2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

hoşgeldin canım:anneadayı::anneadayı: sen öndesin bizden. tavsiyen var mıdırki? :KK48: varsa da çok sevinirim.
Hoşbulduk,cnm tavsiyem şöyle var, ikiz gebelikte rahim boyu çok önemli ,dra her gittiğinizde rahim boyuna mutlaka baktırın,bol bol uzanın, çünkü 22. Haftadan sonra yorgunluk oluyor biraz.hazırlıklara erken başlayın, benbaşladım. Artık.uzun süreli gezmek bile zorluyor bazen.

canım, bebekte herşeye bakılıyor. baş beyin kalp,yüz,genital organları vs. tepeden tırnağa inceleniyor. bir anamoli tespit edilirse doğumdan sonra müdahale edebilmek için. bu işin uzmanları da perinatologlar. benim kendi doktorum yapacak ama bir perinatologunda görmesinde fayda var.
ben en başından beri perinotologa gidiyorum şu zaman şu kontrolü demiyor hiç bana. Merak etme ben herşeye bakıyorum diyor. Hiç ayrıntılı ultrason falan demedi de o yüzden merak ettim.

Kızlar hayatımın şokunu yaşıyorum 11.haftam bitiyor cumartesi doktor kontrolunde ikizlerimin üçüz oldugunu
ögrendim üstelik tek yumurta ikizi tek kese ve tek plesenta monoamniyotik ikiz doktor çok ama çok riskli dedi rahmin taşımaz üç gebeliği dedi devam edersem ikizden ikize tranfüzyon olup ikiside ölebilirmiş ALLAHIM 20.haftalarda lazer yöntemiyle zar konulabiliyomuş bunun başarı oranı varmış ama 3 üde ölebilir de dedi. Allahım çok kötüyüm hiç iyi bişey sölemedi pskolojim altüst oldu zaten ilk bebegimi kaybettim şimdi bebeklerimi kaybetmek istemiyorum aranızda monoamniyotik tek yumurta ikizi geçiren var mı ? ne olur cevap kızlar
Merhaba canım bende 8.haftada monoamniyotik-monokoryonik ikizlere hamile olduğumu öğrenmiştim çok sevinmiştim ama o gün dünyaları başıma yıkmışlardı o gün 3 doktor gezdik rutin gittiğim doktor riskli ben bakamam dedi yolladı iyi bildiğimiz bi doktora gittik en sağlıklısı birinin alınması dedi sana söylenenler anlatıldı riskler söylendi tabi ben oturdum bütün gün ağladım, sonra tavsiye üzerine berbat bi şekilde şimdiki doktorumuza gittik ve 1 saat oturup konuştuk her gebelikte risk var dedi bu sana verilen bir mucize ama ben bu gebeliğe hazır değilim dersen senin kararın dedi. ama tek kese içinde birini aldırmak söz konusu olamaz diğerine de zarar verilir dedi. şu an 14.haftamıza girdik çok şükür her şey yolunda.ilerde neler bekliyor bizi bilemiyoruz ama dua ediyoruz bekliyoruz Allahım bu mucizeyi nasip etti bize ne gelirse ondan kabulümüzdür dedik yola devam ettik

Hoşbulduk,cnm tavsiyem şöyle var, ikiz gebelikte rahim boyu çok önemli ,dra her gittiğinizde rahim boyuna mutlaka baktırın,bol bol uzanın, çünkü 22. Haftadan sonra yorgunluk oluyor biraz.hazırlıklara erken başlayın, benbaşladım. Artık.uzun süreli gezmek bile zorluyor bazen.
rahim boyuna benim doktorumda çok önem veriyor. 2 haftada bir kontrolüm var sürekli kontrol altında. :KK45: benim zaten yatak istirahatim var sürekli yatıyorum doğumdan sonraya hazırlık :KK48: hazırlıklara başladım biraz ucundan ama çoğu yerde kafam karışıyor :KK43: 6. ay bittiğinde herşey hazır olsun istiyorum. bakalım canım. senin bebişlerin cinsiyetleri ne canım?

ben en başından beri perinotologa gidiyorum şu zaman şu kontrolü demiyor hiç bana. Merak etme ben herşeye bakıyorum diyor. Hiç ayrıntılı ultrason falan demedi de o yüzden merak ettim.
perinatologa gidiyorsan ve güveniyorsan emin ellerdesin canım. ama sanırım fazla bilgi vermiyor gibi geldi bana. o_O

rahim boyuna benim doktorumda çok önem veriyor. 2 haftada bir kontrolüm var sürekli kontrol altında. :KK45: benim zaten yatak istirahatim var sürekli yatıyorum doğumdan sonraya hazırlık :KK48: hazırlıklara başladım biraz ucundan ama çoğu yerde kafam karışıyor :KK43: 6. ay bittiğinde herşey hazır olsun istiyorum. bakalım canım. senin bebişlerin cinsiyetleri ne canım?
Kendini yormadan yaparsin, bnm iki kizimmolacak cnm, senin cinsiyetler belli mi?

Kızlar hepinize merhaba :)

Ben de 10+2 haftalık ikiz gebeyim. Pkolu olduğum için çocuğum olmazsa diye endişelenirken hiç ummadığım anda doğal yolla ikiz gebeyim. Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Bende çok şükür hiç mide bulantısı falan yok. Ama hemen nefes nefese kalıyorum çok çabuk yoruluyorum. Sizler ne durumdasınız?

Cinsiyetler ikizlerde kaçıncı haftada belli oluyor?

Kendini yormadan yaparsin, bnm iki kizimmolacak cnm, senin cinsiyetler belli mi?
allah bağışlasın canım. :nazar::nazar: benim 13 haftalıkken bir erkek bir kız demişti doktor. şuan tüp bebek doktoruma devam ediyorum biraz şüpheye düşürmüştü. biri erkek gibi dedi öbürü brlirsiz:KK43: haftaya taramam var o zaman netleşir artık :KK53: yani inşallah.

allah bağışlasın canım. :nazar::nazar: benim 13 haftalıkken bir erkek bir kız demişti doktor. şuan tüp bebek doktoruma devam ediyorum biraz şüpheye düşürmüştü. biri erkek gibi dedi öbürü brlirsiz:KK43: haftaya taramam var o zaman netleşir artık :KK53: yani inşallah.

hadi bakalım hayırlsı olsun ben de ilk defa merak ediyorum cinsiyetleri :) haftasonu bi bebek mağazasına gittim herşey cinsiyete göreydi. alışveriş için daha çok erken ama öyle güzel şeyler var ki insan herşeyi almak istiyor

Hayirlisi olsun cnm, saglikli olsun hepsi insallh

hadi bakalım hayırlsı olsun ben de ilk defa merak ediyorum cinsiyetleri :) haftasonu bi bebek mağazasına gittim herşey cinsiyete göreydi. alışveriş için daha çok erken ama öyle güzel şeyler var ki insan herşeyi almak istiyor
sağol canım inşallah. bende çoğu şeyi internetten alacağım sanırım. cinsiyetler de netleşmeden bazı şeylere karar verilemiyor. umarım bu kontrolünde naz yapmaz bebeklerin ve cinsiyetleri netleşir. :KK68:

Kızlar hepinize merhaba :)

Ben de 10+2 haftalık ikiz gebeyim. Pkolu olduğum için çocuğum olmazsa diye endişelenirken hiç ummadığım anda doğal yolla ikiz gebeyim. Allah hepimize bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Bende çok şükür hiç mide bulantısı falan yok. Ama hemen nefes nefese kalıyorum çok çabuk yoruluyorum. Sizler ne durumdasınız?

Cinsiyetler ikizlerde kaçıncı haftada belli oluyor?
merhaba canım. olmaz olur mu hoşgeldin tabiki.:KK49: allah tamamını erdirsin inşallah. ben senden ilerdeyim daha 15 gündür nefes nefes kalıyorum, 2 dakika ayakta kalsam hemen belim ağrıyor ve dediğin gibi çok çabuk yoruluyorum. en net sanırım 16. haftada belli oluyor ama bazı bebekler çok nazlı 20.de bile belli olan var. erkek bebekler biraz daha yiğit:KK70:

merhaba canım. olmaz olur mu hoşgeldin tabiki.:KK49: allah tamamını erdirsin inşallah. ben senden ilerdeyim daha 15 gündür nefes nefes kalıyorum, 2 dakika ayakta kalsam hemen belim ağrıyor ve dediğin gibi çok çabuk yoruluyorum. en net sanırım 16. haftada belli oluyor ama bazı bebekler çok nazlı 20.de bile belli olan var. erkek bebekler biraz daha yiğit:KK70:

Ay benimde bi belim ağrıyor bi belim ağrıyor. Çalışıyorum bi de çok zorlanıyorum. Sen çalışıyor musun canım?
Bi de şu hamilelik takvimini yaptım ama ikizlere uygun değil maalesef. Ben inşllah mart başı 36. Hafta doğum yapacağım aminn inşallah hepimiz 36 ları 37 leri görürüz. Ama takvim tek gebeliğe göre hesaplıyo nisan başı diyor.

Bi de ben 2 hafta önce gittim doktora 8 haftalıksın dedi dolayısıyla şu an 10. Haftadayım aslında sata göre 12 haftalık olmam lazım :S

Bi de bi de :)
10 haftalık yapınca takvimi bebişler 23 mm yazdı oysa 2 hafta önce doktora gittiğimde 8 haftalıksın ve bebeklerin biri 1.43 cm diğeri 1.69 cm dedi.
Kafam karıştı o_O

ben daha yeni hamile olduğumu öğrenince gitmiştim insan gördükçe deliriyo orda gezen hamileler göbeği iyice belirgin olduğundan direkt benim göbeğe bakıyolardı hiç bişi yok tabi bi zayıfım ne yani diyodum bende hamileyim göbeğim şimdilik olmayabilir ama hamileyim :KK70:
Hanımlar bi hoşgeldin demek yok mu :KK57:

Ay benimde bi belim ağrıyor bi belim ağrıyor. Çalışıyorum bi de çok zorlanıyorum. Sen çalışıyor musun canım?
Bi de şu hamilelik takvimini yaptım ama ikizlere uygun değil maalesef. Ben inşllah mart başı 36. Hafta doğum yapacağım aminn inşallah hepimiz 36 ları 37 leri görürüz. Ama takvim tek gebeliğe göre hesaplıyo nisan başı diyor.

Bi de ben 2 hafta önce gittim doktora 8 haftalıksın dedi dolayısıyla şu an 10. Haftadayım aslında sata göre 12 haftalık olmam lazım :S

Bi de bi de :)
10 haftalık yapınca takvimi bebişler 23 mm yazdı oysa 2 hafta önce doktora gittiğimde 8 haftalıksın ve bebeklerin biri 1.43 cm diğeri 1.69 cm dedi.
Kafam karıştı o_O
hoşgeldin canım :anneadayı::KK200: ikizler sata göre geriden gidebilirmiş canım benim doktorum öyle dedi benimkilerde 1 hafta geridelerdi 14 eylülde gittiğimizde bu sıkıntı yapılacak bi durum değilmiş.takvim tekli gebelikler için ideal olduğundan bizde pek işe yaramayabiliyo. benim de mart başı görünüyo ama çok yüksek ihtimal şubat olacak

Merhaba arkadaşlar
Bende Allah izin verirse 2016 ikiz annesi olacağım :KK22:

merhaba arkadaşlar bende transferin 6. günü test yaptırdım 56,27 çıkmıştı 10. günü yani bugün 594 çıktı doktor muhtemelen ikiz dedi cuma ya kese için gidicem :)

Bnmde 9. Gunu 396 cıkmıştı,şu ab ikizlere hamileyim. Hayırlı olsun cnm.
Aramıza Hoşgeldiniz ikiz anne Adayları kimimiz önden kimimiz geriden bu forumu takip ediyor yaşadığımız sıkıntıları ,hoşlukları ve bilgilerimizi paylaşıyoruz ne kadar çok anne o kadar çok yeni bilgi demek ya birbirimizi bulduğumuza memnunum Allah sağlık sıhhat ve mutlulukla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin ❤️❤️

X