2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Can'ım aynen ben de de alttan zonklama oluyor
İki gündür de gaz var gibi yanlarımda ağrı yapıyor sonra ovalıyprum sonra az çıkıyor
Valla arkadaşların çoğu emzirme kaka uyku düzeni ile uğraşıyor biz gibi bekleyen pek az kişi kaldı
Ben de merak ediyorum inan
Saçını gözünü yüzünü ten rengini kokusunu merak ediyor ve özlüyorum
Kavusmaya az kaldi :)

Selam anneler bende hayla tik yok bisey sorcaktim doktorum bebegin hareketlerini takip et dedi sanki çok azaldı gibi geliyor sadece kendini sertleştiriyor oynamıyor normalmi doktorum pazartesiye kadar yok başka bi doktora gitmek istemiyorum suyu az olduğu içinde korkuyorum sizce gidiyim gitmiyim kararsız kaldim

Emzirme kampi ne ki :)
3 gun boyunca sadece bebek emziriyosun :) yaninda yardimci olacak biri oluyo.sen emzirip yardimci olacak kisiye veriyosun o gazini cikarip altini aliyo.sen bu arada uyuyosun.yapacagin tek sey yemek yeyip bebek emzirip uyumak.saate dakikaya bakmaksizin emziriyosun.emzirme kampinin kurali "bebek gak dese emziriyosun guk dese emziriyosun" :) bu 3 gunun sonunda sut asiri bollasiyomus. Ben kurallarina tamamen uyamam.evime donunce tek olucam.yemegimi 3 gunluk yapicam.yaticam yataga emzirip gazini cikarip altini degisicem.bebegim uyuyunca bende uyucam.bu da etkili olur.ama tam kuraliyla uygulamak daha iyi

Bebeklerinizi 2 saatte bir mi emziriyorsunuz. Geceleri uyAndiriyor musunuz? Ben gece uyandirmak icin yarim saat filan ugrasiyorum. Bide 2 saatten sık emzirirsen gaz olur diyo doktor. Ama oglum agliyor surekli mememe dogru agzini açıyor filan emzirmemekte diretiyorum ama sonra bakkyorum gercekten ac. Emzirsem gaz oluyo emzirmesem ac duruyo yavrum ay cok zor bazi seyler ya. :KK43:
Canim ilk zamanlar bizde sarilik oldugu icin uyandirmak icin baya ugrasiyodum.ama simdi 36 gunluguz uyanik oldugu her firsatta emziriyorum.bazen 2 bucuk saatte.bazen yarim saatte.gece uyudugu zamanda uykulu emziriyorum.suan seninki daha kucuk tahminimce.uyurken emmez simdi o iyice ayilmasi lazim.yeni dogduklarinda cok uyuyolar cunku.dun gece emzrime zamanimjz geldiginde uyandim kizim uyuyodu hala.altida temizdi hic uyadirmadan koydum mememe emdi.sonra koydum yerine uyumaya devam etti

Canim ilk zamanlar bizde sarilik oldugu icin uyandirmak icin baya ugrasiyodum.ama simdi 36 gunluguz uyanik oldugu her firsatta emziriyorum.bazen 2 bucuk saatte.bazen yarim saatte.gece uyudugu zamanda uykulu emziriyorum.suan seninki daha kucuk tahminimce.uyurken emmez simdi o iyice ayilmasi lazim.yeni dogduklarinda cok uyuyolar cunku.dun gece emzrime zamanimjz geldiginde uyandim kizim uyuyodu hala.altida temizdi hic uyadirmadan koydum mememe emdi.sonra koydum yerine uyumaya devam etti
Ne güzel canım ya benim ki kesinlikle mememj tutmuyor devamli savaş halindeyiz

Merhaba kızlar.. Dün sabahki doğuramıyorum yazımdan sonra saat 10 gibiydi sanırım küt diye bir ses geldi. Ardından da suyum.. Hemen doktoru aradık, çağırdı, apar topar duş alıp hastaneye gittik veee sonra doğum süreci...
Sancım olmadığı için suni sancı verildi, bilmiyorum suni sancının etkisinden midir ama 40 çıkan sancıya bile inanılmaz zor dayandım. Epidural takıldı açıklık 4 cm olunca. Sonrası gerçekten prenseslik... Doz etkisini yitirince yenisini vurdular, 90 a bile çıksa hissetmiyorsun. Sonra açılma tamamlanınca birkaç ıkınma ve bebiş geldi... Şu an birbirimize alışma sürecindeyiz, doğum sırasında bir sıyrık oluştu ıkınmadan bende ve dikiş atıldı onun sıkıntısını yaşıyorum. Gece biraz fazla uykusuz geçti ama şükür şimdi yuvamızdayız. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın...

Merhaba kızlar.. Dün sabahki doğuramıyorum yazımdan sonra saat 10 gibiydi sanırım küt diye bir ses geldi. Ardından da suyum.. Hemen doktoru aradık, çağırdı, apar topar duş alıp hastaneye gittik veee sonra doğum süreci...
Sancım olmadığı için suni sancı verildi, bilmiyorum suni sancının etkisinden midir ama 40 çıkan sancıya bile inanılmaz zor dayandım. Epidural takıldı açıklık 4 cm olunca. Sonrası gerçekten prenseslik... Doz etkisini yitirince yenisini vurdular, 90 a bile çıksa hissetmiyorsun. Sonra açılma tamamlanınca birkaç ıkınma ve bebiş geldi... Şu an birbirimize alışma sürecindeyiz, doğum sırasında bir sıyrık oluştu ıkınmadan bende ve dikiş atıldı onun sıkıntısını yaşıyorum. Gece biraz fazla uykusuz geçti ama şükür şimdi yuvamızdayız. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın...

Ayy hadi gözün aydın canim cok sevindim darısı başımıza ins :) nisan gelmeden direk suyun mu gekdi ? Bebişin sağlığı nasıl kax kg doğdu emiyor mu

Ay maşaallah canımcım eve bile gitmişsin
Ne güzel anlatmışsın
Yavrun hayırlı olsun
Tez alışın birbirnize inşaallah

Peki ya çatı muayenesi olmuş muydun ya da muayne olurken Ağrı'n olmuş muydu? Ağrı'ya dayanma gücün nasıldı

Çok soru soruyorum bilmediğimden canımcım

Kızlar günaydın, bebeğim 14 günlük şükürler olsun. :nazar:Hergün okuyorum burayı çok şey öğrendim sayenizde.
2 şey soracağım tecrübelilere.

1- sadece anne sütü veriyorum oğluma kakası ne renk olmalı? Genelde sarı ama bu 2 gündür yeşil kaka görüyorum bezde. Endişelenmeliyim?
2- oğlum memede uyuyor. Gaz çıkarma işlemini kaç dakika yapmalıyım uyanmaması için? Çok uzun süre yapınca uyanıyo. Ama öoğu zamanda çıkarmadan uykuya devam ediyo? Normal mi acaba?
Şimdiden teşekkürler
Cogu zaman sari oluyo canim.bazen bizdede yesile donus oluyo.biryerde anne ya da bebek usuttugu zmaan olurmus diye okudum.ama dogrumj degil mi bilmiyorum.
Gaz olayi bizdede ayni sekilde.bazen hemen cikariyo.bazende 1 dk ya kadar pit pitliyorum sirtini birsey yok.mecbur yatiriyorum daha uzun surse dedigin gibi uyanacak.

Ayy hadi gözün aydın canim cok sevindim darısı başımıza ins :) nisan gelmeden direk suyun mu gekdi ? Bebişin sağlığı nasıl kax kg doğdu emiyor mu
Evet cNım bende nişan gelmesi olmadı direkt suyum geldi birden. Hatta ben amniyon kesesinin yırtılma sesini bile duymuşum o küt diye ses ondan dolayıymış. 3300 doğdu, doktor 53-54 cm demişti bıyuna ama 50 cm doğdu. Maaşallah kuzuma. Emiyor hatta gece meme derdine hiç uyutmadı kendi de perişan oldu biz de olduk ama şödi ıyuyor

Ay maşaallah canımcım eve bile gitmişsin
Ne güzel anlatmışsın
Yavrun hayırlı olsun
Tez alışın birbirnize inşaallah

Peki ya çatı muayenesi olmuş muydun ya da muayne olurken Ağrı'n olmuş muydu? Ağrı'ya dayanma gücün nasıldı

Çok soru soruyorum bilmediğimden canımcım
Sağol canım benim Allah tez zamanda nasip etsin sana da inşallah. Ben 39+6 da doğum yapmış oldum. 38de çatı muayenemi olmuştum, açılma var demişti doktor ama miktarını söylememişti. Dün de epidural olmadan mnce baktılar çok gerildim nedense. Doktor hatta kızdı, milyarlarca kadın yapıyor sen normal istiyorsun diye normal yaptıracağım yoksa sezaryen yapalım göZlerindeki şu dehşeti silmezsen dedi. Ama sonra tamamen onun yönlendirmelerine uydum ve epiduralin da etkisiyle normal doğum oldu. Suni sancı olduğundan mıdır nedir çok küçükler bile can yaktı ama benim bir saat falan sürmüştür epiduralsiz sürem. Sonra verdiler ne rahatlık tık hissetmiyorsun ne sancı ne gelenin gidenin alt muayenesi. Hatta bana bir jel ile masaj da yaptılar doğum kolay olsun diye, ona da ekstra ödedim ücret ama işe yaradı mı bilemem ama doğumum kısa sürede oldu. Aslında açılmayı beklemek bir süreç, gerisi doğum birkaç saniyelik birkaç ıkınmalık işmiş. Allah sizleri de bir acazda kurtarsın inşallah canım

Kizlar yarin Allah in izniyle saat 8 de yatisim yapilacak oglusuma kavusacagim. Ama bi yandan da bu aksam hungur hungur agladim ben bu tekmeleri cok ozleyecegim diye. Hala da uzuluyorum karnimdaki son gecemiz diye bibtuhafim ben ya ...
bir de kizlar araya hafta sonu giriyor ya beni taaa p.tesi mi cikarirlar ki
Nasılsın canim bebek de sen de iyisin İnşallah

Kizlar ben sezeryana gidiyorum saat ikibucukta bebeğim iri olduğu için daha fazla beklemeyi göze alamadim Korkuyorum ve çok heyecanliyim dualarinizi bekliyorum

Allah ım kolaylık versin kuzum sağlıkla gelsin kuzu
Rabb im kolaylık versin sana d
Haberdar edersin bizleri

Can'ım aynen ben de de alttan zonklama oluyor
İki gündür de gaz var gibi yanlarımda ağrı yapıyor sonra ovalıyprum sonra az çıkıyor
Valla arkadaşların çoğu emzirme kaka uyku düzeni ile uğraşıyor biz gibi bekleyen pek az kişi kaldı
Ben de merak ediyorum inan
Saçını gözünü yüzünü ten rengini kokusunu merak ediyor ve özlüyorum
Canim cok farkli bi duygu bambaska bir sevgi surekli bakip yememek icin kendimi zor tutuyorum simdide buyuyunce nasil olacak diye merak ediyorum oglusumu Allah en kisa zamanda hayirla kucagina almayi nasip etsin Rabbim

Üşümek mi? Yapma ya. Yazın ortasında uzun kollu patikli tulum içine çorap üstündede battaniye ile geziyoruz ya :/ ben soymayı düşünüyordum artık :KK43:
canum görmeden yorum yapmıyım d vitamini de yapıyomuş yeşil kaka hunana çay da yapıyomuş. üşütünce komple yeşil oluyomuş.
yakmayayım çocuğunu :))

Cogu zaman sari oluyo canim.bazen bizdede yesile donus oluyo.biryerde anne ya da bebek usuttugu zmaan olurmus diye okudum.ama dogrumj degil mi bilmiyorum.
Gaz olayi bizdede ayni sekilde.bazen hemen cikariyo.bazende 1 dk ya kadar pit pitliyorum sirtini birsey yok.mecbur yatiriyorum daha uzun surse dedigin gibi uyanacak.

Bizdede çoğu zaman sarı, 3 gündür 2-3 kakalı bezde denk geldim yeşile aklıma takıldı ama sanırım muamma. En iyisi sağlık ocağına yada doktora sormak.

Gazdan hepimiz muzdaripmişiz. Neyse huzurlu olup uyusunlarda sorun yok. Ben gazlı yatırıyorm bi sakıncası varmı acaba diye sormak istedim. Ama çoğumuz aynı durumdaysak sorun yok ;)

Sevgiler

Sünnet saat 2 de cNim inşallah atlatalim yazıcam ablası sewio öpüp duruo azcık sert sewio sanırım koşarak gelio hızını pek ayarlayamio henüz kıskançlık bizi kiskanmio biz hep ablasının taha si diye sewioz ama başkaları gelince huyu birden degisio fotoğraf ini çekmeyin kardeşimin o benim kardeşim dio o kadar olur artık dioz bizde :işsiz: meme konusunu oturttuysa sakin uyandırma canım artık açıkinca uyaniomus o uyanamayan bebekler için geçerli 2 saat en gec uyutun denir.bu arada bugün 9. Günümüz göbek düştü gece çok şükür erken düştü kızıma göre :halay: canım emzik vericegine bence her ağladığında memeye tut derim kendini güvende hisseder bide gazı fln varsa kimyon ye bol bol sen bide rezene çayı iç sütünden gazı alır :kahve:
olur canım o kadar. idil ablasına maşallah diyelim.
meme konusunu oturttu acıkınca uyanıyo canım rahatladık baya o konuda. her istediğinde memeye tutuyorum canım ama şöyle bi sorun var memede uyuyunca yatağa koyar koymaz uyanıyor o sorunu çözemedik bi türlü
kimyon ve rezeneyi yapıcam canım sağol.
taha şuan sünnetde olması lazım yumurtanın sarısı koptu gitti yarısı :KK39:hadi geçmiş olsun

Alıyorum aksatmıyorum
Sıvı da tüketiyorum acaba son günler diye mi nu denli yorgun hissediyorum
Yani böyle doğumda Nasıl gücüm olacak bilmiyorum

canım son haftaların diyedir bir de sıcaklar, Allah kolaylık versin... Ben 36'dan sonra pert olmuştum ki haziran başıydı düşün sıcak bile değildi Ankara sadece yatmak istiyordum hiç sıcak çekmedim şükür haziran 21nde doğum yaptım ama o 2 hafta 36-38 hafta arası inan geçmek bilmedi

Back