- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Muhtemelen şimdiye kadar geçmiştir ama ben de dönemsel olduğunu düşünüyorum çünkü aynısı bizde de vardı, yokluktan bir anda çıktı. İlk çıktığı zaman kafayı yedirmişti özellikle. Her şeyi kendisi yapmak istiyor, yapamayınca sinirleniyor, hiç geçmeyen bir salyalarını köpürtüp ağzından sallandırarak ağlama olayı var zaten beni benden alıyor. Legolardan birkaç penguen yaptık mesela; biri anne biri bebek biri kuzen birinin başka adı var, benden bebek pengueni istiyor. Hangisi bebek penguen emin olamıyorum hepsi birbirine benziyor ve her gün birbirleriyle parça değiştiriyorlar. Kuyruğu siyah olan bugün bebekken ertesi gün kuzen olabiliyor ben görmeden. Yanlış pengueni götürdüysem neden bunu getirdin diye ağlıyor. Sonra doğrusunu götürüyorum neden az önce yanlışı getirmiştin diye ağlıyor. Biraz sarılıp konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum baktım olmuyor, kriz daha da büyüyor demek ki ağlamaya ihtiyacı var diye bırakıyorum. Rekoru 45 dk neden öyle yapmıştın diye ağlamak. Sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi oyun oynamaya ya da kitap okumaya dönmek. Aklımla oynuyor sankiSelamlar hayırlı ramazanlar...
Herkes iyidir umarım.
Memeyi bezi bıramayanlar varmış kolaylıklar diliyorum.ben 2 yaşına girer girmez bıraktırdım.çokta kolay oldu 4 5 gün içinde herşey yoluna girdi.tabi öncesinde hep anlattım heveslendirdim.bizim kız abla olmaya çok meraklı olduğu için çabuk adapte oldu.
Fakat sanmayınki şuan hiç çiş sorunumuz yok :)
Gece gündüz aynı anda bıraktırdım çişini.tavsiyede ederim.ama gece hiç çiş kaçırmayan çocuk gündüz oyuna ara vermemek için çişini söylemiyor.sorduğumda yok diyor 2 dk sonra bi bakıyorum anne çişim geldi altıma kaçırdım diyor :)
Bizim bambaşka sorunumuz var son 1 2 aydır.
Bu zamana kadar usluluğuyla güler yüzlüğüyle bildiğim kızım gitti tam bir cadı kız oldu :)
Aşırı sinirli, herşeye ağlıyor herşeyi herkesi yönlendirmeye çalışıyo.bebeği istediği şekilde oturmadığı zaman bile alıp fırlatıyo bebeği.
Anne neden böyle yaptın.böyle yapıcaktın yda böyle yapmıcaktın diyip her hangi bir bahaneyle bana kızıyor.
Vurmaya başladı oyuncakları yada eline geçirdiği herşeyi yere atıyor.çok mükemmelliyetçi birde.boyama kitabı var.dışarı taşırınca kızıyo yapamadım diyip boyalarını atıyor yere ve küsüyor.
Nolur bizdede aynısı var diyin zamanla geçicekmiş deyin de rahatlayım :)
Daha önce burda atak haftalarını konuşurduk ama biz atak matak bilmezdik.her zaman sakin huzurlu güler yüzlü bi bebeğim vardı.
2 yaşta sonra huyları deeğişmeye başladı.
Alttan alıyorum olmuyor.bu zamana kadar hiç sesimi bile yükseltmedim ama bazen yükseltiyorum oda fayda etmiyor.
İş yemek wc ye gitmememe bile izin vermiyor.elimize bebekleri alalım onları konuşturalım yemek yapalım yedirelim.onun istediği şekilde oynayım, onun istediği şekilde konuşuyum hep bu şekilde...
Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum..
Merhabalar, gecikmeli de olsa hoşgeldinizHerkese merhaba , ben buranin gizli takipçilerinden ela, hepinizi taniyorum cocuklari birlikte büyüttük sayılır.. oglum 32 aylik 33 e girecek. Bir kızım daha oldu oda 5 aylik. Bebeğim doğmadan oğlumu 2 kere tuvalete alıştırmak istedim çişini söylüyor yapiyordu ama kakasindan korkuyordu maalesef 2 denememizde zorlamamak adına başarısız oldu. Birde evde yeni bi durum olacağı zaman alıştırmayın diyor uzmanlar o yüzden ustelemedim ta ki 1 ay öncesine kadar. Oğlum kendi kendine anne çiş demeye başladı. Her söylediğinde götürdüm ama bezi cikartmadan, sonra bi baktim ki baya hevesli bezi çıkardık ve tuvalete başladık. Bezi bittiği güne denk geldi bez poşetini çıkardım ve bak oğlum artık bezin bitti bida almadik sen artik tuvalete yap dedim ve başladık. Sadece ilk gün 2 kere altını ıslatti bi daha hiç islatmadi. Oyuna daldığı zamanlarda bile yapmadi tuttu kaka si için de çocuk adaptörlu klozet kapağı aldık ayaginin altinda da taburesi var kitaplara dergilere baka baka yapiyor onu da aştık çok şükür. Nacizane önerim gerçekten zamani geldiğinde hazir olduğunda her şey çok kolay oluyor muş bence sizde acele etmeyin
Kesinlikle hazır olmasıyla alakası büyük. Öncesinde 6 ay konuşarak hazırladıktan sonra biz de sorunsuzca geçiş yaptık tuvalete. Sanki dünden hazırmış kız, nasıl da korkuyordum tuvalet adaptasyon sürecinden; içim rahatladı korktuğum olmayınca.
Birincinin zorlukları bitmeden, çok zor olmuştur. Sabrının tükenmesini anlayabiliyorum. Allah yardımcın olsun, umarım atakları dişleri daha kolay geçer ikincininMerhaba hanımlar,
Biz de evdeyiz işlerimi evden halletmem gerekiyor is yerine gitmiyorum ama iki küçük bebekle elime bilgisayarı almam bile imkansız, sıkılacak vaktim yok, bir açıdan iyi oluyor çünkü bu zor zamanlarda düşünmeye bile fırsat olmuyor çoğu zaman küçük 9 aylık, büyük 32 ayı bitirdi. Memeye devam. Tuvalet eğitimine yarım başladık diyebiliriz. Bezi çıkardığımızda lazimligina yapiyor. Ama cisi geldimi salıyor. Havalar hala serin devamlı altı açık tutamıyorum bi iki haftaya ısınsın tamamen bezi çıkaracağım altı açık her istediğinde yapsın tuvaletine. Bazen melek gibi bazen iki yaş sendrom halleri hat safhada. Maalesef sakinliğimi sizler kadar koruyamiyorum. Sesim yükseliyorİşlerini kendi kendine yapmayı seviyor ben yapacağım ben yikayacagim, diyor devamlı. Bir de o da ne? Bu da ne? Diye sorular hiç bitmiyor. Kardeşini oyun arkadaşı olarak görüyor. Kıskançlık halleri azaldı baya. Kardeşi de onu taklit ediyor araba sürüyorlar filan, çadır icinde çığlık atıyorlar :) öğlen erken kalkarsa 3 gibi uyuyor gece de 10.30-11.00 gibi uyuyor ama 8 den sonra kalkarsa uyumuyor tek uyku ile günü bitiriyoruz ve benim için cok yorucu oluyor. İkisinin de gunde üç öğün yemeklerini düşünmek meyvesini yogurdunu vs. Ara öğünlerini düşünmek cok yorucu gercekten. Bence bir bebeğin ilk 2 yılı en zor dönemi. Neyse ki sizler atlattiniz benim daha 1 yilim var. Devamli kucukte dis ve atak dönemi ile uğraşıyorum..
Merhaba canım, dediğin durumlar klasik 2 yaş sendrom halleri. Biz 18 aydan beri yaşıyoruz bunları. Her bebeğin gelişimi farklı. Adı 2 yaş ama kimisinde erken kimisinde geç başlıyor sabırlar diliyorum..
Ne güzel yapmışsın diye kaka sevmek miHerkese selamlar. Nasılsınız güzel anneler, yavrularınız nasıl? Umarım sizler de çocuklar da iyisinizdir. Ve tabi bebekler de; malum yeni canlar katıldı bazılarımızın evine :)
Biz 15 tatilde sütten ayrılmayı tamamladık çok şükür. Büyük oğlumda o kadar zorlanmıştık ki ikimiz de. O her hastalandığında,6-7 ay bile geçmesine rağmen, meme istiyordu, benimse hala süt üretimim devam ediyordu. Hatta sütüm hiç çekilmeden ikinciye hamileydim. Demek ki ikimiz de hazır değilmişiz. Tecrübesizlik mi desem,ne desem bilemiyorum o dönemin böyle zorlu geçmesine.. Çünkü ikinci çocuğumla o kadar rahat ayrıldık ki. Acaba ne zaman kriz çıkacak, ne zaman ağlayacak meme diye endişelenirlen sorunsuz hallettik çok şükür konuşarak anlaşarak. Çok endişeliydim çünkü doğduğundan beri emerek uyuyordu. Allah var; büyük oğlum çok yardımcı oldu. Kardeşi ne zaman meme istese ona çok güzel şeyler anlattı, dikkatini dağıttı ve geldik o yolun sonuna. Emzirmek çok güzel, sade bir yakınlaşmaydı bizim için. Ayrılmak üzdü beni ama ağlatmadım, oğlumu yormadım diye de çok mutlu oldum.
Bu hafta da tuvalet eğitimine başladık. Yine büyük oğlum geliyor aklıma. Ya ben hakikaten çok cahilmişim, bir şeyleri yanlış yapmışım ya da çocukların karakteri bu durumların farklı yaşanmasına sebep olmuş bilemiyorum.
büyük oğlum 3. Gün öğrenmişti çiş kaka söylemeyi. Oh be dedim, bu kadar kolay mıymış?1 hafta söyledi. Sonra bi bıraktı söylemeyi; 1,5 yıl söylemedi. Ben tuvalete götürürsem yaptı, götürmezsem tuttu ama altına kaçırmadı. İnat etti sanki. Küçüğü aylardır hazırlıyordum tuvalet eğitimi için. Evimizde bir kedimiz var. Bak bu kedinin tuvaleti, bu abinin, bu babanın, senin de küçük tuvaletin olsun mu dedim hep, çok heveslendi.
4 gün önce bezini takmadım, anlattım. Lazımlık o kadar hoşuna gitti ki; çişi gelince bulup alıyor, koşa koşa yanıma getiriyor anne acil anne acil diyerek. İlk gün 3 kez altına kaçırdı çişini ama çok üzüldü. Sevdik, olabilir dedik, geçtik. İlk günün akşamı söylemeye başladı ama ne söyleme. Sürekli çişim geldi diyor. 10 defa söylüyorsa 1’inde yapıyor. Gece bez bağladım, sabah temiz kalktı ama gün boyu kakasını yapmadı çünkü hep ayakta yapardı bezliyken. Oturarak yapmak büyük sorun oldu. Gece uyurken yine bağladım bezini yine temiz kalktı. Sabah kakası geldi artık, oturttum çok zorlandı yaparken. Kalkınca da kakasını görüp korktu, bacağıma sarıldı. Duymuştum kakasından korkan çocuklar olduğunu. Bak ne güzel yapmışsın falan diye kakasını sevdim :)))
Lazımlık temizlemek bana zor geliyor. O yüzden hemen klozete alıştırayım dedim. İki gündür klozete yapıyor, çok gülüyor eğleniyor yaparken de. Sifona basıyorum el sallıyor falan. Dün gece bez bağlamadım artık, yapmadı altına. Gece kalkıp çişinin geldiğini de söylemedi. Bu gece de bezsiz yatırdım bakalım ne olacak..
Büyükte çok zor olduğu için bu süreçler, hele ki tuvalet olayı umutlanmak istemiyorum çok. Bir yandan da çok umutlanmak istiyorum.. oldu mu yani, tamamlandı mı bu süreç diye düşünüyorum hep, bu kadar kolay olamaz diye düşünüp kendimi hazırlıyorum. Duygularım çok çarpışık şu günlerde.
Sütten kesince gece uykuları 1 saat ileri sarkmıştı. Tuvalet eğitimi de biraz daha sarkıttı çünkü yatınca sürekli çişinin geldiğini söyleyip tuvalete gitmek istiyor.Önceden 20:30 gibi uyurken şimdi 23:00-23:30 arası uyuyor..
İnşallah sağlıcakla büyür ve öğrenir hepsi de.
Allah hepinizin de işini kolaylaştırsın, yükünü hafifletsin inşallah.
Hepinize; ailenize, çocuklarınıza, eşlerinize, sevdiklerinize sağlık, huzur dilerim.
Şimdiden mübarek Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun. Allah’a emanet olun :)
Ben gece iki kez tuvalete kaldırıyorum, bir biz uyumadan önce bir de gece 4-5 gibi. Böyle olunca kaza yaşamıyoruz. Ama gece biraz inatlaşabiliyor, ilk iki gün bayağı ağlamıştı krize falan girdi sonra düzeldi, uyanmıyor bile neredeyse.Merhaba güzel anneler. Nasılsınız, bıdıklar nasıl. Ramazan bayramınız mübarek olsunNe zamandır giremiyorum foruma telefonum bozuktu. Sizlere küçük bir sorum olacak biz 5 gün oldu tuvalet eğitimine başlayalı hem gece hem gündüz bağlamıyorum. Gece yatmadan önce gidiyoruz yapıyor ama uykuya daltıktan sonra bir kez kaçırıyor mutlaka sonrasında söylüyor. Gece bez bağlamak istemiyorum ama bu durumu nasıl aşıcam bilmiyorum. Bayramdan sonra işe başlıcam ve şu Bi kaç günde onuda halledebilir miyiz, zamanla düzelir mi. Bu saatten sonra vazgeçmekte istemiyorum. Zamanla düzene girer değil mi
Tuvalet için önerim kitaplarla desteklemeniz. Teo’nun Kaka Kitabı ve Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey kitaplarını okumadıysa belki sevebilir. Biz Teo’dan çok destek aldık.Merhaba hanımlar, bayramınız mübarek olsunuzun zamandır ben de girememiştim, inşallah herkes iyidir. Maşallah miniklerimizi büyüttük sayılır artık. Biz de daha tuvalet eğitimini tamamlayamadık maalesef tam yılbaşında başlamıştık eğitime küçüğünü hemen öğrendi ama büyüğünü yapmaktan korkuyor, bez de bağlatmıyor. Fenalardayız yani ne yaptıysam olmadı artık şu illet bitsin psikoloğa götürmem. Var mı bi önerisi olan acaba. Bu arada bizim oğlan abi olacak inşallah yine bebek heyecanı sardı bizi
Bebeğin de hayırlı olsun, sağlıkla alırsın umarım kucağına
Uzun zaman oldu girmeyeli, Ramazan Bayramı kutlamalarını okudum, Kurban Bayramı geldi bile. Zaman çok çabuk geçiyor gerçekten. Umarım herkes iyidir.
Aranızda çocuklara İngilizce öğretmeye çalışan var mı? Varsa işe yarayan kitap önerilerinizi alabilir miyim? Ben Timas Publishing’in Small Stories serisiyle gidiyorum, tam olarak cümle cümle öğrenmiyor ama kalıplar zihnine yerleşse yeter diyorum öncelik olarak. Ama bir de basit cümleleri öğrenmesi için başka kitap istiyorum. Varsa öneriniz sevinirim.