- 22 Mart 2016
- 130
- 484
- 18
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyiyim canımmm, sen nasılsınnSelimTuna Bey hala içeride ama pek uslu olduğu söylenemez teyzesi, çıkışı bulmaya çalışıyor yavrumNapıyon kuzu selim tuna bey uslu uslu duruyor mu haaaaa:))))) hergün doğum haberini görmek için bakar oldum sizin topiğe :)))) bizim mehmet giray da 2 kg 44 cm olmuş.kafa kemiği ve bacak kemiği iri dedi. Yoğurt ayran işe yaramış dedim bence anne babaya çekmiş uzun olacak dedi:)))dün gittim doktora sağ ayak iki el ağzındaydı kuzumun obur olacak sanırım. Yüzüne doya doya baktım sana benziyor yüzü dedi doktor.33 haftalık gelişimi dedi. Herşey yolunda bakalım bizim sizden haber bekliyoruz canım:)))
Bende geçen hafta 2 cm açıklık vardı, bebek kafası kanala yerleşemiyor, bu hafta kontrole gittiğimde açıklık bakılmadı.Acilma olup da geri evine gelen arkadaslar bir sonraki gidisinizde tekrar aciklik muayenesi yapildi mi?
Canım gözünüz aydın, hayırlı olsun, çok sevindimm, ne güzel normal doğum olmuş, ömrü güzel bahtı açık olsun, sevgiler...Kızlar ben dogum yaptim saat beste dogdu kizim normal dogum oldu gidince hemen suni sanci verdiler. Biz iyiyiz teyzeleri yarın cikcaz büyük ihtimalle eve sizleri öpüyoruz. Dogum yapanlar varsa Rabbim anali babali büyütmeyi nasip etsinler yapacak olanla Allah yardimcilari olsun öpüyoruz sizleri![]()
Canım inşallah sağlıkla kavuşmuşsundur yavruna, güzel haberini bekliyoruz, korkma hiç,dua et...Kızlar suyum geliyo çok korkuyorum bebekte tersti inş normal doğumyapabilirim
Artık vakti geldi annesi kolay bulsun çıkışı inşallah seni zorlamasın paşamız. Doktor kontrolün ne zaman canım bu hafta son sanki senin için bana öyle geliyor yani:))))İyiyim canımmm, sen nasılsınnSelimTuna Bey hala içeride ama pek uslu olduğu söylenemez teyzesi, çıkışı bulmaya çalışıyor yavrumSizin isim de belirlendi desene, Mehmet Giray, maşallah canım ismi gibi güzel ömrü olsun inşalllah, maşallah boyu kilosu da çok güzel, el ayak ne varsa yiyor mu kuzucuk içeride
insan seyretmeye doyamıyor melekleri, son günler zaman geçmiyor artık, güzel haberi yakında veririz inşallah canım, öpüyorum sizi, dikkat edin kendinize
![]()
Canım bu süreçte asab bozan insanlar çok oluyor, lütfen herkesin dediğine kulak asmayıp, eşinle bebeğiniz için doğru olduğuna inandığınız yöntemi doktorunuzun da yönlendirmesiyle seçin, her ağızdan çıkan söze uymaya kalksak hiçbir şey yapamayız, herkes başka bir yorum yapıyor, sen dua et, Allahtan iste, hayırlısıyla kavuşacaksınız inşallahesim disinda beni destekleyen kimse yok, yoruluyorum artik, herkes neden sezaryene takmis durumda, kafami allak bullak etmek beni endiselendirmek mi onlarin derdi, cok sıkıldim.. devlet hastanesine gitmek ve doktorun da tavsiyesiyle bi sorun cikmazsa normal dogum yapacak olmak kotu bisey mi kizlar, sanki dogumda bebegime bisi olcak ve ben suclu olacagim, cevremdeki insanlar son son beni korkutmaktan baska bisi yapmiyorlar. kafa capimiz ve kilomuz onde tamam ama devletteki de deneyimli bir doktor, keyfine normal dogum olabilecegini soylemez ya degil mi? ebeler giriyormus normale, bizi de ebeler dogurttu, yurtdisinda da boyle olan cok yer varmis, ama illa ki sorun cikacak, ben ozele gidip sezaryen olmadigim icin pisman olacagim, bu insanlara gore durum bu. ne uyku biraktilar ne huzur. zaten acilar icindeyim, iki kulagimda dis kulak iltihabi olmus fena agriyor, ev tasima telasim var son ayimda surpriz olarak; onlar kostek olmak zorunda mi bir de.. oglusum icin yilmiyorum, ama cok yoruldum, saglikli olmasindan baska bisi istemem, dogum acisi da dikisi de hic korkutmuyor beni, ama ona bisi olmasin, bunu dusunmeden edemiyorum.
Babaanneye gülsem mi ağlasım mı bilemedim ben de vurdum deliliğe gülüyorum artık, eşimin anneannesi eltimle küs, bana aşırı düşkün, biraz da işi inada bindirdi, kıskandırmaya çalışıyor kadını filan. yalan yok ben de bir süredir kendi telaşıma düştüm arayamadım kadını, önceki gün aradım, " anneanne nasılsın birtanem" dedim, " sinem sen misin tanıyamadım" dedi, " neden" dedim, " sen anneannecim diye başlardın hep" filan da diye bir başladı, 10-15 dk fırçasını attı,ben ağrımla sancımla bir taraftan iş güçle uğraşıyorum insanlar da hamileye ne yapsam da canını sıksam diye malzeme arıyor. Hepimiz başarabilsek de hiç kafaya takmasak, sana bravo amaAh be canım olur mu öyle şey. Herşey yolunda gidiyorsa, normale elverişliyse ve özellikle sende istiyorsan neden normal olmasın. Bak ne güzel dr destekliyor. Sezeryan kolay birley değilki. Açıkcası normal doğumdan ölümüne korkmasaydım denerdim. Sezeryan olduktan ve o acıyı günlerce çektikten sonra kafamı duvara çok çaktım. Keşke en azından deneseydim normal doğumu dedim. Çevreye kulak asmamayı öğrenmen lazım. Doğumdan sonra bu tip saçma salak laflar dahada çoğalıyor. Daha dün eşimin babaannesi verdi veriştirdisözde bebek ziyareti adı, baya azarlamaya gelmiş. Doğum şeklimden tut ismine beşiğine saydırdı gitti
hatta evime geldiği yola bile söylendi hahaha
bende güldüm geçtim he yav he dedim
sen kendini serin tut bildiğini oku. Deneyimli dr elinde olduğunu düşünüp ona güveniyorsan rahat ol şekerim
![]()
Herkes başka bir boyutuyla yaşıyor dış etkenleri, benim de annem aşırı yufka yüreklidir ama çok metanetsiz bir kadındır, 6 yaşımdayken trafik kazası geçirdim, bana bir şey oldu diye annem fenalık geçirdi, benden çok annemle uğraşmışlar, 15 yaşında apandist ameliyatı oldum,acile ucu ucuna yetiştim, yine annem fenalaştı, kbb ameliyatı oldum annem benden daha kötüydü yine, şimdi sezaryen olursam annem bana yardımedeceğine ağrım var dedikçe iki gözü 2 çeşme ağlar, ben ağrımı sızımı da yaşayamam diye 2-3 gün sonra haber vereceğim, bazen destek amacıyla yaklaşıp sonuç başka olabiliyor işte, napalım Allah yokluklarını göstermesin, biz de anne oluyoruzduymamak lazim biliyorum ama elimde degil son son o kadar doldum ki.. ben istemesemde sehirdisindan guya yardima gelen annem her dakika baska bi sorundan bahsedip duruyor. en son dedigi sey bebekleri değiştirirlermis devlette baskasininkini verirlermis bize. diyorum bu sacma endiseler bu gebe halimle bende olsa tamam senin beni sakinlestirmen gerekirken her dakika baska sorunla karsima geliyosun diye ama duymuyor ki cildirmak uzereyim.
Babaanneye gülsem mi ağlasım mı bilemedim ben de vurdum deliliğe gülüyorum artık, eşimin anneannesi eltimle küs, bana aşırı düşkün, biraz da işi inada bindirdi, kıskandırmaya çalışıyor kadını filan. yalan yok ben de bir süredir kendi telaşıma düştüm arayamadım kadını, önceki gün aradım, " anneanne nasılsın birtanem" dedim, " sinem sen misin tanıyamadım" dedi, " neden" dedim, " sen anneannecim diye başlardın hep" filan da diye bir başladı, 10-15 dk fırçasını attı,ben ağrımla sancımla bir taraftan iş güçle uğraşıyorum insanlar da hamileye ne yapsam da canını sıksam diye malzeme arıyor. Hepimiz başarabilsek de hiç kafaya takmasak, sana bravo ama![]()
Amin canım, ben de bunalıp buraya içimi döküyorum da çok da severim annem herkesten başkadır benim için. o ve başka kimseler üstüme son son gelmeseler iyi olurdu ama artık alışacağım yapcak bişi yok sabretmekten başka.Herkes başka bir boyutuyla yaşıyor dış etkenleri, benim de annem aşırı yufka yüreklidir ama çok metanetsiz bir kadındır, 6 yaşımdayken trafik kazası geçirdim, bana bir şey oldu diye annem fenalık geçirdi, benden çok annemle uğraşmışlar, 15 yaşında apandist ameliyatı oldum,acile ucu ucuna yetiştim, yine annem fenalaştı, kbb ameliyatı oldum annem benden daha kötüydü yine, şimdi sezaryen olursam annem bana yardımedeceğine ağrım var dedikçe iki gözü 2 çeşme ağlar, ben ağrımı sızımı da yaşayamam diye 2-3 gün sonra haber vereceğim, bazen destek amacıyla yaklaşıp sonuç başka olabiliyor işte, napalım Allah yokluklarını göstermesin, biz de anne oluyoruz![]()
sağol canım desteğin için, sağlıkla gelsinler kuzucuklar..normal doğum istediğimi anneme söylediğimde hiç destek olmadı. Bende onu kırmadan artık bu konuyu konuşmayalım dedim kapandı gitti.üzülme hiç kafana takmahangi şehirdesin bilmiyorum ama benim arkadaşım 2d doğumunuda zeynep kamilde yaptı.3800 kafa çapı 43.hafta olan bi bebe doğurdu:) benim tüp bebek doktorum zeynep kamil çıkışlı,şu an gittiğim kadın doğumcuda öyle ve ikisi de çok kaliteli doktorlar.ayrıca arkadaşımın dediğine göre doğum zamanı başında bi sürü asistan doktor ebe birileri varmış.doktoruna güveniyorsan milletin ne dediğini boşver sen.moralini yüksek tut.
normal doğumdan tek endişem bebeğimle ilgili kısmı, yoksa dikişti acıydı zaten sezaryende fazlasıyla oluyormuş. birçok gelişmiş ülkede 4buçuk kilo bebişleri bile ilk olarak normal yolla doğum deniyorlarmış. doktor aksini söylemedikçe normal doğumda ben de kararlıyım canım, umarım en kolayından sağlıklı bir doğumun olur senin de inşallah.ajenjo canim benim bebegim de onde gidiyordu 37-38 de normale dondu simdi yine onde. Ben de korkuyorum normal dogumdan ama su an her sey normal ve normali denicem. Bir aksilik olmadigi surece. Bizim taraf da tam tersi normal ol diyor herkes. Kilosu beni korkutuyor ama dr 4 kiloya kadar normali oneriyoruz dedi. Ben bu hafta doguramazsam diye korkuyorum cunku haftaya bayram ve ben 41. Haftada oluyorum. Dr bekleriz diyor. Bu arada ozelde yapacagim dogumu ve normal istiyor dr um
Çatı dar olduğunu sadece bir doktor mu söyledi? İllaki bebeğin aşağı inmesi gerekmez ki normal doğum olması için sancında gelmese suni sancı veriyorlar, eğer normal doğumda ısrar ediyorsan bunları göz önünde bulundur derim, benimde bebğin karnındaki kistten dolayı doktor sezeryan demeye başladı ama ben hala normal doğum hayalindeyim belki kist küçülür de bebek haftasını doldurmadan sancım gelerek normal doğum yaparım diyorumKızlar Günaydın, çatısı dar olupta normal doğum yapan var mı? Ya da bebeği son dakika aşağı inen var mı? Benim çatım dar olduğu için Bebek aşağı inemiyor diyor doktor ve inmez artık sezeryan gözüküyor senin diyor. Tamda 40.haftam bayrama denk geldiği için bu hafta sezeryan planlıyoruz. Ne kadar çok istiyordum normal doğum yapmakDeğerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Amiin su an en çok ihtiyacım olan dua bu benim birazda riskli oluncaHeyhatun evet canim, doktor da aksini soylemedikce normal dogumda kararliyim ben kararimi verdim zaten ama etrafimda insanlar o kadar bunalttilar ki uyku uyuyamaz oldum, sussunlar artik istiyorum. yardimci olmayacaklarsa onemli degil yeter ki kostek olmasinlar. umarim istedigin gibi ve kolay, saglikli dogumun olur canim.
çok iyi yapmışsınız canım. annem bir buçuk haftadır bizim evde kalıyor, şehir dışından geldi. bulunduğum şehirde ancak iki üç akrabamız var zaten. ama uzaktan söylenenler de yine can sıkıyor. bir kere bile nasıl olduğumu sormayan kimseler doğum şeklime kafayı benden fazla takmış durumdalar, akıl alcak şey değil. annem de karamsar bir karaktere sahip, normalde bunu bildiğim için söylediklerini de es geçiyordum hamileliğin başından beri kötü senaryolar kurup duruyor mesela, ben takmıyordum ama üstüste gelince bir şeyler içimde birikti. şu son haftalarda bir sürü kötü olasılık fikri dinlemek zorunda kalıyorum. kendisini hep uyarıyorum böyle yapmaması için ama hep bildiğini okuyan bir tavrı vardır, vazgeçiremiyorum. ben de epidural düşünmüyorum. devlete gidiyorum şu an. üç buçuğu aşan kilomuz ve 2 buçuk hafta önde giden kafa çapımız beni düşündürüyor ama doktor aksini söylemedikçe normal doğumda kararlıyım. doğum hikayen çok güzel ve ilham vericiydi canım, hep mutlu ve sağlıklı olun inşallah, desteğin için teşekkür ederim.Benim annem de doğurana kadar sezeryan ol çok rahat diye beynimi yedi. Beni normal kardeşimi sezeryan doğurmuş anlat anlat bitiremiyordu. Düşün bir de annem yani en çok desteğini hissedeceğin insan. Valla öyle de güzel normal doğumum oldu ki. Epidural de almadan kısa sürede aldım kucağıma. Eşim ve ben doğum olana kadar kimseye söylemedik. Sadece siz biliyorsunuz o süreci. İyi ki de yapmamışız. Eşimin desteği çok ön plandaydı bir de sürekli telefonlarla ziyaretlerle kesilmesini hiç istemedim. Doğum olup bebekle odamıza geldikten sonra aradık herkesi. Ziyaretler başlayana kadar da cicilerimi giyip toparlanmıştım bile. Sana da tavsiye ederim. Annem halen sitemli hastaneye giderken çağırmadığım için ama torunu görünce unutuyor.
Selam doğumda ıkınma konusunu konuşuyorduk burda arkadaşlarla. Sen bu konuyu araştırmıştın sanki. Nasıl bir yol izlediniz. Doğum sancıları arasında ıkınma tavsiye ettiler mi sana da. Yoksa son doğum masasında mı ıkındın sadece. 3 ıkınmayla oldu demiştin. Allah burda bekleyen bütün arkadaşlara da hayırlı zamanda hayırlı, sağlıklı, kolay, mutlu doğum nasip etsin inşallahKuzum kendini ne kadar şartlandırırsan o kadar geç olur. Bebeğin doğacağı zamanı çok iyi biliyor. Benim doğurmadan 1 saat öncesine kadar karnım midemden başlıyordu. Dışardan görsen doğumu yakın demezsin kesinlikle. Zaten günün geçmiş değil, 41. Haftaya kadar yolu var canım.
Doktoruna bayıldım. Bazıları acayip stres yaptırıyor. Ve hiç iyi olmuyor emin ol.. Ne güzel bayramda da oradaymış. Keyfini çıkar hamileliğinin canımKızlar boşuna stres olmuşum çatı muayenesi yapmadi Dr gerek yok doğumda belli olur dedi vèeee birdaha ki randevumu 16 eylüle verdidoğum 40 hafta erken bekleme dedi acil birşey olursa bayramda 6 doğum var buralardayım ararsın gelirim dedi. Adamın rahatlığı beni öldürecek. Neler yapayım diyorum özel bişeye gerek yok o nasıl geleceğini biliyor diyor.
Benim de önde gidiyordu 39 ve 40. haftalarda bi anda normale döndü şu an 3800 civarı görünüyor. Doğuma kadar dendiği gibi 4.500 kg olabileceğini hiç sanmıyorum. Nasıl korkutmuşlardı ama, hatta bi kere acildeki bir doktor azarlar gibi bu 37haftalık bebek değil. Sen adet tarihini bilmiyorsun vs demişti. Ben de dedim, adetle değil ilk günlerden itibaren ultrason sonucuna göre karar verildi son adet tarihine diyeçok iyi yapmışsınız canım. annem bir buçuk haftadır bizim evde kalıyor, şehir dışından geldi. bulunduğum şehirde ancak iki üç akrabamız var zaten. ama uzaktan söylenenler de yine can sıkıyor. bir kere bile nasıl olduğumu sormayan kimseler doğum şeklime kafayı benden fazla takmış durumdalar, akıl alcak şey değil. annem de karamsar bir karaktere sahip, normalde bunu bildiğim için söylediklerini de es geçiyordum hamileliğin başından beri kötü senaryolar kurup duruyor mesela, ben takmıyordum ama üstüste gelince bir şeyler içimde birikti. şu son haftalarda bir sürü kötü olasılık fikri dinlemek zorunda kalıyorum. kendisini hep uyarıyorum böyle yapmaması için ama hep bildiğini okuyan bir tavrı vardır, vazgeçiremiyorum. ben de epidural düşünmüyorum. devlete gidiyorum şu an. üç buçuğu aşan kilomuz ve 2 buçuk hafta önde giden kafa çapımız beni düşündürüyor ama doktor aksini söylemedikçe normal doğumda kararlıyım. doğum hikayen çok güzel ve ilham vericiydi canım, hep mutlu ve sağlıklı olun inşallah, desteğin için teşekkür ederim.
kesinlikle en doğrusunu yapmışsın canım bence de, onun kıymetini kimse sizin kadar bilemez zaten neden karışır bu insanlar böyle önemli bir konuda bizim kararımıza hiç anlamıyorum. sağlıklı güzel bir doğum diliyorum. seninle birlikte bu kararımda destek olan herkese çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız, beni sizden ve eşimden başka kimse anlayamıyor. sağlıkla gelsinler bütün kuzucuklar, ne şekilde olursa olsun..Kimseyi dinleme kapa kulaklarını benim çevredekileri bırak gittiğim doktorlar bile direkt sezeryan dedi hep neden çünkü benim bebeğim tüp bebek kıymetli bebekmiş sanki bize kıymetli değil rabbim kadını normal doğuma elverişli yaratmış herşey yolunda giderken normal doğuma elverişliyken adam bana diyor ki geliceksin gün saat vericem bebeği alıcaz bu ne rahatlık ya kaç doktor gezdim ben bu sebepten saf gibi tedavimi yapan doktorumla neden konuşmadıysam doğumu o tam bir normal doğum taraftarı doktor çıktı :):) tüp bebeğin içinde hoca bana normal olmaması için şuan hiç bir sorun yok dedi şimdi ona gidiyorum rabbim nasip ederse normal olucak ve benim bebeğiminde kafası önde ve kilosu önde bi zorlarsa o bizi zorlar dedi doktorum
Etrafımda herkes ama herkes ne gerek var çok istediniz bu bebeği sezeryan ol işte hemen alırsın bebeği kucağına diyip durdular en başından beri hepsine cevabım bu benim kararım benim vücudum normali denemeden keyfi keder sezeryan olmucam Allah korusun acil bir durumda zaten doktorum hemen sezeryana döner siz düşüncelerinizi kendinize saklayın dedim :):) bu aralar kimse ağzını açıp bişey demiyor sende dediğim gibi dinleme kimseyi yeri geldimi lafınıda esirgeme