- 30 Ocak 2015
- 18.711
- 20.727
- 598
- 29
Kilo alimi nasl ne kadar aliyo mesela ayda niye boyle yapiyo kiyok canım ya benim kuzım zorlamasam 12 saat aç kalır 2 aylıkken uyanıkken emmemeye başladı gündüzleri emmiyordu açlıktan uyuyamıyordu saatlerce ağlıyordu biberon kaşıklada içmedi sütümü 9-10 saat aç kalıp ağlamaktan yorgun düşüp uyuyup emzirmiştim birgün o zamanlardan beri birgün emecek ümidiyle mama da vermedim kızıma doktorlarda ver demedi iyi dediler hep kızım sürekli ağlıyordu 15 gündür mama vermeye çalışıyorum ve anne sütü karışık çok zayıf kuzım eşimde iyi iyi dedihep don gittiğim dr zayıf dedi
Haklisin canimOnu derler bunu derler derken sen üzülüyorsun... Kendine yazık ediyorsun nasıl rahat edeceksen öyle davran çünkü bebege bakmak zaten zor bir de bu psikolojiyle bakmak dahada zor
Günaydın arkadaşlar,
Ben bayram Gazisi, aman ağlamasın aman huysuzlanmasın diye Bayram'da alıştı battaniye ile sallanmaya bugün yalnız kalıncaya uyuyamıyor yavrum uykusu geldi iyice huzursuz yüzüme bakıp dudağını büze büze ağlıyorevin içinde yarım saat kucakta gezdirdim site içinde 20 dk kanguruda yürüdük ayaklarımda sallamaya kalkınca çıldırıyor zaten en sonunda yorgunluktan yenik düştü bir daha da sallamam öyle biz artık bir hafta uykuyla savaşırız. Biz artık 5 ay bir haftalık olduk ek gıdalara başlıyoruz fakat oğlumda süt alerjisi olduğu için süt yerine mamasını kullanmalıymışım maya yerine de probiyotik yoğurt mayası dr marketlerde var dedi ama biz bulamadık kullananlar ya da bilenler varsa probiyotik yoğurt mayasını nereden alıyorsunuz. Ek gıdaya geçiş sıramız şöyle belki fikir olur diye yazıyorum 1. Yoğurt 2. Muhallebi 3. Sebze çorbaları 4. Meyve püreleri 5. Sebze püreleri Allah bu süreçte hepimize kolaylıklar versin
Can'ım benim bebeğim emmeye müthiş hevesli olduğu halde benim sütüm öyle az ki 1-2 dk da bir göğsüm boşalıyor denemedigim çaylar içecekler yiyecekler kalmadı olmayınca olmuyor işte o sıralarda şunu fark ettim bizim aramızdaki bag hala kopmamış sen üzüldüğünde o da huysuzlanıyor üzülüyor yemeyi reddediyor 1 aylıkken kustugu için aklına gelebilecek tüm formül mamaları denedim baktım kusmaya devam arı mama pirinç unu nişasta bile verdim meğer süt alerjisi varmış yavrumun yendiğini çıkarıyordu araya araya buldum sen bebeğini açık havaya çıkar ağlıyor huysuz diye evde tutma sakın ben öyle yapmıştım hata ermiştim açık hava banyo bebekleri biraz daha yeme yanlısı yapıyor mama şeker tuz bunların hiç biri yememesinden daha kötü olamaz zaten artık ek gıdalara da geçtik dr dün bize yoğurdu yemezse içine pekmez karıştırabilirsin meyvelere geçince meyve püresi karıştırabilirsin dedi yani ona hitap eden tadı bulana kadar devam ama sen emzirmeye bu kadar odaklanırsan kendini de onuda yıpratırsın olayları olduğu gibi kabullenmeliyiz artık hayatta ne planladıgımız arzuladığımız gibi gidiyor kiKızlar herkes uyumuş sanırım ben uyuyamıyorun kızım neden beni emmedi bir türlü aklımdan çıkmıyor bu soru buna cevap bulamamak doktorlarında birşey bulamaması beni kahrediyor önceden başkalarının çocuklarını kucağıma aldığımda sevmek için göğüslerimi ellerdi bebişler emmek isterlerdi ana şimdi kendi kuzım sanki zehir veriyormuşum gibi itiyor vuruyor çığlık çığlığa ağlıyor neden acaba ilk ay çok güzel emen bir bebek neden sonra emmek istemez durup dururken hep bir umut bekledim bir gün emecek diye ana artık o umutta bitti sütümde bitti bende bittim şuan ağlıyorum ama hıçkıra hıçkıra bağırarak ağlayasım var eşim de çok üzülüyor benim ağlamama akşamda çok ağladım bana söz verdirdi bir daha ağlamayacağıma uyuyor şuan ben o duymasın sessiz sessiz ağlıyorum kaç gündür hatta kaç aydır ağlıyorum mamada yemiyor kızım bugün zorla 200 ml içirdim galiba zorla belki o kadar bile değil 24 saat için çok az bu şuan uyuyor bir daha denesemmi bilmiyorum uyanıyor içirmeye çalıştığımda ağlıyor iştahsızlıktan bugüne kadar 3 defa iltihap oldu 5 aylık bebe 3 tane antibiyotik kullandı bugüne kadar ona yanıyorum bir yandan gözyaşı kanalı tıkalı masaj zor yapıyorum izin vermiyor ona yanıyorum çok zayıf gördükçe üzülüyorum saçlarımda bile ı kadar çok beyaz olmuşki birkaç gün önce farkettim bilmiyorum daha neler yaşayacağım Allah beterinden korusun belki şuan daha ne zor durumda olan insanlar var beni bu kadar üzen hayattan soğutan bu şeyler onlar için belki çerez gibi ama işte insanoğluhep kendi derdini büyük zanneder halbuki ben bu kadar güçsüz değildim ama konu evlat olunca böyle oluyormuş Allah herkesin evladını korusun kimseye dermansız dert vermesin
Can'ım öncelikle 3 saatlik açlıktan sonra bir öğün yoğurt verin dedi bu kabul ederse 3 gün böyle devam edecekmiş kabul etmezse içine biraz pekmez katabilirsiniz dedi ama yoğurdu yemeden başka birşeye geçilmeyecekmiş 3. Günün sonunda yine bir öğün yoğurt bir öğünde muhallebi verilecek yani iki öğün ek gıda myhallebiye alışana kadar da böyle alışınca 6. Günden sonra bir öğün yoğurt bir öğün muhallebi bir öğünde sebze çorbası sebze çorbalarından alışırsa 3 gün sonra meyve püresine geçiliyor bundan sonra hep 3 öğün ek gıda verilecek öğünün biri mutlaka yoğurt olacakmış diğer öğünler dönüşümlü yapılacakmış meyve pürelerimden sonrada sebze pürelerine geçilecekmişCanım geçiş sırası derken? Doktorun neler dedi ayrıntılı yazar mısın sana zahmet, günde kaç öğün ek gıda vereceksin?
bende öyle yapacağım artık canım bugün muhallebi ile başlayacağım son gittiğim dt ek birşey tavsiye etmiyorum şuan demişti ama neyse ben yavaştan başlayacağım patates çorbası falan yapmayı düşünüyorum bugün ne kadar vermem lazım ilk etapta ve nasıl yapacağım hiçbir bilgim yokCanım öncelikle şunu söyleyeyim burada sana karışmaya hiç hakkımız yok biz ne desek diyelim annesi sensin. Sen doğru bildiğini yapıyorsun. Ama ben böyle birşey başıma gelse yapacaklarımı sana söyleyeyim.
Öncelikle çok şükürki bebegin annesütü aldı. Doğduktan sonra hiiç alamayan bebekler var. Evet hepimiz doya doya emzirmek isteriz ama bazen olmuyor işte.
Bebegimin idrarında kristal görsem ve bu az besinden kaynaklansa ne olursa ne yemek olursa veririm. (Alerjik durum yoksa) ayrıca 5 aylıkda oldular.
Çünkü herşeyin başı besin. İçinde şeker olsun tuz olsun yeterki bebegimin bogazından geçsin diye herşeyden verir yediği birşey bulurum.
Aynı şeyi büyüdüklerindede yaşarız. Bazı çocuk sadece tekbirşey yer. Doğru degildir ama çocuk aç kalmasın diye tek düze yemek veren annede çoktur.
Kaldıki şimdi bebeklerin yiyebilecegi ürünler çok. İçinde katkı olduğunu bilsekde bebegin aç kalmasındansa vermek daha doğru geliyor bana.
Ayrıca onunla beraber eğer bende uykusuz kalıyorsam iyice asabi olurdum. Hem ona hem kendime faydam dokunmazdı.
İçinde şeker olduğu için mamayı almazsa demişsin. Bende veriyorum prinç unlu muhallebi ve sütlü prinçli meyveli kaşık maması veriyorum. Beni hala emiyor. Tatlı olduğu için emmese benide emmezdi. Meyve veriyorum 1 kase bitiriyor hemen arkasından emziriyorum emiyor. Daha doğrusu kendi emmek istiyor. Herhalde agzının tadı bozuluyor ağlayrak emmek istiyor.
Yani mutlaka memeyi mamayı bırakır diye birşey yok.
Diyelim çorbayı sevnmedi hiçbir türlü yemiyor atardım içine azıcık minicik tuz. Tadını degiştirsin diye onuda denerdim.
Sözün kısası bebegim doymazsa ben herşeyi sırayla denerdim canım.
Can'ım ben dün dr a ne kadar vereyim dedim bir öğünü ek gıda olacağı için dayana kadar yani kaşığı itip istemeyene kadar verebilirsiniz deriHeyoo kizlar gunaydin herkesee :) kizlar biz ek gida olarak yogurt ve seftali suyuna basladik.. kendim yogurt yapip verdim iki defa 50cc kadar yedi.. ama tam olarak ne kadar vermem gerekiyor bilmiyorum, tecrubeli anneler yardimci olursa sevinirim
gittiğim doktorlara sordum alerji belirtisi yok dediler biri 8 ay olmadan alerji belli olmaz dedi diğeri sonuç negatif çıksa bile alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi canımCanım dr.lar bi şeyi yok dedi diyorsun çok şükür bi hastalığı falan yok. İştahsız bi bebek demek ki. Çok uğraştıracak seni galiba. İnşallah açılır iştahı da eme eme getirir sütünü tekrar. Uzman dr.a falan mı götürdünüz belki senin bebeğinde de alerji vardır emdiği zaman rahatsız oluyordur. Bi şeyler dokunuyordur yememen gerekebilir araştırdın mı alerji konusunu da
Can'ım yazdım ama karışık mı oldu bilemedim yine sorun olursa cevaplarımCanım geçiş sırası derken? Doktorun neler dedi ayrıntılı yazar mısın sana zahmet, günde kaç öğün ek gıda vereceksin?
nisancan canım hiç korkma 2yaşındaki çocuk her şeyi yediği halde annesini hala emiyor. Yani ek gıdalarla emen bir bebek emmekten vazgeçmez. Ben ek gıdalara geçeli nerdeyse 2ay oldu. Bi tanesi akşam muhallebilerini direkt yemiyor çok acıktığından önce az emip sakinleşiyor sonra ikizinin yanına yatırıp bi kaşık veriyorum tadına bakıyor bi süre vermiyorum ona. Diğerini beslerken o bekliyor yanımızda sonra istiyor. Her bebek farklı değişik metodlar deniyoruz yedirmek için. Benimkiler artık hep aynı pozisyonda yemek istiyor yanyana yatırıp ali babanın çiftliğini söylüyorum bazen ellerine de oyuncak veriyorum yiyorlar. Sadece emdikleri dönem sütüm yetmiyordu gezdire gezdire mama yedirdim hem geziyordum hem şarkı söylüyordum hem mamasını veriyordum kollarım kopuyordu. Sen de bebeğinin dikkatini dağıt dağılmışken yedir tv.ye dalıyorsa o sıra ver firkanın dediği gibi çocuğun iştahsızsa her yol mübahtır
bende canım şarkı söylüyorum tv yi açıyorum tv yi izliyor ama dudaklarını ya mühürlğyor resmen ya da nasıl beceriyor hala anlmadım ağzında biriktiriyor mamayı hepsini birden çıkarıyor çok inatcınisancan canım hiç korkma 2yaşındaki çocuk her şeyi yediği halde annesini hala emiyor. Yani ek gıdalarla emen bir bebek emmekten vazgeçmez. Ben ek gıdalara geçeli nerdeyse 2ay oldu. Bi tanesi akşam muhallebilerini direkt yemiyor çok acıktığından önce az emip sakinleşiyor sonra ikizinin yanına yatırıp bi kaşık veriyorum tadına bakıyor bi süre vermiyorum ona. Diğerini beslerken o bekliyor yanımızda sonra istiyor. Her bebek farklı değişik metodlar deniyoruz yedirmek için. Benimkiler artık hep aynı pozisyonda yemek istiyor yanyana yatırıp ali babanın çiftliğini söylüyorum bazen ellerine de oyuncak veriyorum yiyorlar. Sadece emdikleri dönem sütüm yetmiyordu gezdire gezdire mama yedirdim hem geziyordum hem şarkı söylüyordum hem mamasını veriyordum kollarım kopuyordu. Sen de bebeğinin dikkatini dağıt dağılmışken yedir tv.ye dalıyorsa o sıra ver firkanın dediği gibi çocuğun iştahsızsa her yol mübahtır
Hmm ben ustune emziriyorum ya :)) .. tam ogun gibi mi vermek lazim doyarmi ki :)Can'ım ben dün dr a ne kadar vereyim dedim bir öğünü ek gıda olacağı için dayana kadar yani kaşığı itip istemeyene kadar verebilirsiniz deri
kilo alımı çok yavaş canım sın iki ayda 600 gr aldı ilk ay 1 kilo almıştı en son 15 gün önce 5600 idiKilo alimi nasl ne kadar aliyo mesela ayda niye boyle yapiyo ki
Anladm canim niye bu kadar istahsiz ki sagligi yerinde olsunda kilosunu cok kafana takma canimkilo alımı çok yavaş canım sın iki ayda 600 gr aldı ilk ay 1 kilo almıştı en son 15 gün önce 5600 idi
Ben daha baslamadm yaa 5 bucuk aylik olduk tadina baktrdm yogurdun felan bi cay kasigi anca yemstrHeyoo kizlar gunaydin herkesee :) kizlar biz ek gida olarak yogurt ve seftali suyuna basladik.. kendim yogurt yapip verdim iki defa 50cc kadar yedi.. ama tam olarak ne kadar vermem gerekiyor bilmiyorum, tecrubeli anneler yardimci olursa sevinirim
Doktorlara bakarsan h3psi farklı konuşuyor canım. 5 ay hiçde küçük degil birde seninki mama yemiyor. Sıkıntı olmaz başla belki sevdiği birşey bulursun canım.bende öyle yapacağım artık canım bugün muhallebi ile başlayacağım son gittiğim dt ek birşey tavsiye etmiyorum şuan demişti ama neyse ben yavaştan başlayacağım patates çorbası falan yapmayı düşünüyorum bugün ne kadar vermem lazım ilk etapta ve nasıl yapacağım hiçbir bilgim yok
Yok canım tam öğün yem3zler daha . Ben yediği kadar veriyorum. Hiç öyle ölçüyle vermedim büyüktede bundada.Hmm ben ustune emziriyorum ya :)) .. tam ogun gibi mi vermek lazim doyarmi ki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?