2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ben dogma büyüme istanbulluyum. ama benim büyüdügüm istanbul artık çocukluk hayallerinde kaldı. şu anda eski yaşantıma daha yakin daha sakin bir yer olan anadolu yakasındayım. avrupa yakası zaten kabus olmuş.
insan daha genç iken hareketli yaşamı sosyal yaşamın dolu dolu oldugu büyük şehirlere özeniyor. seviyor. ben çok sıkıldım. tavuk beslemek domates ekmek, evladımın dogal bir ortamda büyümesini istiyorum.
ayrıca buralarda da bakıcı sorun. bulsam bile asla güvenemem. benim bulduğum kreş 3 yaş altı kabul ediyordu insanalr da iyiydi ama yine de fiziki şartları tatmin edici değildi cünkü kızım kucuktu. ben kreşe yine de karşı değilim kesinlikle sosyalleşmesinden yanayım ama biraz büyüdükten sonra..

Kızlar sizde salya problemi devam ediyormu, emirin felaket salyasi var ya halamı dişi çıkıyor bu çocuğun, ilk dişleri 4 buçuk aylıkken çıktı daha tamamlayamadı demekki

dişler iki iki buçuk yaşında tamamlanıyor diye biliyorum. Biz köpek dişlerini yeni yeni çıkarıyoruz mesela, arka azılar hiç yok daha..

istanbul ya da diğer metropolitan şehirlerde çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Trafiğini binalarını geçtim kalabalıktan kime güvenilir kime güvenilmez o bile mesele. Evet bizim ufaklıklar biraz daha büydüğünde sosyal imkanlar olarak büyük şehirlerin avantajı var, yani okul kalitesi spor aktiviteleri ne bileyim sanat vs grupları kursları iyi hoş, hani ben de ankarada doğdum büyüdüm. bizim çocukluğumuz gibi korkmadan sokağa çıkabilmek, sorgusuz gece yarılarına kadar oynayabilmek artık çok zor. Ulaşım ayrı bir dert. Küçük yerlerde mahalle arası çoluk çocuk oynama şansı var, öte yandan da imkanlar kısıtlı, mesela hiç özel hastane yok, sadece 1 tane devlet hastanesi var burda. Öyle büyük çaplı bir hastane de değil ama en azından bi sağlık kuruluşu var diyoruz. Sırf bu nedenlerle bu sefer gidip ankarada doğurmayı planlıyorum tabi şartlar uygun olursa. daha önce de dediğim gibi büyük şehir mi kırsal yerleşim mi hep tartışılır hep tercihlere kalır. Benim tecihimi sorarsan orta ölçekli bir şehir tercihim olurdu galiba, büyük şehirler artık çok zor, ufak bi şehir hatta ilçe şartlarında da kabuğunda kalıyorsun, açılamıyorsun çok fazla..

kücük ve orta ölçekli şehirlerde kabugundan çıkamıyorsun demişsin ya. artık büyük şehirlerde de kalabalıklar arasında yalnız kalıyorsun ...

dişler iki iki buçuk yaşında tamamlanıyor diye biliyorum. Biz köpek dişlerini yeni yeni çıkarıyoruz mesela, arka azılar hiç yok daha..
Biz erken başladık dış çıkarmaya arka azı dişleri var üstte 2 şer tane alttan birer tane var da salya felaket, çocuğun üstü başı batıyor hala bebek gibi önlük takıyoruz o çocuğa sıkıntı

kücük ve orta ölçekli şehirlerde kabugundan çıkamıyorsun demişsin ya. artık büyük şehirlerde de kalabalıklar arasında yalnız kalıyorsun ...
Ay canım ya biz şuna ne istanbul ankara gibi büyük nede benim yaşadığım yer kadar küçük orta büyüklük daha iyi diyelim, tokatin ilçesinde yaşıyorum ve hiç bir gezilecek yer yok burda, off bunaldım dediğinde hava alacağın bir yer yok, ya en basiti bi alışveriş yapıyım çocuğuma üstüme başıma desen bi marka mağaza yok 3 5 küçük yer var aradığını bul bulabilirsen, marka derken pahalı markaları kastetmiyorum lcw defacto bile yok, ya canımız kırk yılda bir pizza hamburger çekse yok. Bunlar en basit istekler farkındaysan. En güzeli sosyal aktivitelerin oldugu, gezip dolasacagin, çocuğunu dedikodu olmadan parka goturebilecegin yer olacak, mesela bursa Balıkesir Muğla Manisa gibi orta büyük ama sosyal şehirler en iyisi

sende haklısın canım ama bak kızımla yalnızız etrafımız 10 dk -15 dk lık mesafelerde avm dolu altımızda araba var ama semt pazarı ile semt cocuk ouun parkından bir yere gittiğimiz yok. gidesim gelmiyor dost arkadaş olmayınca. kafa dengi insanlar yok ki. herkes bir tuhaf. geçen oyun parkında kızımla yaşıt kızı olan bi kadınla sohbet ettik. o da yalnızmış. en son telefonunu istedim kadın bana ezberimde yok bahanesiyle telefonunu bile vermedi. bu tür manyak tiplerden acayip rahatsızım. büyük şehirlerde insanlar korkak, paranoyak ve bütünüyle sahte. yani avm olsa ne olur olmasa ne olur..

bu arada lcw defacto berbat. ben bi kaç ay önce istanbula mahmutpaşa çarsısına gittim o aldıklarım hem çok ucuzdu hem çok kaliteliydi. orası da uzak işte. ha deyince gidemiyorum ama inşallah yakında gidicem uşenmicem..

bu arada eşlerin spora yaklaşımları konuşulmuş sanırım.
karısı ince ve narin olsun da benim kocadan tam destek hep destek.
spor salonuna yazıl dedi ben gitmedim. zaten gidemicektim evde kızıma kim bakacak. daha önceki üyeliğim yandı.
bende bu sene onun yerine koşu bandı aldım, hiç yol çekmeden üst değiştirme ile ugraşmadan evde sporumu yapıveriyorum.
ama çok agrım var çok.
inşallah akşama da yürücem 4 km. bu kez azimliyim. koşu bandını alınca herkes dalga geçmişti elbise askısı olarak mı aldın diye. görürler onlar..
sıcaklar iyice bastırmadan ah biraz forma girsem..

Artık her yer paranoya oldu canım, küçük yerde yaşıyoruz, evimiz mustakil ve çevremizdeki bütün evler müstakil apartman yok, mahallede herkes birbirini tanıyor fakat kimse birbirine gidip gelmiyor, evleneli 10 seneyi geçti daha ne bi komsumuza gittik oturmaya nede bi komşumuz bize geldi, yani problem bizde değil kimsenin birbirine gittiğine şahit olmadım. Artık en yakınına bile güvenmiyor kimse neler oluyor neler duyuyoruz ve hep yakinlardan geliyor kötülük, filmlerde dizilerde gösterildiği gibi mahalle olayı komşuluk ilişkileri fasa fiso yani. Bak sen mağazaları begenmemissin alternatif bulmuşsun, biz bi güzel bişey alalım desek il merkezine gitmek zorundayız ki orası bile bi yerden sonra tıkanıyor büyük bir il değil çünkü. Hayırlısı bakalım hayat öyle böyle devam bugünümüze çok şükür sağlığımız yerinde hiç değilse

Kizlar kizima bacaginda alerji iğnesi vurdular vurma esnasinda igne icerdeyken kizim bacaklarini oynatip kaldırdı kotu birdey olmaz degilmi saat 6 da igne vurdular saat suan 11 tam 5 saat gecti kizim yuruyo gidip geliyo yenu uyuttum birsey olsa belirti verirmiydi simdiye kadar

Ee kızlar napiyorsunuz epeydir kimseden ses yok
Evet buralar sakinleşmiş.ay eski günleri özlemişim .Benim oğluşum 5 Mayıs'ta 2 yaşını dolduruyor inşallah.bütün dişlerimiz çıktı.biraz yaramazlaştık bu aralar.kilosu 16.800 boyu da 92 cm.boy kilo endeksine göre biraz kilolu ve uzun bir bebek.ama sağlık ocağından filan birşey demediler.babaya çekmiş olabilir diye düşünüyorum bende.genel olaraktan iyiyiz çok şükür bi sıkıntımız yok.bu aralar gece süte çok düşmeye başladı.çok içiyor yani.kansızlık filan yapçak diye korkuyorum.vermeyince de çok ağlıyor.bu yüzden de çok çiş yapıyor üstü gece değiştirmeme rağmen ıslanıyor.birde çiş eğitimine ne zaman başlıycaksın canım.ben ağustos gibi düşünüyorum.

Hoşgeldin canım
Bizim çocukların ne çok ortak yönü var,benim oğlumda 17 kilonun üzerinde boyu akranlarindan uzun iri kalipli bir çocuk maşallah, bende babasına benzetiyorum kalıbını, yemek yemesi güzel, hergün en az 2 bardak sütünü icer sadece meyve asla yemiyor nedense, çok su içer senin gibi sabah üstü başı ıslanmış oluyor. Çiş eğitimine yavaştan başlıyorum ama çok yanaşmıyor lazimligin üzerine oturmuyor,bezi alıyorum rahatsız oluyor bilmiyorum napcam üzerine düşmüyorum pek

Güzel anneler, tatlı bebişler nasılsınız? Uzun bir aradan sonra grupta neler var neler yok bakayım dedim, pek de bir kaçırmamışım. Çok tenhalaşmış buralar. malum çocuklar büyüyor, koşturmacaları da artıyor ya zamanın çoğunu onların peşinde harcıyoruz. iki yaşına giren bebişler oldu, bizim gibi yeni girecek olanlar var, biz yarın kutluyoruz doğum günümüzü. Sizlerden kutlayanlar ya da kutlayacak olanlar fotoğraf yükleyebilir mi? Fikir olsun bizlere de.

Nice güzel yaşlara inşallah canım, bizim 17 mayıs doğum günümüz
Burda kimse kalmadı malesef cevap yazacak birini bulamazsın kimse ilgilenmiyor artık, yani bende 2 çocukla çok yoruluyorum ama akşam yatmadan önce 5 dk girip bakıyorum ne var ne yok diye. Doğumdan sonra herşey bitti kimse uğramaz oldu, herkesin canı sağolsun

Merhaba kizlar biz cuma gunu dogum gününü kutladık pazartesi son aşısını yaptiracagim cok şükür büyüdüler ama büyüdükçe dahada yorucu olmaya başladı sanki sziler ne yapıyorsunuz

Merhaba arkadaslar 4 gün sonra kizim 2 yaşına girecek sizlere bir sorum var kizim çerez yiyince dışkısında çıkıyor ıyi sindiremiyor mu acaba sizin bebislerde de oluyor mu

Kızlar başımıza korkunç bişey geldi, oğlum emir ikinci katın balkonundan düştü 3 gündür yoğun bakımda yatıyor, kafasının üzerine düştüğü için vücudunda kırık yok aman kafa tasi çatlakları oluşmuş ufak kanamalar varmış.3 gündür uyutuyorlar yarın uyandırıp solunum cihazını çıkarıp kendi başına nefes alabiliyormu diye bakacaklar sorun olmazsa yemek yedirip yutkunabiliyormu diye bakacaklar ikisindede sorun olmazsa yoğun bakımdan çıkaracaklar, çok perisaniz bugün oğlumun doğum günüydü dualarınıza ihtiyacım var nolur bize dua edin.
Burda bi çok arkadaş beni tanıyor ben 8 sene sonra tüp bebekle kavuştum yavruma gözüm gibi bakıyordum hiç ayırmıyordum gözümün önünden, hiç anlamadım benim kilitledigim balkon kapısını kv açmış geri kilitlemeyi unutmuş oğlum onun yanındaydı bi anlik boşluğundan faydalanıp balkona çıkmış ve kapıyı kapatmış kv içeri benin yanıma girdi sanmış üzerinde durmamış demire tırmanıp asagi sarkmis demekki kafa üstü çakılmış yere kayısı ağacı vardı orda dalına çarpmış hızı kesilmiş biraz yani polisler gelip öyle demişler, olacağın önüne geçilmez diyorlar ya basiretimiz bağlandı demekki 3 gündür kabustayiz nolur dua edin nolur Allah için

Uffff okuyunca tüylerim diken diken oldu Rabbim.yardim etsin size canim ya cok üzüldüm bak bende arada camlari acarim kiz cikmiyo die dikkat etmek lazim Rabbim yardimcisi olsun minigin peki nasil durumu beyin ile ilgili sıkıntı yoktur insallah sadece kafatası catlaklari mi birde 2. Kat cokmu yuksek col cok gecmis olsun canim Rabbim bu mubarek ay hurmetine safi ismiyle sifa nasip etsin ne diyeceğimi bilemiyorum cok üzgünüm su anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…