Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
bayramda doğum yapan yok heralde aferim bizim akıllı bebişlere:nazar: @sinemnur @Fairy_tale84 kızlar ne haber sizden ve bebişlerden..ben bekliyorum kalan bi kaç kişiyle,ama artk sabırsızlk,merak o kadar fazla ki:eek:pusetimizi ve hastane çantamızı kapattık kapıya koyduk bakalım .dr muhtemel doğum tarihini 1 ekime attı yahuu grubu ben kapatcam sanırım:halay::halay:

Kızlarrr iyi bayramlarrr hepinizeee.. Ben dogum sonrası paldur küldür ayaga kalktım gezmelere bile gittim ama şimdi dünden beri takip ediyorumda bu estetik dikişin sag başlangıcında 3 tane şişlik var mercimek kadar sarı akıntı geliyor kızarıkta ayrıca ama agrı yok koku yok. Doktor bayram diye telefonu kapatmış soramıyorum anca pazartrsiye aldım randevuyu ne yapayım evde yapabilcegim birşeyler varmıdır

Benimde 3 yada 4gundur surekli belim agriyor
yururken alt kisma oyle bir sanci giriyordu adim atamiyorum ve bazen sesli tepki veriyorum
bicak acisi gibi bir aci
gelgelelim halaaa gelen giden yok ://
Birde surekli islaklik hissediyorum ama bi bakiyorum hamileligimin basindan beri gelen beyaz akinti :((
Offf bende dogurmak.istiyorum artik yaaa cok yoruldum bu agrilardan

Kızlar selam. Bugun kontrolumuz vardı sarıldığımız 14 çıktı Dr cuma tekrar gormek istedi. Önerisi olan var mı? Dr daha sık emzir dedi elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama ne bilim kendimi eksik gibi hissettim. Kilo artışına gelince 3400 doğdu ilk gece 100 gr vermişti. Taburcu olduğumuz kiloyu soylemediler bizde sormayı unuttuk 3 gün kaldık hastanede. Bugün 3650 çıktı masaallah:nazar: bugün 7. Günümüz. Sizce az mı almış?
Kayinvalideme üzüldüm biraz bize geldi bizden 15 gün önce dogum yapan bir akraba var. Onlara gelmişler bayrama yok efendim çok toplamış kendini bebek tosbik olmuş demek ki sütü yağlı ve yarıyormuş. Sonra bize eşimin dayısının kızı geldi onun içinde hiç mama vermedi bana benziyor sutu çok yarıyor dedi. Çığlık atasim geldi hayır normalde çıngar cikartirdim ama niyeyse bugün sustum. Çok üzüldüm. Benim tek duamdi bebegimi sağlıkla zamanında kavuşmak. Çok sukur şimdi evimizdeyiz yanımda sağlıklı çok sukur. Kilo niye bu kadar dert insanlara anlayamıyorum valla. İçimi dökmek istedim kusura bakmayın :KK43:

Kızlar selam. Bugun kontrolumuz vardı sarıldığımız 14 çıktı Dr cuma tekrar gormek istedi. Önerisi olan var mı? Dr daha sık emzir dedi elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama ne bilim kendimi eksik gibi hissettim. Kilo artışına gelince 3400 doğdu ilk gece 100 gr vermişti. Taburcu olduğumuz kiloyu soylemediler bizde sormayı unuttuk 3 gün kaldık hastanede. Bugün 3650 çıktı masaallah:nazar: bugün 7. Günümüz. Sizce az mı almış?
Kayinvalideme üzüldüm biraz bize geldi bizden 15 gün önce dogum yapan bir akraba var. Onlara gelmişler bayrama yok efendim çok toplamış kendini bebek tosbik olmuş demek ki sütü yağlı ve yarıyormuş. Sonra bize eşimin dayısının kızı geldi onun içinde hiç mama vermedi bana benziyor sutu çok yarıyor dedi. Çığlık atasim geldi hayır normalde çıngar cikartirdim ama niyeyse bugün sustum. Çok üzüldüm. Benim tek duamdi bebegimi sağlıkla zamanında kavuşmak. Çok sukur şimdi evimizdeyiz yanımda sağlıklı çok sukur. Kilo niye bu kadar dert insanlara anlayamıyorum valla. İçimi dökmek istedim kusura bakmayın :KK43:
Oncelikle cok gecmis olsun insallah artmaz duser sariligi
Kilosuda cok iyi almis bence sevinmelisin
kv.gelince kafana takip yipratma kendini cunku; bu kiyaslama hep olacak kv.yapmasa baskasi yapacak
yok sununki sukadarken konustu, şu kadarken yurudu,ek gidaya gecince zaten iyice delirtiyorlar bilmem kimin cocugu sunlari yiyor yok soyle taneli yiyor vs. Vs. Bitmez yani bu yuzden tika kulagini
dr.a niye gidiyoruz eksigimizi yanlsimizi bir sorun varsa cozumunu soylesin diye
bu yuzden dr.dan baska kimseyi dinleme
sutunun artmasi yaninda besleyici olmasini istiyorsan su icmenin yaninda herseyden yeteri kadar ye(meyve sebze et sut urunleri)

Oncelikle cok gecmis olsun insallah artmaz duser sariligi
Kilosuda cok iyi almis bence sevinmelisin
kv.gelince kafana takip yipratma kendini cunku; bu kiyaslama hep olacak kv.yapmasa baskasi yapacak
yok sununki sukadarken konustu, şu kadarken yurudu,ek gidaya gecince zaten iyice delirtiyorlar bilmem kimin cocugu sunlari yiyor yok soyle taneli yiyor vs. Vs. Bitmez yani bu yuzden tika kulagini
dr.a niye gidiyoruz eksigimizi yanlsimizi bir sorun varsa cozumunu soylesin diye
bu yuzden dr.dan baska kimseyi dinleme
sutunun artmasi yaninda besleyici olmasini istiyorsan su icmenin yaninda herseyden yeteri kadar ye(meyve sebze et sut urunleri)
Canım yazdıkların için çok teşekkür ederim. Evet bunların hepsini biliyorum ama duymak iyi geldi. İyiki yazmissin :KK200:

Sanırım butun kayinvalideler kilolu bebek istiyor. Benimkisi dua ediyor bebek 4 kiloya yakin dogsun da tombik olsun da sevevekmis :) kafaya takmamaya çalış canım. Kiyaslama yapan insanlara ben acıyorum kendi egolarini tatmin ediyorlar. Ben gülüp geciyorum. Beni üzme zevkini hic kimseye yasatmamaya çalışıyorum. Tepki vermiyorum, duymamazliga geliyorum. Bir insanı delirtmenin en iyi yolu hic tepki vermemektir. Tepki vermeyince 'Sen kimsin ki seni muhattab alayim' mesaji vermis oluyorsun.

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS canim bebisler en iyi pompadan daha guclu emer. He ne kadar daha guclu emer dersen bunu bilen oldugunu sanmiyorum. Psikolojik bi siginak da olabilir o mantikla bakarsan. O yuzden en mantiklisi cisli kakali bez takibi yapmak herhalde.

Bir de surekli ayni tartida ayni kiyafetle olcum yapmak olabilir (htta sutun oz agirligi bilinirse ordan kac ml aldigi hesabina bile gidilebilir :p) ama oyle olunca da kendini hesaba kitaba salt uretime verip isi yetip yetmeme kaygisina tasirsin. Bence sen bebisine ve kendine guven. Istedikce ver istemedikce yat uyu. Babalar zaten kusmak, ustune cis yapmak ve anneye dinlenme zamani yaratmak icin var :))

He bu arda gazli bebek daha cok emmek ister. Hem emmek teskin eder hem emerken kaka yapmak kolaydir hem de icerdeki gazin emdikce yeri degistiginden daha rahat bi pozisyon ararlar. Surkli emmek istemesi ac oldugu anlamina gelmeyebilir. Cocuk huzur ariyo. Bazen kucak sling vs avutmaya calisabilirsin surekli cok yiyip kusuyorsa. Ac bebegi hic bi sekilde avutamazsin zaten farki anlarsin kesin

Uzun uzun yazıp beni rahatlattığın için çok saol arkadaşım.
Dün evdekilerden mama verelim önerisi gelince gözlerimden ateş fışkırdı. Gayet güzel emen bir bebiş, kilo alımı ilk 11 gün için 350 gr ki bence gayet yeterli. Ayrıca bez dayandıramıyoruz sürekli kakalı yada çişten sızmış bezler oluyor (bazen 1 saat içinde). İlk zaman uyku olayı çok daha fazlaydı. 1 günde değişti anlayamadım. Bazen 6 saat uyanık ve viyak viyak oluyor. Çıldırır gibi değilde hafif şımarıkça bir ağlama, kucağa alınınca son buluyor. Sling olayını bir türlü zaman ayırıp almamıştım, yarın sipariş etsem iyi olacak sanırım. Gece uykusu maaşallah güzel. 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor sonra uyuyor. Gündüz sürekli emmek istiyor, ev ahaliside acaba aç mı diye baskıya başladı. Bende kendimden şüpheye düşünce sağdım ve 30 ml çıkınca moralim bozuldu. Hoş o kadar emme üzerine sağınca bu miktar çıkmasıda normal galiba.

Doymasa kesinlikle ağlardı canım. Ben henüz memede uyuyan bir bebişe sahip olamadım. Doymuyor eşek sıpası. Sütüm yetmiyor mama ile uykuya dalabiliyoruz. Dün bir heves 70 cc süt sağmışım tamam dedim memeden sonra bunu vereyim. Verdim yine çığlık kıyamet. 60 cc de mamayı bitirdi peşine. En son düşündüm benim süt gelse de yetmeyecekmiş buna zaten. Varsa bir seferde 150-200 cc emzirebilen hayran kalırım. :KK70:

Yok artık şaka yapıyorsun. O kadar çok alabilir mi ki midesi?
Mamanın uzun ve derin uyku verdiğini biliyorum.
Kuzum senin göğüslerden yetersiz geldiğini düşünmüyorum. Sağma ile dahada çoğalacaktır. Ama 150-200 cc olayına şok oldum.

Meraba anneler bugun bizim 11.gunumuz gobek hala dusmedi ve kotu kokulu bi akinti oldu kaptigim gibi hastaneye goturdum enfeksiyon olmasindan korktum dr kan tahlili yapti (icim gitti kan alirken aglayacaktim neredeyse minicik eline igneyi batirdi acimadan) enfeksiyon cikmadi cok sukur gumus nitratla yaktilar gobegi pansuman yapildi dusmek uzereymis o gumus nitrat kanamayi engelleyip gobegin dusmesini sagliyormus icim rahatladi simdi ama gobegi gordukce benim canim aciyor sanki :olamaz::KK61:

Doğum yapan arkadaşlar, doğuma yakın dönemde beyaz akıntınız arttı mı.benim çok arttı bu bi işaret mi kio_O
Bende merak ediyor cevabini
Cunku bendede artti beredeyse her ayaga kalktigimda,siddetli bebek hareketinden sonra falan geliyor
veee cevap insallah evettir :))ameliyat gunum gelmeden dogum yapmak istiyorum gununu bilince stres yapiyorum

Merhaba bencede dışarıdan söylenenleri kafana takma lütfen. Her bebeğin kilo alımı farklıdır her annenin sütüde bebeğine yarar. Hiçbir anne vücudunda bebeğine yaramayacak süt üretmez. O süt her ihtiyacını karşılıyor onun emin ol. Sadece doktorunda dediği gibi sık sıl emzir. Eğer emzirme aralıkların varsa belirli onunda süresini kısalt daha sık olsun emzirmen. Sarılığın en iyi çözümü sürkeli emzirmek. Ve etraftan konuşmalar kıyaslamalar hep olacak arkadaşımın yeni bebeği olduğunda gittiğimiz doktor çok güzel birşey söylemişti. "Etrafındaki herkes birşey söylecek sen susun demiceksin sinirlenmiceksin hepsini dinlicek hıhı dicek ve 5 saniye sonra unıtacaksın. Umrunda olmıcak. Bu bebeğin annesi sensin ve en iyisini sen biliyorsun." çok hoşuma gitmişti. Sakın canını sıkma ve bol bol emzir. Çok geçmiş olsun kısa sürede atlatır umarım.

merhaba anneler benim bugün kontrolum vardi 3500 gramm ve 51 cm boy. sizce kac dogar? 2 hafta sonra dogumum tabi eger erken gelmesse :-/. ve merak etdigim bir konu doktorlarin tahmin etdigi gibi cikiyormu? veya arada nekadar oynuyor ?

Bende merak ediyor cevabini
Cunku bendede artti beredeyse her ayaga kalktigimda,siddetli bebek hareketinden sonra falan geliyor
veee cevap insallah evettir :))ameliyat gunum gelmeden dogum yapmak istiyorum gununu bilince stres yapiyorum
Sanırım cevap evet forumda bu konu konuşulmuş,rahim ağzı açılmaya başladığında artış çok oluyomuş özellikle son 1 hafta iyice arttı diyenler olmuş,valla canım artık biz grupta fransızlaştık:KK48:azınlık durumundayız hemen bebek bakım muhabbetlerine dahil olmak istiyoruz:KK53:ondan iyice sabırsızlaştık:skandal:

Back