Bakalım :)) benim sıpa 37de ultrasonda 3450gr çıktı, dr da şuan doğsa 3.5 rahat doğar kesinlikle daha az olmaz dedi, bakalım görücez tahminler tutacak mıBenim de karnim cok buyuk canim,bakalim sipalar kac kilo dogacaklar gorucez:)
Hımm bak seninkinin de sebebi oymuş demekki, herkesin var bir durumu işte :)Benim doktorumda zayıfsın ondan çok gergin karnın ağrı daha çok hissediyorsun diyor 60 olmuştum ama kilo takıntılısı doktorum bile ayy göbekten başka bişe yok ayy çok zayıfsın diyor moral veriyor bense 60 oldum nerem zayıf fln diyorum :) birde benim suyum üst sınırdaymış göbekte minik aşırı gergin artık karnım bebeğimde minyon bi kız birde o büyük olsaydı patlardm kesin :)
Sakat penguene sesli güldüm ayy hiç aklıma gelmemişti hala gülüyorum bende öyle kalkıyorum tuvaletim gelince ahh vahh diye bide garip yürüyüşle tuvalete gidiyorum dönüşte düzelmiş oluyrm eşim bazen çok gülüyor nsıl yürüyosun diye hiç aklıma sakat penguen gelmemişti artık bunu söylerim eşime :))) ayy canım keşke bende ağrısız bir gün geçirsem maşallahBenim vucudum şaşırdı bu arada, normalde su icmeden yatmama ragmen 2-3 kez gece tuvalete kalkan ve kalktigimda da sabah kalkarken de sakat penguen gibi ağrılarla yürüyen, gece dönerken 87 kez uyanıp ahlayıp vahlayan ben; dün gece yatarken 2 büyük bardak su içmeme rağmen gece hiç tuvalete kalkmadım, gece dönerken max 2 kez uyandım hem de az ağrıyla ve sabah da 2 saniyede kalktım yataktan hop diyedengesiz oldum yeminle dengesiz
Kızlar günaydın. Dün doktorda idik. Bizim sıpa henüz dönmemis. Benim haftamda olup dönmeyen var mı. Ben normal doğumu cok istiyorum. Hatta sezeryan korkutuyor beni. Umarım döner sıpacık.
Hatta takvimim cikmiyor artik
Hahahha çnkü normal sağlıklı bir penguen eşittir benim normal gebelik yürüyüşüm zaten, gece kalktığımda falan normal bir pengueni geçiyorum artık heralde sakat bi penguen öyle yürür heralde :)))Sakat penguene sesli güldüm ayy hiç aklıma gelmemişti hala gülüyorum bende öyle kalkıyorum tuvaletim gelince ahh vahh diye bide garip yürüyüşle tuvalete gidiyorum dönüşte düzelmiş oluyrm eşim bazen çok gülüyor nsıl yürüyosun diye hiç aklıma sakat penguen gelmemişti artık bunu söylerim eşime :))) ayy canım keşke bende ağrısız bir gün geçirsem maşallah
Daha bugün okudum rahim de yumuşama olması bir kaç gün sürebiliyormuş.bu doğumun gizli aşamasıymış.bu aşamada nişan gelebilir ve seyrek hafif kasılmalar hissedilebilirmiş.sonuca odaklanmayıp stres yapmamalı durmadan doğum ne zaman başlayacak diye düşünmeden yedi sülalenize doğuruyorum diye haber vermeden:) günlük ev işlerinize , yürüyüşe , arkadaşlarınızla dışarı çıkıp yemek yemeğe gidebilirmişsiniz. Normal hayatınıza dvam edeceksiniz yani. Kendinizi eve kapamayın diye yazıyordu.Dün kontrolüm vardı dr.çatı muayenesi yaptı öyle korkulucak gibi değilmiş açılman yok ama rahimde yumuşama var bebek heran gelebilir dedibi panik yaptım rahimde yumuşama var deyipte kaç günde doğum yaptınız bebeğim kanalada yerleşmiş
Ben simdilik biberon hic kullanmadim o yuzden pompayi alirken biberon uyumu gozetmedim.zaten biberonumuz dr.browns.elektrikli dusunuyorsan ciftli olanlarinin verimli oldugunu soyluyorlar.yani esim magzadan alirken tek gogus sagacaksaniz tekli elektrikliyle manuelin arasinda fark yok manuel alin daha iyi demisler.ben gogsum sistigi zaman bebek emmeyince sagiyorum.posete koyup buzluga koyuyorum.ki sagma isleminide tek basima yapiyorum.once sicak islak bir bezle goguse masaj yapinca cok kolay sagiliyor caninda acimiyor.simdilik sutum yetiyorda cok sukur sutleri saklayip ileriye yatirim yapiyorum.ama eger calisan anneyseniz sizin daha cok isinize yarayacaktir.fiyati biraz pahali ama aventin ciftli elektriklisini ovmeyen yok.biberon olarak da kullanıyor musun peki? ben de manuel alsam diyorum ama elleri çok yoruyor çok vakit alıyor falan diyolar.philips aventin biberonunu alacğım hani bu pompaların yanında biberon başlığı da var ya avent mi alsam diyorum hem biberon da içinde diye. bir yanımda ona 100-120 vereceksen git lansinoh elektitikli al o zaman diyo. ya da idareten lansinoh manuel mi alsam bilemiyorum. çalışmaya başlayınca elektirikli daha kolay gibi. tabi süt üretimi olursa. yani işin içinden çıkamadım..
pompa aklımda hiçç yoktu ama süt kalıyo bebek çekemiyo ağrı ateş oluyo falan süt boşa gitmesin diye düşünmeye başladım..o sağdığın sütleri hemen dolaba mı atıyosun. azıcık azıcık birikitiyo musun nasıl oluyo ???
avent manuel sence nasıl? şuan maddi olarak biraz sıkışığız.elektirikliyi biraz zaman geçince alabilirim. o yüzden çok da kötü olmayan bir marka istiyorm manuelde. avent ve lansinoh arasında kaldım. biberonu da avent düşündüğüm için onu mu alsam diyorum. ama göğsü fazla acıtmayan lansinohsa ondan alırsam yanına da avent biberon alsam zaten aventn manuelinin fiyatına yaklaşıyor aynı hesaba geliyor. hem iyi sağsın hem acıtmasın bunun için için lansinoh mu avent mi manuel tiplerden ???Ben simdilik biberon hic kullanmadim o yuzden pompayi alirken biberon uyumu gozetmedim.zaten biberonumuz dr.browns.elektrikli dusunuyorsan ciftli olanlarinin verimli oldugunu soyluyorlar.yani esim magzadan alirken tek gogus sagacaksaniz tekli elektrikliyle manuelin arasinda fark yok manuel alin daha iyi demisler.ben gogsum sistigi zaman bebek emmeyince sagiyorum.posete koyup buzluga koyuyorum.ki sagma isleminide tek basima yapiyorum.once sicak islak bir bezle goguse masaj yapinca cok kolay sagiliyor caninda acimiyor.simdilik sutum yetiyorda cok sukur sutleri saklayip ileriye yatirim yapiyorum.ama eger calisan anneyseniz sizin daha cok isinize yarayacaktir.fiyati biraz pahali ama aventin ciftli elektriklisini ovmeyen yok.
süt saklama poşetlerini çözdürüp kullandıktan sonra atıyor muyuz yoksa tekrar kullanılabiliyor mu? bir de 4lüsaklama şişeleri var. lansinoh mu avent mi hangisi sence. lansinoh pompa+ avent biberon alsam tuttuğu parayla sadece avent pompa alsam parası aynı oluyor. avent ppombanın içinde biberon oldğu için ikisini bir almış sayıyorum. o yüzden hangisi iyii ya iyi çeken acıtmayanBen simdilik biberon hic kullanmadim o yuzden pompayi alirken biberon uyumu gozetmedim.zaten biberonumuz dr.browns.elektrikli dusunuyorsan ciftli olanlarinin verimli oldugunu soyluyorlar.yani esim magzadan alirken tek gogus sagacaksaniz tekli elektrikliyle manuelin arasinda fark yok manuel alin daha iyi demisler.ben gogsum sistigi zaman bebek emmeyince sagiyorum.posete koyup buzluga koyuyorum.ki sagma isleminide tek basima yapiyorum.once sicak islak bir bezle goguse masaj yapinca cok kolay sagiliyor caninda acimiyor.simdilik sutum yetiyorda cok sukur sutleri saklayip ileriye yatirim yapiyorum.ama eger calisan anneyseniz sizin daha cok isinize yarayacaktir.fiyati biraz pahali ama aventin ciftli elektriklisini ovmeyen yok.
Gözün aydın cnm biz de merak ediyorduk 29 şubatta doğum olacak mı diye.. Senin şanslı miniğine vurdu piyangoMerhaba arkadaşlar ben 29 subat annesi oldum oğlum dayanamadı bi gün daha :) 6 gibi suyum geldi saat 8 de dogumdaydim :) çok güzel çok tatlı bi oğlum oldu doğum seklim spinal sezeryan rahatmi derseniz benden kaynakli son anlarda aşırı mide bulantısı ve terleme yaşadım ama çok şükür ikimizde iyiyiz
kızlar ben dün düşündüm de hiç sizin bahsettiğiiniz gibi hazırlık kasılması hissedemiyorum var mı yok mu anlamıyorum çatı kemiklerim sizin dediğiniz kadar ağrmıyor öyle aman aman. doğum için kendim de egzersiz yapmıyorum sanırım ben doğuramuucam kalcak bu bebek içimdebi de 36 37 haftalıık hamilelik özelliklerini okuyunca diyorlarki bu haftadan sonra bebeğiniz zamanını doldurdu organları gelişti her an gelebilir ya da 42. haftaya kadar da bekleyebilir. belirsizlikte de kötü. annemler gelicek doğuma kadın da ne zaman geleceğini şaşırdı valla. e mart ayına da girdiğimize göre artık sırayla herkes doğurabilir. bakalım sıra bana ne zaman gelicek bana daha 3 hafta var gibi.
Benim vucudum şaşırdı bu arada, normalde su icmeden yatmama ragmen 2-3 kez gece tuvalete kalkan ve kalktigimda da sabah kalkarken de sakat penguen gibi ağrılarla yürüyen, gece dönerken 87 kez uyanıp ahlayıp vahlayan ben; dün gece yatarken 2 büyük bardak su içmeme rağmen gece hiç tuvalete kalkmadım, gece dönerken max 2 kez uyandım hem de az ağrıyla ve sabah da 2 saniyede kalktım yataktan hop diyedengesiz oldum yeminle dengesiz
Sakat penguene sesli güldüm ayy hiç aklıma gelmemişti hala gülüyorum bende öyle kalkıyorum tuvaletim gelince ahh vahh diye bide garip yürüyüşle tuvalete gidiyorum dönüşte düzelmiş oluyrm eşim bazen çok gülüyor nsıl yürüyosun diye hiç aklıma sakat penguen gelmemişti artık bunu söylerim eşime :))) ayy canım keşke bende ağrısız bir gün geçirsem maşallah
Hahahha kedi gibi dönebiliyosan süper vallaBende öyle diyordum o haftalarda sonra birden çatı ağrısı başladı tamam dedim bu çatı ağrısı resmen kasıklardaki kemiklere baskı artıyor peşinden adet sancıları başladı günlerdir bitmeyen bideeee dün gece ağlayarak uyudum nerdeyse kalcama bıçak batıyor sanki karnımda geriliyor çatlaklar oluşmaya başladı
yani diyorum ki hamileliğin ilk 8 ayı bi yana son 4haftası bi yana eklene eklene çoğala çoğala geliyor şikayetler merrak etme
Ben ikinizin yazdığına sesli güldüm karnım kasıldı azcıkda çatladı galiba gülerkenkendimi gördüm siz anlatırken aynı senin dediğin gibi yataktan bi kalkışım var ahhh vahhh ohhh saçlar karışmış göbeğin yarısı açık pijamam kaymış wc dönüşüm kokoş oluyor kedi gibi yürüyorum
Lohusa şerbeti cahili olan ben bilenlere birsey sorucam, bütün tariflerde kışın sıcak yazın soğuk ikram edilir yazıyo, biz şimdi mart ayında nasıl ikram edicez? Sıcağa gerek yok heralde o kadar da soğuk değil havalar, bi de merak ettim sıcak vermek istersem ikram ederken ısıtıyo muyum yani?
Magnezyumun o kadar etkisi varmış demek. Canım doğal magnezyum kaynaklarına bi bak ilaç kadar etkili olmaz ama belki bi nebze azaltır kasılmalarını. Doğum kasılması değildir seninkiler hazırlık kasilmasıdır endişe etme düzenli gelip gitmediği surece. Açılma yoktur heralde bi daha ki kontrolün de doktor bakacaktır seni yönlendirirdrygs bende geçen hafta senin gibi diyordum herkes kasılıyor ben kesin doğurmuycam içimde kalcak diye gülüyordum taa kiii magnezyumu kesip bi kaç gün geçen kadar cuma kestim son 2-3gündür durmadan karnım sertleşiyor dün gece artık magnezyummu içsem dedim sertleşmeler o kadar sıklaştı ki bebeğim 1saat hiç hareket edemedi sonunda çırpınmaya başladı sanırım en son ben doğurcam derken ilk doğuranlardan olcam bu hızla kasılırsam bu haftayı zor atlatırız aman sizin bari dursun ne kadar durursa o kadar iyi bebişlerimiz orda rahat canım iyice büyüsünler
Benim günüm dolali 2 gün oldu musadenizle önce benHatta takvimim cikmiyor artik
Oda sıcaklığında tadı iyi ise olabilir belki ne sıcak ne soğuk :)Lohusa şerbeti cahili olan ben bilenlere birsey sorucam, bütün tariflerde kışın sıcak yazın soğuk ikram edilir yazıyo, biz şimdi mart ayında nasıl ikram edicez? Sıcağa gerek yok heralde o kadar da soğuk değil havalar, bi de merak ettim sıcak vermek istersem ikram ederken ısıtıyo muyum yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?