Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bence imkan varsa abartmadan birşeyler yapılabilir. Hele ki yapılan muameleyi iyileştiriyorsa. İnsanın moral desteğe çok ihtiyacı oluyor normal doğumda

Canım ya Allah yardımcın olsun. Hiç canını sıkma. Rabbim iz den başka kimimiz var. Etrafın insan kaynasa da, Allah dilemedikçe bir yardımları olamıyor. Sevgiler

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Etrafımda uzun yıllar bekledikten sonra olan bebekleri değerli bebek diye sezeryane alıyorlar hep. Benim 3.çocuğum olacak diye değersiz mi diye düşünüyorum. Normal olursa hep bir sorun olacak ve sorumlusu ben olacağım gibi bir algı var. Riski atıyormuşum gibi. Son günlerimizde anlayışlı insanlara ihtiyaç var ama imtihan oluyoruz bazen, sıkma canını

Allah yardımcın olsun, arkadaşım 3sezeryan doğumdan sonra normal doğum yaptı. En son çocukla arası da 2.5 yıl

Başka bir doktora görünmeyi dene istersen canım, için rahat eder
aynen canım, olumlu destek vereceklerine hiç de korkmadığımı gördükçe bebeğimin sağlığını ortaya atıp beni endişelendirmeye çalışıyor bu insanlar. konu bebişin sağlığı olunca da elimde olmadan bazen endişeye kapılıyorum. ama ne olursa olsun kararımdan vazgeçmem, doktoruma güvenmeye devam. sana da maşallah, güzel bir doğumun olsun dilerim ki, hep birlikte mutlu ve sağlıklı olun ömür boyu :KK36:

Ben Tr deki insanlari anlamiyorum bizim burda almanyada ne Cati kontrolü yapilir nede bebek iri die sezeryan yaptirirlar 4 kilo üstü normal dogum yapanda cok oldu,
bir moda olmuş sezaryen, öyle sürüp gidiyor burda. devlette normal doğum teşviği olunca işler biraz değişmiş. 38deyim, bana da daha çatı kontrolü yapılmadı, hiç de bahsetmedi de devletteki doktorum. yurtdışında pek çok gelişmiş ülkede senin dediğin gibiymiş canım. en azından normal doğumu başlatıp gerekirse sezaryene alıyorlarmış. bizde sezaryen oranı ise korkunç.

Kizlar bugun okuldaydim ve insanlar cok sinir bozucu hele bir tanesine oyle taktim ki kafayi ona birseyler soyleyip rahatlamam lazim neden insanlar boyle gereksiz davranis ve sozler soyleyebiliyorlar ki
Bana annelik ehliyetin yok dedi
Kendi bir tane yapmis buyutmus
Akli sira laf soyleyecek
Dengesiz sey
Ben de diyemedim ki senin akli ehliyetin yok o ne olacak diye
Off keske soyleseydim o an tikanip kaldim:kızgın::sinirli:

@Heyhatun evet canim, doktor da aksini soylemedikce normal dogumda kararliyim ben kararimi verdim zaten ama etrafimda insanlar o kadar bunalttilar ki uyku uyuyamaz oldum, sussunlar artik istiyorum. yardimci olmayacaklarsa onemli degil yeter ki kostek olmasinlar. umarim istedigin gibi ve kolay, saglikli dogumun olur canim.
Diren ajenjo diren. Sezaryen gercekten zormus. Bende normali cok istiyordum ama bir takim problemler yuzunden sezaryene alindim. Ameliyattan sonraki 3 gun gaz problemi yuzunden cok cektim. Simdi de hemoroid yuzunden tam oturamiyorum be bebegi emzirirken kucagima yatiriyorum. 2 hafta oldu ama ic dikislerim hala aciyor. Kimseyi korkutmak istemem ama benim icin iyi bir surec degildi sezaryen sonrasi

Kizlar sanirim kafayi yemek uzereyim. Dun gece acayip bir ruya gordum. Tabi bu bilincaltimin bana oyunu. Dun aksam uzeri tam 2saatin uzerine kizi uyutabilmisken kayinpederim geldi ve kizi neredeyse uyandiriyordu. Kaynanamla zor uzaklastirdik adami. Neymis her geldiginde uyuyormus kiz sevemiyormus. Sanki 5-6 aylik bebekte uyanik olmasini bekliyor. Neyse sonra mutfaga yemek icin gectik. Yemek yendi bulasiklari topluyordum bi baktim kizi almis kucagina mutfaga getirdi. Kuzumu uykusunda bile rahat birakmiyor. Kaynanam kizdi uyuyan cocugu uyandircan diye goturup yatirdi yerine sonra. Gelelim ruyaya. Ruyamda kp zeynebi kucaklamis goturuyor bir gordum deliye dondum nereye goturuyorsun diyorum sen sevdirmiyorsun bundan sonra benim diyor. Kuzumu ikimizin elleri arasinda oyuncak bebek gibi cekistirip duruyoruz. Sonra beni bir eve goturuyor burayi size aldim diyor amaci beni oyuna getirip zeynebi elimden almakmis. Nasil agliyorum. Bir uyandim acayip ter icindeyim. Allahim bu insanlari biran once benden uzaklastir diyorum ama lohusalik gecsede bunlar hergun kizi sevmek icin basima gelecekler kesin. Kafayi yemezsem iyidir

Artık vakti geldi annesi kolay bulsun çıkışı inşallah seni zorlamasın paşamız. Doktor kontrolün ne zaman canım bu hafta son sanki senin için bana öyle geliyor yani:))))
İnşallah canım, perşembe kontrolümüz var, doktorum bu sancılar olacak ama doğum başlayamayacak çünkü kafa kanala yerleşemeyecek dedi, bu hafta 39. hafta bitiyor, eşim de sancı çekiyorum diye, madem sezaryen olduğu kesin bu hafta alsa mı diye düşünüyor, doktor da 16 eylül dedi, ben de kararsız kaldım, doktorumuz da tarihlere bakın karar verim dedi, perşembe kesinleşecek durum.

sinemnur sinemnur olbey olbey dün eşimin kuzeninin eşi "Sen sakinleştirici falan mı kullanıyorsun?" dedi :KK70:
Oda şahit oldu babaanne terörüne:KK45:
Yok benim sakinleştiricim insanları kaale almamak, her ağızdan çıkanı önemsememek dedim :KK14: oturup 1 saat sonra gidecekler haftalarca görmeyeceğim. O saydırsa ne olur saydırmasa ne olur. Ben sallamadıkça onlarda önce dozajı yükseltip sonra bıkıp bırakıyorlar konuşmayı:KK45:
Sürekli yanyana olunca ekarte etmek cidden zor olurdu. Düşünsenize 7/24 sürekli laf sokan insan. Sanırım kovmaktan beter ederdim o zaman. Kimsenin benim huzurumu bozmasına izin veremem:işsiz:

Diren ajenjo diren. Sezaryen gercekten zormus. Bende normali cok istiyordum ama bir takim problemler yuzunden sezaryene alindim. Ameliyattan sonraki 3 gun gaz problemi yuzunden cok cektim. Simdi de hemoroid yuzunden tam oturamiyorum be bebegi emzirirken kucagima yatiriyorum. 2 hafta oldu ama ic dikislerim hala aciyor. Kimseyi korkutmak istemem ama benim icin iyi bir surec degildi sezaryen sonrasi
sağol canım, direnmeye devam:KK39:. sana da çok kolay gelsin, umarım yakın zamanda iyileşirsin. bende de henüz kanaması olmayan hemoroid başladı bu son ayda, netten araştırdığım kadarıyla göğüs ucuna sürdüğümüz lanolinli krem de iyi geliyormuş diye bikaç kere kullandım, biraz fayda etti.

Kizlar sanirim kafayi yemek uzereyim. Dun gece acayip bir ruya gordum. Tabi bu bilincaltimin bana oyunu. Dun aksam uzeri tam 2saatin uzerine kizi uyutabilmisken kayinpederim geldi ve kizi neredeyse uyandiriyordu. Kaynanamla zor uzaklastirdik adami. Neymis her geldiginde uyuyormus kiz sevemiyormus. Sanki 5-6 aylik bebekte uyanik olmasini bekliyor. Neyse sonra mutfaga yemek icin gectik. Yemek yendi bulasiklari topluyordum bi baktim kizi almis kucagina mutfaga getirdi. Kuzumu uykusunda bile rahat birakmiyor. Kaynanam kizdi uyuyan cocugu uyandircan diye goturup yatirdi yerine sonra. Gelelim ruyaya. Ruyamda kp zeynebi kucaklamis goturuyor bir gordum deliye dondum nereye goturuyorsun diyorum sen sevdirmiyorsun bundan sonra benim diyor. Kuzumu ikimizin elleri arasinda oyuncak bebek gibi cekistirip duruyoruz. Sonra beni bir eve goturuyor burayi size aldim diyor amaci beni oyuna getirip zeynebi elimden almakmis. Nasil agliyorum. Bir uyandim acayip ter icindeyim. Allahim bu insanlari biran once benden uzaklastir diyorum ama lohusalik gecsede bunlar hergun kizi sevmek icin basima gelecekler kesin. Kafayi yemezsem iyidir

En uyuz olduğum şey uyuyan çocuğun uyandırılması. Amaç? Sevicem! Kedi mi seviyorsun? Ablamda dün uyurken ellemeye kalktı dedim uyanırsa fena bozuşuruz. Hemen kenara çekildi asabileştiğimi görünce. Kedi eniği seviyorlar sanki.

İnşallah canım, perşembe kontrolümüz var, doktorum bu sancılar olacak ama doğum başlayamayacak çünkü kafa kanala yerleşemeyecek dedi, bu hafta 39. hafta bitiyor, eşim de sancı çekiyorum diye, madem sezaryen olduğu kesin bu hafta alsa mı diye düşünüyor, doktor da 16 eylül dedi, ben de kararsız kaldım, doktorumuz da tarihlere bakın karar verim dedi, perşembe kesinleşecek durum.
Hayırlısı olsun hakkınızda canım bebeğin kilosu iyiydi senn sanırım e günüde doldu sayılır 38+ da sezeryan olunur genelde. İstersen cuma günü için anlaşın doktorla cuma bereketiyle gelsin kuzun. Tarihte çok güzel:)))

Kizlar bugun okuldaydim ve insanlar cok sinir bozucu hele bir tanesine oyle taktim ki kafayi ona birseyler soyleyip rahatlamam lazim neden insanlar boyle gereksiz davranis ve sozler soyleyebiliyorlar ki
Bana annelik ehliyetin yok dedi
Kendi bir tane yapmis buyutmus
Akli sira laf soyleyecek
Dengesiz sey
Ben de diyemedim ki senin akli ehliyetin yok o ne olacak diye
Off keske soyleseydim o an tikanip kaldim:kızgın::sinirli:
O ne demekmiş, nasıl bir cüretmiş şaştım gerçekten.

Catısı dar deyip son anda normal dogum yapan çok kişi var. Ayrıca çatı açılma başlayınca açılır. Avrupa da böyle bir uygulama bile yok. Bence bayram sonunu bekleyın.[/QU
Catısı dar deyip son anda normal dogum yapan çok kişi var. Ayrıca çatı açılma başlayınca açılır. Avrupa da böyle bir uygulama bile yok. Bence bayram sonunu bekleyın.
Cumartesi günü sezeryan olacağım bebeğide riske atmak istemiyorum ama çokta mutsuzum

Çatı dar olduğunu sadece bir doktor mu söyledi? İllaki bebeğin aşağı inmesi gerekmez ki normal doğum olması için sancında gelmese suni sancı veriyorlar, eğer normal doğumda ısrar ediyorsan bunları göz önünde bulundur derim, benimde bebğin karnındaki kistten dolayı doktor sezeryan demeye başladı ama ben hala normal doğum hayalindeyim belki kist küçülür de bebek haftasını doldurmadan sancım gelerek normal doğum yaparım diyorum
Tek doktora gidiyorum başka doktora da gözükmedim açıkcası bunaldım artık cumartesi istemeye istemeye sezeryan olacağım

sinemnur sinemnur olbey olbey dün eşimin kuzeninin eşi "Sen sakinleştirici falan mı kullanıyorsun?" dedi :KK70:
Oda şahit oldu babaanne terörüne:KK45:
Yok benim sakinleştiricim insanları kaale almamak, her ağızdan çıkanı önemsememek dedim :KK14: oturup 1 saat sonra gidecekler haftalarca görmeyeceğim. O saydırsa ne olur saydırmasa ne olur. Ben sallamadıkça onlarda önce dozajı yükseltip sonra bıkıp bırakıyorlar konuşmayı:KK45:
Sürekli yanyana olunca ekarte etmek cidden zor olurdu. Düşünsenize 7/24 sürekli laf sokan insan. Sanırım kovmaktan beter ederdim o zaman. Kimsenin benim huzurumu bozmasına izin veremem:işsiz:

Sanirim bu kez derdim kurtulamayacagimi bilmek :)) benim talebimle 2-3 ay bizimle olacak cunku. Oglum okula baslarken ve adaptasyon surecinde yaninda olmak istiyorum. Bebisi emanet edecegim biri sart evde. Lehime taraflarini dusunup rahatlamaya calissam da evde baska birinin olmasi ustelik de karakter olarak catistigim birinin olmasi psikolojik olarak cok zorluyor su an.

ajenjo ajenjo canim o kadar haklisin ki soylediklerinde. Insanlar neden israrla kafani karistirmaya calisiyor, tercihine neden bu kadar saygisiz davraniyor anlam vermek zor gercekten.

Ben bi konuda bu kadar celdirilmeye calisinca genelde teslimiyetci yaklasmayi seciyorum. Birsey olacaksa zaten sezeryan yapsan da olur o mantikla. Saglikla gelsin insallah doktorun ve sen hem fikirseniz normal dogum konusunda. Dagda bayirda tarlada dogurmuyorsun neticede bi terslik gorurlerse seni ya da bebegi riske atmazlar emin ol. Sezeryan her zaman bir secenek, basta verilecek bir karar gibi gormemek lzim

Bana bir akıl verin kızlar c.tesi kontrolum vardı. 18-20 arası dogumum normalde ama sezeryan olacağım. Dr baktığında plasenta da azıcık yaşlanma ve suyunda azalma olmus 8 eylül perşembe bebeği alalim dedi suyu bayram sonrasına yetmeyebilir dedi. Ben şimdi kararsız kaldım spinal mı epidural mı hangisi daha iyi sezeryana doğum yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Tam olarak surec nasıl oluyor anlayamadım daha önce konusulduysa affola.

ajenjo ajenjo canim o kadar haklisin ki soylediklerinde. Insanlar neden israrla kafani karistirmaya calisiyor, tercihine neden bu kadar saygisiz davraniyor anlam vermek zor gercekten.

Ben bi konuda bu kadar celdirilmeye calisinca genelde teslimiyetci yaklasmayi seciyorum. Birsey olacaksa zaten sezeryan yapsan da olur o mantikla. Saglikla gelsin insallah doktorun ve sen hem fikirseniz normal dogum konusunda. Dagda bayirda tarlada dogurmuyorsun neticede bi terslik gorurlerse seni ya da bebegi riske atmazlar emin ol. Sezeryan her zaman bir secenek, basta verilecek bir karar gibi gormemek lzim
çok sağol canım. burdan, sizlerden aldığım destek o kadar önemli ki benim için, gerçekten tekrar tekrar teşekkür etsem de yetmez.

Selam doğumda ıkınma konusunu konuşuyorduk burda arkadaşlarla. Sen bu konuyu araştırmıştın sanki. Nasıl bir yol izlediniz. Doğum sancıları arasında ıkınma tavsiye ettiler mi sana da. Yoksa son doğum masasında mı ıkındın sadece. 3 ıkınmayla oldu demiştin. Allah burda bekleyen bütün arkadaşlara da hayırlı zamanda hayırlı, sağlıklı, kolay, mutlu doğum nasip etsin inşallah

Doktoruna bayıldım. Bazıları acayip stres yaptırıyor. Ve hiç iyi olmuyor emin ol.. Ne güzel bayramda da oradaymış. Keyfini çıkar hamileliğinin canım
Öncesinde de bahsetmiştim, benim ıkınma hissi beklenmeyen bir zamanda geldi ve doktorum yoktu. Sancı gelince otomatik olarak ıkınıyordum ve ebeler elle bebeğin başını durduruyordu. 15 dk boyunca dakikada bir gelen sancılarla ıkınma refleksi oldu ama birkaçından sonra derin nefes alıp vererek bekleyebildim. Doktorum gelince de hemen çatala çıktım ve ilk gelen sancıyla derin nefes alıp bebeğe doğru ittim ve kafası göründü. İkinci sancıda yarım ıkındırıp durdurdular yırtık vs olmaması için. Üçüncü sancıda da kucağımdaydı. Sanırım 5 dk sürmüş sürmemiştir. Bir de doğumhanenin ışıklarını kapattırdım ben. O an çok rahatsız oldum ışıktan.

kesinlikle en doğrusunu yapmışsın canım bence de, onun kıymetini kimse sizin kadar bilemez zaten neden karışır bu insanlar böyle önemli bir konuda bizim kararımıza hiç anlamıyorum. sağlıklı güzel bir doğum diliyorum. seninle birlikte bu kararımda destek olan herkese çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız, beni sizden ve eşimden başka kimse anlayamıyor. sağlıkla gelsinler bütün kuzucuklar, ne şekilde olursa olsun..
Amiiin canım Amiin sağlıcakla alalım inşallah bebeklerimizi kucağımıza

Back