Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
merhaba doktorum bebek 15 günlük olduğunda gaz sancısını dindirmek için kimyon tohumu ve rezeneyi kaynatıp verebilirisn demişti kızım için emin ol işe yarıyor hem verilen gaz ilaçlarından daha doğal aktarlarda satılıyor hatta bebeğe gaz için deyin direk karıştırıp veriyorlar
anladım canım sağol. ilk kızım üç ay da çok kilo aldı demişsin ne kadar almıştı sonra alımı durdu mu ?

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS canim bebisler en iyi pompadan daha guclu emer. He ne kadar daha guclu emer dersen bunu bilen oldugunu sanmiyorum. Psikolojik bi siginak da olabilir o mantikla bakarsan. O yuzden en mantiklisi cisli kakali bez takibi yapmak herhalde.

Bir de surekli ayni tartida ayni kiyafetle olcum yapmak olabilir (htta sutun oz agirligi bilinirse ordan kac ml aldigi hesabina bile gidilebilir :p) ama oyle olunca da kendini hesaba kitaba salt uretime verip isi yetip yetmeme kaygisina tasirsin. Bence sen bebisine ve kendine guven. Istedikce ver istemedikce yat uyu. Babalar zaten kusmak, ustune cis yapmak ve anneye dinlenme zamani yaratmak icin var :))

He bu arda gazli bebek daha cok emmek ister. Hem emmek teskin eder hem emerken kaka yapmak kolaydir hem de icerdeki gazin emdikce yeri degistiginden daha rahat bi pozisyon ararlar. Surkli emmek istemesi ac oldugu anlamina gelmeyebilir. Cocuk huzur ariyo. Bazen kucak sling vs avutmaya calisabilirsin surekli cok yiyip kusuyorsa. Ac bebegi hic bi sekilde avutamazsin zaten farki anlarsin kesin

Merhaba bir sorum olacak doğum çantanıza normal ped mi yoksa hasta bezi mi koydunuz? Sezeryan olan arkadaşları daha ilgilendiriyo sanırım. Bir de özel hastaneler hasta bezini veriyolar mı? Alıp almamakta karaesızmm

Ben depend aldım canim.. Büyük boy 1 paket yetti.. Hasta yatak koruyucu veriliyor bez mi bilmiyorum..

Aynen öyle doğal olan üründen ne zarar gelirki bebeğe yeterki iyi gelsin rahatlasın dediğin gibi inşallah gerek kalmaz kullanmana sağlıcakla büyüt bebeğini inşallah darısı başıma az kaldı benimde gün sayıyorum resmen :)
Hayirlisiyla saglikla kucagina alirsin ins.normal dogummu olacak canim

Sutyen takmamak icin disari cikmak istemiyorum resmen :KK53:Emzirme atleti aldim şimdilik duruma gore sutyende alirim sonra. krem ve kalkan aldim gogus pedinide duruma gore alirim diye dusundum :anneadayı:
Göğüs pedi en gereklilerden alsan pişman olmazsın diye düşünüyorum bn 3. Kutuya geçtim ben ;)

Ay cok guldum hic aklima gelmez cok mantikli:KK48:

Ben 7.aydan beri sutyen takamiyorum evden cikarken takiyorum eve gelince hemen cikariyorum asiri rahatsız ediyor hangi sutyeni aldiysam takamadim inşallah dogumdan sonra duzelirim :dua:
Ben ona çözüm olarak dar body giymeyi buldum. Koyuyorum içine göğüs pedini, ne akma derdi oluyor ne de meme ucu görünüyor. :))

Kızlar bir sorum olacak. Bebiş bir süredir memede yapışık olduğundan sağlamıyordum. Hastane tipi sağma makinam var kuvvetinden şüphem yok. Önceden 40-60ml sağdığım tek göğüsü şimdi 30ml sağdım canım sıkıldı. Bebiş diğer göğsü sömürmüştü ondan birşey çıkmadı. Ne kadar olduğunu anlayamadım.
Bebiş 1 göğsü emip uyudu. Aç kalıyor olabilir mi? Bu krizler acaba açlık kaynaklı mıdır? Hoş doymasa şuanda uyuyor olamazdı diyede düşünüyorum. 30ml sağdığım göğüs diğerine göre daha tıfıl duruyor:işsiz: işin içinden çıkamadım
Doymasa kesinlikle ağlardı canım. Ben henüz memede uyuyan bir bebişe sahip olamadım. Doymuyor eşek sıpası. Sütüm yetmiyor mama ile uykuya dalabiliyoruz. Dün bir heves 70 cc süt sağmışım tamam dedim memeden sonra bunu vereyim. Verdim yine çığlık kıyamet. 60 cc de mamayı bitirdi peşine. En son düşündüm benim süt gelse de yetmeyecekmiş buna zaten. Varsa bir seferde 150-200 cc emzirebilen hayran kalırım. :D

Merhabalar hanımlar. Pek yazmıyorum, ama okuyorum sürekli. Taze anneleri tebrik ederim, zor dönem başlıyor herkes için :)

Ben zeytinyağı kullanma konusuyla ilgili yazmak istedim. Benim ilk bebeğimin doktoru İstanbul'daki en iyi çocuk doktorlarından biriydi, yer bulmak neredeyse imkansız. Kesinlikle bebeğe ilk 6 ay su da dahil anne sütü ya da formül mama dışında birşey vermememi defalarca kere söylemişti. Bu konuda çok netti. Kızım 8 gün kaka yapmadığında da 10 güne dek yapmamasının normal olduğunu söylemişti. Zaten 10 günü pek geçmiyor, yapıyorlar. Zeytinyağını şöyle kullanmanızı tavsiye ederim; biraz ısıtıp asit seviyesini düşürün. Sonra soğuduğunda masaj ve pişik için istediğiniz kadar sürün. Tabii zeytinyağı vermek çocukta gözle görülür bir hasar yaratmaz. Yani, verdim ben ve bişey de olmadı, denilebilir çünkü zaten bişey olmaz. Ama henüz çok ufaklar ve vücutları müdahale olmadan kabızlık vs gibi durumlarla savaşmayı öğrenmeli. Zeytinyağı gibi birşey müdahaledir. Aslında gerek olmayan bir müdahale. Verdikçe de vermeye devam etmeniz gerekir. Şimdi yurtdışındayım, burada da kesinlikle su da dahil birşey verilmiyor 6 ay bebeklere. Tabii ki eski kuşaklar çokça yöntem denemişler, ancak dünya sağlık örgütü gibi bir örgütün net açıklamasına da güvenmeyeceksek neye güveneceğiz? Eskiden şekerli su da veriliyormuş bebeklere. Şu an şeker için zehir deniyor. Öyle düşünün derim. Bir de gaz gibi durumlar için yine masaj yanında önerilen tüm çayları doktorum sen iç demişti. Ciddi sıkıntı olduğunda da bir arkadaş bahsetmiş, biogaia adında bir doğal probiyotik var. O epeyce etkili. Doktorunuza sorabilirsiniz, sanırım yazacaktır :)

Kendi tecrübemizi de yazmak istedim, herkesin çocuk yetiştirme konusunda ayrı tecrübesi var, kim nasıl faydalanmak isterse :cool:

sevgiler ve kolaylıklar hepinize:KK31:

anladım canım sağol. ilk kızım üç ay da çok kilo aldı demişsin ne kadar almıştı sonra alımı durdu mu ?
ilk 3 ayda toplam 3200 gram almıştı zaten 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlamaya başlıyor 4-5-6. aylar toplam 2300 gram ... 6. aydan sonra çok az alıyorlar çünkü dönme sürünme başlıyor

merhaba öncelikle umarım bebeğinizi sağlıkla büyütürsünüz ... yazdığınız elbette ki kendi düşünceniz ama umarım bebeğiniz kabızlık sorunu yaşamaz benim ilk kızım 7 gün kaka yapamamıştı 1 buçuk aylıktı daha dr u aradım 1 çay kaşığı zeytinyağı içir dedi bende sizin gibi düşünüp direttim masaj yaptım çevremde herkes anneö kayınvalidem babaannem hatta kayınpederim bile zeytinyağı ver demişti dr demeden önce ama ben dinlemedim zararlı diye sonunda ne oldu kızım 7. gün çığlık çığlığa ağlıyordu annem çocuğu elimden alıp yeter dedi ve zeytinyağı verdi sonuç kızım 2 saat sonra kaka yaptı ve rahatlayıp uykuya daldı o andan itibaren yemişim kitapları uzman görüşlerini dedim emin olun tecrübe en önemli şey şu hayatta ve her bebek ayrı bir kitap !! hem bundan bi kaç yıl önce kundak kesinlikle yasak diyen avrupa şimdi kundak öneriyor bunun gibi çok örnek mevcut elbet sadece anne sütü ama çocuk acı çekerken 1 çaykaşığı zeytin yağıın hiç bir zararı olmuyor bebeğin midesi çok güzel sindiriyor ayrıca umarım gaz sorununuz olmaz ama bebek 15 günlük olunca gaz sorunu çok olan bebeklere kimyon çayı verilebiliyor ama dediğim gibi herkes kendi düşüncesini uygular umarım sağlıkla büyür meleğiniz.
Eminim çok zor olmuştur dayanmak dediğiniz gibi yaşamadan bilinmez. En azından doktora danışmışsınız. Keşke olmasa böyle sıkıntılar. En azından başkasına yap yap die direk önermektense biraz düşünmek gerek deyim o zaman. Her bebek başka. Her bebek sağlıkla büyüsün hayalimiz o :) sevgiler.

Gunaydin cici anneler dun oglumun taki yastigini tamamladim lohusa tacimin da sadece yapismasi kaldi yatagini da kurduk cok guzel oldu
Araba icin duzenleyici yapmam lazim organizer da deniliyor aranizda yapmayi bilen var mi veya fikir verebilir mi

Hayirlisiyla saglikla kucagina alirsin ins.normal dogummu olacak canim
Evet nasip olursa normal doğum istiyorum en başından beri şuan için normali gösteriyor herşey bi zorlarsa benim bebek biraz iri o zorlucak doktorum öyle diyor :) pazartesiden beri hafif hafif doğum belirtilerini yaşıyorum herşey çatı muayenesinden sonra başladı :) hayırlısı bekliyorum işte ne zaman çok sancım kanamam suyum falan gelirse o zaman gidicem hastahaneye

Son düzenleme:
Atlette almıştım hatta daha rahat kullanırım dedim ama sevemedim onu. Yinede 1 paket ped bulundur derim. İlk zaman kıyafetlerin batmasın:KK45:

Bende tam tersi emzirme sütyeni ile değilde atlet ile rahat ettim ilk başta 1 tane almıştım Nasıl olacak diye rahat edince yine aldım.

bayramda doğum yapan yok heralde aferim bizim akıllı bebişlere:nazar: sinemnur sinemnur @Fairy_tale84 kızlar ne haber sizden ve bebişlerden..ben bekliyorum kalan bi kaç kişiyle,ama artk sabırsızlk,merak o kadar fazla ki:eek:pusetimizi ve hastane çantamızı kapattık kapıya koyduk bakalım .dr muhtemel doğum tarihini 1 ekime att yahuu grubu ben kapatcam sanırım:halay::halay:

Back