2016 Eylül,Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacaklar...

Yaa ben bir şey sormak istiyorum tabi çoğu kişi burada transfer yaptırmış sonuç bekliyor ya da sonuç almış ama son sayfada sizin yorum olduğu için size sormak istedim. Benim en zorladığım yer bu tedavide transferde su içmek ve tutmak zorunda olmak tutamıyorum çok ve transferden sonra da çok ağrım oluyor hemende lavaboya kaldırmıyorlar ya. Sanırım çok su içiyorum 2 lt ye yakın içiyorum ne kadar içsem yeterli olur. Şubatta tekrar başlıcam ve yeteri kadar içmek istiyorum mesela 3 bardak kadar içsem yeter mi.

Kesinlikle katiliyorum. Muhtemelen ben de benzer durumda olacagim :) mesela ananas, kabak cekirdegi ve muz simdilik duyduklarim :))) yatma konusuna gelince sanirim dinlenme modunda olmak en iyisi :) hayirlisi bakalim

Hayir canim yetmiyor..zaten icerkende arada kontrol ediyorlar.. hatta ben azcik yaptim :)) izin verdiler fazla icmisim. 1.5 lt den fazla icmistim ben. en az 5 6 bardak iciliyo.. agri oluyo evet. cok fazla tuttugumuz icin. eve geldigimde bile kasiklarim agriyodu.

Ya şu su olayı bunyeden bünyeye değişio bence ben tam bir litre bile icmemistim ama patlıcak gibiydim transferden sonra elimden geldiğince durmaya çalıştım daha sonra lavaboya gidip gelip geri uzandm dayanilicak gibi değildi ama internetten çok araştırdım fazla yatmanin başarıya etkisi kanıtlanmış bişey degilmis

Valla benim ilk tedavimde de dondurulmuşlarda da hiç bakmadılar ne durunda diye direkt transfere aldılar. İlkinde demirlere tutundum artık yatakta sancıdan ne kalkmama izin verdiler ne ördek falan tarzı bir şey verdiler. Hele dondurulmuşlarda rezil oldum hemşire hazırlık yapıyordu gelin yardım edin çok sıkıştım çıkamıyorum sedyeye bacaklarımı atamıyorum dememe rağmen yardım etmedi benim aktı bacaklarımdan resmen çok ağladım dr geldi bu halde transfer olmaz sakinleşsin dedi çıkardı beni giyinin dediler giyinecek halim bile yoktu psikolojik olarak transfer öncesi bitik durumdaydım. Zaten sırf bu nedenlerle o merkezde yaptırmadım bir daha Eskişehirdeyim İstanbul'a gittim ama onda da yumurtalarım olgun çıkmayınca transfer olmadı şubatta yine gidicem bilmiyorum orada nasıl olur ama sonuçta o kadar patlayacak gibi olmakta transferden sonra sancı çekmekte rahime zararlı bence rahimi görebilecekleri kadarı yeterli olması lazım.

Aynen ben zaten hemen tuvaleti gelip sıkışan biriyim normalde de ve düşünün 2 lt su içip bekliyorsun hemen de almıyorlar içeri , işlem sırasında da spekulum takılırken çok sancı çekiyorsun transferden sonra da öyle ee onunda rahime zararı olur kasılıyorsun sonuçta. Bazı yerlerde hemen ördek falan veriyorlarmış ilk iki tedavimde vermediler ama son tedavmde tranferim iptal olduğu için merkezde değişik olduğu için ne yapıyorlar bilmiyorum. Yaşadıklarımı yukarıdaki alıntı da anlattım çok zordu. Dr da zaten durumumu söylücem eğer öyle illa 2 lt su içmem lazımsa uyutsunlar daha iyi sancıdan durulmuyor. Ben minyonum zaten. 1 lt bile yeter bence rahimi görmeye.

Ya kiloyla boyla alakasi var mi bilmiyorum.. bende zayifim ama belli bir miktar iciyorum. kontrol ediliyo. yetmemis az daha ic deniyo filan...
Cok ictigimde de soledim ben. bole yatamam baslayamam dedim.ki agridan yatamiyodum. kalkarim dayanamam dedim. dr azcik yapabilirsin demisti..
Seninkilerde senin sinirini bozmus. davranislari kotuymus canim.

Benim anlamadığım zaten sıkışık oluyorsun bide ultrasyona bakarken iyice bastırıyorlar iki kat sıkışıyorsun Çıkar çıkmaz ördek olması lazım ben 5 kez yaptırdım tüp bebek işlemini 5'in dede vardı. En az yarım en fazla bir saat uzandıktan sonra ayağa kalkmana müsade ediyorlar.. Kolay değil zaten o ana kadar neler yapıyorsun zaten kanter içinde kalıyorsun orada bide kalkar kalkmaz ya patlatacaksın kendini tuta tuta yada ayağa kalkmak zorunda kalacaksın ne huzursuz edici bir durum. Ben hiçbirşeyden değil o sıkışma anından nefret ediyorum ne iğne ne ilaç hiçbiri umrumda değil ama o an ALLAH yardımcımız olsun ya.

Benim de en korktuğum şeylerden biri bu. ilk kez yaptıracağım için tecrübem de yok. normalde tuvaletimi iyi tutarım ama... bu arada Eskişehir de nerede yaptırdınız? Osmangazi ? Acıbadem ? Eskişehir benim de seçeneklerim arasındaydı ama doktorum Konya ya yönlendirdi

Canım iki kere transferim oldu ikisindede sıkışık değildim..hiçbir şekilde merkezim bana sıkışık gel demedi hatta burda idrara sıkışık olmakgerekiyor diye okuduğumda bunun hiç bir etkisi olmadığı söylendi..ikisindede pozitif sonuç aldım.. ben yurtdışındayım.. merkezlerin farklı tutumları oluyor.. sadece diyeceğim gerilmene gerek yok.. transfere yarım saat kala 3-4 bardak su iç yeterli olacaktır

Olmaz canim düşük doz zateb ama dikkat et baska ilaçları da yanlışlıkla fazladan icme.

Ya kizlarr:)) yarın transferin 5.günü kontrole çağrıdilar ilaç yazilcakms sanırım e2 bide ultrason bakilicak acaba ultrasonda görünürmü orda olup olmadığı

Hangi gün oldu transferin kaçıncı gün embriyosuydu?
Ekim 26 sinda oldum transferi dondurulmuş 1 embriyo transfer edildi bugün 6. Günü bitirdim bende transferin 2. Gününden beri sag kasigimda batma lar oluyor ve bacagi m uyusuyormus gibi oluyor inş hepimiz olumlu sonuç aliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…