- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
Kızlar günaydın D vitaminine başladıktan sonra gaz problemi yaşayan oldu nu? Bebek bekleyen anneler sağlıkla kucaklarına alsınlar bebişlerini.
kızlar ya ben emziremiyorum ya da bebeği tutmasını bilmiyorum. her emzirmede üstüm başım süt oluyor öyle birkaç damla da değil. resmen ıslanıyor. sizler nasıl yapıyorsunuz.yumuşak havlularda almışjm güya silmek için yine de yok ya
d vit vermiomusun simdi...ya da baska marka mi veriosunÇakışma olarak düşünmüyorum bu D vitaminini. Verdiğim ilk gün çocuk çıldırdı resmen. Vermeyi kestim 3-4 günde ancak toparladı. Ha hiç mi gaz yok var ama en azından D vitamininin yarattığı kabus kadar değil. Özellikle monovit ve dvit buna neden oluyor
Aynı şey bizdede oluyor. Arada ağzından çıkarıyor tazyikli geldiği için her yerimiz süt oluyor.
Çakışma olarak düşünmüyorum bu D vitaminini. Verdiğim ilk gün çocuk çıldırdı resmen. Vermeyi kestim 3-4 günde ancak toparladı. Ha hiç mi gaz yok var ama en azından D vitamininin yarattığı kabus kadar değil. Özellikle monovit ve dvit buna neden oluyor
Aynı şey bizdede oluyor. Arada ağzından çıkarıyor tazyikli geldiği için her yerimiz süt oluyor.
Gunaydin arkadaslarim muhtemelen bu hafta cogumuzun bebisleri gelecek Allah onlara saglik versin guzel bir kader versin
Bende bu haftanin ilk annesi olmak icin hazirlaniyorum once guzel bir dus sonra hazirlanma ve hastane..
Herkese bu guzel donemi birlikte hos sohbet icinde gecirdigimiz icin tesekkur ederim
Gece hic uyumadim desem yeridir minisim de yeri daraldi diye sikildi kasilmalarima sancilar eslik etti o da anladi galiba gelecegini...
Herkese hayirli dogumlar dilerim
Gunaydın bende hazırlandım ve cıktık evden dogum ıcın hayırlısıyla bebeklerımızı kucagmıza almak nasıp olur ınsallah..ıkımızde aynı gunde dogum yapcaz hayırlı evlat olsunlar saglıkla gelsınler kucaklarımıza ınsallah..
d vit vermiomusun simdi...ya da baska marka mi veriosun
V vendetta42 masallah kizlar sutlerinize :) bizimki de emmey baslatip biraktiysa ucunu yakalamaya calisirken agzi burnu sure bulaniyo ve coooook hosuma gidiyo :)
Sutun dokulmesiyle ilgili bisi sorucam yakalayana kadar mi dokulup islaniyor yoksa yakalamis emerken mi dokuluyor?
Hemşire söyledi de araştırayım dedim canım. Yaptırırım diye düşünüyorum. Benim bebekliğimde hepatit b de zorunlu değilmiş, annemler yaptırmamış. Benim Afrika işi çıktı, ülkeden ayrılmadan önce yaptırmak zorunda kaldım. Şimdi de zorunlu tutuluyor mesela. Yarın öbür gün de rota ile ilgili ne gelişmeler olur bilmiyorum. Cuma günü çocuk doktoruna da bir sorayım kesin kararımı veririm.Canım bizde 31 gunluguz rotavirus aşısini yaptırmayı dusunuyor musun ? Ben yan etkilerinden korktum bağırsak dugumlenmesi olabiliyormuş. Biz asimizi cumartesi olmuştuk fiskirarak kusma oldu dikkat etmeni tavsiye ederim.
Cumartesi günü gittiğimiz doktor devit 3 birakmami söyledi onun yerine a vitamini c vitamini ve d3 vitamini takviyesi içeren bir ilaç yazdı bugün başladım ilaca hiç bir yan etkisi de bulunmuyormuş doktor devitin bobrek taş yaptığını söylediŞuanda vermiyorum, cuma kontrolü var. Doktora danışıp d drops başlamayı düşünüyorum. Ona sormadan vermek istemedim canım. Monoviti zaten sağlık ocağı vermişti.
Bazen yakalayana kadar ama çoğunlukla emerken canım. Ağzı yanakları süt olunca çok komik oluyor
Halsam bacaklarda sizlamalar bende de oluyo arada bebeğin sinirlere yaptığı baskıdan oluyormuş . Kızlar denemekten fayda var belki sabah bizde güzel haberler verir mutluluğumuzu paylasiriz :)Denemek lazım o zaman,en azından hızlandırır süreci
Ben dun yzmayi unutmusum. Dun kalca usgsi yapildi elif berenin. Oglumda bizi odaya almamislardi bunda yanindaydik. Hastaneden hastaneye degisen bi prosedur sanirim.
Alt kismi soyunuk olmasi gerekiyor. Bez ustunde kaliyor ama onunu aciyorlar. Usumesin diye icten corap vs giydirmenizi oneririm hersey cikinca corap kalsin en azindan. Ortam biraz serince oluyor. Bebek hemsiresi ve ben govde ve bacaklarin hreketsiz kalmasini sagladik. Radyoloji uzmani iki bacaginda 3 kemiginin acisal yerlesimini olctu. Sonrasinda bacaklari tek tek karnina dogru bastirip usg ile izlem yapti. Hepsi toplamda 10 dakika kadar surdu.
Usg jelini isitilmis kullandiklari halde elif beren irkildi soguk olursa ondan hoslanmayabilirler. Bir de son kisimda bacagi bastirma hareketinde canlari aciyor sanirim ama kisa suruyor neyse ki.
Biz atlattik cok sukur herhangi bir sorun cikmadi. Darisi hepinizin tatli kuzularina
Canim gozun aydin saglikla buyutmek nasib olsun. Masallah boyu da kilosu da cok ideal :)
Canim yogun bakimda kalan bir bebek icin cok cok normal. Anne yaninda surekli emzirilen bebekler bile 10.gunde dogun kilosuna ulasmasi bekleniyor. Yarindan itibaren insallah hic ayrilmamacasina kavusun kuzunla. Tum ozlemleriniz nihayete ersin. Saglikla annesinin koynunda buyusun kilo alsin kuzucum. Allah esirgesin hepsini.
Inliyor, ciglik atiyo, bogulma taklidi yapiyor. Cok aksiyonluyuz canim biz de.. Hepsi de normal. Uykular derinlestikce bedenlerine daha hakim oldukca azalacak hepsi
Tam 1 ay olunca mı yaptırdın kalça usg sini birde TANDEM ve DMH tarama testi yaptırdınız mı bize hastaneden çıkarken isteğe bağlı olduğunu kalça usg sinin zorunlu olduğu söylendi.
Kızlar bebişlerinizin yüzünde isilik gibi sivilce çıkıyor mu? Bir kaç tane yüzünde çıktı dün gece. Bir iki tanesinin ucu beyaz. Sıcak mı tuttum acaba çocuğu?
Kizlar 4 gunluk bebegimin kakasi yesil ve sivi oluyor bazen.Anne sutu aliyor sadece.normal bir durum mu?
Cumartesi günü gittiğimiz doktor devit 3 birakmami söyledi onun yerine a vitamini c vitamini ve d3 vitamini takviyesi içeren bir ilaç yazdı bugün başladım ilaca hiç bir yan etkisi de bulunmuyormuş doktor devitin bobrek taş yaptığını söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?