Mamadan yoğurt yaomakla inek sutunden yoğurt yapmak ayni şey :) kimyasi değişiyor sonuçta.mayalaniyor yani. mamadan yoğurt çorbası yapmayacagimiz gibi mamadan yogurtta ek iş insana bence.Arkadaşlar içinizde neocate mama kullanan var mı mamadan yoğurt yapmaya çalışıyorum tutmuyor yakullananlara başka sorularım da olacak
Yine de ben mamadan istiyorum dersen 90 ml mamayi hazırla benmari yontemle 45 derece getir.icine 2cay kaşığı yoğurt koy.agzini tam kapatma.ustune suzgec filan koy oyle ortuye sar.5 saat sonra hazırArkadaşlar içinizde neocate mama kullanan var mı mamadan yoğurt yapmaya çalışıyorum tutmuyor yakullananlara başka sorularım da olacak
Kendi yesin yontemiydi yanlış hatirlamiyorsam.blw yontemi neymis canim??
Tatlim önce sebze hasla.patatrs baslangic icin ideal.icine eytinyagi yap kabızlık çekmesin.sinra iki sebzeye çık. bir hafta tek öğün böyle git.ikinci hafta aksam öğünu koy o da yoğurt olsun.sonraki hafta muhallebi yaparsin.onun için de pirinç unu al. Iki corba kaşığı icin yarim bardak su ile muhallebi yap. kaynayinca karistirarak devam et koyulassin.sonra istersen icine kendi sutunden döküp kivamini hafifletirsin.olmazsa su ile hafifletirsin.umarim anlasilmisimdirTecrübelı annelerimiz :))) sorum var . Oglum beş aylık oldu ufak ufak ek gıdaya geçsem diyorum.. bana yardım edin ne verecem ne hazırlıcam ? Muhallebi bıle hazırlamayı bilmiyorum desem :)))
Pure vermiyosn canim kendin yedirmiyosn onune koyuyorsun mesela havuc parmak seklinde kesip buharda hasliyosn ne cok yumusak olup elinde parcalancak nede cok sert olcak onune koyuyosn kendi yiyo tabi oynuyo biraz mincikliyo yere atiyo en son agzina sokuyoblw yontemi neymis canim??
Canım bu yöntem çok iyi bir yöntem ama biraz çiğneyip büyük lokmalar yutmaya alıştıklarında... şimdi veriyorsan çok çok dikkatli ol ağzında oynarken büyük parça kopartabilir. O yöntem 6 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte uygulanıyor.Pure vermiyosn canim kendin yedirmiyosn onune koyuyorsun mesela havuc parmak seklinde kesip buharda hasliyosn ne cok yumusak olup elinde parcalancak nede cok sert olcak onune koyuyosn kendi yiyo tabi oynuyo biraz mincikliyo yere atiyo en son agzina sokuyo
5 aylik cocuk nasil yiyicek ki :) parmaklariyla filanmi kasigi agzina goturene kadar gozune filan sokar allah korusunKendi yesin yontemiydi yanlış hatirlamiyorsam.
Canın 6 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte uygulanan bir yöntem nete blw yaz birçok blog site bulursun5 aylik cocuk nasil yiyicek ki :) parmaklariyla filanmi kasigi agzina goturene kadar gozune filan sokar allah korusun
5 bucuk ay bitti canm smdi 29 ocak dogumlu gozumun onunde surekli bakiyorm gozumu ayirmiyorum insallah basarili olurum biraz zor bi yontem insan korkuyo ama kendin yedirirkende bogazinda kalabilir bunu bilemeyiz kiCanım bu yöntem çok iyi bir yöntem ama biraz çiğneyip büyük lokmalar yutmaya alıştıklarında... şimdi veriyorsan çok çok dikkatli ol ağzında oynarken büyük parça kopartabilir.
Ben ilk oğlumda yapmıştım ama 6.ayınıda bitirdiğinde başladım.
Evet öyle canım dediğim gibi bebeklerin alıştığı öğrendiği dönemler var.5 bucuk ay bitti canm smdi 29 ocak dogumlu gozumun onunde surekli bakiyorm gozumu ayirmiyorum insallah basarili olurum biraz zor bi yontem insan korkuyo ama kendin yedirirkende bogazinda kalabilir bunu bilemeyiz ki
Neyse bizde bir 6 aylik olalim deneriz ooooo ortaligi dagiticaz demek :)Canın 6 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte uygulanan bir yöntem nete blw yaz birçok blog site bulursunkaşık degil elle yiyor
:) yaa anladim bizim icinde farkli bir surec olucaga banziyor :)Pure vermiyosn canim kendin yedirmiyosn onune koyuyorsun mesela havuc parmak seklinde kesip buharda hasliyosn ne cok yumusak olup elinde parcalancak nede cok sert olcak onune koyuyosn kendi yiyo tabi oynuyo biraz mincikliyo yere atiyo en son agzina sokuyo
Anladm canim zaten 6 aylik olmak uzere onun icin basladm pekte baslamaya niyetm yokttu aslnda sutum yetiyo doyuruyo ama gec baslarsamda yemez diye korkyrmEvet öyle canım dediğim gibi bebeklerin alıştığı öğrendiği dönemler var.
Mesela ben günlerdir uğraşıyordum. Tam 5 aylık oldu biberonu tuttu. Günlerdir mama meyve veriyorum hep püskürtüyordu beceremiyordu. Şimdi kaşıkla yemegi öğrendi. Diyecegim zaten öğrenince yaparlar ama biz zaten erken başladık ya elindeki haşlanmış sebzeyi biranda büyük kopartabilir. Biz verirken büyük parça vermiyoruz küçük parçalar ezilmiş pütürlü veriyoruz. Boğazında kaçar gibi olsada büyük olmadığı için çıkarabiliyor.
Ama kendi elindeki sebzeyi büyük koparsa boğazına kaçsa çıkarırken daha bir zorlanırsın.
Birde bebeklerin boğazı çok dar 6 aylık olduklarında artık genişlemeye ve ek gıdaya büyük lokmalara daha bir hazır hale geliyor. O yüzden 6 aylıkken daha kolay yerler. Ben nacizane fikrimi söyledim. Tabiki sen nasıl istersen öyle yaparsın
İnş oğluşun alışır.
Aynen canim ama o kadar guzel oluyo ki videoyaya cektm sabah nasl tatli:) yaa anladim bizim icinde farkli bir surec olucaga banziyor :)
Can'ım oğlumda süt alarjisi var süt yerine mamasını kullanacaksınız dedi dr ama yoğurt tutturamıyorum bir türlüMamadan nasil yogurt yapiyorsun :/
Can'ım bizimki mecburiyetten süte alarjisi olduğu için süt yerine herşeyde mama kullanılacakmış muhallebide falandaMamadan yoğurt yaomakla inek sutunden yoğurt yapmak ayni şey :) kimyasi değişiyor sonuçta.mayalaniyor yani. mamadan yoğurt çorbası yapmayacagimiz gibi mamadan yogurtta ek iş insana bence.
Canım burada deneyenler vardı olmuyor diyorlardı.uğraşma istersen.Can'ım oğlumda süt alarjisi var süt yerine mamasını kullanacaksınız dedi dr ama yoğurt tutturamıyorum bir türlü
Geçmiş olsun Allah şifa versinKızlar merhaba.. Ufaktan hepimizde ek gıda heyecanı, çocuğumuzu nasıl doyursak, kilo aldırsak telaşları başlamış. Ooff Off çocuklarımız kıymetlilerimiz, en ufak ateşi çıksa öksürse yüreğimiz hopluyor, yemese uykularımız kaçıyor. Oysa ne büyük dertler var bizimkilerin yanında...
Bir tanıdığımızın 4 aylık bebeği var. Bebek 35 haftalıkken doğdu, küvezde kaldı bi süre. Sonrasında da hep soğuk algınlığı, öksürük,kabızlık vs gibi sıkıntılarla hastane yollarını aşındırdılar.Gazı, huzursuzluğu hiç eksik olmadı. En son süt alerjisi diyeti vermişti doktor.
Geçtiğimiz haftalarda yüksek ateşle hastaneye yatırdılar. Boynunun altında da bi şişlik oluşmuş.
Çocuğun ateşi bi düşüp bi yükseliyormuş. Sebebi bulunamamış. Sonra kan değerlerine bakıldığında anlamlı bir düşüklük görülüp eğitim araştırma hastanesine sevkedilmiş.
Çocuk yoğun bakımda , ilik sonuçlarına göre de kan kanseri( lösemi) imiş. Şu satırları yazmakta bile çok zorlanıyorum. 4 aylık Bebek, mini minnacık bedeniyle böylesi bir hastalıkla başetmeye çalışıyor. O anneyi düşünüyorum , çok kötü oluyorum. Haberi duyduğumdan beri boğazım düğüm düğüm. Kızımı sevmeye bile utanıyorum. Sürekli Dua ediyorum o minik yavruya, sizden de ricam dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Bir an önce şifasını bulsun, annesinin sıcak kucağına dönsün inşallah.
Haha evet öyle gözüküyor .Neyse bizde bir 6 aylik olalim deneriz ooooo ortaligi dagiticaz demek :)
Allah sifa versn ne kadar zor kimseye yasatmasin boyle bi durumu insallah bi an once iyilesir nasl savascak o minicik bedeniyle
Rabbim şifa versin ne büyük imtihandır Allah yardımcıları olsun
Geçmiş olsun Allah şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?