• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Kızlar sizin bebekleriniz de uykudan bağırarak ağlayıp uyanıyo mu? Bi kaç gündür oğlum uykusundan bu şekilde uyanıyo. Evde sürekli kuran okunur namaz kılınır. Cevşen'i de var üstünde. Annem hususi başında oturup kuran okur. Bi yeri mi ağrıyo desem uyanıkken gayet neşeli. Yatağında mı bi problem var desem pusette çekyatta nerde yatarsa yatsın hatta kucağımdayken bile aynı şey oluyo. Ne yapacağımı şaşırdım. Sanki uykusunda biri bi şey yapmış gibi birden bağırarak uyanıyo

Benimkinin de öyleydi ben de cigerinden zannediyordum. Sonra doktorunu aradık öksürmüyorsa cigersen degildir burundandır dedi. Buruna bakıyordum boş gibi görünüyordu
Burun aspiratorü yaptım bomboş geri geldi aspiratör. En son burda duydugum serum fizyolojigi denemeye karar veedim. Biraz zor gibi gözüküyor ama değilmiş. Önce youtube dan nasıl yapılacağını izledim. Kol gibi sümük çıkan videolari görünce cesaret geldi. Kendi serumumu kendim hazirladim. Serum fizyolojik dediğimiz şey %9 luk sodyum klorür çözeltisi zaten. Bir su bardagi kaynamış soğutulmuş suya 1 cay kaşığı kaya tuzu, 1 cay kasiginin ucuyla karbonat atıp karıştırınca çözeltiniz hazır oluyor. Boşuna para vermenize gerek yok.
Islemi uygulayınca biraz sümük çıktı biraz da su yuttugu için kustu. Ama sümük ve hırıltı hiç kalmadı.
Ay çocuk sümüklü böcek gibiymiş neresinde tutmuş o kadar sümüğü maşallah..bende serum skıyorm ama hapşurursa ve ağlarsa sümükler çıkıyor yoksa çıkmıyo bide aynen böyle deneyeyim bakalım benim kızda sümüklü böcek mi ;))

canım aynen benum de goguslerim yumuşacık sanki hic süt yok gibi
Aslında yumuşak göğüste de süt oluyor
Ama bebişe yeterli mi
Ne kadar vardır onu bilemeyince tedirgin oluyor insan
En iyisi eve tartı alıp bebişleri her gün tartmak :)
Ben haftada 1 doktordayım zaten
Ne olacak bu halim bilmem

Kızlar sizin bebekleriniz de uykudan bağırarak ağlayıp uyanıyo mu? Bi kaç gündür oğlum uykusundan bu şekilde uyanıyo. Evde sürekli kuran okunur namaz kılınır. Cevşen'i de var üstünde. Annem hususi başında oturup kuran okur. Bi yeri mi ağrıyo desem uyanıkken gayet neşeli. Yatağında mı bi problem var desem pusette çekyatta nerde yatarsa yatsın hatta kucağımdayken bile aynı şey oluyo. Ne yapacağımı şaşırdım. Sanki uykusunda biri bi şey yapmış gibi birden bağırarak uyanıyo
Rüya görüyordur belki
Bizim de oluyor
Ağlayarak uyanıyor
Ya fa gaz sancısı gelince öyle yapıyor
Hala uykuda ama ağlıyor

Rüya görüyordur belki
Bizim de oluyor
Ağlayarak uyanıyor
Ya fa gaz sancısı gelince öyle yapıyor
Hala uykuda ama ağlıyor
Ben de gazdan diye düşündüm. Ama geçen sefer uyku arasındaki ağlaması biraz uzun sürdü. Katıla katıla ağladı yavrum. Kucağıma aldım ne yaptıysam zor sustu.

Iyi almis aslinda masallah.Ben de tulum giydireyim o gun.Avent iyi cekiyr canim da cok uzun suruyr.15-20 dakikamı aliyr nerdeyse.Gun icinde benim hep yumusak canim.Gece de bi 5-6 saat geccek ki oyle sertlrsiy.Mama her ihtimale karsi duruyr bizim de.
Aynen bi 6 saat bekleyecek ben de uyuyacağım da ancak öyle dolacak
6 saat bekletmek de üretimi yavaşlatıyor sanırım
Bilmiyorum ki benimki tam performans bi emse
Hastanede doğumdan sonra yanıma getirdiklerinde bir tuttu ki anında memeyi
Dedim çok güzel emecek
Ne olduysa sonradan oldu
Aptamil1 miydi sendeki de canım
Ondan alayım bari tekrar
Gerekirse günde 1kere takviye yaparım emzirdikten sonra
Aslında bendeki de iyi çekiyor sertken baya yumuşatıyor
Acaba yumuşakken mi güzel çekemiyor

Ben de gazdan diye düşündüm. Ama geçen sefer uyku arasındaki ağlaması biraz uzun sürdü. Katıla katıla ağladı yavrum. Kucağıma aldım ne yaptıysam zor sustu.
Senin kucağını aramıştır belki de o zaman
Bizimki de geçen babasının kucağından yatağa geçtiği an uykusunda ağlamaya, tekrar kucağa alındığında susup uyumaya devam etti
Korktuysa falan belki
Ondan ağlamıştır minnoş

Iyi almis aslinda masallah.Ben de tulum giydireyim o gun.Avent iyi cekiyr canim da cok uzun suruyr.15-20 dakikamı aliyr nerdeyse.Gun icinde benim hep yumusak canim.Gece de bi 5-6 saat geccek ki oyle sertlrsiy.Mama her ihtimale karsi duruyr bizim de.
Bu arada idrar tahlil de verdik
Babası şimdi götürdü poşet takıldı yeni yaptı
O da sarı
Önceden renksizdi yavrumun idrarı
Antibiyotikten mi acaba?
Ciğer filmine gerek görmedi doktor
Boşuna radyasyon almasın dedi
Antibiyotiğe devam dedi
Şu şırıngalı burun temizlemeyi biz de mi yapsak acaba?

Tatlımm
Sen ne aralıklarla sağım yapıyorsun, ne aralıklarla emziriyorsun da sütün maşallah bol
Ben tam arttı derken tekrar azalıyor
Nedir bunun püf noktasııı
minnak minnak

Bu kış zor geçecek anlaşılan Allahım bi sağlıkla atlatsaydık yaa.... Ah yavrum benim yaa minicik bunlar hiç dayanamıyorum
Geçmiş olsuun canımm
İnş miniğe bulaşmaz
Biz sabah nasıl gittiğimizi bilemedik hastaneye
Kopkoyu idrar
8 saat yapmamıştı
Ondan mı, antibiyotikten mi, az beslendiğinden mi bilmiyoruz
Tahlil verdik şimdi
Bir arkadaşın eşi dün doğum yapmıştı
Hastanede Asansörde karşılaştık
Sabaha kadar uyumamış herhalde
Perişan haldeyiz dedi
52gün geçti biz de perişan haldeyiz dedim
Çok zormuş çok, bir o kadar keyifli tabi de
Benim tecrübesizliğim de eklenince şaşıp kalıyoruz bazen ne yapıcaz diye

Aynen kuzum sadece çaresizlik gece kaliteli uykumuz kalmadı yavrum sabaha kadar yutkunup durdu ya gaz sancisindan betermis gece oturup ağladım bana.gecsin kizimin hastalığı diye şimdi de baygın birsekilde yatıyor 2 saattir
Geçmiş olsun canımm

Senin pompan iyi degil mi canım?Gerek var mı ki?Dun bende ilk sutumu attim.Ins.o zmn biberona alısirda.12 subatta iznim bitiyr normalde ama nasip olursa ucretsz izne ayrılıcam.Biberon almazsa halimiz harap:KK43:
Senim iznin 8hafta mı canım?
Ben çalışıp biraz eklemiştim
22mart gibi bitecek benimki
İnşallah raporlarla halledebilirsem yaza kadar başlamayıp tatile bağlamayı düşünüyorum

Sağol canım hemen ilaç burun açma tedavi ye bailadım ev tam teşekkül çocuk çok olunca bi ameliyat odası eksik bende:) inşAllah bulaşmaz kuzum bu arada miniğin az az burnu akmaya başladı serum fizyolıji uyguluyorum bide tahlil sonuçları bugün temiz çıkar rahatlarım inşAllah
Canim ne yaptin ogrendin mi sonuclari ben eminim temiz çıkacak sonuçlar insallah bulaşmaz kuzum el kadar bebi ya senin 3 numarada bir an önce iyileşir insallah kuzum

Bu kış zor geçecek anlaşılan Allahım bi sağlıkla atlatsaydık yaa.... Ah yavrum benim yaa minicik bunlar hiç dayanamıyorum
Hemde nasil zor geciyor kuzum kendim hasta olsam Bu kadar dert etmem el kadar bebek derdini de anlatamıyor BI de kızın benim kızın kaslarının derisi sarardı niyese

İşi iyice abartıp bebişi bugün 3 kere tarttım doktorda :)
Çiş yapmıştı bi çişli bez ve badisiyle
Bi sadece badisiyle
Bi de temiz bez ve badisiyle :)
Doktorumuz iyi Allah’tan da bişey demiyor
Temiz bez 20gram çıktı
Bilginiz olsun
Çişli bezi de 70gramdı
Yaptığı çiş miktarına göre değişir tabi de
İnsan merak edince :)))

Geçmiş olsuun canımm
İnş miniğe bulaşmaz
Biz sabah nasıl gittiğimizi bilemedik hastaneye
Kopkoyu idrar
8 saat yapmamıştı
Ondan mı, antibiyotikten mi, az beslendiğinden mi bilmiyoruz
Tahlil verdik şimdi
Bir arkadaşın eşi dün doğum yapmıştı
Hastanede Asansörde karşılaştık
Sabaha kadar uyumamış herhalde
Perişan haldeyiz dedi
52gün geçti biz de perişan haldeyiz dedim
Çok zormuş çok, bir o kadar keyifli tabi de
Benim tecrübesizliğim de eklenince şaşıp kalıyoruz bazen ne yapıcaz diye
Canim benim kız da sürekli idrarini yapmıyor hatta tahlil için hastanede baya bir beklemistik

Ayy hastalik vurmus tum kuzulara benimde buyuk kiz hasta oldu ve hemen kucuk kiza gecti oksuruyor hapsiriyor burnu akiyor geniz akintisi var olmadi aksam acile gitureyim diyorum buyuk desen oda halsis ama ilaclari var iki gundur iciriyorum rabbim yardimcimiz olsun

Oyyy
İdrarında lökosit çıktı
Yalnız poşetine hafif kaka bulaştıydı
Ondan mı oldu ki
Tekrarlanacak idrar tahlili
Bir de amorf fosfat görülmüş az miktarda :(
K Koala_anne
O neden ki?

Back