2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kızlar doğum yapanlara hayırlı olsun.bekleyenleri de Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
Sizlere bir sorum olacaktı.
Ateş ölçer ne aldınız.
Gittiğimiz çocuk doktoru braun un koltuk altı ölçer ini önerdi. Bilemedim yani eski usul olduğu için. Kulaktan ateş ölçer ı önermedi anne babalar panik oluyor dedi. Alindan için ise tecrübe lazım dedi.
Sizler ne aldınız. Çok Kararsız kaldım.
En iyi derece koltuk altı kasık yada popodan ölçen dijitaller 5-10 tl arası ve çok güvenli
Bize doktor kulaktan bakmayın havale geçirir farketmezsiniz dedi
Hakikaten arada baya fark oluyor denedim gördüm

Bu arada arkadaşlar ben iki gece önce çok halsizdim eşim tansiyonuma bir baktı 20/11
Bende yıllardır hamileliktede hep düşük tansiyonluyum
Gebelik sonrası psikolojik problemler dışında bizleri bekleyen bir problemmiş
Özellikle edural olanlarda oluyormuş
O gece acilde dil altı bile düşürmedi idrar söktürücü yapıldı ancak düştü
Aklınızda bulınsun illa başınızın ağrımasına gerek yok ben düştü yine dedim şok omdum 20 tansiyonu görünce
İlaç kullanıyorum 2 gündür 13/8 falan oldu

Kuzum bende tam bitti diyorum yeniden basliyo ama normalmis.
Benim de öyle oluyo tam kesildi dyrm ertesi gün yoğun olabiliyo normal bence
kuzum çok normal, 6 hafta kadar sürebilirmiş :)
Canım devam sütü değil 1 numara diye geçiyor, ben SMA kullanıyorum 1 numara

insanbuL insanbuL kuzum ben de aynı durumdayım normal diyor dr ve ebe. Kontrol için gittiğimde dr demişti zaten rahim toparlanmış ama kan var hala diye. 40 güne kadar normal diyorlar.
Tesekkur ederim güzel annişler. Aile hekimlgiindeki takip ebemiz kanaman 40 gun icinde kesilirse ya da birden cok gelirse dr a git dedi de ben de acaba bu yasadigim o korkmam gereken durum mu diye cözumleyememistim.

Canım devam sütü değil 1 numara diye geçiyor, ben SMA kullanıyorum 1 numara

insanbuL insanbuL kuzum ben de aynı durumdayım normal diyor dr ve ebe. Kontrol için gittiğimde dr demişti zaten rahim toparlanmış ama kan var hala diye. 40 güne kadar normal diyorlar.
Canim bwnde SMA kullanıyorum bebisin kaç günlük ne kadar arayla kaç cc veriuorsun

Karnım yumusamiyor zaten kuzum suan ufak ufak hareketler var ama bariz azalma söz konusu yeri kalmamış hiç sanki zor kiprasiyor en sevdiği şeyleri yedim ama cixx miskin biraz bugün
Dogum yaptigim gun ki kontolumde bizde de hareket cok azdi dr a soylemistim. Sen yine de sık git kontrole canim

15-20 günde geçer demişlerdi de ben yine de aventin göğüs kalkanini aldım onu kullanıyorum çok iyi geldi kullanmayı bırakınca yine oluyor tabi

Bendede var kalkan ama onun için sütyen şart ya evin içinde darlanıyorm sütyenle filan. O yüzden başka çözüm lazım.

Kızlar doğum yapanlara hayırlı olsun.bekleyenleri de Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
Sizlere bir sorum olacaktı.
Ateş ölçer ne aldınız.
Gittiğimiz çocuk doktoru braun un koltuk altı ölçer ini önerdi. Bilemedim yani eski usul olduğu için. Kulaktan ateş ölçer ı önermedi anne babalar panik oluyor dedi. Alindan için ise tecrübe lazım dedi.
Sizler ne aldınız. Çok Kararsız kaldım.

Braun kulaktan ölçeni aldık. Memnunum bir sorun olmadı 16 gümde :)

Selam kizlar 39+6 yiz cok az kaldi heycanla
Bekliuoruz ne zaman gelcek diye :) bugun ilk defa uc kez karnimin sag tarafi sisti ve gerildi sol taraf indi ve yumusakti yani bebek oraya toplandi gibi ama sanki kafasi yukari cikti gibi semsert oldu. Sanirim baya yaklasti dogum dimi :)

Kızlar benim sütüm akıyo resmen ben de yettiğini düşünydm ama benim iştah baya azaldı hatta hiç yok hiç bişey yiyemyrm acaba ondan mı bugün bebeğin aç olduğunu anladım göğüslerim sutten ağrıyo resmne pompayla sağyrm ama doyurucu mu değil anlamadım ki böyle olma ihtimali var mı yoksa nie doymasın mamayı verince uyudu
Her annenin sütü doyurucudur canim. Sanmiyorum oyle bir sey oldugunu. İmkanlari olmayip et süt tuketemeyen bir anne de bebegini doyurabilir. Sadeece besleyici kalitesini artiran seylerle takviye yapilabilir.
Ben emzirirken sutun miktarini sağip olcup sonra bunu biberonla verip, az mi cok mu diye dert ettiginiz surece stres yapacaginizi bununda sutu etkileyecegini dusunuyorum.
İki oglumda da kac cc sut cikiyor diye hic merak edip sagmadim.rahat davrandim hep. Azaldigi zamanlarda oldu ama bu anne bebegin beraber sabriyla cabuk asilabilir bi durum. Miktar olcme durumunu ben hic anlamiyorum. Her bebek ayni tuketmez. Kimi azla doyar kimi daha fazlasiyla. Fazlasini istemeyen bi bebege bu cc az deyip daha fazlasina zorlamakta yanlis bana gore. Bebegin aglamasi her zaman ac oldugu anlamina gelmez. Acaba ac mi sorusu kafanizi kemirmekten baska bi ise yaramaz. Azicik rahat olun Allah in izniyle o memeden süt gelir bebekte arzu ettigi kadar emer birakir. Dilerim hepimizin bol sutu olur bebekleri de huysuzluk yapmaz kafamiz rahat olur :)

Sivrisineklerle basim belada. Ufakligi cibinligiyla koruyoruz ama abisini yiyor. Gece sivri pesine kosuyorum kimyasal olmayan bi cozumunu bulamadim. Feslegen diyorlar ama evi doldurmam lazim her odada iki uc tane sivri buluyorum. Pencere sinekliklerinin aralarindan giriyorlar.

Canim emzirmeden hemen once sütünle islat göğüs ucunu. Yara olduysa da emzirme disinda kuru tut hava alsin mutlaka. Bepanthol sür sifa bul insallah.

Sütle ıslatmayı sıklaştırıp denicem cnm. Yara olmadı şükür olmaması için direniyorum.
İnce ince sızlaması memeyi verirken acıması fena ya :(

Bu arada herkes yazmış 40 ın çıkana kadar kanama azalıp artabilir normalmiş cnm.

Canim bu bira mayasi tableti Nerede satılıyor

GNC nin magazalarinda y da internetten siparis verebilirsin..yalniz stok durumu oldukca yetersiz.ben 1 kutuyu zor buldm nette.sonra bebe cruz diye bir satis uygulamasi var.orda 3 4 satici buldum hemen siparis ettim.ayni urunden solgar markali da var.o da solgar urunleri satan eczanelerde var.

Bu arada arkadaşlar ben iki gece önce çok halsizdim eşim tansiyonuma bir baktı 20/11
Bende yıllardır hamileliktede hep düşük tansiyonluyum
Gebelik sonrası psikolojik problemler dışında bizleri bekleyen bir problemmiş
Özellikle edural olanlarda oluyormuş
O gece acilde dil altı bile düşürmedi idrar söktürücü yapıldı ancak düştü
Aklınızda bulınsun illa başınızın ağrımasına gerek yok ben düştü yine dedim şok omdum 20 tansiyonu görünce
İlaç kullanıyorum 2 gündür 13/8 falan oldu
Çok geçmiş olsun cnm gerçekten çok yüsekmiş çok dikkat et

Her annenin sütü doyurucudur canim. Sanmiyorum oyle bir sey oldugunu. İmkanlari olmayip et süt tuketemeyen bir anne de bebegini doyurabilir. Sadeece besleyici kalitesini artiran seylerle takviye yapilabilir.
Ben emzirirken sutun miktarini sağip olcup sonra bunu biberonla verip, az mi cok mu diye dert ettiginiz surece stres yapacaginizi bununda sutu etkileyecegini dusunuyorum.
İki oglumda da kac cc sut cikiyor diye hic merak edip sagmadim.rahat davrandim hep. Azaldigi zamanlarda oldu ama bu anne bebegin beraber sabriyla cabuk asilabilir bi durum. Miktar olcme durumunu ben hic anlamiyorum. Her bebek ayni tuketmez. Kimi azla doyar kimi daha fazlasiyla. Fazlasini istemeyen bi bebege bu cc az deyip daha fazlasina zorlamakta yanlis bana gore. Bebegin aglamasi her zaman ac oldugu anlamina gelmez. Acaba ac mi sorusu kafanizi kemirmekten baska bi ise yaramaz. Azicik rahat olun Allah in izniyle o memeden süt gelir bebekte arzu ettigi kadar emer birakir. Dilerim hepimizin bol sutu olur bebekleri de huysuzluk yapmaz kafamiz rahat olur :)
Yol ben hiç ölçmyrm zaten sütü bazen sağyrm dolarsa rahatlasın die. Çok ağlıydu mama verince sustu o yüzden açlıktan die düşündüm. Göğsümden süt fışkırıyo resmen ama ben hiç bişey yiyemediğim için vicdan azabı dıyuyrm acaba vitamini mi.eksik die et süt kaliteli beslenmeyi geçtim zaten akşam 6 7 ye kadar bi lokma ekmek yiyemediğim oluyo. Zorlyrm yine olmuyo görenler şaşırıyo bi anda zayıfladım yani. Ne yapcğımı bilmyrm.

Back