2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
İnşallah canım ya devamli tutturmaya çalışıyorum ikimizde direniyoruz bakalım kim kazanacak. Bu arada bebek ne kadar süre kakasını yapmasa problem olur her gün 2 3 kere yapardı bugün hiç yapmadı da çok da sancısı var naspam li
Bir arkadasima doktoru 4 5 gunden sonrasini kabiz sayiyoruz demis.seninki kabizda degildir gerci.sancisida ondandir belki.nette gaz cikarmalari icin bebeklere yapilan masajlar var bir dene istersen.gazini cikarirken kakasinida yapar belki.bu arada kac gunluksunuz?

Benimde tek korkum bebege bisey olmasiydi. Belki de risk aldim bilmiyorum.cunku dr uyardi o gun istersen sezaryen yapalim diye. Dedim benim şeyimin kvden neyi eksik :KK70: saka bir yana Allah yardim ediyor. Bir de ilk bebegi bu kiloya yakin olanlarin ikinci dogumlari daha kolay oluyormus onu da dusunursek takilmiyor bebek insallah canim. Bi de ben devlette dogum yaptim dr normale daha destek verdi. 4,5 kg bebek dogurttum ben. Olmayacak bisey degil dedi. Son anda bile ameltiyathane hazir olur hemen sezaryene alirim korkma dedi. Devlette ebeler dogum yaptirirken dr benim dogumumum her asamasinda yani basımdaydı. Kucaklayip indirip kaldiran bile kendiydi. O yuzden korkularimi azaltti.bu sozu verdi. Ebeler yaptiracak olsaydi sezaryeni isteyebilirdim ne yalan soyleyim. İnsallah sen de hic sorunsuz dogurursun sana guveniyorum ben :) sen benden daha cesaretlisin. Cuma derken bugün.mu? Ne yaptin peki merak ettim bak simdi canim
Inşallah bende kolayca dogum ederim canım ya yok bugün değil haftaya cuma. 2 hafta müddet verdi 1 haftası bugün doldu onur cuma gideceğim dogum gerçekleşmez ise inşallah gerek kalmadan sancimla giderim

13u nde doğdu bebeğim bugün 10.45 te 9. Gününü doldurdu. 4220 doğdu bebeğim çarşamba günü, Cumartesi doktora gittik 3700 e düşmüş %12 lik kayıp var dendi %10a kadar normalmis
Himm doktorun ne diyo peki? Mama takviyesi onerdimi? Kasikla mama ver istersen biraz kilo almasi icin.Allahtan 4 kilonun ustunde dogmus canim sikma canini.emzirmeye calis surekli

Bir arkadasima doktoru 4 5 gunden sonrasini kabiz sayiyoruz demis.seninki kabizda degildir gerci.sancisida ondandir belki.nette gaz cikarmalari icin bebeklere yapilan masajlar var bir dene istersen.gazini cikarirken kakasinida yapar belki.bu arada kac gunluksunuz?
Yaptım masaları canım ama işe yaramadi yaaaa mama veriyorum o yaptı heralde 7 gunluguz bugun

Kızlar 3 günlük nacizane tecrubeme dayanarak hayatımı kolaylaştıran şeylerden bahsetmek istiyorum öncelikle emzirme minderi çok iyi neredeyse iki elini de kullanmiyorsun emzirirken simdi de ilk kez kullandık babamız güvenli uyku minderi almış o da ideal duruyor şimdilik endişelendim durum tırnaklarını nasıl kesecegim herhangi bir öneriniz var mı kimseye kestirmek istemiyorum ben kesmek istiyorum ama korkuyorum hmm bir de hastanede söylediler ıslak mendil kullanmayın bez pamuk vs ıslatın onu kullanın dediler bebek pamuğu vardı onu kullanıyorum ben de sizlerin de tecrubelerinizi bekliyorum

canım şimdi kızım 23 günlük. gündüz 3 gece 4 saate uyanmazsa uyandırıp önce altını temizleyip emziriyorum. emzirmeden önce alt temizliği yapıyorum çünkü memede uyuyo sonra altını açarsam uyanıyo geri uyuyamıyo.
ilk başlarda 2-3 saat arasında uyandırıp emzirip arada altını değiştirip tekrar emziriyodum çünkü doymadan uyuyakalıyordu.
Çok teşekkür ederim canım ben de de öyle oluyor biz de 3 günlüğüz bir emzirme ne kadar suruyor aşağı yukarı

canım ben Ankara'dayım biz de yeni başladık, inan çevremde herkes ay ben çocuğuma hiç birşey giydirmedim, yok benimki kış bebeği bu kadar giydirmedim falan gerdiler beni ama sen anlarsın çocuğun üşüyüp üşümediğini bizimki çok nazlı hemen elleri ayakları kafası buz gibi oluyor... Doktorumda sen kendin anlarsın terlemesin önemli olan o dedi... İnan biz hala uzun kolluyuz, gündüz çok sıcak olursa kısa kollu giyiyor....

Bizimkide nazlı maalesef. Dünden beri hafiflettim kıyafetlerini bakalım ne olacak :)
Boynu filan isilik olmaya başladı. Bi aylık filan olsalar biraz daha rahatlarız sanki. Ne zormuş ya :)

Bakalim ayni gun dogum yapabilecek miyiz :) Haftaya bugün 40 doluyor bizimde ama dr şu güne kadar beklerim vs demedi suyun yeterli beklememize engel bi durum yok dedi bende son gün hangi gün demedim 40 i doldurabilecegime ihtml bile vermiyordum çünkü :KK43: resmen hayal kırıklığı yaşıyorum ya. Şu son olaylardan sonra keyfim de kaçtı zayen iyice . Tüm izinler iptal babalık izni de dahil eşimin yanımda olmayacak olmasi çok kötü ben hiç böyle hayal etmemistim:/ :KK43:
Babalık izni yani doğum izni iptal degil canım başta o da öyle zannediyordu hatta biraz sorun oldu ama sonunda aldı bugün iznini

Babalık izni yani doğum izni iptal degil canım başta o da öyle zannediyordu hatta biraz sorun oldu ama sonunda aldı bugün iznini

İnş öyledir canım ya eşimin arkadaşının esi 2 gun once doğum yapti ertesi gün ise cagirdilar o yüzden xanim sıkıldı benimde :/

Ben hastanade gormustum eger gogus ucu cikmiyorsa enjektoruignesiz kismini en uctan kesip pistonu cekince gogus ucu nu cikariyorlardi ggogus ucun varda almiyorsa ucunu uzatip agzina sok canim bide banyo yapip asagiya egilince sapir sapir damliyo sut ben humana cayin faydasinida gordum benimde buara azaldi biraz gecen haftalal kiyafetlerim islaniyodu simdi anca yetiyo uykusuzluk yorgunluk bide insan kafaya herseyi daha cok takiyo hamileyken daha az takiyodum cenem dustu canim kusura bakma
Canım süt sağma ile ucunu çıkarıyorum sütüm var ama bebeğim ememiyo tam uğraşmıyor pes ediyor psikolojim bozuldu mahvoldum

Normal dogum yapan ve dikişleri olan anneler bir sorum olacak. Dogumdan sonra dikis kontrolu icin drunuz cagirdi mi? Cagirdiysa ne kadar sure sonra cagirdi ?

Bebişin hayırlı olsun :) 10 gün sonraya cağırdı canım. Kaç dikişin var?

Kızlar benim psikolojim iyice bitti lohusalıkmış dikişlermiş bel ağrısıymış hiç umrumda olamadı 3 gün süt gelmedi süt gelmeden mememi veriyordumm bağırıyo almıyordu bebeğim sür yok ondan diyordum şimdi sütten göğsüm sızlıyo sütüm damlıyo akıyo ama yine aynı.. Sağıp verince ancak içiyor uç çıkarıyorm yarım saat uğraşıyorum tutmuyo azıcık tutup ya ağlıyor ya da uyuyor hemen bi kez iki kez çekiyor...
Mama vermek zorunda kalıyorm çünkü sürümü sağmayla ancak 20 ml falan çekiyorum çok ağrıyor çatlıyor ve doymuyor bebeğim yardım edin bana bi yolu yokmu

Back