• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar cok sagolun hepiniz doguramadan geri geldim drum dogum sancisi da olabilir ama suni ye gerek yok simdilik istersen yatis yapalım dedi sezeryan riskini arttirmayalim bana kalirsa dedi bnde agri hafifleyince eve geldim hafif agrim var ama idare ediyoruz şükür beklicez bakalm cuma kontrol var zati ins hayirlisiyla kavusuruz hepimiz
:)) canı ne zaman isterse o zaman gelecek demek ki, sağlıkla gelsin de :)

yarın kocam şehir dışına çıkıyo iş için, eğer yarın doğurursam sen yanımda yokken bi daha dönme sakın oraya yerleş diyorum gülüyo :))) zaten iş yerinde de gırgırını yapmışlar ya yarın doğurursam diye, şaka bi yana gerçekten doğurursam yarın bi süre gözüme gözükmesin :KK11:
bu arada da anne babasıyla akşam olağan telefon konuşmalarında babası yine hastasıyım falan dedi heralde veya sesini kısarak falan konuştu belli ki, benimki de hemen kalktı gitti babasına bakmaya, annesi de tembihledi halbuki baban iyi bişeyi yok sakın kalkıp gelme diye, ama tabiki huyunu biliyolar babası bazen bilerek böyle şeyler yapıyo, evi süpürdü yorgun argın gitti babasının gönlünü yapmaya sakın ben yokken doğurma diyerek, sabah da 5de kalkıp uçağa yetişecek bir de, çok tuhaf bi kocam var yaa, oğlumu Allah ın izniyle böyle ana baba kuzusu olarak yetiştirmicem..

bugün kontrolüm vardı, nst de kızım biraz durgun çıktı, çikolata falan yedirip bir daha çektirdiler nst yi. 6 tane falan sancım çıktı, 1 buçuk santimetre de açılmam varmış. eli kulağında bebeğimin, her an gelecekmiş gibi hissediyorum. bebeğin çantası hazırdı, kendim için birşeyler koymamıştım, eve gelir gelmez onları da hallettim, heyecan dorukta...

gullllac123 gullllac123 canim benimde makat geliste bebek bugun kendi doktorum haricinde baska bi profosore daha gittim 38. Haftadayim bu arada her ikisi de artik donmesi zor diyo hatta o profosor gecen ay ayni nedenden gelinini sezeryana almis 39.haftasinda yapcak bisry olsa ona yapardik dio. Bende haftaya sali sezeryan olcam insallah. Niye 40i beklemiyoruz dedim son hafta artik yararindan cok riski olir dedi oturur pozisyonda oldugu icin kordon sarkmasi ani su gelmesi fln olur dedi tok olursun sezeryan icin gerek yok risklere dedi. Sonucta kendi doktorum sezeryan yanlisi olabilir diye basla doktor gorusu alim dedim her ikisi de 39da sezeryan olmam taraftari. Bu arada genrl anestezi dusunmuyorum orda ilac direk bebege geciyomus. Epidural de bebek etkilenmiyo gitmeden ilac bebek cikiyo bugun anestezi uzmaniyla gorustumde. Cok uzun yazdim kusura bakmayin. Allah yardimcimiz olsun
Can'ım Allah razı olsun. Uzun uzun anlatmışsın. Ben gerçekten normal doğumu cok istiyorum. İnşallah döner. Ama dönmezse de bu hayırlısı deriz artık. Zaten hiç gelmeyecekmiş gibi geliyor bna. Sanki sonsuza kadar hamile kalacakmışım gibi. :))

Mecburu durumdan ötürü ilkinde de genel anestezi oldum şimdi de olacam bebeğe geçiyor derken ilaç ?
O kadar insan var öyle doğum yapan biri de benn illa onunda bir önlemi alınıyordur yoksa hiç bir doktor ne bebeği riske atar nede kendini ve anneyi diye düşünüyorum
Anestezi bebeği etkiliyor diye biliyorum. Yeğenim doğdu sekiz ay evvel. Genel anestezi ile. Hemşireye sakin durduğunu söylemiştik o da anestezinin etkisi geçmemiştir demişti.

Kızlar bizim de sabah randevumuz var.inşallah hayırlı haberlerle doneriz
mirasi mirasi seni de tebrik ederim canım
..darısı saglicakla hayırla bizim başımıza insallah

Ayyy bacak olmasında inşallah geçer bacak olunca çok fena oluyor yurumem gereken zamanda yatıyorum resmen daha doğrusu geceleri ağrıdan uyuyamıyor sağa sola dönemiyorum acaba çok mu tuz tuketiyorsunuz elleriniz şiş mi peki
Evet ellerimde şiş çok fazla yüzde tuketmiyofum. Resmen bi gecede oldu. Doktorum tansiyon yükselmediği sürece sorun yok olabilir dedi.

Kızlar yaa ,benim kızım iki gundur karnimda çok yavaş hareket ediyor.bu da beni çok rahatsız ediyor.niye böyle hareketleri zayıfladı ?cok korkuyorum
tedirginsen yarın dr a gidip nst de bakmanı öneririm canım. kafanda soru işaretiyle kalmamış olursun.gün içerisinde en az 5-7 defa hareket etmeli bebişin.

Ay ne güzel tombis bebek :KK46: zaten Son aylarda alıyor bebek kiloyu doktorunuuz bir şey dedim ben en son 32 haftam da gitmiştim o zaman 1900 küsür dü ondan sonra da gitmedim daha doktora doğumu sezeryan mi normalmi düşünüyorsunuz
Normal istiyoruz ama 4 civarı olursa sezaryene dönerim. Pazartesi çatı muayenesi var o zaman karar vercez.

Lohusa şerbeti cahili olan ben bilenlere birsey sorucam, bütün tariflerde kışın sıcak yazın soğuk ikram edilir yazıyo, biz şimdi mart ayında nasıl ikram edicez? Sıcağa gerek yok heralde o kadar da soğuk değil havalar, bi de merak ettim sıcak vermek istersem ikram ederken ısıtıyo muyum yani?
Ben soğuk hatta buz gibi ikram etmek isterim havalar gayet sıcak gidiyor ama hastane de ikram edecğim için bi süre sonra oda sıcaklığında olacak. Üzerine de badem ohh miss:KK15:evde ikram ettiklerimiz soğuk olur büyük ihtimalle.

Bizim doktorumuz büyük doğan bebekler daha iyi eniyor dedi...hem Ultrasonun gösterdiğinden daha düşük doğruyormuş. ..200-300 gr..o yüzden bence endişelenme sevin:)benim 37+2 de 3150 de...3 kilo falandır şu anda dedi doktorumuz ...keşke daha büyük olsa...emzirme gerçekten çok önemli..hemde doğduktan sonra çabuk kilo verebiliyorlar..beslenemezse sarılık oluyorlar vs ...tebrikler bence...
İri bebeklerde de prematüre bebeklerdeki sağlık sorunu olabiliyor. Korkum tamamen ondan.

Canım ayni ben hiç bisey yapmak istemiyorum kimse ile görüşmek istemiyorum hastane islerim olmasa kendimi eve kapatı cam sürekli bilgisayar başındayım bazen de bi enerji geliyor yürüyüşe gezmeye flan çıkıyorum için bi mutluluk bi heyecan doluyor ama çok kısa sürüyor sonra yine bunalım ben.hatta bi kaç gün önce eşimin dedikodusunu yaptım burda sikintidan. Gidicek bi yer yapacak bi is olursa zevk aldigin o iyi oluyor zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor
Ayy ben çok enerjiğim sokaklarda doğurcam sanırsam:KK75: evde duramıyorum ..:KK73:

Kizlar çok şükür oğlumu kucagima aldim 3900 gr doğdu spinal sezeryan olduk ağrı sızı yok tek sorunumuz emzirme henüz süt yok onun dışında size söyleyebileceğim tek şey harika bir duygu:KK16:
Allah analı babalı büyütsün sağlıkla büyüsün darısı bizlere inşallah

kızlar bebeği kanala inen var mı 36 37 haftada yavaş yavaş inmeye de başlayabilir miş ya da son anda da inebilirmiş. benim yarın kontrolüm doktora sorucam bakalım
ben geçen hafta gittiğimde alttan muayene etti, bebek biraz geride demişti. bugün gittiğimde kanala inmiş bebek. tedirgin olacağın bir durum yok.

Tatli HAMİSLER :)sizlere sorum olacak? 38 hafta dayım dün çatı muayenesinde dr rahim ağzı geride dedu bazı bayanlarda olabiliyor dedi? Normsl dogumu zorlastrabiliyörmus korktum tedirgin oldum ilk bebeğim . Böyle birşey duyan yaşayan var mı? ??????????? Tavsiyesi olanlar var mı ???? Sezeryan mi olsam diye aklıma gelmiyor değil????
bence bir başka dr a da görünmende fayda var ;)

Dönmüş mü Can'ım senin bebiş. Doğum tarihlerimiz aynı. Benimki makat geliş hala.
evet canım benimkinin kafası 30 .haftadan sanırım aşağıda hala aşağıdaydı son kontrolde, bu haftadan sonra nadiren de olsa bebek dönebilirmiş inş seninn de gönlüne göre olur doktor sezeryan mı diyor sana.

Korkmayın kuzenim 41. Haftanın sonunda normal yaptı kendi sancısı ile mevlam hayırlı doğumlar nasip etsin normal olsun çok istiyorum ama hayırlısı tabi
Evet en önemlisi hayırlısıni istemek. Hurma yemeye başladım faydasını biliyordum zaten doktorum da önerdi aynı zamanda. Yürüyüş yapmak da lazim ama çok fazla imkanım yok malesef

Back