- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #1.401
canım ilaçlar konusunda bilgilendirdiğin için sağol. doğal yazınca insana bir güven geliyor. mümkün olduğunca uzak durmak lazım diyorsun yani. mantıklı bence de,elimden geleni yaparım. doğal şeyler de bugüne kadar sıkıntı yaratmadı. bal yedim hamileyken dokunmadı. belki başka bişey dokunacak bilmiyorum. bebekleri kucağımıza alana kadar kimbilir daha önce yaşamadığımız ne gariplikler yaşayacağızBURDA KAR- ZARAR İLİŞKİSİNE BAKIYOR DOKTORLAR... TÜRKİYEYE GİRİŞİ YAPILAN BİR ÇOK BİTKİSEL İLAÇ BİZDEN GEÇİYOR İŞİM DOLAYISIYLA GIDA İLAÇ VS. KONULARDA AZ BUÇUK BİLGİM VAR BİTKİSEL İLAÇLARIN BİLE İÇİNDE ASLINDA TEHLİKELİ MADDELER VAR EN İYİSİ DÜZENLİ BESLENİP KURU ÜZÜM VS. KAN YAPICI ŞEYLER YİYİP İÇEBİLİRSİN.
ASLINDA DOĞAL ŞEYLER ÇOK DAHA FAZLA ALERJİ YAPAR... BANA BAL ALERJİ YAPMIŞTI KIZIMDA ŞİMDİ KORKUYORUM BALDAN
YA ASLINDA GENELLEME YAPMAMAK LAZIM BİLİYORUM AMA AVRUPADA YASAK OLAN ÇOĞU BİTKİSEL İLAÇ BİZDE SERBEST MESELA....canım ilaçlar konusunda bilgilendirdiğin için sağol. doğal yazınca insana bir güven geliyor. mümkün olduğunca uzak durmak lazım diyorsun yani. mantıklı bence de,elimden geleni yaparım. doğal şeyler de bugüne kadar sıkıntı yaratmadı. bal yedim hamileyken dokunmadı. belki başka bişey dokunacak bilmiyorum. bebekleri kucağımıza alana kadar kimbilir daha önce yaşamadığımız ne gariplikler yaşayacağız
diaformin de aynı zaten, benimkinin adı da glucophage dı ama ikisinin de içinde metformin var. ilacı birden kesmek hamilelikten bağımsız olarak etki gösterir zaten, zamanla düzelir çok takılma. bir de o halsizliğini tatlı ile kesmeye çalışırsan yine aynı döngüye girersin. ben aç hissedince süt içiyorum, yanında bir avuç leblebi yiyiyorum idare ediyor bir süre. o da olmadı kepekli tost da baya iyi geliyor.BEN DİAFORMİN KULLANIYORUM 1000 LİK AMA BIRAKTIM ŞUANDA BİZİM AİLEDE DİABET HEMEN HERKESDE OLUNCA KORKUYORUM.. ÇÜNKÜ 3 YILDIR KONTROL ALTINA ALINMADI
DİYETİME DİKKAT EDİYORUM AMA İLACI BIRAKTIĞIMDAN BERİ BAŞ DÖNMESİ HALSİZLİK BAYGINLIK HİSSİ OLUYOR AZ DA OLSA TATLI BİŞEY YEMEM GEREKİYOR
STEVİA ASLINDA MUCİZE GİBİ BİRŞEY AMA TADINI HİÇ BEĞENMİYORUM BEN YAAA
İnşallah korkutuyor beni :) bak ne gelen var ne giden :)tamam o zaman o pembe leke yerleşmedir canım. ben yaşamadım ama yaşayanlar aynen böyle anlatıyo
ASLINDA SÜT VE YOĞURT ÇOK GÜZEL DENGELİYOR AMA GÖZÜN O KADAR DÖNMÜŞKEN BEYNİNE SÖZ GEÇİREMİYORSUN....diaformin de aynı zaten, benimkinin adı da glucophage dı ama ikisinin de içinde metformin var. ilacı birden kesmek hamilelikten bağımsız olarak etki gösterir zaten, zamanla düzelir çok takılma. bir de o halsizliğini tatlı ile kesmeye çalışırsan yine aynı döngüye girersin. ben aç hissedince süt içiyorum, yanında bir avuç leblebi yiyiyorum idare ediyor bir süre. o da olmadı kepekli tost da baya iyi geliyor.
stevia kullanmak zorunda değilsin, mesela kek yaparken içine hurma, yaban mersini, tarçın ve portakal suyu koyabilirsin. o zaman steviaya gerek kalmıyor baya tatlı oluyor :)
bizde kontrol edilmiyor galiba ya. mesela doğal-katkısız vs yazılan yiyeceklerde de bunun doğruluğu test edilmiyor. bitkisel yazan ilaçlar da acaba ne kadar bitkisel. zaten iyice paranoyak olduğum yediğim meyve sebzeden içtiğim sudan bile şüpheleniyorum kimbilir neler var içinde diye.YA ASLINDA GENELLEME YAPMAMAK LAZIM BİLİYORUM AMA AVRUPADA YASAK OLAN ÇOĞU BİTKİSEL İLAÇ BİZDE SERBEST MESELA....
bir kaç ay hiç şekerli bir şey yemezsen bi daha istesen dahi yiyemiyorsun ki, tadı çok çok kötü geliyor, hatta kokusu bile ağır geliyor. benim hep çekmecemde küçük 6'lı süt var :)ASLINDA SÜT VE YOĞURT ÇOK GÜZEL DENGELİYOR AMA GÖZÜN O KADAR DÖNMÜŞKEN BEYNİNE SÖZ GEÇİREMİYORSUN....
KONTROL EDİLİYOR AMA YASALAR ŞU MİKTARA KADAR İÇİNDE ŞU OLMASINA İZİN VERİYOR MESELA... YOKSA DENETLENMEYEN İLAÇ YADA GIDA YOK... AMA MESELA BU İLACIN İÇİNDE DİYELİMKİ ZARARLI BİR A MADDESİ VAR AMA YASALAR BU A MADDESİNİN %5 E KADAR OLMASINA GÖZ YUMUYOR %5 DEN DAHA FAZLASI YASAK ONUN GİBİ BİŞEY İŞTEbizde kontrol edilmiyor galiba ya. mesela doğal-katkısız vs yazılan yiyeceklerde de bunun doğruluğu test edilmiyor. bitkisel yazan ilaçlar da acaba ne kadar bitkisel. zaten iyice paranoyak olduğum yediğim meyve sebzeden içtiğim sudan bile şüpheleniyorum kimbilir neler var içinde diye.
anladım canım. kimyacıyım ben ama gıda ilaç vs konularında bilgisizim baya.KONTROL EDİLİYOR AMA YASALAR ŞU MİKTARA KADAR İÇİNDE ŞU OLMASINA İZİN VERİYOR MESELA... YOKSA DENETLENMEYEN İLAÇ YADA GIDA YOK... AMA MESELA BU İLACIN İÇİNDE DİYELİMKİ ZARARLI BİR A MADDESİ VAR AMA YASALAR BU A MADDESİNİN %5 E KADAR OLMASINA GÖZ YUMUYOR %5 DEN DAHA FAZLASI YASAK ONUN GİBİ BİŞEY İŞTE
İŞTE O Bİ KAÇ AYI BİR GEÇİREBİLSEN ONDAN SONRASI RAHAT AMA İRADESİZİM BU KONUDA MALESEFbir kaç ay hiç şekerli bir şey yemezsen bi daha istesen dahi yiyemiyorsun ki, tadı çok çok kötü geliyor, hatta kokusu bile ağır geliyor. benim hep çekmecemde küçük 6'lı süt var :)
Tommbik bende isminden merak etmiştim sende benim gibi Tombik misin diyeiyi diyorum da yapıyor muyum? hayııırtombikliğime bakmayın kansızlıktan içim kurumuş ama kendime bakmayı beceremiyorum ya
44 bedenim canım. tombikim malesefTommbik bende isminden merak etmiştim sende benim gibi Tombik misin diye
Siz hamilemisiniz bende hamileysem eğer 24 temmuz olucak dogum tarihi aramizda 2gün var bu dönemde nasıl belirtiler yaşıyorsunuz bende bulanti kasik agrisi ve gegirme oluyor sürekliHadi bakalım hayırlısı inşallah sıkı sıkı tutunur meleğin aşılamadan sonra kaçıncı gün ? Benimde tedavim de aşılama gibi yapılıyor ama sonu aşılama değil uygun tarihlerde ilişki oluyor
bizim çok dikkat etmemiz lazım canım. hamilelikte kilo her açıdan zararlı.Ben de 44 um canım şimdilik .170 boyum 84 kilocugum.Allah sonumu Hayır etsin
her şerde binayı vardırcanım çok zor günler geçirmişsin. umarım bir daha olmaz. aslında 6 ay korunma tabi uzun süre ama psikolojik olarak iyi. bana doktor korunma vermemişti boş gebelikten düşük başlayıp kürtaj olduğumda. biz de zaten pek ilişki olmuyo diye korunmadık. hala olanları atlatamamışken düşünüp düşünüp ağlarken hamile olduğumu öğrendim. bir yandan onun yasını tutuyorum bi yandan bunun sevinci. çok karışığım. belki de birkaç ay korunmak iyi olacaktı. neyse içinizi karatmıyım hayırlısı buymuş. sağlıkla kucağımıza alalım da gerisi önemli değil
Hamile değilim demek istemiyorumSiz hamilemisiniz bende hamileysem eğer 24 temmuz olucak dogum tarihi aramizda 2gün var bu dönemde nasıl belirtiler yaşıyorsunuz bende bulanti kasik agrisi ve gegirme oluyor sürekli
ben de çok değiştim çok olgunlaştım bu süreçte. belki de böyle olması gerekiyordu.her şerde binayı vardır
bu durum beni gerçekten olgunlastirdi onun için iyi ki de diyorum.
neyse bende beta hcg 1.5 ay da düştü her hafta tahlil yaptırarak gözledik sonrası sifirlandiktan sonra 6 ay bekleme doğum yapacağım ayda tekrar hamilelik haberi güzel oldu:)
öyle aman aman değil ama 2 gündür sanki midem çöplükmüş gibi bir bulantı var hiç karışık birşey de yemiyorum. Bugünde iki kere güçlü batmalar oldu kasığımda sancı şeklindeBenim daha başlamadı canım bakalım inşallah başlamaz diye unut ediyorum senin bulantın fazla mı
İnşallah hamilesinizdir takvimde size uğur getirir :)Hamile değilim demek istemiyorumDaha öğrenmedim diyelim takvimi uğur getirmesi için koydum, inşallah kaldırmak zorunda kalmam. BAT 12-13 kasım 1-2 gündür hafif kasık batması vardı ama bugün epey yoğun batma var SOL tarafta özellikle birde sanki gergin dolu gibi kasık bölgesi, bunun dışında bulantı bende olmuyor zaten akıntı var biraz beyaz- hafif sarı bekliyorum bakalım Salı-çarşamba yaparım gibi test dayanamam gibi geliyor.