• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

kızlar dişimiz çıktı bugün itibariyle:halay: dünden beri dilini çiğniyordu kuzum gece de huysuzdu 5 kere falan ağlayarak uyandı..sabah eşim mamasını verirken baktı diş çıktı dedi ben de kaşıkla test ettim:KK49:
hala dudak dil çiğniyor mızırdanmamızda var ama çok şükür:dua:
Ayyy ne guzelll, hayirli olsun yeni disi bebegimize :halay:

Kendi labnemi de yaptim alerji sonuclarimiza gore alerjimiz yoookkk ek gidaya basliyorumm insaallah ama sebzeyle tabiki ogluma sebzeler haslicam yedircem insaallah ilk menumuz zeytinyagli kabak :)

Kendi labnemi de yaptim alerji sonuclarimiza gore alerjimiz yoookkk ek gidaya basliyorumm insaallah ama sebzeyle tabiki ogluma sebzeler haslicam yedircem insaallah ilk menumuz zeytinyagli kabak :)
Afiyet bal şeker olsun ben de kabak patates semiz otu ile çorba yaptım. Canım labneyi beyaz peynirden mi hazırladın nasıl oldu. Cmt düğün var inşallah ben de kalabalığımız telaşımız bitince kahvaltı hazırlıcam kızlarıma

kızlar dişimiz çıktı bugün itibariyle:halay: dünden beri dilini çiğniyordu kuzum gece de huysuzdu 5 kere falan ağlayarak uyandı..sabah eşim mamasını verirken baktı diş çıktı dedi ben de kaşıkla test ettim:KK49:
hala dudak dil çiğniyor mızırdanmamızda var ama çok şükür:dua:
Dariai basimiza artik :D
Hayirli olsun ilk disiniz

Afiyet bal şeker olsun ben de kabak patates semiz otu ile çorba yaptım. Canım labneyi beyaz peynirden mi hazırladın nasıl oldu. Cmt düğün var inşallah ben de kalabalığımız telaşımız bitince kahvaltı hazırlıcam kızlarıma
Evet cnm tuzunu aldirdigim peynirden yaptim diger ogluslar icin yaptim buna daha vermicem alerji sonuclari negatif ama temkinli olacagim cocuklar peynire bayildi 6 ayi gecince minigimede denicem insaaallah

Selam kızlar bu aralar pek bakamiyorum benim kiz dün ilk dişini çıkardı ve üç gündür çorbalara basladik. Bir bakayım arkadaşlar ne yapmış dedim gördüm ki herkeste benzer telaslar var :-) tarifleri paylasalim fikir olsun ben netten ve tecrübeli annelerden birkaç tarif aldım kizim sevdi çok şükür. Sebze çorbası yapıyorum kabak patates ve bi tatlı kaşığı irmikle bugün bezelye de ekledim güzel yedi. Kahvaltı için de armutlu muhallebi denedim onu da yedi. Siz neler yapıyorsunuz?

Evet cnm tuzunu aldirdigim peynirden yaptim diger ogluslar icin yaptim buna daha vermicem alerji sonuclari negatif ama temkinli olacagim cocuklar peynire bayildi 6 ayi gecince minigimede denicem insaaallah
Gurmebebekte tarif görmüştüm ama yapmadım sen nasıl yapıyorsun labneyi

Gurmebebekte tarif görmüştüm ama yapmadım sen nasıl yapıyorsun labneyi
1 lt sute 1 kibrit kutusu buyuklugundeki tuzu alinmis beyaz peyniri kullaniyorum sutu yogurt yapacagimiz isiya getiriyorum peyniri sut ile eziyorum ve karistiriyorum 5 saat kadar sarip bekletiyorum sonra dolaba koyuyorum sonra da benim tulbentten torbam var ona koyuyorum suzuluyor sonra tamamdir onceden cok yapip difrize az az atiyordum simdi cogaldik hemen bitiyor :)

Uç günlük koşuşturmali memleket turumuz bitti dün gece eve geldik sukur :) oğlumun bu uc günde ne uyku düzeni kaldı ne başka bir şey. Zaten yoktu :) en azından gece 8 de uyurdu. Şimdi uyumuyor.

Annem artık oturabilir deyip oturttu . doktora sormadim ama destekli oturabilir sanirim. Zaten sevdu :) bizim bu bayram tatili vs derken 5. Ay kontrolumuz bir hafta ertelendi sıra bulamadım cumaya kadar. Rotada 8 gün gecikecek :KK43: en gıdaya da öyle başlayalım diyorum inşallah :)

nisancan nisancan canım alerji uzmanına gittin mi hiç
gidemedim canım bugün üniversite hast aradım ama randevu alamadım sadece ayın 20 sinde alınıyormuş randevu

kızlar mama sandalyesi olarak ne aldınızz ben halaa bakıyorum dayanıklı bişey olsun istiyorum oturma yeri rahat olsun istiyorum ama pahalı da bişey olmasın istiyorum.tavsiyeye ihtiyacım var:cool:

1 lt sute 1 kibrit kutusu buyuklugundeki tuzu alinmis beyaz peyniri kullaniyorum sutu yogurt yapacagimiz isiya getiriyorum peyniri sut ile eziyorum ve karistiriyorum 5 saat kadar sarip bekletiyorum sonra dolaba koyuyorum sonra da benim tulbentten torbam var ona koyuyorum suzuluyor sonra tamamdir onceden cok yapip difrize az az atiyordum simdi cogaldik hemen bitiyor :)
Beyaz peynir marketteki peynirlerden olur mu? Birde tadı nasıl oluyor labnenin biz de yiyebilirmiyiz :) tuz gerekiyor mu?

Ben blw yontemini uyguladgm icin yedi bilr diyemem yaladi durdu :KK70:
Cnm blw için firkan firkan ın dediği gibi 6 ayı doldurması gerekiyor hatta düzeltilmiş olarak 6 ayı bitirecek yani 40 tan önce doğum yapmışsan eksik kalan haftayı da eklemek gerekiyor. Bir de bebeğin desteksiz oturması gerekiyor bunlar başlıca kuralları yani şu an Allah korusun çok riskli. :KK17:Facebook'ta blw grubu var istersen üye ol çok güzel paylaşımları var hoş ben o ayda bile tedirgin olurum korkarım gibi geliyor çünkü yarım ve tam boğulma yaşayanlar var anlatıyorlar şükür bir şey olmamış da ben çok korkardım başlarım blw'sine derdim kesin:olamaz:bakalım Zaman ne gösterecek :deli:

firkan firkan cnm bayramdı evde bazı inşaat işleriydi derken Demir ilacının siparişini aksattım merak ettim sen doktorla konuşacaktın konuştun mu ne dedi başladın mı vermeye? Sevdi mi bebeğin?

Peyniri maya olarak kullanıyorsun di mi. Peki bi dahaki sefere yaptığın peyniri mi kullanıyorsun yeni peynir alıp mı yapıyorsun

Cnm blw için firkan firkan ın dediği gibi 6 ayı doldurması gerekiyor hatta düzeltilmiş olarak 6 ayı bitirecek yani 40 tan önce doğum yapmışsan eksik kalan haftayı da eklemek gerekiyor. Bir de bebeğin desteksiz oturması gerekiyor bunlar başlıca kuralları yani şu an Allah korusun çok riskli. :KK17:Facebook'ta blw grubu var istersen üye ol çok güzel paylaşımları var hoş ben o ayda bile tedirgin olurum korkarım gibi geliyor çünkü yarım ve tam boğulma yaşayanlar var anlatıyorlar şükür bir şey olmamış da ben çok korkardım başlarım blw'sine derdim kesin:olamaz:bakalım Zaman ne gösterecek :deli:
Mama sandalyesinde normal oturuyo canim baya arastrdm bogazina kacarsa ne yapmam gerektigine felan iyice baktım sonuc olarak biz yedirsek bile bogazina kacabilir biraz panik yapmamak gerekiyo bende cok panik bi insan değilim bakalm basarablrm insallah bgn bi kac kez buyuk lokma kopardi ogurerek cikardi

Back