2016 Kpss Yoldaşları Gelsin

Muhammed Ali'ye sormuşlar;

Ağır siklet boks şampiyonu oldunuz ve günde 8 saat antreman yapıyordunuz. 8 saatlik antremanı yaparken bunu zevk alarak mı yapıyordunuz diye sormuşlar

Muhammed Ali: Hayır nefret ediyordum 8 saatlik antremanlardan nefret ediyordum

AMA BEN ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORDUM demiş

aloha
ben DE MEMUR olmak istiyorum

Selam kızlar bende artık buradayım kimya lisans mezunuyum üstüne bide yapmaz olsaydım dediğim hiç bir işe yaramayan yüksek lisansım var 2016'ya bende hazırlanmaya başlıyorum inşallah. kaynak kitap konusunda coğrafya ve vatandaşlıktan acil olarak konu anlatımlı kitap önerisi verebilir misiniz. sayısalda hiç sorun yok sorun sözel kısımda benim için. piyasa kitap kaynıyor biraz inceledim ama çok kararsız kaldım. lütfen bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim... herkese iyi çalışmalar.

Kızlar Kpss 2016 ya B grubu olarak giricem. Lisans mezunuyum matematik te çok sorunluyum. Tarihte de sıkıntım var bu sene bu ikisini kökten halledebilmek istiyorum ama sanki derslerde videolarda anlatılanlarla sınavdakiler çok farklı oluyormuş gibi sınav sorularıyla öyle bakışıyoruz hep

modüler kitap olarak ihtiyacın ki çok güzel , özel notları var , anlatımı yorucu değil, görünümüde göz yormuyor öneririm dışı kırmızı kaplı, bir de videodanda takip et nette var , o zaman herşey güzel gider tatlım.

Matematik ile sorunu olmayan yok sanırım Mat.ı özel ders alarak telafi etmeyi düşünüyorum. Diğerlerinide kitap, video yardımı ile halledilebilir... Çalışma sistemin çok önemli olan , gereksiz bilgileri değilde can alıcı noktaları bulman gerek kitaplarda , vatandaşlık videoları izlemem geçen yıl + kazandırdı bana.

Kızlar çalışma stillerinize göz attım. Azminize kocaman bir alkış çünkü sınava 1,5 sene var daha ve bu beni rehavete sürüklüyor açıkçası
Yalnız tarih ve vatandaşlık derslerine başlayacak olmanıza itiraf etmeliyim ki şaşırdım. Şu geçtiğimiz 2014 kpss sine girdim ben, ezberim de hafızam da oldukça iyidir ama üstünden 5 ay geçmesine rağmen genel hatları dışında ayrıntı hiç ama hiç hatırlamıyorum. Tabi bunda sınavdan sonra hiç açıp da bakmamın da etkisi olabilir ama unutmaz mısınız acaba ?
Ben kendimce kaldırdığım kpss kitaplarımı çıkarmakla işe başladım. Şuan için genel yetenek kısmı gündemimde. Çıkardığım Türkçe ve Matematik kitaplarımla yapabildiğim en iyi kısmı daha şimdiden halledeyim bilakis Matematikte de olabildiğince soru göreyim, seneye eksik kısımlarım için alacağım özel ders desteğine de şimdiden fayda sağlayayım istiyorum. Türkçe'ye şimdiden başlama sebebim de sınava yakın sıkışık zamanda dil bilgisi konularına dönüp bakmakla vakit kaybetmeyeyim ve paragraflardan uzak kalmayarak hızımı yavaşlatacak durumları ortadan kaldırayım, niyetim bu yönde. Unutmayalım ki kpss ayrıntı sınavı olduğu kadar hız sınavı da. Bu dersleri bitirdikten sonra da coğrafyaya başlamak istiyorum. Daha önce de yazmıştım buraya gözüm ağustos veya eylül ayında yayınlanacak olan akademik takvimde. Orada 2016 kpss nin tarihinin belirlenmesiyle de yaklaşık bir sene kalmış olacak önümüzde. O süreçte de vatandaşlık ve tarih çalışmayı hedefliyorum. Tabi bitirdiğim derslerin de tekrar ve soru çözümlerine devam edeceğim. Tarihim biraz sorunludur benim, liseden beri oldum olası sevemedim. Sona bırakma sebebim bu. Vatandaşlık kısmını ise alanım bu yönde olmasına rağmen sona bırakıyorum. Diğer derslerde çok fark etmiyor ama Vatandaşlıkta kitapların güncelliği bile çok fark ediyor kızlar. Malum bir gecede çıkarılan torba yasalarımız var bizim, şuan böyle diye yanlış oturtulan bir bilgi net kaybetmemize yol açabilir. Size naçizane tavsiyem Vatandaşlık kaynaklarınızın güncel olmasına çok dikkat edin. 9 soru çok şeyi değiştirir ve standart sapması da en yüksek olan kısım orası Sanırım şu sınav sistemi için de tek avantajlı olduğum nokta da bu, okulumda bu konuların her birini ders ders ayrıntılı olarak görüyor olmam. Yoksa tarihin de standart sapmasının yüksek olması benim için dezavantaj oluşturuyor.

Edit: Amma uzun yazmışım

Teşekkür ederim yardımın için ama benim elimde 2012 ihtiyaç modüler set var zaten. Bu sefer başka bir kaynak istiyorum. Başka kaynak önerisi olan var mı acaba( coğrafya ve vatandaşlık için) ? birçok forum gezdim hep tarih için yada gy-gk modüler set önerileri var. Ben sadece coğrafya ve vatandaşlık kaynağı arıyorum. Kimler hangi kaynakları kullanıyor paylaşırsa burada çok sevinirim...

Ben yedi iklimin modüler setini almıştım ondan da memnunum. Alternatif olarak yargı da önerebilirim ama soru profili biraz daha zor.

Ben yedi iklimin modüler setini almıştım ondan da memnunum. Alternatif olarak yargı da önerebilirim ama soru profili biraz daha zor.
Tesekkurler yardim icin. Peki datanin genel kutlur kitaplarini kullanan varmi aranizda tarih gercekten guzel. Cografya ve anayasa kitabindan bilgisi olan varmi. Bu arada cozemedigimiz kafamiza takilan sorulari burada paylassak nasil olur. Ornegin ben matematik konusunda cozulemeyen sorulara elimden geldigince yardimci olabilirim. :)

Soru çözüm olayı bence de çok iyi olur. Dershanedir özel derstir henüz kimse başlamamıştır zaten. Başlayana dek baya fayda sağlar. Yapabildiğim ölçüde ben de yardımcı olabilirim :)

canım hoşgeldin topiğimize,
aynı şeyi ben de düşünmüyor değilim, ama ben uzun süre ara verdiğim için fikir olsun açısından okumaya-çalışmaya çalıuşıyorum, dediğin gibi bir de unutur muyuz korkusu da yok değil. ama tekrar ederken, hiç bilmemektense kalıplaşmış bilgiler daha kolay hatrımıza gelir en azından. bunun en çare yolu da sanırım sık sık tekrar etmek.
Allah çıktığımız bu yolda hepimize muvaffakiyetler versin inşallah canım. Herşeyin hayırlısı, nasibimizde varsa birşekilde bulur gelir, biz elimizden geleni yapalım da.
bu arada önerilerin için çok sağol canım.

Hoş buldum :)
Ya tabi senin durumun daha farklı ve şimdiden çalışmaya başlamak yararına olur haklısın.
Amin canım. Rica ederim ne demek :)

Benim çalışma sistemim ve seninki uyuşuyor. Matematiği sona bırakmıyorum. Tarih ve Vatandaşlık konusunda haklısın ama tekrar yapmadığından da kaynaklanıyor.

Benim çalışma sistemim ve seninki uyuşuyor. Matematiği sona bırakmıyorum. Tarih ve Vatandaşlık konusunda haklısın ama tekrar yapmadığından da kaynaklanıyor.

Ayrıntıları unutmam kesinlikle bundan, Tarihe bile başlayabilirim şuanda ama Vatandaşlık a asla diyebilirim. Şöyle söyleyeyim hocamız bize şuanda nisan ayına kadar yeni bir basımı çıkar diye kitaplarımızdan birini aldırmıyor. Bahsettiğim sadece 1 ay. Bu Türkiye'nin kanayan yarası maalesef... Sonuçta bir yerlerden çalışılıyorsa bunlar da ya 2014 senesine hazırlıktan kalanlar ya da taş çatlasın 2015 te çıkarılan ocak basımları. Sınava dek çok şey değişir.

ben de matematiği sona bırakmayacağım, yalnız şöyleki, tarihten 5-6 ünite bitirip, matematiğe başlayacağım. ikisini birlikte götürüp, sonra coğrafya en son da vatandaşlık ve güncel bilgiler çalışacağım. inşallah hepimiz başarırız kızlar, dua edelim, bir başkasının bir başkasına yaptığı dua daha makbulmuş.

düşüncelerimizi de birbirimizle paylaşmamız iyi mantıklı neyse o yolda ilerleriz. vatandaşlığa kesinlikle katılıyorum. benim planımda o şekilde inşallah gönlünüzce gönlümüzce olur her şey. bende deneme var indirmiştim istersen msj olarak mail adresini yolla ftemiz e yolladım MissMoonTwilight sana da yolluyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…