• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
@olbey o yarım kundak olayını bende yapmak istiyorum ama başında yapmadığımız için mi bilmiyorum çok sıkılıyor kıyamıyor açıyorum tekrar. kolları battaniye altında bile kabul etmiyor kendi çıkarıyor dışarda tutuyor. sen nasıl yapıyrsun huysuzlanıyor mu
cnm ben kol altindan sariyorum kollari genelde serbest kaliyor

cnm bizim burda uykusunda gulup aglar gibi hareketler yaptiginda melekleri bebegi oynatiyor derler..bilimsel bir aciklamasi vardir ama bilemedim :KK66: benim kizda bazen gozleri yarim acik saga sola bakar gulumser sonra mizmizlanir bende izlerim :KK66: hosuma gidio nedense

Bizim burdada oyle derler:KK49:guluyo agligo sesler cikariyo icini cekiyo uyuyo sonrada.

B Besyildiz

Kizlar kundak hic denediniz mi bilmiyorum ama benim oglum cok huzursuz bi bebekti ve kundak onu bile baya uyutmayi beceriyordu :) kizi 2.haftadan beri kundakliyorum o yuzden huyundan mi kundaktan mi uyuyabildigini tam kestiremiyorum.

Yarim kundak deniyor sadece kollari siki saran ayaklari serbest birakan kundaklar var ben onlarla sariyorum elif bereni. Evde muslin bi ortuyle deneyin isterseniz bebekler bazen sarmalanmaya ihtiyac duyuyor cidden.

Huzurlu uzun uykulariniz olsun
Ben de müslin örtüyle sarıyorum bacakları serbest bırakacak şekilde. Bizde de çok işe yaradı. Moro refleksi dedikleri kol hareketleriyle kendini çok uyandırıyor. Biraz tipoş gözüküyorlar ama yapacak bir şey yok :)

O duzeni hergecen gun degisiyor bebislerin hicbir saglik sorunu olmasa bile galiba anne kokusu istiyorlar,kimisi ic camasirini(atlet,sudyen)koyuyor bebisin yanina anne kokusu alip uyusun diye ama ben denemedim hic etkisini bilmiyorum ama cok mantikli gelidi :))
Benimki sanki anne kokusu aldıkça kuduruyor:) aynı odada yattığımızda hiç uyumuyor. Farklı odada yatırıyorum geceleri. Aslında ayrı yatmaya alışması açısından iyi. Ama aklım kalıyor minişimde:)

gazi vardr cnm benim kizda gunduz pek uyumuyor ama gazini guzel cikardimi misler gibi uyuyor..karnina sirtina ayaklarina bebek yagi ya da losyonla masaj yap bebekleri rahatlatiyor..doktorun gaz ilaci verdi mi...ben kendim ictigim rezene kimyondan arada bebek cok huzursuzlandiginda veriorum aktardan tohum aldim
Ya beceremiyorum gerçekten ben gaz çıkarmayı:( gaz ilacı vermedi. 1 aylık kontrolde verir belki. Bebeğe nasıl veriyorsun onları? Demleyerek filan mı?

Ay çok sevindim:halay:
İnşallah sağlıkla almışsındır kucağına, kokusunu çeke çeke uyuyamıyorsundur:KK200:

O seans bizde sabah 6-12 arası oluyor:işsiz:
Gaz damlası, masaj, müzikler, hatta hiç istemesemde sallama bile işe yaramadı :KK12:
Bazen akşam 6-11 arası bazende sabah 6-12 arası. Memeden ayırıp yatağa koyduğum ilk 5 dk içinde çıldırmaya başlıyor :deli: çözüm dersen ı ıh bulamadık:kızgın:
40ı çıkınca geçer mi acaba? Bir ümit işte:) ben de baya bişeyler deniyorum. Ama Mamaroo çok işe yarıyor bu konuda. İyi ki almışım diyorum.

Al benden de o kadar canım yavrucak ıkına ıkına kipkirmizi oluyo emerken gluk gluk diye ses geliyo memeyi damaklariyla tutup kendini geri cekiyo sancidan..uykusunda sürekli bi inleme..o da bende mahvolduk doktor ilk 3 ay böyle olur dedi ama ben biogaia baslamayi düşünüyorum..Allah miniklerimize ve bize yardim etsin
Biogaia+nurse harveys kullanıyoruz etkisini görmek icin beklemek gerekcekmis he bide kiraz cekirdegini öneririm ben. Birazcik olsun rahatlatıyo her önüme gelene sölüyorum normalde ama kötünün iyisi denemekte fayda var

en güncelllll listeee:KK47::KK47::KK47: (doğum yapmayanlar)
@banu86
@fatihpepe ......22 eylül perşembe
@tubisimben....22 eylül perşembe
@11Hatice11
@kubbaa
@d_d_m
@Karakedck
@ajenjo
MERiN_ MERiN_
@nigzess
@Elfdenizz
@ceren151115
@rhyildiz .......... 21 eylül çarşamba
@ayselllllllllll
@dolunaysu ......22 eylül perşembe
@dombulyanak
@YAGMURTOPRAKK.......26 eylül pazartesi
@nino
@mystiquee
@daisy5 .......28 Eylül çarşamba
zaran zaran ..........29/30 eylül
@sechill67
perşembe baya bereketli kıızlar
Benim kesin 30 eylül oldu sezeryan tarihim

Kızlar sanırım sütüm az Bebek doymuyor ve o yüzden ağlıyor sanırım. Az önce sağma makinası ile sağdım az çıktı. Sütü artırmak için ne öneriyorsunuz? Çok moralim bozuk. Mama takviyesi yapAn var mı?

Biz dun mamaya basladik simdilik aksamlari 30 ml lik veriyorum sadece ilerde doyma durumuna gore artirabilirim.ben kuru dut yiyorum o ise yariyo bikac gundur yemedim ve etkisini daha iyi anladim devam edecegim yine

arkadaslar merhaba normal dogum nasıl ve bu konuda dogumu rahat gecırmek ıcın onercegınız fıkırler vrmı
Sancilari hissettiginde dk tut duzenli ve dinlendiginde gecmeyen bir sanci ise gercek sancidir nisan yada suyun gelmezse evde biraz bekle derim sicak dus kesinlikle cok rahatlatiyor sancilar geldikce derin nefes al ve dolas ben hastaneye gittigimde 6-7 cm olmustu dogum masasina zor yetistim :halay:

Sancilari hissettiginde dk tut duzenli ve dinlendiginde gecmeyen bir sanci ise gercek sancidir nisan yada suyun gelmezse evde biraz bekle derim sicak dus kesinlikle cok rahatlatiyor sancilar geldikce derin nefes al ve dolas ben hastaneye gittigimde 6-7 cm olmustu dogum masasina zor yetistim :halay:
Peki nisan yada su gelince hemen hastaneye mi gitmek gerekiyor yani bu durumda evde yine sancıyı çekmek sakıncalı mi olur

Peki nisan yada su gelince hemen hastaneye mi gitmek gerekiyor yani bu durumda evde yine sancıyı çekmek sakıncalı mi olur
Nişan geldikten sonra 3 saat içinde de 3 gün içinde de doğum olabilir. O yüzden doktorlar için önemli belirteç değil. Su kesesi patlayınca hastaneye gitmek gerekir. Çünkü amniyon sıvısının azlığı bebeğin sağlığını tehlikeye sokabilir. Benim nişanımın peşinden 10 dk sonra su kesesi boşalmıştı ve o zaman hastaneye gittim.

Canim bogazina kacmaz oncelikle korkma. Oglumdaki damlayi dogrudan agzina damlatirdik lakin bu d-drops tek damla verildigi icin yuttugundan emin olmak icin biraz hassas davranmak gerekiyor. Kutunun ustunde parmaginiza, anne gogsune ya da emzige damlatip en az 30 saniye emmesini saglayin diyor. Biz emzige damlarak vermeyi sectik senin hangisi kolayina gelirse o sekilde yapabilirsin :)
Canım bizde yarın kullanmaya başlayacağız. Carlson kids daily olanını. İstanbulda gezmediğim eczane kalmadı baby olanını bulmak için lakin bulamadım. Kids bulabildim ve bir farkının olmadığını söyledi eczaneci. Eşimi bir türlü ikna edemedim netten sipariş için. Nasıl temin edildiklerini bilmediği için güvenemiyor. Yarın nasıl versem acaba. Soothie'ye damlatabilinir mi ki, ya da kaşığa döküp versem?

cnm sen rezene kimyon ic ..ben iciyorum gazi oluyor ama cikariyor neyseki..
yedigim herseye kimyon atıyorum canim ama çayını icmedim milk tea içiyorum aslinda onda da rezene var ama faydasi olmuyo demekki..deniycem canim teşekkür ederim..
Biogaia+nurse harveys kullanıyoruz etkisini görmek icin beklemek gerekcekmis he bide kiraz cekirdegini öneririm ben. Birazcik olsun rahatlatıyo her önüme gelene sölüyorum normalde ama kötünün iyisi denemekte fayda var
kiraz cekirdegini ilk defa duydum canim nasil kullaniosun onu?

Nişan geldikten sonra 3 saat içinde de 3 gün içinde de doğum olabilir. O yüzden doktorlar için önemli belirteç değil. Su kesesi patlayınca hastaneye gitmek gerekir. Çünkü amniyon sıvısının azlığı bebeğin sağlığını tehlikeye sokabilir. Benim nişanımın peşinden 10 dk sonra su kesesi boşalmıştı ve o zaman hastaneye gittim.
Tamam anladım. Teşekkürler

Back