- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #70.941
Doğru söylüyorsun canım doymasıyla alakalı olabilir bizimkisi az gelmeye başlayınca ağlıyor ben de mama vermemek için direniyorum uyuyor hemen kalkıyor
Yaa öyle deme bizimkisi çok huysuzBence 40ina kadar nasilsa oyle devam ediyor daha önce ki bebekten tecrübe ile sabittir kendi düşünceme göre ilk 4 ay bir düzen oluşmaz bebekte 4 aydan sonra ek gıda ve anne sutu ile bebek duzen3 girer zaten bir gün çok iyi doyuyorlarsa 1 gün yetmiyor oyle oyle zaman geçecek ekgıda dönemi kurtarıcı olacak bize sabırsızlanıyorum ben valla yemek yemeye başlaması için :)
Zeytinyağı kullanmış birçok kişi bende baslim ayakları bile soyuluyor pasaminCanım Deniz'in de cildi soyuluyordu hem de abartı şekilde ince zar gibi kalkıyordu. Doktor yağ sür dedi (zeytinyagi veya bebe yağı ) 15-20 gün sonra düzeldi .
Aç olabilir canım mama vermeyi denedin miYaa öyle deme bizimkisi çok huysuz
Canım dinlenemiyorum işte dediğin gibi süt ondan olmuyodur annemin evindeyim yardımcı oluyorlar ama insanın evi gibi olmuyor düzenim yok eve gidince düzene girer mi bilmiyorum ama ümid ediyorumSütünün artması için dinlenmen gerek, dinlenmen için de bebeğin senin küpüne düşmemesi gerek.. o sana yapıştıkça dinlenemiyorsun sütün artmıyor, süt az geldikçe de o sana daha çok yapışıyor... kısır döngüyü kırmak için tek şansın en azından düzen oturtana kadar günde bir defa da olsa mama vermek bence canım. Yanında güvendiğin bir yardımcın varsa bebeği emzir ve ona ver. Sen en az 3-4 saat deliksiz uyu. Bu sürede de bebek acıkınca en az bir defa mama içer ve sakin durur. İkinci acıkmasına kadar zaten sen dinlenmiş olarak uyanırsın inşallah...
Ayrıca ev işlerine filan hiç elini sürme uyumasan bile devamlı dinlen, yatar pozisyonda takıl.
bir de sivi alimi cok onemli, ben emzirirken bile bir yandan su içiyorum. Devamlı canım kompostolar meyve suları istiyor. İnan doğru düzgün yemek yemiyorum ama cok sukur sutum yetiyor...
Aklın yolu 1gece yikamiyorum sadece usur diye inşallah öyle giderler cnm bizde sıkıntısız buyuyoruz çok şükür
Verince uyuyor zatenAç olabilir canım mama vermeyi denedin mi
Canım dinlenemiyorum işte dediğin gibi süt ondan olmuyodur annemin evindeyim yardımcı oluyorlar ama insanın evi gibi olmuyor düzenim yok eve gidince düzene girer mi bilmiyorum ama ümid ediyorum
Peki bebeğe geçmiyo mu ilaç aynı atlattınız gibi benimde koku var sivilce var
Tamam canım uygulayacağım inşallahBak eve gidince eşinle anlaş. Akşam işten gelince o bebeği oyalarken ılık bir duş alır sonra güzelce emzirir uyursun. Sonra anlattığım gibi sen uyurken bir seans mama verir eşin böylece iyice dinlenirsin. Bak ben bunu sadece bir defa yaptım o günden sonra sütüm arttı, bebek sakince uyumaya başladı ve ben de kendime geldim. Belki senin birkac gun ust uste yapman gerekir bilmiyorum. Sonra zaten sutun artacak insallah. Bebeginin mama yemesi de dunyanin sonu degil. Bebeginin yiyecek icecekten önce psikolojisi sağlam bir anneye ve onun sonsuz sevgisine ihtiyaci var. Bunun icin de tek yol senin dinlenmiş ve zinde olman :)
Canım yetmedigi zaman mama ver her bebek anne sutu alacak diye bisi yok sonuçta sanada yazık ilk bebekte psikolojim bozulmuştu 1 yetiyor 1 yetmiyordu sutum. Bulgur pilavı bana çok süt yapıyor mesela bol soğanlı bir dene inşallah senin de taşar. Zaten su 4 ay yetse allahın izniyle ek gıdaya geçince zaten yettiririz bir çorba 1 meme derken oyle böyle 18 ay en azından emziririz bebekleriVerince uyuyor zatenyetmiyor belli neler içip yiyorum oysa
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun Can'ım ?Sütünün artması için dinlenmen gerek, dinlenmen için de bebeğin senin küpüne düşmemesi gerek.. o sana yapıştıkça dinlenemiyorsun sütün artmıyor, süt az geldikçe de o sana daha çok yapışıyor... kısır döngüyü kırmak için tek şansın en azından düzen oturtana kadar günde bir defa da olsa mama vermek bence canım. Yanında güvendiğin bir yardımcın varsa bebeği emzir ve ona ver. Sen en az 3-4 saat deliksiz uyu. Bu sürede de bebek acıkınca en az bir defa mama içer ve sakin durur. İkinci acıkmasına kadar zaten sen dinlenmiş olarak uyanırsın inşallah...
Ayrıca ev işlerine filan hiç elini sürme uyumasan bile devamlı dinlen, yatar pozisyonda takıl.
bir de sivi alimi cok onemli, ben emzirirken bile bir yandan su içiyorum. Devamlı canım kompostolar meyve suları istiyor. İnan doğru düzgün yemek yemiyorum ama cok sukur sutum yetiyor...
Doymuyor olabilir mi canım? Ya da uyku pozisyonundan dolayı uyumuyordur. Benim minnoş yüzüstü yatırırsam uzun uyuyor sırtüstü daha az sürekli irkiliyor çünküNe güzel uyuyor o kadar bizimkisi genelde yarım saatte uyanıyor çok nadir uzun uyuyor
Yaa sürekli meme isteyecek desene ben beslenme aralığı uzar diye seviniyordumBenim de oyle canım 40 diye birsey yok oğlum nasıl doğdu 3 yaşında düzeni hala aynı bizler onlara ayak uydurur isek zaten oyle gidiyorlar
Bende bugün aptamil aldım umarım yarar kızıma aynen ama millet çok iddialı konuşuyorBiz hipp kullaniyoruz valla cnm ben bu zamanda sutu %100 yeten gormedim herkes ister sadece annecsutu vermek ama yetmiyosa takviye gerek ac kalmasindan daha iyi
Bilmiyorum vallaNie böyle x
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun Can'ım ?
Buyuk oglum meme delisiydi ben sutten kesene kadarda oyleydi canim.Yaa sürekli meme isteyecek desene ben beslenme aralığı uzar diye seviniyordumGöğüslerim çok acıyor yaraları geçmedi hala emzirmek zor geliyor artık