu var içilecek gibi değil.
Popusuna sürdüm bu sefer koku elimden çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?