2016 Ocak AnneLeri..

A

Anladim cnm ama bizimki cok sinirli hic sıkıntiya gelemiyo kollarini saramiyorum denedim kiyameti kopardi kuzum ya adam akilli bi uyku cekemedi nasil bagararak uyaniyo cok uzuluyorum

Oğlum da hiç hoşlanmıyor kollarının kundağa girmesinden, sürekli elleri açık olsun, sağa sola oynatsın istiyor, ama uykusunu alabilmesi için hoşlanmasa da yapıyoruz bu işlemi. Alışıyorlar bir süre ağlar ama sonra uyur. Başka bir yolunu bulamadık zaten biz de. Üzülmekte haklısın uyku lazım bizim minnoşlara en çok.

Bebisimi doktora giturduk cok meme verme dedi karinlari 3 saatte bosaliyormus eger 100 cc lik emiyorsa 3 saat yeter ona gore ayarla her agladiginda meme verme dedi

nasıl bi psikolojideler bir çözebilsek. insana ne yapacağını şaşırtıyorlar.

Anne karnından dış dünyaya geçiş yaptıklarında artık açık bir ortamdalar. Bu durum aslında alışkın oldukları o sıcak, korunaklı ve kapalı ortamı aramalarıyla ilişkilendiriliyor. Kucağa alıştırmayın diye hep söylenen sözlere aldırmayarak her istediğinde kucağa alarak, sarılarak sakinleştirmemi önerdi oğlumu muayene eden odyolog doktor. Ben de 5-6 aylık olana kadar bunu uygulayacağım. Sonlara doğru azaltarak onda kendi güven duygusunu oluşturmaya zemin hazırlayacağım. Biraz sabır gerektiren, fiziksel olarak anne ve babayı zorlayan bir süreç.

Bu arada biz ilk iki hafta eşimle resmen insanlıktan çıktık, onun dilinden anlamak için gık dediğinde başına dikilerek. Şimdi daha düzene soktuk. Gece 3 ve sabah 6 beslenmesini, bez değişimini eşim yaptırıyor, hatta gece 12 yi ve bazen de akşam 9 u. Böylece ben de kendime ve eve biraz zaman ayırıyorum. Banyosunu da tek başıma yaptıramıyorum, iki kişi olunca yaptırabiliyoruz. Genelde gün aşırı yıkıyoruz. Banyo yaparken çok şikayet etmiyor, ama altı değişirken ortalık yıkılıyor.

Bütün bunlar en tatlı anılara dönüşecek kızlar. Not alın, fotoğraflayın, bebeğinize ithafen o anki duygunuzu kaydedin, video çekin. Bu dönemler çok çabuk geçecek tadını çıkarın. :)

Kizlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba allah herkesin bebegine saglik ve huzur versin biz bugun 35 gunluk olduk masalim cok huzursuz surekli aglayarak uyaniyor en fazla 1 saat uyuyup kalkiyor surekli ikinma halinde gaza bir turlu care bulamadik nurse harveys kullaniyoruz biogaia damla kullaniyoruz hala ayni bide kizim uykuda cok sicriyor kollarini acarak uyaniyor cok uzuluyorum nerdeyse her saat basi meme istiyor normalmi bilmiyorum doymuyirmu dicem ama sutumun geldigine eminim cunku emerken surekli genzine kaciyor hizli emdiginden napacagimi sasirdim
Gaz olunca cok ememiyorlar sanirim oğlum da gaz olup emince cabuk uyanıyor ve cabuk acıkıyor bunu fark ettim ben

Gaz olunca cok ememiyorlar sanirim oğlum da gaz olup emince cabuk uyanıyor ve cabuk acıkıyor bunu fark ettim ben
Aynen öyle.
Benimki sarılıktı gazdı derken ememediği için sağmak zorunda kaldım biberona alıştı mememde kıyameti koparıyor ne yapacağımı bilemedim

Kızlar çok şükür doğum yaptım bebeğim yine ocak bebeği oldu dayanamadı geldi aksam 830da yatis yaptim ama dun sabahtan agrilarim basladi gece 0220 de epidural normal oldu doktorum çok iyiydi normal yaparsın diye zorladı rahatlati ağrılar epidural olunca azaldı ama öncesi çok siddetliydi ikinma isi de zormuş ama çok şükür bititi bebeğim çok tatlı mucize o rabbimin hediyesi bakmaya kiyamiyorum :anneadayı:

Kızlar çok şükür doğum yaptım bebeğim yine ocak bebeği oldu dayanamadı geldi aksam 830da yatis yaptim ama dun sabahtan agrilarim basladi gece 0220 de epidural normal oldu doktorum çok iyiydi normal yaparsın diye zorladı rahatlati ağrılar epidural olunca azaldı ama öncesi çok siddetliydi ikinma isi de zormuş ama çok şükür bititi bebeğim çok tatlı mucize o rabbimin hediyesi bakmaya kiyamiyorum :anneadayı:
Canim yaaa cok sevindim allah anali babali buyutsun insallah oyle guzel bir duyguki yanindan ayrilmak istemiyo insan

Anne karnından dış dünyaya geçiş yaptıklarında artık açık bir ortamdalar. Bu durum aslında alışkın oldukları o sıcak, korunaklı ve kapalı ortamı aramalarıyla ilişkilendiriliyor. Kucağa alıştırmayın diye hep söylenen sözlere aldırmayarak her istediğinde kucağa alarak, sarılarak sakinleştirmemi önerdi oğlumu muayene eden odyolog doktor. Ben de 5-6 aylık olana kadar bunu uygulayacağım. Sonlara doğru azaltarak onda kendi güven duygusunu oluşturmaya zemin hazırlayacağım. Biraz sabır gerektiren, fiziksel olarak anne ve babayı zorlayan bir süreç.

Bu arada biz ilk iki hafta eşimle resmen insanlıktan çıktık, onun dilinden anlamak için gık dediğinde başına dikilerek. Şimdi daha düzene soktuk. Gece 3 ve sabah 6 beslenmesini, bez değişimini eşim yaptırıyor, hatta gece 12 yi ve bazen de akşam 9 u. Böylece ben de kendime ve eve biraz zaman ayırıyorum. Banyosunu da tek başıma yaptıramıyorum, iki kişi olunca yaptırabiliyoruz. Genelde gün aşırı yıkıyoruz. Banyo yaparken çok şikayet etmiyor, ama altı değişirken ortalık yıkılıyor.

Bütün bunlar en tatlı anılara dönüşecek kızlar. Not alın, fotoğraflayın, bebeğinize ithafen o anki duygunuzu kaydedin, video çekin. Bu dönemler çok çabuk geçecek tadını çıkarın. :)
benim bebeğimde 1 hafta kuvezde kaldı. 3 gün bende onunla kaldım. orada düzenli şekilde 3 saat arayla besleniyorlardı. eve geldiğimiz 2 gün de öyle oldu ama sonra değişti. 2 saatte hatta bazen 1.30 saatte bir emmek istiyor. acaba doymuyormu diye düşünüyorum sağıp cc li veriyorum yine aynı şey uyku düzeni zaten gazdan dolayı kalmadı. geçen gece 6 saat uyumuş bende uykuda kalmışım nasıl dayandı bilmiyorum. salı günü kontrolü var doktora soracağım .
dün gece 1 saat belki uyumuşumdur ayakta zor duruyorum. tam uyudu bende uyuyayım diyorum başlıyor mızmız . uyumasam oturursam 2 saat uyuyor bilerek yapıyor sanki :)

gözünaydın canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş. :)

Gözün aydın canım. Allah analı babalı büyütsün. Kutlarım.

benim bebeğimde 1 hafta kuvezde kaldı. 3 gün bende onunla kaldım. orada düzenli şekilde 3 saat arayla besleniyorlardı. eve geldiğimiz 2 gün de öyle oldu ama sonra değişti. 2 saatte hatta bazen 1.30 saatte bir emmek istiyor. acaba doymuyormu diye düşünüyorum sağıp cc li veriyorum yine aynı şey uyku düzeni zaten gazdan dolayı kalmadı. geçen gece 6 saat uyumuş bende uykuda kalmışım nasıl dayandı bilmiyorum. salı günü kontrolü var doktora soracağım .
dün gece 1 saat belki uyumuşumdur ayakta zor duruyorum. tam uyudu bende uyuyayım diyorum başlıyor mızmız . uyumasam oturursam 2 saat uyuyor bilerek yapıyor sanki :)

Evet doymamış olması mümkün olmadığı halde oğlum da aranmayı sürdürüyor bazen. O zamanlarda memeye tutuyorum emmeye başlayıp rahatlıyor, iki çekip sonunda rahatlamanın etkisiyle uyuklamaya başlıyor.

Gaz büyük dert. Yazık kolik bebekler gerçekten çok sıkıntı çekiyorlar. Uyku etkileniyor düzen bozuluyor haliyle. Düzelir inşallah önümüzdeki günlerde. 2.aydan itibaren rahatladık biz biraz.

inş. bekliyoruz sabırla ayların dolmasını. gaz sancısı çektiğinde emme arayışına giriyor ben meme vermiyordum daha fazla gaz olur diye. bikeresinde çok bunaldı hem bebek hem ben meme verdim göğsümde uyudu ve daha ağlamadı bile şok oldum. gaz sancılarında meme ararsa hiç bekletmeden veriyorum artık :) ama herzaman şanslı olmayabiliyoruz :)

Kizlar ya bisey daha sorucam kanamasi bittikten sonra akintisi olan oldumu kanamam 20. Gunde bitti bugun 38. Gun benim surekli akuntim oluyo biraz fazla ama beden olurki normalmidir

Bizimki de gündüz uyuyo gece kök sokturuo gazdan, zinco diye bir damla önerdiler ona baslicam bugün Insallah , bizimki de ayaktaysam uyuyo 2saat , uyumaya gitsem basliyo ağlamaya:) :)

X