2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Ayyy maşallah bebişlerimize Allahım hayırlı uzun ömür versin hepsine bizimkilerde saç çekmeyi seviyor arkamı dönüp gidemiyorum hemen ağlıyor özellikle de kızıma oyuncak uzatsam kucağa gelmek için ellerini uzatıyor bizim yedinci ay bitti bebişlerinize neler yediriyorsunuz ekmeğe çok uzanıyorlar ne zaman verebiliriz

Benimkiler biberondan başka bir şey yemiyor o konuda çok sıkıntı çekiyorum. Bide hero baby nin kaşık mamasını yiyorlar başka bir şey.mümkün değil yediremiyorum. Mamaya da para dayanmıyor

Benimkilerde mama içiyor ağırlıklı. 7. ay bitmek üzere. Sabahları labne, öğlen etli sebze püresi, akşam üstü meyva püresi ve yıgurt veriyorum. tabi bunları tadımlık yiyorlar. 2-3 kaşık. doktor zorlama daha alışma zamanları dedi. Bazen tahıllı mama veriyorum. Süt olarakta hipp organik mama tavsiye etti doktor. doğumdan itibaren onu kullanıyorum.

Ben sabah kuymak yapıuorum karadenizşliler bilir, sonra kaşık maması akşama doğru yerseler zorla tavuk çorbası o kadar. Aralarda hep biberon. Aptamil kullanıyorum ben. Üç ay emdiler sadece

Ben sabah kuymak yapıuorum karadenizşliler bilir, sonra kaşık maması akşama doğru yerseler zorla tavuk çorbası o kadar. Aralarda hep biberon. Aptamil kullanıyorum ben. Üç ay emdiler sadece
Benimkilerde kız 2 ay oğlan 4,5 ay emdi. Çalışmaya başlayacağım için çok ısrar etmedim meme emmeleri hususunda. 6 ayları bitince çalışmaya geri döndüm. Daha yeni alışmaya başlıyorlar ek gıdaya, o nedenle tadımlık tadımlık denıyorum. Yalnız dondurmaya hastalar:) haftasonu mohitolu dondurma yaladılar. limon ve naneye bayıldılar:)

Evet dondurmayı bunlar da çok seviyo :)

Ek gıdaya benimkiler de geç alıştı Dr akışına bırakın dedi bazı çocuklar 1 yaş sonrasında da başlayabilirmiş biri yemeyi çok seviyordu Ama diğeri 11 aylık civarı ancak başladı yemek yemeye :)

seninkiler bayağı büyük sanırım.evet çok zorlamamak lazım. kendinizi düşünün, sevmediğiniz birşeyi ağzınıza tıkmaya çalışslar ne yapardınız. ben hiç hoşlanmazdım:)

bizde 1 yaşındayız şuan neredeyse herşeyi yiyorlar, çoğunlukla geceleri bazen de gündüz emiyorlar. Biz ek gıdaya ilk 6,5 aylıkken anne sütünden yoğurtla başladık şuan yeme konusunda pek sorunumuz yok. Kahvaltı da dönüşümlü olarak kuymak, omlet, keçi sütünden bademli muhallebi, bebek keki-bebek reçeli, nadir olarak tahin pekmez veriyorum. Ekmeği de az vermeye çalışıyorum ama baya seviyorlar gerçekten, hiç tatlı vermiyorum bu arada, pekmezi dahi çok nadir kullanıyorum. 3 yaşına kadar çocukların damak tadı oturuyormuş o yüzden damak tatlarının tatlı lehine oluşmaması önemli , aksi halde tatlı yerine meyveyi hiç tercih etmiyorlar mesela hep beyaz şekerli şerbetli tatlıyı biliyorlar. Bir de ben hiç bulamaç tarzı karışım yapmadım herşeyin tadını ayrı ayrı biliyorlar. Öğleden sonra meyve püresi yapıyorum genellikle irmikli, işte içine muz,şeftali,kayısı,ananas falan koyuyorum. Muzu çoğunlukla kayısıyla karışık veriyorum kabızlık yapmasın diye. Akşam üzeri küçük birer kase yoğurt yiyorlar, akşamda yemek veriyorum yine. Çoğunlukla yemeklerini bizimkilerden ayrı hazırlıyorum az salçalı sıfır tuzsuz olarak bu bana baya zor oluyor açıkçası. Yavaştan normale dönmeliyiz.Kavanoz maması denemedik hiç ama denemek istiyorum tatillerde yada dışarı çıktıkça bazen ihtiyaç oluyor. Düşündüm de şimdi bizim günümüzün çoğu yemek hazırla yedir ee bu kadar yeyince alt değiştir ekseninde geçiyor :) ikiz bakmak gerçekten çok yıpratıcı bir süreç Rabbim hepimize yardım etsin

Massalah duzel oturulmus darisi bizlere bizde 10 aylik olduk bugun cok sukur bir sekilde yorula yorula yapiyoruz benikilerde 2 aydir yemekleri sevmeye basladilar sukur diyorum artik gerisi gelir :))

Maşallah maşallah. Iyi uğraşıyorsun o kadar okurken ben üşendim düşün :) o kadar inceleyemem çok üşengecim benimkiler çorba yiyo sadece n versiysem yemediler bende bıraktım

Maşallah maşallah. Iyi uğraşıyorsun o kadar okurken ben üşendim düşün :) o kadar inceleyemem çok üşengecim benimkiler çorba yiyo sadece n versiysem yemediler bende bıraktım
evet gerçekten çok vaktimi alıyor ama alıştım artık. Yanlış anlama ama reddettiği yiyecekleri dönüşümlü olarak farklı zaman ve şekillerde tekrar teklif etmelisin bence. Herşeyinden vitaminlerini almalılar, çorbanın yarısı su sonuçta en baba çorba tavuk çorbasının bile besleyiciliği yemeğe göre düşüktür diye tahmin ediyorum. Bir de birçok şeyi yemeleri bizim lehimize aslında şuan zor oluyor evet ama sonuçta onların yeme alışkanlıklarını tamamen biz oluşturuyoruz ilerde sıkıntı çekmemek için kasıyorum şuan. Yemek seçen çocuk çok zor çünkü büyüdükçe bize daha fazla sıkıntı çıkarır. Her anne çocuğu için en iyisini ister ama bazen enerjimiz kalmıyor hakikaten, umarım yanlış anlamamışındır maksat fikir alışverişi. Güle güle büyütün bebişleri :)

Ben evdeyken bebeklere yetişemiyorum, bu kadar detaylı ve güzel hazırlayamıyorum ne varsa onu veriyorum.
kendini üzme sakın insan vakit bulamıyor çoğu zaman bir de bana ailemden yardımcı olanlar var yalnız bakmıyorum şuan yani o nedenle kendini kötü hissetmemelisin. Ancak yine de fazla uğraşmadan yapabileceklerin de muhakkak vardır, mesela şeker yerine az miktar pekmez kullan yiyeceklerini şeker ve pekmez ilavesiz teklif et yerse hiç karışma yemezse az miktar pekmez koy yada elma suyu veya tarçınla tatlandır. Ben elma, muz tarçın kullandığım bir karışıma pekmez dahi katmıyorum mesela. Bizim reçellerden vermiyorum elma suyu kullanılarak yapılan bebek reçelleri var ve şeker yerine elma kullanılarak yapılan bebek kekleri. Bunlardan fazla porsiyon yapıp buzluğa atabilirsin. Acayip pratik oluyor bu şekilde.Kendi yemeklerinden veriyorsan onlara da az tuzlu ve az salçalı yapman yeterli bence, bu çok vaktini almaz mesela ama eminim içini rahatlatır :)

Sizi tebrik ediyorum bu kadar detaylı uğraşabiliyorsunuz ben neye nereye yetişeceğimi şaşırmış durumdayım
seyyahhk seni hatırlıyorum ikiz forumlarından sen de tek bakıyorsun bebişlere, bence iyi yetişiyorsun yine de. Tek bakmak gerçekten çok zor hem annenin hem bebeklerin refahı ciddi şekilde etkileniyor. Yukarda bir arkadaşa cevap olarak yazdım bazı şeyleri yapıp stoklayabilirsin bende en çok kahvaltı da sıkıntı çekiyorum onun dışında yemeklerde sorun yok gibi ama kahvaltı çeşidi bulamıyorum. Yürüyor mu seninkiler?

Massalah duzel oturulmus darisi bizlere bizde 10 aylik olduk bugun cok sukur bir sekilde yorula yorula yapiyoruz benikilerde 2 aydir yemekleri sevmeye basladilar sukur diyorum artik gerisi gelir :))
bravo! yemeğe alışmaları çok iyi birşey. Ya biz aileler biraz aceleciyiz bazen, çocuklara zaman tanımak gerek herşey bir anda olmuyor maalesef. Millet bir çocuğun dertleriyle başa çıkamıyor iki bebekle düzen oturtmak hiç kolay değil kendimize de onlara da eziyet etmeden yapmak lazım. Ancak bir kez düzen oturttuktan sonra da herşey daha kolay oluyor, bazen bakıyorum da tek bebeği olanlar bile daha karmaşa halinde büyütüyor çocuğunu. Diyeceğim o ki kendimizi taktir etmemiz lazım zaman zaman :)

Aynen taktir etmek lazim birde tek bakiyorsam ikizlerime cok sukur 10 ayi devirdik nice nice aylarimiz olsun insallah..

Kızlar ek gıdaya en erken ne zaman başlayabilirim? Benimkiler 4. aya girdiler gece 2 saatte bir uyanıyorlar. Biraz daha uzun uyusunlar istiyorum, annem ben bebekken 4. ayda yulaf koymuş mamaya zamanında sabaha kadar uyuyormuşum. Böyle yapan var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada benimkiler önce meme sonra mama olayına alışkınlar ama memem çok yok idare ediyoruz diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…