Günaydın kızlar..
Dün akşam saat 17:30 gibi sızıntı şeklinde suyum geldi. İdrarımı tutamıyor da altıma yapıyormuşum gibi. Duşa girdim, duşta da devam etti. Açılmamın olup olmadığını bilmediğimden ve hiç sancım olmadığından evde sancılarımı beklemeye çekindim. Hastaneye geldik açılma 2cmdi. Henüz sancılarım yoktu. Bu nedenle 19:00 gibi suni sancı verildi. 21:00 a kadar sancılarım regl ağrısı gibi kasıklarımda oldu. Dayanılmaz değildi, derin nefes alıp vererek geçirdim. Ve hep ayaktaydım, yürüdüm. Nst haricinde yatağa yatmadım. Saat 11de açılma 4 cm oldu.
01:00 a kadar sancılarım şiddetlendi ve sonlarında artık dayanamayacağımı düşündüm. Epidural istedim. Ebe kontrol etti ve açılma 7 cm bir saat daha dayan dedi. Yarım saat içinde 8-9 cm açılmada ıkınma isteğim geldi. Sancı geldiğinde ebenin gösterdiği şekilde çömelerek ıkındım. 02:00 da açılma 10 cm oldu ve doğumhaneye gittik. Ikınmada enerjim çok azaldığından ebeler üstten bastırdılar kimi zaman masaj yaptılar ve 02:23te 3250 gr 51cm Ela'mıza kavuştuk.
Kesi yapılmayacaktı ben ıkınmakta zorlandığımdan doktordan kesi istedim. Sıkışıp kalmasından korktum. Minik bir kesi yapmış doktor. O da içte dikiş. Dışarıda dikişim yok. Tuvaletimi yaptığımda yanma olmadı. Oturup kalkarken biraz ağrı oluyor sadece.
Çok şükür sütüm de geldi ve meleğim hemen emmeye başladı. Şükürler olsun ikimiz de iyiyiz.
İlk kucağıma veriler kokusuna inanamadım. Cennet böyle kokuyor olmalı dedim. Allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inş.
Dayanılmaz sancılarımda nicki aklıma gelen ve gelmeyen doğum bekleyen herkese dua ettim. İnş bekleyen herkes sağlıkla hayırlısıyla kolay bir doğumla meleklerini kucaklarına alır.
Soruların olursa elimden geldiğince veririm. Sevgiler