2017 Aralık Anneleri

Canım nasıl olur benim kız ilk on gün 400 gr almıştı ama oda ilk ay olduğu için şimdi az kilo almaları gayet normal.. İlk on gün için bence gayet iyi ne alaka mama ne alaka süt yetmiyor olabilir bence gayet iyi
Canim doktor öyle.ddi. Simdi.mama telaşına başladık biberonu da almıyor savaşıyoruz resmen mamadan dolayı çok kötü ksutugu için şimdi memeyi de almıyor zorla emziriyorum yada biberon veriyorum bu sefer zorksyinca tekrar kusuyor doktor kusmamasi için bir ssurup verdi bakalım.Inşallah ise yarar

G Gulum80 hangi biberonu alacakmış
Onu da öğrenelim canım
Bana arkadaşım tavsiye etmişti
Kullanmadım
Araştır istersen
Bana boş da olsa emzir süt akımı gelir dediler
Hatta boş memede son süt gelirmiş
Dolu memede önsüt miktarı fazla olurmuş
Boş da olsa emziriyorum
Bir onu, bir diğerini
Canim aventin anne gogus ucuyla ayni olanını aldım ama bizim kiz biberon almıyor babası denedi zorla 30 cc mamayi ancak.icti

Bana da çok vahim gibi gelmedi
Günde 20-25 gram alması doyduğunu gösterir demişti doktor bize
Bebiş günde 20gram almış G Gulum80
Hani geceleri kaldıramamıştın da az beslenmişti
Belkş gece beslense daha da iyi kilo alacaktı
Mamadan önce acaba beslenme sıklığını mı artırsan canım?
Canim zaten mama almıyor mecbur emzirecem olmadıdediğin gibi geceleri zorla emzirecem bana da az gelmedi ama doktor az diyor başka bisey demiyor sutum artsin diye ugrasacam

Canım bi sakin ol o nasıl laflar sana asla yakıştıramadım sen mükemmel bir annesin sakın konuşma öyle şeyler kızının ilerdeki tek idolü sen olacaksın bi silkelen kendine gel sütün yetiyor bebeğine... Bide inek sütüne alerjisi olabilir demiş ya dr tahlil yaptı mı kafasına göre tahminde bulunamaz eğer alerjsi olsaydı daha farklı belirtiler olur hem bi kere anneye süt ürünleri tüketmesi yasaklanır hadi var diyelim sana demesi gerekmiyor mu süt ürünleri tüketme bebek senin sütünden alır diye...ben bu süt alerjisini iyi bilirim önce tetik yapacak sonra var veya yok diyecek varsada sizi eve öyle yollayamaz gerekli şeyleri yapmadan demeden saçma geldi bu dr un dedikleri
Canim aptamil sma ve en son bebelac denedik kusunca öyle ddi ki ailede inek.sutu alerjisi olursa olma ihtimali olurmuş bana emzirmeden hemen sonra 30 cc ver ddi acaba bu da mi yanlis esimde doktor araştırıyor daha iyi bir doktor bakıyor bana da mantiksiz geldi

Canim zaten mama almıyor mecbur emzirecem olmadıdediğin gibi geceleri zorla emzirecem bana da az gelmedi ama doktor az diyor başka bisey demiyor sutum artsin diye ugrasacam
Kuzum yesilligi sofrsndan eksik etme yogurtlu corbalar ic bol bol bebegini emzirmeden once ondeki sutu sag oyle ver canm hem gaz yapiyomus hem bebek yagli sute gecene kadr yorulup birakiyo.

Rica ederim canım ❤ bu arada tabikide ağlar canım yavru doyuyor demekki.. Kimi bebek daha hızlı yakar kimisi fısır fısır kabarır mayalı hamur gibi zayıf olanın sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor... Benim iki numara 3 yaşına kadar emdi ve çok enerjik bi bebek di zayıfdı vr turp gibiydi halende kolay kolay hasta olmaz diğer emip tombik bir bebek olan 3 numarama göre... Sağlıklı olsun yeter kuzum
Aynen cnm sağlıklı olsunlar varsın zayıf olsunlar

Bu aşıdan sonra banyo yasak mis canım 3 gün. İyi şükr kuzum. Artmadı ateşı ama. ÇOK Nazlı aglamaya Hazır Hemen
Cnm benim.. kıyamıyorum bebelere.. aşı vurulmasına da dayanamıyorum.. Bizimde bugün yapıldı aşımız..inş çıkmaz ateş..yarım saat önce 1çay kaşığı calpol verdim..Dr um bu aşı için sadece verebilirsiniz demişti..ateşten korkuyorum ben..allah korusun tüm yavruları..

Iyi yapmissin canim bizimkide bitek o biberonu aldi.onu meme gibi sanip daha kolay iciyor.evet bezi benim gibi yap yoksa cok israf olur sonucta diataki kirlenmiyo.valla bir ay nasil geccek bilmem doktor cok dusuk degil diyor bacaklarini surekli acik tut.kucagina alirken bile bacak arasindan tut.bezini degiatirdikcede hareket yaptir.
Bende bilmiyorum ki canim iki bez.hem. bebiler için de zor sanki kizim çift bez için rahatsız oluyor gibi tamam canim dediklerini yapacam çok.sagol

Kizlar size bir kac tavsiye yazacagim
Benim ilk kizimda dogdugu anda soylediler sag kalcada sorun oldugunu biz bir cok sey denedik bir cok aparat kullandik olmadi uc aylikken alciya girdi 6aylikken cikti suan sukur iyilesti
Simdi eger cift bez ile iyilesecekse tosunun yaptigi gibi yapin ve hatta bezi bagladiktan sonra araya bir havlu koyun oyle ustunu giydirin burdaki amac yani cift bezin amaci bebegin bacaklarini acik tutmak kurbaga pozisyonu yani sizde kucaginiza dahi alirken bebegin bacaklarini asla kapali tutmayin kurbaga pozisyonuna bi bakin ona gore davranin ins bir ay sonra ikinizden de iyi haberler aliriz.
Saol canim insallah iyi haberlerle geluriz ben kundak yapiyprdum dediklerinizi dikkate alıp kundak yapmayacam

Canım lütfen böyle yapma moralini yüksek tut. İlk çocukta bende böyleydim kendimden nefret ediyordum lohusa depresyonuydu galiba ama 3 ay sürdü. Stresten sütüm gitti kızım ağladı da ağladı o ağladıkça ben ağladım sinir krizi geçirdim. Başladık mamaya akabinde.Sonra ailemin yanına gittim biraz rahatladım işe başladım kendimi mutlu etmeye çalıştım maşallah sütüm arttı mamayı bıraktım.
Mama vermek istemiyorum bende canim hem anne sutu varken mama vermek istemiyorum hem kizim hem biberonu almak istemiyor hemde mama kokuyor mu ne zorla alıyor bende sutumu arttırmaya çalışıyorum tek olmak hicbisey bilmemek çok.kotuymus

Canim 3300 doğdu kizim dün 4.130 gramdi 45 günde bu kadar olmus kilo alimi az sutun yeterli değil ddi
O zman emzireye mi odaklanayim canim mama vermeyeyim zaten zorla aliyor
Canım sana tavsiyrm başka bi dr araştırın çocuk o kadar uyudu zorla uyandırdın hep biz biliyoruz buna rağmen 830 gr almış daha ne olsun süte devam o dr brnce bişeyden anlamıyor dediklerinine mantıklı bir cvp bulamıyorum çok saçma hiçbir hekim ayda 830 gr almış bebeğe sütün yetersiz mama ver demez aksine bol bol emzir der bence işini iui yapan kolaya kaçmayan bi dr bulun zaten baştan inek sütüne alerjisi var demesinden belli akıl var mantık var bu çocuk baştan farklı reaksiyonlar gösterir kızının sağlığı Elhamdülillah yerinde sen hiiiiç korkma endişelenme bu kalça geriliği konusuna gelirsek de inşAllahhhh düzelecek bak demişdiler dersin sen kafaya takmadan tevekkül ederek normal bi şekilde bebeğinle ilgilen sütün lazım ona şu aşamada sevgi ile birlikde metanetini koru Allah deniyor bunu unutma

Kızlar bebegim 3-4 gundur aksamlari belli saatlerde cok huzursuz oluyrdu.Dun sabah-aksam kantaron-zeyrinyagiyla masaj yaptım karnına.Gaz damlalarinin hic birini(biogaia-nurse harvey)vermedim.Daha rahattı sanki.Uykusu daha uzundu.

Mama vermek istemiyorum bende canim hem anne sutu varken mama vermek istemiyorum hem kizim hem biberonu almak istemiyor hemde mama kokuyor mu ne zorla alıyor bende sutumu arttırmaya çalışıyorum tek olmak hicbisey bilmemek çok.kotuymus
Sütün azaldıgı gunler oluyr canım yemeyle icmeyle ilgili herhslde.Bi kac gndr suyu az iciyrdum,dereotu yemiyrdum.Hemen fark etti.Sen bol bol yesillik tuket.Benim bi gogsumdeki sut uretimi daha az.Onunla doymuyor. K Koala_anne Napabilirim canim?Sol gogsumun 6-7 saat bekledigi oluyr.Cok sut uretimi olmuyor.Onun ucu yoktu ztn senelerdir.Ilk kızım cikaramamısti,bu minigim masallh gayretli cikardi ama sut uretimi cok az.Nasil artırabilirim?

Canım sana tavsiyrm başka bi dr araştırın çocuk o kadar uyudu zorla uyandırdın hep biz biliyoruz buna rağmen 830 gr almış daha ne olsun süte devam o dr brnce bişeyden anlamıyor dediklerinine mantıklı bir cvp bulamıyorum çok saçma hiçbir hekim ayda 830 gr almış bebeğe sütün yetersiz mama ver demez aksine bol bol emzir der bence işini iui yapan kolaya kaçmayan bi dr bulun zaten baştan inek sütüne alerjisi var demesinden belli akıl var mantık var bu çocuk baştan farklı reaksiyonlar gösterir kızının sağlığı Elhamdülillah yerinde sen hiiiiç korkma endişelenme bu kalça geriliği konusuna gelirsek de inşAllahhhh düzelecek bak demişdiler dersin sen kafaya takmadan tevekkül ederek normal bi şekilde bebeğinle ilgilen sütün lazım ona şu aşamada sevgi ile birlikde metanetini koru Allah deniyor bunu unutma
Cnm aslında 830 gr dan fazla çünkü doğumdan sonra kilosu biraz düşüyor ya bebeklerin..

Back