Anne karnından dış dünyaya geçiş yaptıklarında artık açık bir ortamdalar. Bu durum aslında alışkın oldukları o sıcak, korunaklı ve kapalı ortamı aramalarıyla ilişkilendiriliyor. Kucağa alıştırmayın diye hep söylenen sözlere aldırmayarak her istediğinde kucağa alarak, sarılarak sakinleştirmemi önerdi oğlumu muayene eden odyolog doktor. Ben de 5-6 aylık olana kadar bunu uygulayacağım. Sonlara doğru azaltarak onda kendi güven duygusunu oluşturmaya zemin hazırlayacağım. Biraz sabır gerektiren, fiziksel olarak anne ve babayı zorlayan bir süreç.
Bu arada biz ilk iki hafta eşimle resmen insanlıktan çıktık, onun dilinden anlamak için gık dediğinde başına dikilerek. Şimdi daha düzene soktuk. Gece 3 ve sabah 6 beslenmesini, bez değişimini eşim yaptırıyor, hatta gece 12 yi ve bazen de akşam 9 u. Böylece ben de kendime ve eve biraz zaman ayırıyorum. Banyosunu da tek başıma yaptıramıyorum, iki kişi olunca yaptırabiliyoruz. Genelde gün aşırı yıkıyoruz. Banyo yaparken çok şikayet etmiyor, ama altı değişirken ortalık yıkılıyor.
Bütün bunlar en tatlı anılara dönüşecek kızlar. Not alın, fotoğraflayın, bebeğinize ithafen o anki duygunuzu kaydedin, video çekin. Bu dönemler çok çabuk geçecek tadını çıkarın. :)