Canim ben de yogurt veriyorum mesela elma puresi eger kabizligi yoksa muz seftali veriyorum bayaga cok seye basladik biz muhallebi yapib veriyorum suyla yapman lazim ama. Bi de tavugun corbasina basladim benim dusuncem bu konuda fazla korkmamak lazim oldugukızlar herkese selam bu ek gıda mevzusu benım kafamı bulandırdı herseyden tattırmaya calısıyorum yavas yavas ama kara balta yanı . daha doktora gıtmedık . doktora gıdıp de doktorun bı lıste fln verdıgı arkadasımız var mı nasıl oluyor bu iş ? mısal bugun bıraz su ıctı aksam da ıkı tepeleme kasık yogurt yedı . ne vermek lazım ne kdr vermek lazım ? bırı benı aydınlatsın
her zaman gıremıyorum basım coook sıkısık hepınızı opuyorum
Allah sifa versn ne kadar zor kimseye yasatmasin boyle bi durumu insallah bi an once iyilesir nasl savascak o minicik bedeniyleKızlar merhaba.. Ufaktan hepimizde ek gıda heyecanı, çocuğumuzu nasıl doyursak, kilo aldırsak telaşları başlamış. Ooff Off çocuklarımız kıymetlilerimiz, en ufak ateşi çıksa öksürse yüreğimiz hopluyor, yemese uykularımız kaçıyor. Oysa ne büyük dertler var bizimkilerin yanında...
Bir tanıdığımızın 4 aylık bebeği var. Bebek 35 haftalıkken doğdu, küvezde kaldı bi süre. Sonrasında da hep soğuk algınlığı, öksürük,kabızlık vs gibi sıkıntılarla hastane yollarını aşındırdılar.Gazı, huzursuzluğu hiç eksik olmadı. En son süt alerjisi diyeti vermişti doktor.
Geçtiğimiz haftalarda yüksek ateşle hastaneye yatırdılar. Boynunun altında da bi şişlik oluşmuş.
Çocuğun ateşi bi düşüp bi yükseliyormuş. Sebebi bulunamamış. Sonra kan değerlerine bakıldığında anlamlı bir düşüklük görülüp eğitim araştırma hastanesine sevkedilmiş.
Çocuk yoğun bakımda , ilik sonuçlarına göre de kan kanseri( lösemi) imiş. Şu satırları yazmakta bile çok zorlanıyorum. 4 aylık Bebek, mini minnacık bedeniyle böylesi bir hastalıkla başetmeye çalışıyor. O anneyi düşünüyorum , çok kötü oluyorum. Haberi duyduğumdan beri boğazım düğüm düğüm. Kızımı sevmeye bile utanıyorum. Sürekli Dua ediyorum o minik yavruya, sizden de ricam dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Bir an önce şifasını bulsun, annesinin sıcak kucağına dönsün inşallah.
Uyku saatine denk getir canım ancak o zaman rahat edersin. Ne kadar rahat bi bebek olursa olsun belli bi sreden sonra sıkılıyorlar 3yaşındaki kızımı zor oyalıyorum ben. Boya hamur kitap kraker falan derken yine sıkılıyor. Bebeklere değişik değişik oyıncak boş pet şişe poşet falan verebiliriz ancak. Yine de en fazla 5er dk oyalanıyorlar. Ek gıdaya geçtiysen arabaya binmeden önce değil de arabada yedir yemeğini. Oto koltuğunda çok oturmayacak zaten kucağına alıp oyalayacaksın arada. Uykusu geldiği zaman oturt uyusun. Yapacak başka bi şey yok. Çocukla mutlaka zor geçiyor uzun yol. Ben mümkün olduğunca bu sene uzun yola çıkmıcamkanguru aldik. ama arabada uzun yol nasıl olur bilemedim
Rabbim şifa versin ne büyük imtihandır Allah yardımcıları olsunKızlar merhaba.. Ufaktan hepimizde ek gıda heyecanı, çocuğumuzu nasıl doyursak, kilo aldırsak telaşları başlamış. Ooff Off çocuklarımız kıymetlilerimiz, en ufak ateşi çıksa öksürse yüreğimiz hopluyor, yemese uykularımız kaçıyor. Oysa ne büyük dertler var bizimkilerin yanında...
Bir tanıdığımızın 4 aylık bebeği var. Bebek 35 haftalıkken doğdu, küvezde kaldı bi süre. Sonrasında da hep soğuk algınlığı, öksürük,kabızlık vs gibi sıkıntılarla hastane yollarını aşındırdılar.Gazı, huzursuzluğu hiç eksik olmadı. En son süt alerjisi diyeti vermişti doktor.
Geçtiğimiz haftalarda yüksek ateşle hastaneye yatırdılar. Boynunun altında da bi şişlik oluşmuş.
Çocuğun ateşi bi düşüp bi yükseliyormuş. Sebebi bulunamamış. Sonra kan değerlerine bakıldığında anlamlı bir düşüklük görülüp eğitim araştırma hastanesine sevkedilmiş.
Çocuk yoğun bakımda , ilik sonuçlarına göre de kan kanseri( lösemi) imiş. Şu satırları yazmakta bile çok zorlanıyorum. 4 aylık Bebek, mini minnacık bedeniyle böylesi bir hastalıkla başetmeye çalışıyor. O anneyi düşünüyorum , çok kötü oluyorum. Haberi duyduğumdan beri boğazım düğüm düğüm. Kızımı sevmeye bile utanıyorum. Sürekli Dua ediyorum o minik yavruya, sizden de ricam dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Bir an önce şifasını bulsun, annesinin sıcak kucağına dönsün inşallah.
Acıkınca her şeyi yiyor benimkiler canım sebze çorbasına farklı sebzeler katıp öyle dene tadı daha güzel oluyor belki yerSlm kizlar. Pazar gununden beri sikintdayim. Dogdugundan beri hem biberon hem meme alan oglum pazar gunu ilginc bir sekilde biberonu reddetmeye basladi. Sütum cok yok gunde 1 kez mama takviyesi yapiyordum ama artik mamayi almıyor kasikla verdim onda da yemiyor mamayi. Dun pirinc unu pisirdim seker katmadan yemedi biraz pekmez katinca yedi. Bu aksam patates ve havuc haslayip verdim yemedi. Napacam sasirdim hafta sonlari kursa gidiyorum 4 saat. Ben yokke ne yapacak bu cocuk emzirip gidiyordum 1 ogun de mama yyiyip acikmaya ben gelmis oluyordum
Maşallah onaayol benimki kaşığı hiç ittirmiyor1 kase mamayı hopur hopur yiyor yine yapsam yer yani
Ben o dönemleri atlattım Can'ım benimki seninkinden bir evre önde artık hiç ağlamıyorum en azından onun yanında oldukça güçlü gözükmeye çalışıyorum onun ailesiyle ilgili küçücük şeyleri büyütüp büyütüp önüne sürüyorum biri bin yapıyorum böyle olunca o da azalttı artık bebeğimle dışarı çıkıyorum para olmasa bile karttan alışveriş yapıyorum beni yıpratmaya kafa yoracagına borçlara yorsun bebeğimde kendinedir en iyisinden alıyorumYazıcam yazıcam fırsat bulamadım canım.aynen..takmamak en Güzeli ama günlük yaşamına da yansıyor insanın.neyi paylaşsam ney paylaşmasam bilemiyorum.yani bazen içimi dökmek istiyorum.onunla çok sohbet edesim geliyor,en yakın arkadaşım olsun herşeyimizi bilelim,konuşalım,kahve sohbeti baldan tatlı olsun istiyorum.hani bu sadece kafa bozucu şeyler değil demek istediğim...ama gün geliyor benim söyleyip Unuttuğum birşeyi karşıma çıkartıyor.beni çıldırtacak Cümleler kuruyor.sonra da ağlayınca ben,omzumdan çekiştirip ayna karşısına geçiriyor.bak haline diye...yani o kadar aşağılayıcı ki....tartışma anında diyor ki bebeğe üzülüyorum fala
Bende yavas yavas veriyim diyorum.. dun bakicimiz 70cc vermis gayet iyi baslangic icin bence tabi iki seferde vermis ama olsunCanım evet bir öğün baktın yiyor kaşığı itene dek ver zaten ne kadar yiyecek en fazla yarım bilemedin tam çay bardağı baktın bayagı yedi ama huysuz demek enmek istiyor birazemzşrirsin karın doyasıya degil her çocuk farklı ben dr un dediklerine çoğunlukla bağlı kalmanın yanında oğlumuzda keyfini yapmaya çalıştım hep ek gıda geçişinde de öyle yaparım ne yapayım dayanamıyorum birde birde ben çocuk gelişimiyim düşünbenim çocuğun çok sonra oldu o yüzden çok katı olamıyorum
Tabi canim istiyor tadmak herseyi zaten hersey agzinda birde yemeye baslasaydi kuzum :))Bnmkide istyo aslinda agliyo sofraya saldiriyo baslayim en iyisi
Anne sutu direk mayistiriyor yaa, emer emmez gozleri kayiyor keyiften zaten :))Mama annesütüne daha yakın ya ondan aramıyordur. Özellikle meyveler bir garip onlar içinagıztadları yerine gelsin diye istiyorlar galiba. .
Zatwn büyüyüncede göreceksin karınları tok olsa bile şekerleme yapmak istiyorlar. Yada annesütü yemek sonrası tatlı gibi geliyor galibaçünkü emmek istiyorlar.
Ben bugn basladm 5 bucuk aylik olduk zaten tam zamani bence blw yontemini uyguluyorm biraz sabir gerektiriyoTabi canim istiyor tadmak herseyi zaten hersey agzinda birde yemeye baslasaydi kuzum :))
Canim ben oturtyrm destekli cok seviyo cunku oturmayı zaten kendi istedgi icin oturtmaya basladm kendini kaldiriyo surekli hic yatmak istemiyo tum gun otrmuyo tabi aksama kadar en fazla yarim saat otruyodur toplamUç günlük koşuşturmali memleket turumuz bitti dün gece eve geldik sukur :) oğlumun bu uc günde ne uyku düzeni kaldı ne başka bir şey. Zaten yoktu :) en azından gece 8 de uyurdu. Şimdi uyumuyor.
Annem artık oturabilir deyip oturttu . doktora sormadim ama destekli oturabilir sanirim. Zaten sevdu :) bizim bu bayram tatili vs derken 5. Ay kontrolumuz bir hafta ertelendi sıra bulamadım cumaya kadar. Rotada 8 gün gecikeceken gıdaya da öyle başlayalım diyorum inşallah :)
nisancan canım alerji uzmanına gittin mi hiç
blw yontemi neymis canim??Ben bugn basladm 5 bucuk aylik olduk zaten tam zamani bence blw yontemini uyguluyorm biraz sabir gerektiriyo
Mamadan nasil yogurt yapiyorsun :/Arkadaşlar içinizde neocate mama kullanan var mı mamadan yoğurt yapmaya çalışıyorum tutmuyor yakullananlara başka sorularım da olacak
Bravo...ben dayanıyorum ama sonra ağlıyorum.önceden her cümlesine ağlardım.şimdi anneliğim bebeğim işe ilgili şeylere dayanamıyorum.Ben o dönemleri atlattım Can'ım benimki seninkinden bir evre önde artık hiç ağlamıyorum en azından onun yanında oldukça güçlü gözükmeye çalışıyorum onun ailesiyle ilgili küçücük şeyleri büyütüp büyütüp önüne sürüyorum biri bin yapıyorum böyle olunca o da azalttı artık bebeğimle dışarı çıkıyorum para olmasa bile karttan alışveriş yapıyorum beni yıpratmaya kafa yoracagına borçlara yorsun bebeğimde kendinedir en iyisinden alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?