2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Muhtemelen şimdiye kadar geçmiştir ama ben de dönemsel olduğunu düşünüyorum çünkü aynısı bizde de vardı, yokluktan bir anda çıktı. İlk çıktığı zaman kafayı yedirmişti özellikle. Her şeyi kendisi yapmak istiyor, yapamayınca sinirleniyor, hiç geçmeyen bir salyalarını köpürtüp ağzından sallandırarak ağlama olayı var zaten beni benden alıyor. Legolardan birkaç penguen yaptık mesela; biri anne biri bebek biri kuzen birinin başka adı var, benden bebek pengueni istiyor. Hangisi bebek penguen emin olamıyorum hepsi birbirine benziyor ve her gün birbirleriyle parça değiştiriyorlar. Kuyruğu siyah olan bugün bebekken ertesi gün kuzen olabiliyor ben görmeden. Yanlış pengueni götürdüysem neden bunu getirdin diye ağlıyor. Sonra doğrusunu götürüyorum neden az önce yanlışı getirmiştin diye ağlıyor. Biraz sarılıp konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum baktım olmuyor, kriz daha da büyüyor demek ki ağlamaya ihtiyacı var diye bırakıyorum. Rekoru 45 dk neden öyle yapmıştın diye ağlamak. Sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi oyun oynamaya ya da kitap okumaya dönmek. Aklımla oynuyor sanki Dönem dönem artıyor bazen hiç kalmıyor, bekliyorum geçecek.

Merhabalar, gecikmeli de olsa hoşgeldiniz
Kesinlikle hazır olmasıyla alakası büyük. Öncesinde 6 ay konuşarak hazırladıktan sonra biz de sorunsuzca geçiş yaptık tuvalete. Sanki dünden hazırmış kız, nasıl da korkuyordum tuvalet adaptasyon sürecinden; içim rahatladı korktuğum olmayınca.

Birincinin zorlukları bitmeden, çok zor olmuştur. Sabrının tükenmesini anlayabiliyorum. Allah yardımcın olsun, umarım atakları dişleri daha kolay geçer ikincinin

Ne güzel yapmışsın diye kaka sevmek mi Annelik bize daha neler yaptıracak. Emmeyi de bezi de bırakmasına çok sevindim, ikinizin de rahat bir şekilde bırakmanıza da daha çok sevindim.

Ben gece iki kez tuvalete kaldırıyorum, bir biz uyumadan önce bir de gece 4-5 gibi. Böyle olunca kaza yaşamıyoruz. Ama gece biraz inatlaşabiliyor, ilk iki gün bayağı ağlamıştı krize falan girdi sonra düzeldi, uyanmıyor bile neredeyse.

Tuvalet için önerim kitaplarla desteklemeniz. Teo’nun Kaka Kitabı ve Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey kitaplarını okumadıysa belki sevebilir. Biz Teo’dan çok destek aldık.
Bebeğin de hayırlı olsun, sağlıkla alırsın umarım kucağına

Uzun zaman oldu girmeyeli, Ramazan Bayramı kutlamalarını okudum, Kurban Bayramı geldi bile. Zaman çok çabuk geçiyor gerçekten. Umarım herkes iyidir.
Aranızda çocuklara İngilizce öğretmeye çalışan var mı? Varsa işe yarayan kitap önerilerinizi alabilir miyim? Ben Timas Publishing’in Small Stories serisiyle gidiyorum, tam olarak cümle cümle öğrenmiyor ama kalıplar zihnine yerleşse yeter diyorum öncelik olarak. Ama bir de basit cümleleri öğrenmesi için başka kitap istiyorum. Varsa öneriniz sevinirim.

Bende o şekilde yapıyorum. 9.30da uyuyor 11.30da bir kaldırıyorum birde 2.30 gibi çok şükür kazamız kalmadı. Sabah kalkıp işe gittiğim için gece zor oluyor ama onu nasıl bıraktırıcam bilmiyorum

Bende o şekilde yapıyorum. 9.30da uyuyor 11.30da bir kaldırıyorum birde 2.30 gibi çok şükür kazamız kalmadı. Sabah kalkıp işe gittiğim için gece zor oluyor ama onu nasıl bıraktırıcam bilmiyorum
Darısı başımıza emmeyi bile biraktiramadik o kadar konuşmaya anlatmaya rağmenağlatmaya da kiyamiyoruz.koca karı yöntemlerini kendimizce doğru bulmayip denemiyoruz.ama bu şekilde de bırakacağı yok.aksam emmeden uyumuyorgönlümü yapmak için öpüyor canim annem seni cuk seiom (çok seviyorum)diyor.ben de onuru incinmesin diye itmiyorum.ne yapacağımı sasirdim.
Tuvalet eğitimine gelince klozet kapağına da sadece oturuyor.korkuyordu buna da şükür.ama bezi cikartmadim.halinden belli beziyle mutlu.onun için de zamanımız var sanki.ama kış gelmeden çözmek lazim

Senden haber almak güzel...kreşte başlamışlardı ingilizce öğretmeye pandemi yuzunden marttan beri kreşe gitmiyor.o zaman tam konuşmuyordu şimdilerde aklinda kalmış olacak ki ogrendigi ingilizce şarkılari vs.soyluyor.anliyor mu bilmiyorum ama

Ben bir gece, ‘iki yerine bir kez kaldırsam ne olur acaba?’ diye düşünerek 11.30-12 gibi olan uyandırma yerine 2’de kaldırdım. O gece iki kez ıslattı yatağı ilk ve tek olarak. Bir daha yapmam bir süre
Şu an mevsim yaz, hem meyveler çok sulu hem çok su içiyor diye fazla geliyor olabilir diye düşündüğüm için bir süre böyle gideceğim. Tükettiği su azaldığında her gün ya da gün aşırı 10 dk ileri ata ata belki gecede 1’e düşürebilirim diye düşündüm. Ama tabi gözlemlemeden işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum tam. Senin için zordur gerçekten, gece kaldırma işi çıktığından beri yorgunluğum geçmedi dinlenemiyorum bir türlü bir de iş hepten yorar, kolaylık diliyorum.

Öncelik olarak hangisini bırakacaksın bilmiyorum ama emzirme için oyalayıp süreyi açabilirsin. 2 saatte bir emiyorsa önce bir şekilde oyalayarak 3 saate çıkar sonra 4, böyle gide gide ben süt azaldı birikmesi lazım diye iki günde bire düşürmüştüm. Sonra 3 günde bir, sonra da artık süt bitti gelmeyecek hadi veda et diyerek tatlı şekilde bitirmiştik. Bu dediğim 3-4 aylık bir süreçti ama, azaltmaya başladığımda ondan öncesinde de artık azalmaya başladığını yakında süt gelmeyeceğini çünkü biteceğini her fırsatta söyledim 6-7 ay kadar. Bir de emzirme süresini kısaltmak için daha az süt gelen memelerden biri için artık süt gelmeyecek bundan dedim son 2-3 ayda sadece tek memeden emdi. Normalde bir ondan bir ondan emdiği için süre çok uzuyordu, değiştirme yapmayınca süre bayağı kısalmıştı.
Tuvalet için de uzun süre anlatma kısmı ortaktı emzirmeyle, yani büyüyünce tuvalete yapacağını neredeyse her bez değişiminde söyledim. Tuvalete de oturttum ama 2 ay boyunca bir kez bile çiş yapmadı, kaka hiç yoktu. Galiba bezi çıkartmadan önce sadece bir kez yaptı ya da hiç yapmadı tam hatırlayamadım şimdi. Külot alışverişini birlikte yaptık, kendisi seçti, bezini çıkartınca bunları giyeceksin dedim heveslendi bayağı. Sonra hiç tuvalete çiş yapmadan bezini çıkarttık ve kazasız şekilde başladı tuvalet adaptasyonu. Bir kez bizim hatamız dışında hiç küloduna kaçırmadan geçiş yapabildik. Çocuğun zihinsel olarak hazır olmasının önemli olduğuna inanıyorum. Biliyorsunuzdur belki tuvalet adaptasyon olayından emzirmeyi bırakmaktan daha çok korkuyordum, daha çocuk doğmadan nasıl olur acaba diye çekiniyordum çünkü hatalı bez bırakmanın ömür boyu etkilediğini düşünüyordum çevremdeki örneklerden, korktuğum gibi olmadı neyse ki. Darısı senin başına, artık büyüdü daha rahat bırakabilir. İyi şanslar

Yani şimdi tam anlamasa da söyleyebilmek de önemli, belki sen çevirebilirsin söylediği şeylerin ne anlama geldiğini, böylece farkına bile varmadan öğrenir. Ben 1,5 yaşından beri kitaplardaki basit kelimeleri falan İngilizcesiyle öğretiyordum. Öğreneceğinden değil de kulak aşinalığı olsun diye, bayağı da öğrendi. Baktım öğrenmeye açık; şimdi İngilizce hikaye kitaplarını okuyorum cümle cümle çevirerek, yine öğrensin diye değil, kalıplar yerleşsin diye. Ama kitap konusunda eksiklik var, daha önce internet önerisiyle aldığım bir kitaptan memnun kalmadım daha büyük çocuklar içindi. Varsa öneriniz diye size de sormak istedim.

Biz bezlerimizi stok yapmıştık yaklaşık 3 4 aylık. Bu bezler bitince artık paramız kalmadı ve tuvalete yapmamız gerek diyerek başladık. Haftada 1 bezlerine baktı gidip gelip aaa anne azalıyor artık tuvalete yapıcam demeye başladı kendide. İç çamaşırlarını birlikte seçtik heveslendi çok. Bezi çıkarttığımız ilk gün bir kez altına kaçırdı, sonra kumbarasını aldı getirdi gidelim bez alalım dedi, birde bisiklet istiyordu onun için para biriktiriyodu. Bende bez alırsak bisiklet almaya paramız kalmaz dedim. Bi düşündü ben artık abla oldum anne tuvalete yapıcam dedi. Çok şükür o son oldu. Arada kaçırmalarımız oldu ama gece uyurken onun dışında çok korktuğum gibi olmadı, darısı başınıza inşallah meme konusunda kızım kendi bırakmıştı 18 aylıkken o yüzden o konuda tecrübem yok

Bende Bi süre daha dayanıcam sanırım gece kalkma konusunda. Bazen ikilemde kalıyorum 5 dk uykusuzluk mu yoksa kaza anında yarım saat uykusuzluk mu. 5 dk uykusuzluk mantıklı geliyor

Merhaba canım biz epeydir öyleyiz her gün evdeki farklı obje veya farklı bir oyuncak daha küçükken daha da abartiyordu şimdi daha normal
Demek ki dönemsel yalnız olmadığıma sevindim

Hanımlar bu arada bebekleri tuvalette uzun süre tutmayın özellikle kaka için biz kitap filan okuyorduk kaka yaparken ama maalesef yanlışmıs en fazla 3 dk oturtun dedi çocuk cerrahı dün Metehanin doğum günüydü. Tam da o gün kakasindan sonra makatta bağırsak sarkmasi oldu. Aklım gitti o görüntüyü görünce ve 5 dk da icine girmedi. Hemen esimi aradım hastaneye gittik iki sebebi varmış ya kabızlık ya da uzun süre tuvalette oturtmak. Şimdi 6 ay diyet uygulayacağız

Bende Bi süre daha dayanıcam sanırım gece kalkma konusunda. Bazen ikilemde kalıyorum 5 dk uykusuzluk mu yoksa kaza anında yarım saat uykusuzluk mu. 5 dk uykusuzluk mantıklı geliyor
Aynı ikileme dün gece ben düştüm. Alarmı kapattım uyuyakaldım sonra rüyamda bunu hatırlayıp kaza olursa uykumdan olacağımı düşünüp uyandırdım kendimi

Merhaba hanımlar sizin bebeklerde de herhangi bir eşyaya bağlanıyor mu? Mesela dün sıvı sabunla uyumak istedi☺
sıvı sabunla uyumak kaçıncı seviye acaba.

Evet çok sık oluyor, biz ona çok önceden anlaşma yaptık. Saçlı ve tüylü oyuncak olmaz ağzına girer, çıngıraklı oyuncak olmaz uykundan uyandırır, kağıt şeyler olmaz yırtılırlar tamir edemeyiz vs. Malına kıymet verdiği için kabul ediyor. Biraz da ben diretiyorum, sevdiği oyuncaklardan yanına yatabilecekleri ayırdık, ayı olur bebek olmaz, domuz olur Zeynef olmaz falan sıkı bir pazarlıkla hallediyoruz
Sana da kolaylık dilerim, sıvı sabundan vazgeçirmek yorucu olabilir

Çok geçmiş olsun, kabızlık yaşadı mı son zamanlarda? Sen söyleyince öyle bir hastalıktan haberim oldu, biz de hep kitap okuruz oyun oynarız; artık yapmayalım bari. Şimdi bir sorun var mı?
Doğum günü de kutlu olsun, tam gününde yaşamış garibim de ya, o da korkmuştur

Sağol canım, kendi farkında olmadı sadece hala kakası var zannetti, aslında çok fazla kabızlık problemi yaşamayız, çok fazla oturduğu için oldu muhtemelen. Ben de ilk görünce şok oldum, çok şükür tekrarlamadi ve hep de kısa tuttuk tuvalet faslını..

Çok geçmiş olsun canım ya tekrarlamaz inşallah korkmussunuzdur tabi kim Korkmaz çok şükür tekrarlamamis...

Arkadaşlar selam...nasılsınız...ben iyiyim..ama aşırı yoğunum...yıllık izinden sonra 2 hafta çalıştım öyle yoruldum ki dinlenmislikten eser kalmadı.28 agustta oğlanın doğumgününü yaptık çekirdek ailemiz olarak.sizlere güzel haberim var: oğlan sanırım emmeyi bıraktı.3 gecedir kendi rızasıyla sarılıp uyuyor.ondan önce sarılıp uyuyalım emme yapmayalim artık ihtiyacın artık dedigimde kıyametler kopuyordu.herkes emmeyi çoktan bıraktırdı ben becerememistim.kucagimiza zor aldık ağlatmaya içim elvermedi.neyse ins halletmisizdir.sira tuvalet egitiminde...diliyorum ki onu da kendisi çözer..canimmmm bezimmmi(öyle diyor ) bir kenara bırakıp tuvalete hayhay beze baybay deriz. Bu arada bizim guvenlikin kızı covid + cikti.yarin güvenlik arkadaşın testi sonucu çıkacak.mmerakla bekliyoruz.arada bir yazalim.kalan sağlar olarakk canlı tutalinm

Sevindim sizin adınıza canım inşallah bırakır artık tamamen emmeyi biz de başlarda zorlandık ama maşallah iyi alıştı ama yemek konusunda hala çok seciciyiz maalesef... Bezi biz de daha birakamadik olsun zamanla olacak hepsi elbet bırakacaklar umarım kimseye bulamamıştır covid bir geçse su salgın tedirgin yaşıyoruz tedbir çok önemli korunmaya da yeter umarım herkese selamlar Allah'a emanet

Bıraktı maşallah teyzesi:) oğlum sen nasıl emmeyi bıraktın diyorum: karar verdim diyoryani hakikaten karar verdi ve bıraktı.2 yaşına girdiğinden beri bırakmasıyla ilgili konuşuyordum.bana mısın demedi en son doğum gününden önce bu sene kutlicaz 3 olacaksın emme bitecek dedim güzel güzel.dogum gününde de emerek uyudu.sonra yanimda sarılıp uyumaya başladıaglatmadan bitirmiş olmanın verdiği mutluluk var yoksa geciktigimizin farkındayım bakalım bezi de dönüşümlü çalışmaya geçersek bıraktırma ya caliscam.tuvalet eğitiminde peşinde koşacak biri sart

Bence gecikmek diye bir şey yok çocuk yetiştirirken, her çocuk başka oluyor; ihtiyacı farklı, büyümesi farklı, emmeye bakış açısı farklı. Çocuk ne zaman hazırsa bırakmak en güzeli. Tuvalet için de aynısı geçerli, çocuk hazır olmadan sürece başlanınca uzadıkça uzayabiliyor, ters tepki verebiliyor. Böyle olunca hem anne hem çocuk için daha yıpratıcı. Hazır olunca kendisi de kabul ettiği için daha az zorlukla aşılabiliyor sorun.
Tebrik ederim verdiği kararı ve ona uymasını, çok karakteristik bir cevap vermiş
Darısı hazır olduğunda tuvalet adaptasyonuna

Oy maşallah ona evet insan aglatmadan yapmak istiyor en büyük zafer buymuş gibi izim tuvalet eğitimi gündemimizde bazen gecikti gibi aile yorumlar yapılsa da hiç öyle düşünmüyorum ne zaman hazır olursa okula kadar sürecek halı yok kışla bahar arası bir dönemde anlasacagiz oğlumla inşallah öyle hissettiriyor zorlayınca olmuyor onlar da bir birey olmaya çalışıyorlar kendilerini hazır hissetmeleri önemli yoksa daha uzun sürebiliyor çok örnek var o yüzden kasmak yok her şey yolunda sağlık olsun yeter gerisi hallolur herkese sevgiler sağlıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…