2016 Mart Anneleri Goygoy :)

kızlarr nasıl uykum geldı anlatamammmm bır adet turk kahvesı ıcsem super olucak ne dersın busraaaa

B bsrd ne der bilemem amaa baak;

. Kafein içeceklerle alındığında hızla vücuda geçmekte ve plasenta aracılığı ile bebeğe gitmektedir. Vücuda 200 mg kafein alındığında bebeğe kan gönderen plasentanın içindeki akım % 25 azalmakta ve kafein de bebeğe geçmektedir. Anne adaylarının göz ardı etmemesi gereken tehlike de burada başlamaktadır. Anne adayının sahip olduğu kafein yıkımını sağlayan metabolizma, bebek ve plasentasında bulunmamaktadır. Bu yüzden de yıkımı sağlanamayan kafein, bebekte daha yüksek düzeylerde bulunabilmektedir. Annenin metabolik özellikleri; bebeğe geçen kafein miktarını etkilemektedir, kafein metabolizması genetik ve çevresel faktörlerden(nikotin gibi) etkilenerek bireysel farklılıklar gösterebilmektedir. Kafeini hızlı bir şekilde metabolize ederek yıkan bir anne adayı ile geç metabolize eden bir anne adayı, aynı miktarda kafeini alsalar dahi, bebeklerine geçen kafein miktarı farklı olmaktadır.

Kafeinin her miligramı bebeğinizin kilosundan çalar

Kaynak: memorial.com.tr :)))

canımcım haklısın ama 200 mg diyor ya bir fincan türk kahvesi 60 mg o yüzden günde 1 kereden bir şey olmaz die düşünüyorum yada 2 güne 1 falan

Aaa yakınmısızz buralarda mı gidiyorsun doktoraa

aaaa taa kartaldan helal olsun vallahi ben 1 aydır evdeyim surdan markete zor gidiyorum bi geldiginde haber ver valla görüsürüz

aslında ortak bır yerde toplanıp gorussek ne guzel olur ıstanbuldakılerle ablamda 2011 agustos annesı grubundaydı onlar gorustu tanıstı hala gorusuyorlar cok guzel oluyor valla hatta bırtane antalyadan vardı arkadasları kalmaya gıttık ablamla bız

Oluuurrr valla hemde nefis olur daha yakından tanısmıs oluruzz miss ben böyle toplantı olursa gelirim vallahi

valla bende gelırım ablamlar bebısler dogdugundada bulustu 6 aylıkmı ne olmuslardı cok guzel oluyor

ayyy ne güzeeellll fikirrr zaten zor zamanlarımızı birlikte geciriyoruzz birde sıpalarlaaa oh miiss dur bu konuyuu herkes buradayken acayım ben :) ara ara görüselim

defactoya gıttım ama hamıle bolumu bulamadım optımumdakınde sen hangı magazasına baktım canım.pazar gunude cok kalabalıktır optımum yaa
izmir parktakinde bakmıştım canım çok küçük bi bölümü ayırmışlar zaten bende görevlilere sorunca bulabildim

ayyy ne güzeeellll fikirrr zaten zor zamanlarımızı birlikte geciriyoruzz birde sıpalarlaaa oh miiss dur bu konuyuu herkes buradayken acayım ben :) ara ara görüselim

valla super olur bebısler dogdugunda bebıslerıde gormus oluruz hem ne guzel

aayyy biri beni evime göndersiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn, çok yoruldum yanımdaki arkadaşım izinde onun işleri kendi işlerim derken bittim bugün yaa

Pırasayı sendemi sevmiyorsun ben evdekileri kandiramiyorum herkes adını duyunca kaçıyor:)ben normalde de severim bu gebeliğim dede hep köklü sebzeylere aserdim E Ekyzdn03

pırasayı ben de sevmezdım ama biyerde kucuk kucuk dogranmıs sekilde menemen gibi yapmıslardı. O sayede mutfagıma sokabildm. Hatta ustune de bi yumurta cırp fırına at az sulu olarak. Menemen den ayırt edilmiyor. Yemeyen cok kisiye yedirdim oyle.

Egeli ler osekileede yapio canm bende muglada yaşıyorum şu an burda gördüm küçük küçük doğrayıp kavuşmasını falanda yapiolar ben adanaliyim biz tek esıklısini biliriz ama ben her turlusunu seviyorum pirsanin

hahaah ayy kuzum bizim oralarda yapılır dediğin gibi karadeniz

Kızlar 2 saattir yoğun gaz sancısı çekiyorum. Sanırım kabızlığım da tetikliyor. Bıçak saplanıyor sanki. Ne yapsam? Ikınmaya da korkuyorum kanamam olacak diye. Nasıl ağrılı bişey bu ya

bol sıvı ve su almaya calis en kolayı, en azından hafifletir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…