Evet canım aynı gün doğmuş kuzularCanim bebeklerimiz ayni gun dogdu sanirim 09.09 da. Yazdiklarinda tamamen benimle ayni. Benim bebegimde 10 gunlukken 400 gr aldi dr 250 gr almasi gerekiyor demisti fazla cikti yani. Ben de lansinohla 60+60 sagiyorum.
Göğsü yukarıya doğru kaldırıp bir iki kere oval hareketlerle ovuyorum süt akışı duruyor genelde ama diğer memeyi emerken sonuna gelmişse o sırada ötekinden akmaya başlamışsa hemen ötekine geçiriyorumMerhaba teyzeleri ilhan arasimiz 24 eylulle normal dogumla dunyaya geldi sukurler olsun ama 2 gun gecmesine ragmen adepte.olamadim pisik basladi siz ne.kullaniyraunuz popoya.bir de bir gogusten emerken digerinden sut geliyrsa ne yapiyrsnz bosa akmasin diyrm
:) evde komedi konumuz oldu artık Selim Tuna'nın emme seansları, ara boşluğumuz yok bazen:) dün ve bugün mama vermedik, çünkü 3-4 tane kakalı bez ve 7-8 çişli bez oluyor günde, gündüz de uyuyabildim biraz, gece kalkıp emzirmekte de güçlük çekmedim, ilk günler iyice sersemlemiştim, uykum gelse de direniyordum, oğlumu seyrediyordum sürekli:) inşallah aylık kontrolde iyi çıkar kilo artışı,sana da bol sütlü günler tatlım, öpüyorum zeynep'i deBir iştahlı minnoş daha :) Süt miktarın yeterli gibi geldi bana canım. Bebek doymuyorsa ve dediğin gibi gece biraz dinlenmen açısından tolerasyon gösterilebilir ama eşin bu konuda kiloya takılmamalı bence. Zira 15 günde 400 gram çok normal. Normal şartlar altında 10 günde doğum kilosuna ulaşmaları bekleniyor. Bir de şu var; bebek ne kadar küçük doğarsa ilk aylık gelişimi o kadar hızlı oluyor. Benim bıdığın büyüme atağını ben buna bağlıyorum biraz. Senin durumunda da biraz yavaş ilerlemesini normal görebiliriz. Ama günlük ortalama 28 gr almaları gerekiyor. Şuan seninle aynı ölçekte mama veriyoruz ama bende ciddi süt yetersizliği var canım. Sağdığımda senin değerlerin çeyreğini bile görmediğim günler oluyor :) Maşallah diyeyim. Çok bilgili değilim bu konuda ama aylık kontrolde kilo alımı güzel ilerlerse mamayı kesmeniz sanırım en doğrusu olacak. Bol sütlü günler diliyorum size canım.
İsminizi çok beğendim bu arada asil duruyo Rabbim adıyla yaşatsın analı babalı sağlıkla büyütsün bebeğini pişik için de çok kötü durumda değilse zeytinyağı kullanıyorum ben ısıtıp soğutup sprey bi şiseye koymuştum onu kullanıyorum çok kötü olursa hametan...Merhaba teyzeleri ilhan arasimiz 24 eylulle normal dogumla dunyaya geldi sukurler olsun ama 2 gun gecmesine ragmen adepte.olamadim pisik basladi siz ne.kullaniyraunuz popoya.bir de bir gogusten emerken digerinden sut geliyrsa ne yapiyrsnz bosa akmasin diyrm
Kan ilaci ne zaman? Bu kontrolde verir mi diyirdum bisi demedi doktor. Hic vermese keske ama doktor biraz ilac ve destek karsiti onun tarzi mi yoksa daha sonra mi verilecekti bilemedim
Benim oğlumda da kansızlık var plasenta previa vardı çünkü ama doktor kan ilacı vermedi sen içiyorsan o bebege geçer zaten dedi. Tabi her doktor aynı goruste olmuyor erkek doktora goturmustum bundan evvel o her şeyi yüzeysel anlattı ilaç önerdi bu doktor kadındı 3 yasinda oglu varmış herşeyi ayrıntılı anlatıp 1 saate yakın muayene etti sanırsam anne olmasından kaynaklı çocuğa ilaç pek önermedi aşı olduğu için yarimin azi kadar fitil atarsin dedi o kadar bu durum da benim çok hosuma gitti her doktor keşke aynı olsa
Bizde de bu aralar memeyle kavga halleri var. Çekiyor bir hışımla, 30 sn sonra bırakıyor sonra ağlamaya başlıyor. Tekrar tekrar yaşıyoruz bu durumu.
Bir de sanırım biz bu hafta büyüme atağı haftasındaydık. Benim gibi olan var mı bilmiyorum, 4. Haftamız çok çetin geçti. Saatte bir acıkmalar, memeyle kavgalı haller, memeyi bırakınca ağlama, tekrar tutunca ilk kez tutmuş gibi heyecanlanma ve derin olmayan uykular. Koliğimiz de allah vergisi zaten saati dakikası şaşmıyor. Sakinleştirmek için girmediğimiz kılık yok. En son sabaha karşı eşimin bebekle halay çektiğini gördüm evin içinde.
Bir de haftaya İstanbul' a taşınıyoruz, onun telaşesi de üstüne eklenince saatler gün, günler aylar bize. :))
Günaydın Anneler herkes iyidir umarım yarın doğum yapcam inş.sezeryanla ilgili merak ettiğim birşey varda danışmak istedim sonda diye birşey varmışher sezeryanda yapılıyormu size yaptılarmı
Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah, ben spinal anestezi oldum, anesteziden sonra sonda takıldı, sabah 08:30 gibi, saat 4 gibiydi sanırım çıkartılmıştı, 3 tane litrelik serum takılıydı doğumdan sonra, o yüzden sürekli idrarla atıyorsun sıvıyı, saat başı gelen hemşire idrar tasını sürekli boşaltıyordu, bacakların uyuşuk olduğu için takılmamasına imkan yok diye düşünüyorum.Günaydın Anneler herkes iyidir umarım yarın doğum yapcam inş.sezeryanla ilgili merak ettiğim birşey varda danışmak istedim sonda diye birşey varmışher sezeryanda yapılıyormu size yaptılarmı
Yapabilirmis ateş onun için vermişti1. ayın sonundaydı yanlış hatırlamıyorsam. Test yaptırmadan vermeyi düşünmüyorum. Perşembe sağlık ocağında aşımız var illaki bahsedeceklerdir. Cuma günüde doktor kontrolümüz var hastanede. Yabancı bir dr ve güveniyorum. Gereksiz hiçbir işlem yapmıyor ve gerekmedikçe ilaç vs vermiyor. Kan alındığında çok çılgın ağlıyorlar içim yanıyor ama boşuna ilaç kullanmaktan iyidir.
Fitil ne için? 1 ay aşısı ateş mi yapıyor?
Şu bebişleri bir araya getiremeden gidiyorsun
Keşke havalar dengeli olsaydıda bir kez daha bu defa miniklerle buluşsaydık.
Neyse nasılsa bir ayağın yine izmirde. Artık önümüzdeki yaza buluşuruz yine. Kolay gelsin kuzum
Merhabaaa
İnşallah sağlıkla kucaklarsın bebeğini.
Bana spinal yapıldıktan sonra takıldı hiç hissetmedim. Hatta dokunurlarken kesiyorlar beni sandım, bağırdım ağladım kesmeyin doktorumu bekleyin diye
Odama çıkarılırken hala uyuşukken çıkardılar yine hissetmedim.
ayyy canım ya bende ameliyat geçirdim ama dediğim hiçbiri 12 ağustos ta ki acım kadar olmadı. hayatımın en ağrılı günü. aynen bende ikinciyi düşünürken tek korkum sezeryanın ilk günü. bu arada sen ağrılarımın dert ortağısınAyy ben yerim ki bu minnak prensesi, maşallah canım çok güzelll, Rabbim analı babalı büyütsün
Çok şükür sarılık filan çıkmamış, boyu kilosu da çok güzel, Allaha emanet yavrular
Canım çok şükür kritik ağrılı dönemi atlatmışsın, darısı bekleyen tüm arkadaşlara inşallah. Yıllar önce apandist ameliyatı olmuştum, ameliyat öncesi 12 saat filan bir sancı çekmiştim, hayatımdaki ağrı zirvesi oydu,ta ki 9 eylüle kadar:) o sezaryen sonrası ağrıyı çektim ya katlanamayacğım ağrı yokmuş gibi geliyor artık, bazılarında sanırım bu denli olmuyor ağrı ama baş ağrısı oluyormuş bende de baş ağrısı hiç olmadı. Ne mutlu sana bir oğlun bir kızın var, şimdi ikinci bebiş planları yaparken, gözümün önüne gelen tek sahne var
sütün eşitlenmesine çok sevindim canım. biz birinci ay da ki kontrolü müzde 3700 aşağısı olursa poposuna vuracaktık bizim cadı 4350 oldu . o çevresel yorumlar ben bu kadar uzaktayım yine de teknoloji yüzünden buluyor. sizlere sabır diliyorumBende de durum eşitlendi şimdi canım, 2 göğüsten de eşit geliyor, belki ben de ilk günlerde dediğin gibi sağ göğüse yüklendim, soldan onun için az gelmişti. Bebeği emzirmek kadar güzel bir his yoktur sanırım, bol bol emsin kuzucuklar, arkadaşımın kardeşi modellik yapıyordu, göğüsleri sarkmasın diye emzirmemişti, insan nasıl dayanabilir ki
Eşim de yavaş yavaş yola geldi canım, anne sütü yeterli zaten diyor birkaç gündür
Doğum ve sonrası süreci eşimle başbaşa geçirmek istemekte ne kadar haklıymışım, kayınvalidem, annem ve eşimin anneannesi bizde, 2 günde bir ev temizleniyor, mutfaktaki yemek trafiği hiç bitmiyor, sürekli yorumlar yorumlarçoğunu duymasam da , gözüme gözüme sokulanlar oluyor, eşimin anneannesi bugün de Selim Tunanın takımını beğenmedi, krem rengiymiş, beyaz battaniyenin yanında kirli gibi duruyormuş, o kıyafet alacakmış, aldırmamışım, ay evde huzurlu yalnız günlerimi özledim
çok iyi kilo almış canım benim. bu Dr lar niye pat diye söylüyorlar emin olmadan anlamıyorumslm kizlar benim kiz 26 agusyosta 2540 dogdu 48 cnm bugun 4300 cikti kilosu boyu 531.ay asimizi olduk ates yapmadi cok aglamadi...ama saglik ocagindaki doktor iki bacak bogumu farkli simetri durmuyor sanki dedi 30 unda kendi doktoruma gidecem film cektirecez ins bise cikmaz
Teşekkür ederim1. ayın sonundaydı yanlış hatırlamıyorsam. Test yaptırmadan vermeyi düşünmüyorum. Perşembe sağlık ocağında aşımız var illaki bahsedeceklerdir. Cuma günüde doktor kontrolümüz var hastanede. Yabancı bir dr ve güveniyorum. Gereksiz hiçbir işlem yapmıyor ve gerekmedikçe ilaç vs vermiyor. Kan alındığında çok çılgın ağlıyorlar içim yanıyor ama boşuna ilaç kullanmaktan iyidir.
Fitil ne için? 1 ay aşısı ateş mi yapıyor?
Şu bebişleri bir araya getiremeden gidiyorsun
Keşke havalar dengeli olsaydıda bir kez daha bu defa miniklerle buluşsaydık.
Neyse nasılsa bir ayağın yine izmirde. Artık önümüzdeki yaza buluşuruz yine. Kolay gelsin kuzum
Merhabaaa
İnşallah sağlıkla kucaklarsın bebeğini.
Bana spinal yapıldıktan sonra takıldı hiç hissetmedim. Hatta dokunurlarken kesiyorlar beni sandım, bağırdım ağladım kesmeyin doktorumu bekleyin diye
Odama çıkarılırken hala uyuşukken çıkardılar yine hissetmedim.
Doktorunuzdan memnun musunuz? Bizde o hastaneye gidiyoruz. Başka bir doktora gidiyoruz.
bakalim cnm ultrasyonda ne cikacak...Allah dermansiz dert vermesin varsa da en iyi sekilde tedavisini yaptiririz ... insAalh yoktur ama...çok iyi kilo almış canım benim. bu Dr lar niye pat diye söylüyorlar emin olmadan anlamıyorum
.internette okudım canım gözle bakılıp direk bilinmesi az ihtimal en iyi sonuç ultrason canını sıkmaa lütfen
cnm bende bol bol emzirdim 12 degerindeydi benim ki..sorun olmadi dert etme uyku halide yoksa sk sk emzir ben 2 saate 1 emziriodumArkadaşlar bizim sarılık değeri 10.12 çıktı 1.haftada 18 ve üstü oldumu riskli oluyormuş benim bebeğimde 1 haftalık bol bol emzir dedi zaten çok sık emziriyordum daha ne kadar sık emzirebilirim ki çok moralim bozuldu öyle sürekli uyuma hali falanda yok bi emerken memede uyukluyor onunda uyandırıyorum zaten 3520 doğmuştu 3800 olmuş kilo alımı var çok şükür siz neler yapıyorsunuz sarılık için veya neler yaptınız
Geçmiş olsun bizim de sarılık oldu ama test yapılmadı sadece yüzünde vardı gözlerinde. Doktor artık ilerlemez demişti ve dediği gibi attı sadece gözlerde kaldı biraz. Gece bile ışık acıktı hep beyaz olmalıymış ve de emzirdim onun dışında bir sey yapmadım Güneş'e çıkarabilirsin o da iyi demişlerdiArkadaşlar bizim sarılık değeri 10.12 çıktı 1.haftada 18 ve üstü oldumu riskli oluyormuş benim bebeğimde 1 haftalık bol bol emzir dedi zaten çok sık emziriyordum daha ne kadar sık emzirebilirim ki çok moralim bozuldu öyle sürekli uyuma hali falanda yok bi emerken memede uyukluyor onunda uyandırıyorum zaten 3520 doğmuştu 3800 olmuş kilo alımı var çok şükür siz neler yapıyorsunuz sarılık için veya neler yaptınız
bakalim cnm ultrasyonda ne cikacak...Allah dermansiz dert vermesin varsa da en iyi sekilde tedavisini yaptiririz ... insAalh yoktur ama...
canımm nesi var bebişin çok geçmiş olsun.küçücükler ya korkuyorum hastalıktanIki doktor secebilmistim asmden biri namik kemal beydi digeri ela hanimdi. Sansa namik kemal bey musaitti ilk aradigimda. Ben memnunum bugun tekrar ziyaret ettik kizim hasta malesef. Ikinci bebegi koruyamiyorsun okula giden bir abi varken evde :/ tavsiyeleri yine ilactan uzakti. Yaptigim seyleri tekrarladi o acidan memnunum. Ama hastanede gorusmek disinda ulasmak konusu zor. Whatsappta cok aktif degil. Dun yazdigim seye bugun oglen dondu
Siz kime gidiyorsunuz? Siz memnun musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?