2016 Şubat Anneleri

Insani zorla kotu yapcaklar valla ben bazen tutamiyorum kendimi cevabini veriyorm hemen
Ben bir araya geldiğimizde doğru düzgün dinlemiyorum bile. Her yaptığına her söylediğine bi şey buluyorlar. Bazen kendi ailemi eltimin daha iyi tanıdığını düşünüyorum öyle bi anlatıyor ki bi kaç kez gördüğü kardeşimi sanki benden daha iyi tanıyor. Bi şeye a desen yok öyle olmaz b gibi yap der bi dahaki sefere b gibi yaparsın yok a yap der. İlla muhalefet olacaklar eltim ve kb. Karı koca sırf muhalefetlik yapıyorlar eltim ev hanımı ben biyoloji öğretmeniyim öyle bir konuşur ki bana karşı ben bile heralde biyoloji ve eğitim üstüne doktora yaptı diyorum. Tabi bilgi birikimi değil kendini anlayış biçiminden kaynaklanıyor öyle düşünmem

2 aylıkken göz muayenesi olduğunda doktor bana ilerde kaymalar olabilir 9.aya kadar normal 6.ayda tekrar kontrol edelim demişti benim yeğenimin 2 gözü de kayıyordu düzeldi korkmayın
Biz daha gidemedik göz kontrolüne. 6.ayda mıydı

2 aylıkken göz muayenesi olduğunda doktor bana ilerde kaymalar olabilir 9.aya kadar normal 6.ayda tekrar kontrol edelim demişti benim yeğenimin 2 gözü de kayıyordu düzeldi korkmayın
Öyle mi ay inşallah çok sevindim. Biz de gitcez bu hafta göz doktoruna umarım aynı şeyleri söyler. Çok belli değil zaten yeni farkettik ama insan ister istemez üzülüyor. İlerler mi diye korktuk. İnşallah dediğin gibidir. Sağol cnm

Insan artik tek sussun diye tamam haklisin diyo napcaksn cahile laf anlatamazsn

Canım Allah yardımcın olsun. İnş doktorlar bir çare bulur. Çorba yada meyve yada pirinç unu muhallebi denedinmi canım. Belki tadı farklı gelir yer belki.
sağol canım inşallah by akşam eşime arı pirinç unu aldırdım yarın gündüz onu deneyeceğim içinde şeker var yazıyor korkuyorum ya sonra mama hiç almazsa diye mamada şeker yok

Anladm canim ben emmedigi zaman zorlamiyorm beklyrm biraz snra bi daha deniyorm yine almiyosa beklyrm yine snra bi daha deniyorm zorlama sende bakalm emcek mi
yok canım ya benim kuzım zorlamasam 12 saat aç kalır 2 aylıkken uyanıkken emmemeye başladı gündüzleri emmiyordu açlıktan uyuyamıyordu saatlerce ağlıyordu biberon kaşıklada içmedi sütümü 9-10 saat aç kalıp ağlamaktan yorgun düşüp uyuyup emzirmiştim birgün o zamanlardan beri birgün emecek ümidiyle mama da vermedim kızıma doktorlarda ver demedi iyi dediler hep kızım sürekli ağlıyordu 15 gündür mama vermeye çalışıyorum ve anne sütü karışık çok zayıf kuzım eşimde iyi iyi dedihep don gittiğim dr zayıf dedi

Yakın bir sure de başka bir şeyle yiyecek vs verdin mi? Ya da farklı bir sekilde? Bir kere çok açtı emmefi vas biberon istiyormuş sonra doya icti. Ya da karnı agriyor olabilir mi? Kaka yi ne zaman yaptı vs.

Yakın bir sure de başka bir şeyle yiyecek vs verdin mi? Ya da farklı bir sekilde? Bir kere çok açtı emmefi vas biberon istiyormuş sonra doya icti. Ya da karnı agriyor olabilir mi? Kaka yi ne zaman yaptı vs.
hayır canımm beni emmeyi tamamen bıraktı artık uyurkende emmiyor sadece biberon ve kaşık biraz biberonla zorla içirdim sonra kaşıkla döke saça ağlaya sızlaya biraz daha içirdim başka birşey vermedim daha anne sütü ve mama dışında geçen hafta 2 küçük kaşık kiraz suyu verdim tadını alsın diye o kadar bilmiyorumki karnının ağrıdığunı nasıl anlarım acaba bir iki gündür sırt üstü yatarken göbeğini yukarı yukarı kaldırıp indiriyor oyun yapıyor sandım sen şimdi sorunca acaba dedim

bu arada canım kakada sorun yok yapıyor onu maşallah diyeyim sonra oda sorun olmasın

Kızlar herkes uyumuş sanırım ben uyuyamıyorun kızım neden beni emmedi bir türlü aklımdan çıkmıyor bu soru buna cevap bulamamak doktorlarında birşey bulamaması beni kahrediyor önceden başkalarının çocuklarını kucağıma aldığımda sevmek için göğüslerimi ellerdi bebişler emmek isterlerdi ana şimdi kendi kuzım sanki zehir veriyormuşum gibi itiyor vuruyor çığlık çığlığa ağlıyor neden acaba ilk ay çok güzel emen bir bebek neden sonra emmek istemez durup dururken hep bir umut bekledim bir gün emecek diye ana artık o umutta bitti sütümde bitti bende bittim şuan ağlıyorum ama hıçkıra hıçkıra bağırarak ağlayasım var eşim de çok üzülüyor benim ağlamama akşamda çok ağladım bana söz verdirdi bir daha ağlamayacağıma uyuyor şuan ben o duymasın sessiz sessiz ağlıyorum kaç gündür hatta kaç aydır ağlıyorum mamada yemiyor kızım bugün zorla 200 ml içirdim galiba zorla belki o kadar bile değil 24 saat için çok az bu şuan uyuyor bir daha denesemmi bilmiyorum uyanıyor içirmeye çalıştığımda ağlıyor iştahsızlıktan bugüne kadar 3 defa iltihap oldu 5 aylık bebe 3 tane antibiyotik kullandı bugüne kadar ona yanıyorum bir yandan gözyaşı kanalı tıkalı masaj zor yapıyorum izin vermiyor ona yanıyorum çok zayıf gördükçe üzülüyorum saçlarımda bile ı kadar çok beyaz olmuşki birkaç gün önce farkettim bilmiyorum daha neler yaşayacağım Allah beterinden korusun belki şuan daha ne zor durumda olan insanlar var beni bu kadar üzen hayattan soğutan bu şeyler onlar için belki çerez gibi ama işte insanoğluhep kendi derdini büyük zanneder halbuki ben bu kadar güçsüz değildim ama konu evlat olunca böyle oluyormuş Allah herkesin evladını korusun kimseye dermansız dert vermesin

Kizlar ben kizima yurutec aldim gecen hafta gunde onar dk kadar koyuyorum icine,ilk duramiyordu ama simdi masallah durup bakiyor etrafina az da olsa degisik bisey hosuna gidiyor.Yurutecler hakkinda cok cok degisik yorumlar var zararli yada degil gibi ama abartilmadiktan sonra gunde yarim saat bir saat hem ona degisiklik oluyo etrafi kesfediyo hem o ara ben isimi hallediyorum.Ablamiz tabi rahat durmuyo ben bincem diye ama kizim kardesinin o diyince vazgeciyo :)

Canim anliyorum seni her anne ister bebegini doya doya emzirmek ama neden bu kadar yipratiyorsun kendini,senin stresin eminimki bebege de yansiyordur.Gevse ya biraz rahat ol bu ne hal anneler guclu olur,guclu ol sen ona en iyi ilaci sevgini veriyorsun karni sutle mamayla corbayla bilmem neyle elbet doyar.Bu bebek 5 ay civari degilmi e zaten ek gidaya gececektin omurboyu meme yemeyecekti ya.Bu ne hal gizli gizli aglamak falan Allah dermansiz dert vermesin canim ben 1900 gram dogmusum aha buyudum 47 kg vuruyorun 2 cocuk anasi ne olmus turp gibiyim zayifim ama benden irilerin yapamadigi isleri yapiyorum.Zayifligi takma.Benim sutumde aman aman yok biberonada cook zor alisti elbet yiyecek yani sonsuza kadar ac durmaz.Seni anliyorum uzulmenide anliyorum amaaa bu kadar yuk edinmeni hayir.Bak sen rahat olsan belki hersey bambaska olacak.Biraz oku icinden bi ferahla annen falan yakinsa biraz da onlar denesin insalllah gecicek canim,dua et

yavrum benim ya veriyorum canim soguk kasiyici cok hosuna gidiyor :)

sağolasın canımm desteğin için bunları bende düşünüyorum hep gündüz dedim daha düne kadar emmiyor diye ağlıyordum şimdi ise mama içmiyor diye mama için üzüleceğimi bile bilemezdim emmeyi de geçmiştim artık mama bari yeseydi oda yok nasıl besleyeceğim bilemiyorum yemediği için 15 gün önce hasta oldu idrarda kristaller vardı doktor beslenme yetersizliği dedi sonra biraz iltihap dedi bugün yine kristal vardı korkuyırum yine hastalanmasından aslında bende rahat takılmak istiyorum ama olmuyor işte elinde değil by gece uyuyacağım kızımda uyanmadan mama için uğraşmayacağum dedim o uyuyor ama ben uyuyamıyorum bir türlü uyuyamadıkça düşünüyorum üzülüyorum işte

sağol canım inşallah by akşam eşime arı pirinç unu aldırdım yarın gündüz onu deneyeceğim içinde şeker var yazıyor korkuyorum ya sonra mama hiç almazsa diye mamada şeker yok
Canım öncelikle şunu söyleyeyim burada sana karışmaya hiç hakkımız yok biz ne desek diyelim annesi sensin. Sen doğru bildiğini yapıyorsun. Ama ben böyle birşey başıma gelse yapacaklarımı sana söyleyeyim.
Öncelikle çok şükürki bebegin annesütü aldı. Doğduktan sonra hiiç alamayan bebekler var. Evet hepimiz doya doya emzirmek isteriz ama bazen olmuyor işte.
Bebegimin idrarında kristal görsem ve bu az besinden kaynaklansa ne olursa ne yemek olursa veririm. (Alerjik durum yoksa) ayrıca 5 aylıkda oldular.
Çünkü herşeyin başı besin. İçinde şeker olsun tuz olsun yeterki bebegimin bogazından geçsin diye herşeyden verir yediği birşey bulurum.
Aynı şeyi büyüdüklerindede yaşarız. Bazı çocuk sadece tekbirşey yer. Doğru degildir ama çocuk aç kalmasın diye tek düze yemek veren annede çoktur.
Kaldıki şimdi bebeklerin yiyebilecegi ürünler çok. İçinde katkı olduğunu bilsekde bebegin aç kalmasındansa vermek daha doğru geliyor bana.
Ayrıca onunla beraber eğer bende uykusuz kalıyorsam iyice asabi olurdum. Hem ona hem kendime faydam dokunmazdı.
İçinde şeker olduğu için mamayı almazsa demişsin. Bende veriyorum prinç unlu muhallebi ve sütlü prinçli meyveli kaşık maması veriyorum. Beni hala emiyor. Tatlı olduğu için emmese benide emmezdi. Meyve veriyorum 1 kase bitiriyor hemen arkasından emziriyorum emiyor. Daha doğrusu kendi emmek istiyor. Herhalde agzının tadı bozuluyor ağlayrak emmek istiyor.
Yani mutlaka memeyi mamayı bırakır diye birşey yok.
Diyelim çorbayı sevnmedi hiçbir türlü yemiyor atardım içine azıcık minicik tuz. Tadını degiştirsin diye onuda denerdim.
Sözün kısası bebegim doymazsa ben herşeyi sırayla denerdim canım.

Canım dr.lar bi şeyi yok dedi diyorsun çok şükür bi hastalığı falan yok. İştahsız bi bebek demek ki. Çok uğraştıracak seni galiba. İnşallah açılır iştahı da eme eme getirir sütünü tekrar. Uzman dr.a falan mı götürdünüz belki senin bebeğinde de alerji vardır emdiği zaman rahatsız oluyordur. Bi şeyler dokunuyordur yememen gerekebilir araştırdın mı alerji konusunu da

nisancan canım hiç korkma 2yaşındaki çocuk her şeyi yediği halde annesini hala emiyor. Yani ek gıdalarla emen bir bebek emmekten vazgeçmez. Ben ek gıdalara geçeli nerdeyse 2ay oldu. Bi tanesi akşam muhallebilerini direkt yemiyor çok acıktığından önce az emip sakinleşiyor sonra ikizinin yanına yatırıp bi kaşık veriyorum tadına bakıyor bi süre vermiyorum ona. Diğerini beslerken o bekliyor yanımızda sonra istiyor. Her bebek farklı değişik metodlar deniyoruz yedirmek için. Benimkiler artık hep aynı pozisyonda yemek istiyor yanyana yatırıp ali babanın çiftliğini söylüyorum bazen ellerine de oyuncak veriyorum yiyorlar. Sadece emdikleri dönem sütüm yetmiyordu gezdire gezdire mama yedirdim hem geziyordum hem şarkı söylüyordum hem mamasını veriyordum kollarım kopuyordu. Sen de bebeğinin dikkatini dağıt dağılmışken yedir tv.ye dalıyorsa o sıra ver firkanın dediği gibi çocuğun iştahsızsa her yol mübahtır

Oyle ama smdi onlarin yanindada tek o ismi kullanamyrm kpin ismini kullanmicksan niye koydunuz derlerse diye
Onu derler bunu derler derken sen üzülüyorsun... Kendine yazık ediyorsun nasıl rahat edeceksen öyle davran çünkü bebege bakmak zaten zor bir de bu psikolojiyle bakmak dahada zor

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ama kendini suçlama,çok yakın bi arkadsşım var ilk kızı sadece 3 ay emdi napsa emziemedi sonra ikinci bebeğine çok heveslendi ilkinde benmi hatalıydım bilmiyorum bunu çok emzircem dedi ama gel görki bu bebişide 4. Ay zınk diye bıraktı önce geceleri alıyodu sadece 5. Ay onuda bıraktı, biberon ve mamada almadı kaşıkla vermeye çaloştı almadı, 5 aylık bebeğe tarhanadır, yoğurt çorbasıdır vs ile beslmeye çlııştı şuan jızı 4 yaşında hala minnoş ufak tefek ama çeşşt yiyo bari , arkadaşların dediği gibi korkmadan normal gıdaları dene, büyüyo onlar merak etme kendimi suçlayıp yıpratma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…