• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Sahihuban Sahihuban canim kesi atilirken de dikilirken de pek birsey hissetmedim. Dogum oncesi sanci cekerken sık sık açıklık muayenesi yapıyordu ebe sadece onda acı çektim onun dışında doğum çok çok kolaydı, doğumdan çok daha zor büyük tuvaletimi yaptığım günleri bile bilirim yani :D

Bir de kanamam çok olmasın diye alttan tampon koydular, o konurken ve çıkarılırken canım birkaç saniye acıdı. Bir de ıkınırken kol ve sırt kaslarımı epey yormuşum 2 gun kas agrisi yasadim. Hic biri dayanilmayacak seyler degil icin rahat olsun.

Sureci uzatmak da kisaltmak da senin elinde. Ebenin ve doktorun talimatlarina uygun hareket edersen kolayca dogum yapabilirsin ama eger aciyacak diye sartlanip sanciya teslim olursan o zaman dogum sureci uzar. Dogum sureci uzadikca da ikinmaya harcayacak gucun kalmayabilir. Bunu dusunerek hala gucum yerindeyken tüm gücümle ıkınmalıyım diye kendine telkin ver o an canım.

Kızlar öğlen 12de hafif sancılarla başladık, 2.gebeliğim ya ilk doğumdaki acemiliğin verdiği olumsuzlukları tekrar yaşamamak için bekledim bu saate kadar. Gece 23.30da nişanım geldi. Sancılarım 4dk da bir gelmeye başladı. Biraz daha beklemek istiyorum. Hastane 20dk uzağımda, hayırlısıyla yetişirim inşallah

Kızlar öğlen 12de hafif sancılarla başladık, 2.gebeliğim ya ilk doğumdaki acemiliğin verdiği olumsuzlukları tekrar yaşamamak için bekledim bu saate kadar. Gece 23.30da nişanım geldi. Sancılarım 4dk da bir gelmeye başladı. Biraz daha beklemek istiyorum. Hastane 20dk uzağımda, hayırlısıyla yetişirim inşallah
Senin daha öncede gelmişti dmi nişan. Bi de günün doldu mu o yüzden mi takvimin yok. Ikinci doğum hızlı olur diyolar ya gitsen daha iyi değil mi

Benimkide oyle yapiyodu mamayi biraktim biberonu unutturdumBebeginde bir elimle basinin altini destekleyip diger elimin iki parmagi ile gogsumu agzina tutuyorum orta parmagimlacenesinin altindan destekliyorum artik biraz daha iyi emiyo
Aynen canım öyle yapınca emiyor ben de biberonu gece bir defa vereyim gündüz de çok huysuzlanırsa yetmezse vereyim diyorum ama bir yanımda sütüm yetmez sarılık olursa diye korkuyorum

Benimki doğumdan sonra kaçar gibi gitti; zaten misafir gibi geldiler doğumda hastane odasında bile yarım saat durmadan biz bi hava alalım deyip çıktılar,sonra da eve geçince annem yedirdi içirdi onlar da evlerine geri döndüler...Şuan Bebek bakımına alışmaya çalışıyorum ilk fırsatta annemi gönderip bir 10 gün çağıracağım gelip baksın diye, anneme de günah felçli ayağı ile hem bize hem bebeğe yetmeye çalışıyor.Giderken oğluna sarılıp sarılıp annem ihtiyaç duyduğunuzda çağırın dedi intikamım acı olacak :KK48:
Benim annemin de iki bacağı da Platinli ama yine de annem olsun istiyorum rahat edemiyorum onların yanında ben bi de ben evleneli bi yıl olmadı daha pek de tanımıyorum uzagiz da o nedenle sanjrim :/

Benimki iki buçuk hafta önceden geldi ya yanında iki oğluyla bayram bahanesiyle erkenden. Bugün de annem dedi ki otururken; bebiş doğsun on günlük kadar olsun ben bir memlekete gider gelirim anneanneni alıp getiririm. Ben de zaten bana on gün destek olsan yeter, sonrasını hallederim inşallah deyince kv hemen atladı gözleri parlayarak aa hayatım ben kalırım sen merak etme dedi bana. Ben de hayır yalnız da kalmak lazım bebeğe alışmak için, on gün yeterli dedim artık. Bir odada tıkıldım kaldım ya. Zaten evim sıcak. Tv li klimalı odamda oturamıyorum nasıl uzanayım kadının yanında. İkametini de bize alsın oldu olacak. Annem iki dk ötemde oturuyor zaten. Erkek annesi bence doğumda kendini bir adım geri çekebilmeli.. Kimse evladına kendinden iyi bakamaz çünkü.
Sen hiç çekinme git salonunda ay halim yok diyerek uzan aç tv ni klimani hiçbi şey hickimse senden önemli değil. O da doğum yapmış anlar seni anlamazsa da çok da tin :D

Kızlar sezaryan ağrıları ortalama ne kadar sürede geçiyor oturup bebeğimi emzirmekte zorlanıyorum yürümek istiyorum annem kızıyor sezaryan olan arkadaşım yürümek iyi diyo gerçi yürüdüğümde de yanma oluyor ne yapacağımı şaşırdım

ays_drchem ays_drchem canım yani ne işi varmış erkenden.bi Doğur da gelir yani kacio gibi sanki hadi 2 gün önce fln gelsin yani beklenen doğum tarihinden. Meraklı oluolar canjm ondan geliolar ben şahsen hastanede Kayınvalidem 2. Gun GÜNDÜZ durdu annem ewe gitti geldi cinnet geciriodum cenesinden çocuk azcık emdi fln fln hep moral bozucu konusuo eşim anlamış bu sefer annem kalmasın dio saolsun ztn üst katımda oturuo doyariz birbirimize bebek toparlanana kadar çünkü o zman da durmuo ağzı saolsun

Kızlar sezaryan ağrıları ortalama ne kadar sürede geçiyor oturup bebeğimi emzirmekte zorlanıyorum yürümek istiyorum annem kızıyor sezaryan olan arkadaşım yürümek iyi diyo gerçi yürüdüğümde de yanma oluyor ne yapacağımı şaşırdım
Canım o senin ağrı eşiğinle alakalı birazda. Ben ilk iki gün zorlandım sonrasında oturup kalkarken ve yatıp kalkarken zorlandım. Bol bol yürümen lazım bana hadtanede hemşiremin dediği tek şey buydu, ne kadar yürürsen o kadar çabuk toparlanırsın. Emzirme konusunda ise ilk bir hafta eşim kucağıma veriyordu emzirme destek minderi çok işime yaradı açıkçası emzirirken hiç dikişlerimde ağrı olmadı. Zaten 7- 10 gün sonra herşeyimi kendim yapmaya başladım. Herşey senin elinde canım ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar az ağrı çekersin.

Doğru bi de kanama olacak, peki hem kanama hem idrar zarar vermiyor mu dikişlere ya da yanma falan olmuyor mu
Cnm kusura bakma geç bir cvap oldu ama bebişlerle ancak bunkadar oluyor:) orayı steril tutmak lazım kanama idrar enfeksiyona sebebiyet verebilir. İyice kurulaman lazım sık ped değiştir, sabah akşam gazlı bezlenbaticon yap. iyice kurusun diye hafif fon mak tutanları da duydum. Benim idrarla yanmam hiç olmadı fkaat ben çok hareket ettiğim için çömelip kalkmalar yürümeler vs dikişlerimden biri attı, ben antibiyotik kullanmadım doktorumn yazmasına rağmen sütüme geçer diye ve antibiyotiklere de karşı olduğum için ağrı kesici de almadım

ays_drchem ays_drchem canım yani ne işi varmış erkenden.bi Doğur da gelir yani kacio gibi sanki hadi 2 gün önce fln gelsin yani beklenen doğum tarihinden. Meraklı oluolar canjm ondan geliolar ben şahsen hastanede Kayınvalidem 2. Gun GÜNDÜZ durdu annem ewe gitti geldi cinnet geciriodum cenesinden çocuk azcık emdi fln fln hep moral bozucu konusuo eşim anlamış bu sefer annem kalmasın dio saolsun ztn üst katımda oturuo doyariz birbirimize bebek toparlanana kadar çünkü o zman da durmuo ağzı saolsun
Benimki bŞka şehirde Allahtan. Üst katımda otursa herhalde tımarhanelik olurdum. Zamanında bana yaptığı kötülükleri, sivri dillilikleri unutamıyorum. Kinci insan değilim asla. Ama kalp unutmaz. Dün dedim ki sabah doktora gidince bebeği sezaryenle ne zaman alabilir diye soracağım. Pişman olurmuşum vs vs. Bebek karnımda mutsuz her şeyi hissediyor böyle daha mı iyi mi dedim, yok nolcakmış bebek en güzel yerdeymiş. Bebeğim en güzel yerde de huzur mu verdiniz, beni hamileliğimin ortaları gibi sinir krizi geçirtircesine ağlattı, şimdi erkenden geldi evde egemenlik kurdu, yemek bile yapma girişiminde bulunmadı. Zaten yeni ameliyatlı. Okumakla olmuyormuş her şey..

O cektigin sancılar ile kesi falan atıldığını anlamiyorsun canım merak etme :) sancıları çekebilmek mesele 9,10 cm açılma tamamlansin gerisi kolay doğurmak 10 dk

Ben normalde iğne bile yaptırmazdım kesi deyince aklım çıkıyor valla
Ama sancı daha fazla diyorsun

Hic anlamiyosun canim :) zaten hafif uyusturuyolarda.kesiyi dikisi hissrtmiyosun
Ay inşaallah hissetmem ben de

Kesi yapilmadan once anestezi yapildigi icin hic hissetmedim ben canim. Sancı disinda bebegin eşinin disari cikmasi icin ebe karnima bastirmisti dogumdan sonra. O zaman biraz agri ve acı oldu. Sonra dikisler surekli agriyor ama her gün agri kesici parol veriyor dr zaten o da cok rahatlatiyor.
uyuşturucu iğne dı mı anestezi dediğin
Arkadaşımda da bastırmış Bi kaç gün kaburgalarım Ağrıdı demişti o da

Sahihuban Sahihuban canim kesi atilirken de dikilirken de pek birsey hissetmedim. Dogum oncesi sanci cekerken sık sık açıklık muayenesi yapıyordu ebe sadece onda acı çektim onun dışında doğum çok çok kolaydı, doğumdan çok daha zor büyük tuvaletimi yaptığım günleri bile bilirim yani :KK70:

Bir de kanamam çok olmasın diye alttan tampon koydular, o konurken ve çıkarılırken canım birkaç saniye acıdı. Bir de ıkınırken kol ve sırt kaslarımı epey yormuşum 2 gun kas agrisi yasadim. Hic biri dayanilmayacak seyler degil icin rahat olsun.

Sureci uzatmak da kisaltmak da senin elinde. Ebenin ve doktorun talimatlarina uygun hareket edersen kolayca dogum yapabilirsin ama eger aciyacak diye sartlanip sanciya teslim olursan o zaman dogum sureci uzar. Dogum sureci uzadikca da ikinmaya harcayacak gucun kalmayabilir. Bunu dusunerek hala gucum yerindeyken tüm gücümle ıkınmalıyım diye kendine telkin ver o an canım.

Telkinlere başladım güzel olacak bu Bi kavuşma sağlıkla gelsin dayanılmayacak acı vermez Rabb im Bi şekilde Bi süreç yaşanacak korkma diyorum
İnşaallah faydası olur
Sizlerin olumlu yaklaşımı da rahatlatıyor inan

Çarşamba kısmetse çatı muayenesi var bakalım ne diyecek
Ben daha önce vajinusmus yaşadım
Aştıktan snra doktora gittim alttan muayene ettiğinde sen hiç vajinusmus felan değilsin demişti

Derin nefes alıp sabredecem inşaalah

Günaydın kızlar gece uyuyamadim bebegim öyle hareketler yaptı ki sasirdim kaldım sanki o da heyecanliydi yavrucugum :-) Doktor hafif kahvaltı yapabilirsin demişti aksama doğru olacağı için yaptım .12de hastaneye gidecegiz düşündüm de hamileligimin ilk günlerinde rastlasaydim buraya sizlere daha eglenceli ve daha az sıkılarak geçerdi. Bu birkaç ay güzel geçti arkadasliginiz için teşekkür etmek istedim :-)

Back