2016 Ocak AnneLeri..

Bizimki de gündüz uyuyo gece kök sokturuo gazdan, zinco diye bir damla önerdiler ona baslicam bugün Insallah , bizimki de ayaktaysam uyuyo 2saat , uyumaya gitsem basliyo ağlamaya:) :)
sanki hissediyorlar ya . kardeşim olmazsa zombi gibi dolaşacam ortalıkta. okula gidene kadar iyim ben okula gittiğinde bakalım napacağım :)

Bebeğin pramatüremi cnm?

sanki hissediyorlar ya . kardeşim olmazsa zombi gibi dolaşacam ortalıkta. okula gidene kadar iyim ben okula gittiğinde bakalım napacağım :)
Bence hissediyolar benim de simdi anneler duruyo yanımda bende yalnız kaldığımda ne yapacağımı dusubuyorum

Kanamalar kişiden kişiye değişiyormuş. Benim bir hafta kadar olmustu. Kanama bittikten 45 gün kadar sonra ilk adeti gördüm. Hepsi kisiye ve bünyeye gore değisiyor. Doktoruma sormuştum belli olmaz çok değişken bir durum demişti.

Cnm bizde pramatüreyiz 6 hafta önce dünyaya geldi bebim bebeğimde kaç kilo doğdu şindi kilosu nasıl

24 kasım günü, 1400 gr. 40 cm. doğdu oğlum. 10 gün önce kendi doktorumuzda tartıldı, 2800 gr. 50 cm. olmuştu.
Dün de aşıları için gittiğimiz aile sağlık merkezinde tartıldı, 3300 gr. çıktı. İkinci doz hepatit, karma ve pnömokok aşıları yapıldı. 10 gün önce de rotavirüs aşısını yaptırdım. Yalnız kendi doktorumuz tamamen çıplak tartıyor, ASM kıyafetleri ile tarttı. 100 gr. eksik düşünürsek 3200 gr. civarındadır. Epey hızla kilo alıyor buna göre. Yarın vurulacağı BCG aşımız var.

Sizin de 2. Ay dolunca aşılar başlar herhalde. Senin bebeğinin gelişimi ne durumda canım?

Cnm bizde 1900 47 cm doğduk 34 haftalık.. Enson 10 gün önce 4050 grm 51 cmdik büyüyoruz yarın bizimde 2. Ay aşılarımız var yanlız hastayız. Öyle bir grip mikrobu varki bi iyileşemedij bugün tekrarda götürücem hastaneye

Maşallah çok iyi toparlamış. Aman çok dikkat edin madem bundan sonrası için. Ben büyüklerimizden bir iki yere ziyaret yaptım bugüne dek ama eve kabul etmedim kimseyi. Bcg aşımızı da olduk bugün. 3 gün banyo yapmayacakmış, dün gece yıkamıştık bunu bildiğimizden. Şimdi sokaktan geldiğimiz için, hooop, her şeylerimiz çamaşır makinesine gidiyor :)

Geçmişler olsun.

Sağol cnm gittik doktora çok şkr okadar kusmaya ve isale rağmen kilo almış gelişimi çok iyi hatta pramatürw için ileri dedi giribide az kalmş ilaösız ıhlamurla falan geçer bitmek üzere dedi

kızlar şu süt parası , çocuk yardımı ve doğum parası olmak üzere 3 ayrı ödeme alıcaz değil mi devletten ? doğum parası prosedürleri tamam onu biliyorum ama süt parası ve 300 tl çocuk yardımı parasını almak için nereye başvuruyoruz biliyomusunuz

süt parası postaneye yatıyor. bize hastaneden kağıdı verdiler o taburcu olunca direk çıktı sistemden. 300 tl de sosyal yardım kurumuna gidip başvuru yapılıyor.

süt parası postaneye yatıyor. bize hastaneden kağıdı verdiler o taburcu olunca direk çıktı sistemden. 300 tl de sosyal yardım kurumuna gidip başvuru yapılıyor.
ben hastaneden verdikleri kağıtla iş göremezlik ödeneği veriliyo sadece sanıyordum sağol canım

ben hastaneden verdikleri kağıtla iş göremezlik ödeneği veriliyo sadece sanıyordum sağol canım
direk eşimin tc si çıktı ben şuan çalışmadığım için onun ssk sı üzerinden alınıyormuş. 6 tane felan doğum raporu verdiler onunla sosyal yardım kurumuna başvuruluyor.

Kızlar bugün 5 günlük olduk biz birbirimize alisiyoruz çok tatlı bebeğim ya mis gibi Doğumum çok zor oldu hala çözümü kapatınca doğumu görüyorum ama onlar için her seyedeger saskinimanneyim hani sen diyorsun ya ikinciye yıllar sonra düşündüm diye hakikaten normal doğum zormus ama şuan iyiyim çok şükür bitti bebeğim de gece uyku yok gündüz de uyandiramiyoruz bbebek yari sunnetli dogdu cisini alta dogru yaipyor o pisik yapti bebegimin cani yaniyor kiyamiyorum simdilik annem kayınvalide var gündüz birkaç saat uyuyorum gidince bakalım nasıl olacak isime de zor karar verdik sonunda ömer kağan oldu inşallah adi gibi adaletli olur ben de durumlar boyle inşallah sağlıkla buyuturuz cennet kokulu bebeklerimizi

Merhabalar.
Kizim 3120gr. Dogdu
Hastaneden ciktigimizda 2780di
Uc gun sonra 2600e dustu
Bugun tam bir ayimiz doldu ve bebegim 3600gr.
Ama doktorumuz kilosunun hala sınırda olduğunu soyledi. Mama vermişti daha once bahsetmiştim. Ama ben mamayi onun verdiği gibi kullanmadim. Doktor bana 15dk emzir, sonra alabildigi kadar mama ver dedi ama ben beni unutmasindan korktugum icin az az verdim beni de emsin diye. Yani durum bu. Memeyi unutur mu sizce mama veriyorum diye. Emzirmeden mama vermiyorum.

canım bence doktor nasıl derse öyle yap sağlığı daha önemli bebeğinin. ablamın sütü az bebek acıktığında emziriyor. onun bebeğide 38 günlük şuan. emzirdikten sonra bebek eğer aranmaya devam ediyorsa 100 ml 90 ml mama hazırlıyor ve bebeğe veriyor. bazen hepsini yiyor bazen birazını ama en azından aç kalmıyor. ablamıda maşallah öyle bir emiyorki sanki dersin oluk oluk süt geliyor :) kötü düşünme, iyi düşün iyi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…