-
- Konu Sahibi kalbiminozu
- #14.061
Merhaba 4.ay ek gıda için çok erken gibi. Eğer süt yetersizse mama ile takviye yap bence, doktorlar hep ilk 1yıl ana öğünlerde anne sütünü tavsiye ediyor, sütünü artırma yollarını da deneyebilirsinKızlar ek gıdaya en erken ne zaman başlayabilirim? Benimkiler 4. aya girdiler gece 2 saatte bir uyanıyorlar. Biraz daha uzun uyusunlar istiyorum, annem ben bebekken 4. ayda yulaf koymuş mamaya zamanında sabaha kadar uyuyormuşum. Böyle yapan var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada benimkiler önce meme sonra mama olayına alışkınlar ama memem çok yok idare ediyoruz diyelim.
Canım selam, benimde tüp bebek yöntemi ile ikizlerim oldu. Kızın gelişimi biraz daha geriden geliyordu ama ne kadar hafta vs o konularda doktorum birşey söylememişti. Şu an ikiside kucağımda:) bol bol duıa ettim hamileliğim boyunca. Annenin morali çok önemli bu hususlarda. Her zaman moralini yüksek tut. umarım iki bebeğinide hayırlısı ile kucağına alırsın.Selam bir çok anne kucağına yavrusunu almıştır diye düşünüyorum. Henüz doğum yapmamışlar da sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Size bir sorum olacak benzer tecrübesi olanlar bana bilgi verebilir mi?
Tüp bebek yoluyla 8 haftalık ikizlere hamıleyım. İkizlerden birinin gelişimi haftasında ama diğeri ondan neredeyse 10 gün geri ve kalp atımı yavaş. Doktor genetik sorunu olabileceğini kendiliğinden sonebilecegini söyledi. Sonmezse de takip edilir eğer genetik olarak problem varsa söndürülebilir dedi.
Sizde de özellikle tüp bebekse benzer sorunu olan oldu mu? Nasıl sonuçlandi.
Bebeğin sağlıklı olduğuna ve haftasınayetisecegine inanıyorum ama bilmiyorum tabi. Bilgisi veya deneyimi olan varsa yazar misiniz
Teşekkür ederimCanım selam, benimde tüp bebek yöntemi ile ikizlerim oldu. Kızın gelişimi biraz daha geriden geliyordu ama ne kadar hafta vs o konularda doktorum birşey söylememişti. Şu an ikiside kucağımda:) bol bol duıa ettim hamileliğim boyunca. Annenin morali çok önemli bu hususlarda. Her zaman moralini yüksek tut. umarım iki bebeğinide hayırlısı ile kucağına alırsın.
Massalah canim rabbim saglik versin insallah minnoslarimiza benikilerde 12 ayliklar ama yurumuyorlar sukur iyiyiz bekliyoruz yurumeleri cok zor diyirlar ayaklaninca ama zor olan kucagima alip gezdirmek oluyor benim icin ikiside kucak istiyorlar iki bebek kilosu toplam 20 olunca zorlaniyorum artik nasil yurumelerine zorlandinmiMerhaba 2016 ikiz annelerii 1 yıl olmuştur girmeyeli görünce yazmak istedim herkesin yavruları iyidir inşallah prensler prensesler büyümüştür benimkiler 16 aylıklar yaşında yürüdüler çok şükür çok yogun olunca teli elime almak ne mümkün bi aklıma geldi bakayım dedim hepinize kucak dolusu sevgiler...
Yaşını karşıladılar canım inşallah seninkilerde yakın zamanda yürür sizinde öyledir mutlaka birbirlerini çok takip ediyorlar biri çok hevesliydi digeride ona bakınca 2 gün arayla başladılar yürümeye evet şimdi uyuttum bizim paşalar uykudan hiç hoşlanmıyorlar hep koşturmak istiyorlar oyuncak nadir ayaklanınca oturmak istemiyorlarMassalah canim rabbim saglik versin insallah minnoslarimiza benikilerde 12 ayliklar ama yurumuyorlar sukur iyiyiz bekliyoruz yurumeleri cok zor diyirlar ayaklaninca ama zor olan kucagima alip gezdirmek oluyor benim icin ikiside kucak istiyorlar iki bebek kilosu toplam 20 olunca zorlaniyorum artik nasil yurumelerine zorlandinmi
Üye
Sevgili ikiz anneleri ve anne adayları...Şuan 5+4 hamileyim.İlk doktor kontrolümü 4+6 da vajinal ultrasonla oldum.Doktor tam muayeneyi bitiriyorduki ikinci bir kese olduğunu farketti.İki kese var ama yinede ne olur ne olmaz ümitlenme kaybolabilir dedi.Biri 0.58 diğeri 0.42 idi.Sonra baygınlık geçirip iki gün sonra tekrar doktora gitmek zorunda kaldım.Bu defa karından ultrasonla baktı.Büyük olanı yine kolayca buldu ama diğerini biraz zor buldu ilk randevumuzdaki gibi ve yine diğerinden küçüktü.Dedi ki gebeliğin tekiz devam edecek gibi ama belli de olmaz,saklanmışta olabilir,görünmemişte olabilir .Vajinal baksaydık daha net belli olurdu ama bunun için vajinal bakmaya gerek yok,zamana bırakalım,bir hafta on gün sonra gelirsin dedi.Ama gelin görün ki benim içim içimi yiyor.Eğer hayırlsıysa Rabbim ikisinide bize bağışlasın çok istiyorum Bu konuda benzer tecrübe yaşayanlar varsa bi yorum yazarlarsa çok mutlu olurum.Çok uzun oldu şimdiden hakkınızı helal edin...
Masallah 35 haftalik olmusunuz benim dogum yaptigim 35 hafta insallah siz 37 kadar dogurmazsiniz masallah saglikla alin kucaginiza .. ecmainÜye
Sevgili ikiz anneleri ve anne adayları...Şuan 5+4 hamileyim.İlk doktor kontrolümü 4+6 da vajinal ultrasonla oldum.Doktor tam muayeneyi bitiriyorduki ikinci bir kese olduğunu farketti.İki kese var ama yinede ne olur ne olmaz ümitlenme kaybolabilir dedi.Biri 0.58 diğeri 0.42 idi.Sonra baygınlık geçirip iki gün sonra tekrar doktora gitmek zorunda kaldım.Bu defa karından ultrasonla baktı.Büyük olanı yine kolayca buldu ama diğerini biraz zor buldu ilk randevumuzdaki gibi ve yine diğerinden küçüktü.Dedi ki gebeliğin tekiz devam edecek gibi ama belli de olmaz,saklanmışta olabilir,görünmemişte olabilir .Vajinal baksaydık daha net belli olurdu ama bunun için vajinal bakmaya gerek yok,zamana bırakalım,bir hafta on gün sonra gelirsin dedi.Ama gelin görün ki benim içim içimi yiyor.Eğer hayırlsıysa Rabbim ikisinide bize bağışlasın çok istiyorum Bu konuda benzer tecrübe yaşayanlar varsa bi yorum yazarlarsa çok mutlu olurum.Çok uzun oldu şimdiden hakkınızı helal edin...
Bende picolu olduğumu yeni öğrendim bebek istediğimiz için doktor glifor verdi.İnşallah benim de olur sizin gibi mucizem.Kızlar hepinize merhaba :)
Ben de 10+2 haftalık ikiz gebeyim. Pkolu olduğum için çocuğum olmazsa diye endişelenirken hiç ummadığım anda doğal yolla ikiz gebeyim. Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Bende çok şükür hiç mide bulantısı falan yok. Ama hemen nefes nefese kalıyorum çok çabuk yoruluyorum. Sizler ne durumdasınız?
Cinsiyetler ikizlerde kaçıncı haftada belli oluyor?
Slm nasıl gidiyor inşallah bebeginiz sizinledirBende picolu olduğumu yeni öğrendim bebek istediğimiz için doktor glifor verdi.İnşallah benim de olur sizin gibi mucizem.