Slm arkadaşlar. Bir eylül annesi olarak Ağustosta doğumunu yaptım. Kızım da ben de iyiyiz çok şükür. Önceki gece suyum gelip boşalınca sabahında sezeryana aldı doktorum. 8 Ağustos sabahı dünyaları bana veren Rabbime şükürler olsun. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Canım ben de 30. haftada gittim ayda bir çağırdı, 35. haftada bu haftada gideceğiz ama bundan sonra artık 2 haftada bir ya da her hafta çağırır diye tahmin ediyorum, bundan sonra ay mı kaldı zaten, kadın doğumcuya değil çocuk doktoruna gideriz gidersek de.Ya kızlar bir benim mi çook geç olacak sezercik
39+5 olduğunda gün vermişti en son bana.
Son 1 haftadır resmen azaba döndü gebişlik
Uyku yok, çatlaklar terden yanıyor, nefes alamıyorum, sıcak, sokağa çıkmak deseniz izmir gibi yerde artık mümkün değil
Doğum yapmadan lohusa kafasına girdim resmen
Aşırı sinirliyim
Perşembe randevu var doktora diyeceğim gelişimi iyiyse şunu az daha erkene alalım diye. Birde ben hala ayda bir kontrole gidiyorum ve hiç nst girmedim. Bunaldım artık.
Canım hiç izleme bence, ben de meraktan izliyordum önceleri, bıraktım artık. Ben ilkokul çağlarımdan beri doktor olacağım diye tutturan bir insandım, aile bireylerinin toplamda 20 ameliyattan fazla geçirmiş olmasının bunda payı çoktur sanırım, hayalim gerçek olmadı ama bana cerrahi operasyonlar çok korku vermez, sağlık için gerekli, neyseki çaresi var diye teskin ederim kendimi, sezaryeni de öyle düşünmeli,ben de aynı öyleee elim de aklımda sürekli oram da. ya canım gebelikten önce sezeryan doğum izlemiştim. bide şimdi bakayım dedim kusacaktım az kalsın eşim zaten yanımda kalp krizi modunda. ya sezeryan çok kötü görünüyor koyun derisi yüzer gibi kat kat. en sonunda sezeryan da olmicam çevirmeyi de kabul etmicem karnımda büyütecem ya
Canım dün ben de kafayı yemek üzereydim, elimden yere bir şey düşse, oturup ağlayasım geliyor, eğilip almak işkence artık, Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın.Unuttuğunu sanmıyorum canım ya. Belki fazla yolunda giden bir gebelik olduğu için gerek görmemiş olabilir. Yani bugüne kadar ne doğru dürüst bir ağrı çektim ne dayanılmaz seviyede kasılma yaşadım.
Benim doktor sonradan gittiğim biriydi, o dönem usg ölçümünü baz aldı sat için. Normalden geri geliyordu vampir. Hep 9 eylül olarak kabul etti doğumu ama işte normal satım 1-3 eylül arası. Usg ölçümleride önden gösteriyor şuanda hep.
Son 1 haftadır uykuda olmayınca delirmeye başladım. Yanımda olsa yine uykusuzum ama içerideki rahatsızlığı olmayacak en azından. Bir yandanda 1 gün bile fazla kalsa iyidir diyorum. Oof sıcak olmasa yine tahammül edilir. Bu sıcakta göbekle yemek temizlik çok zor.
Canım 2 kiloyu geçseydi dediğini de hatırlıyorum, gözün aydın, inşallah son günlerde de güzel güzel kilo alır elif berenimizCanim masallah kilosuna ve boyuna. Cok guzel gelismis. Insallah bir an once kucaklasirsiniz. Allah hayirli evlat etsin..
DIPTISDIPTIS canim sicak zor evet ama ilk sezeryanda ne kadar gec olsa o kadar iyi. Sadece fiziksel gelisimi icin degil. Zamanindan once dogan bebeklerde kolik vs daha fazla gelisiyor. Sonrasi rahat olur diye umit et ve bekle derim ben.
Kizlar yarin randevumuz var. dogum tarihine karar vermemizi istemisti bir onceki randevuda doktorumuz. 24 agustos diyecegiz 38+2 oluyor. Su an hala minimencigiz. Ctesi 2169 gr cikmisti. Insallah usgye gore buyuk dogar diyorum ama buyutmek icin fazla zamanim yok. Persembe kv geliyor oglusla ve evin isleriyle ilgilenecek ben de son 10 gunu full yatarak gecirip elif beren hanimi semirtmek icin ugrasacagin. Dua edin buyusun minigim :/
Kızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?Ay canim izlemeseydin keske, ben normalde boyle seylerden hic etkilenmem ama gebelikte durum cok farkli, her sey daha fazla etkiliyo bunye hassaslasiyor, o yuzden hic bakmadim o videolara filan. Sonucta 1 haftada iyilesiliyor canim, bebis icin deger deyip ha gayret dayancaz artik, zamana birak, zaten o gun bebisi gorunce her sey unutuluyormus. Spinal mi dusunuyorsun bu arada? Ben sezaryen olursam spinal istiyorum ama hala devlette dogum yapma ihtimalim de var, umarim orda da spinal yapiyorlardir.
Benim bildiğim kadarıyla şöyle,spinal sezeryanda hiçbirşey hissetmiyorsun,belsen altı tam uyuşuyor.episural sez da ise acı hissini duymuyorsun.mesela doktorun yaptıklarını farkediyorsun fakat acı hissetmiyorsun.prenses doğum ise epiduralli normal doğum.aynı sezeryandaki gibi mesela kasılmanı hissediyorsun fakat beraberinde gelen sancıyı hissetmiyorsun. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlarKızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?
Spinal, epiduralden sonra çıkan bir yöntemmiş bende çok bilmiyorum ama prenses doğum, epidural normal doğuma deniyor, sezeryanda hem epidural hem de spinal yapılıyor ama normalde sadece epidural oluyor diye biliyorum, bende çok araştırmadım, forumda yazılanlardan bunları biliyorum sadeceKızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?
Bu konuda kesinlikle katılıyorum sana, onca işi son zamana bırakmış olsaydım hayatta yapamazdım, kendi doğrun bazen en doğru oluyor.Koca gun ben evdeyim ama artik halim olmayinca da yapcak bisi yok yorgun hatta bitmis halde eve gelen esime yaptiriyom yemegi filan, yoksa tansiyon dipte zaten bayilcam gitcem. Temizligi de yapar ama ayrintiyi goremez o yuzden o is daha cok bana kaliyor tabi. Artik en yatkin olduklari isi onlara paslayacaz canim o kadari da hakkimiz. Ay hep dediler daha erkenmis hazirliklar icin, simdiye birakmis olsak hicbisi yapamayacakmisiz demek. Kendi bildigin gibi yapmak da iyi oluyor bazen
Canim spinal da zarin içine enjekte ediliyor. Epidural zarin disina. Bu yüzden enpidural etkisi icin biraz bekleniyor ve gerekirse igne yeri acik birakildigi icin ilave yapılabiliyor. Spinal zar ici oldugu icin beni tedirgin ediyor. Ben epiduralden yanayim. Prenses doğum da ben bikac ay önce öğrendim normal doğumun epidural le olani. Normal dogum sancini kestiği icin heralde rahat diye adini prenses koymuşlarKızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?
içim rahatladı aslında c.tesi günü muayenem vardı kilosu 2,320 çıktı. normalin çok az üstü herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok dedi. insan yinede telaşlanıyor :) teşekkürlerr[/QUOTE
Bide genelde ilerde giden bebeklerin gelişimi son haftalarda normsle dönuyo.bunu da bicok hamileden duydum.zaten önemli olanda salikli olmalari.Rabbim hepimize bu son haftalarimizi kolaylik ve mutlulukla geçirmeyi cok cok kolay dogumlar yapmayi nasib etsin insaallah.
Hayırlı olsun canım, çok sevindim, tebrik ederim. Kaçıncı haftanda doğum oldu, bebiş kaç kilo, küvez ihtiyacı olmadı sanırım, darısı bizlere inşallah.Slm arkadaşlar. Bir eylül annesi olarak Ağustosta doğumunu yaptım. Kızım da ben de iyiyiz çok şükür. Önceki gece suyum gelip boşalınca sabahında sezeryana aldı doktorum. 8 Ağustos sabahı dünyaları bana veren Rabbime şükürler olsun. Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Canım ben de 30. haftada gittim ayda bir çağırdı, 35. haftada bu haftada gideceğiz ama bundan sonra artık 2 haftada bir ya da her hafta çağırır diye tahmin ediyorum, bundan sonra ay mı kaldı zaten, kadın doğumcuya değil çocuk doktoruna gideriz gidersek de.
Benim doktorumda eğer bebek beklerse 40a kadar bekletmek istiyorum dedi, gerçi benim bebeğimin kilosu biraz az diye de öyle söyledi. Yalnız değilsin yaniYa kızlar bir benim mi çook geç olacak sezercik
39+5 olduğunda gün vermişti en son bana.
Son 1 haftadır resmen azaba döndü gebişlik
Uyku yok, çatlaklar terden yanıyor, nefes alamıyorum, sıcak, sokağa çıkmak deseniz izmir gibi yerde artık mümkün değil
Doğum yapmadan lohusa kafasına girdim resmen
Aşırı sinirliyim
Perşembe randevu var doktora diyeceğim gelişimi iyiyse şunu az daha erkene alalım diye. Birde ben hala ayda bir kontrole gidiyorum ve hiç nst girmedim. Bunaldım artık.
Sagol canim. O kalp lekesini hiç dert etme. Bana neler neler söylediler. Kabus gibi bi 9 ay geçirttiler sağolsun doktorlar. Ama şimdi hepsi boşa çıktı çok şükür. zaten o kalp lekesi 28. Haftada kayboldu. Muhtemelen sizinki de kaybolmuştur. Herkese tavsiyem son günlerinizi endişesiz güzel düşünerek geçirin. Ne doçentler ne profesörler bilir. Rahimlerde olanı yalnız Allah bilir. O rahimlerdekini dilediği gibi şekillendirendir. Bu iki ayetin sizleri rahatlatması dileğiyle herkese hayirli doğumlar...Allah uzun ömürler versin, anneli babali büyüsün inş. Darisi basimiza. Birsey sormak istiyorum hatirladigim kadari ile bebeginizin kalbinde parlaklik vardi. Dogdugunda birsey dedi mi doktorlar onun icin? Ayni durum bende de vardi genetik test yaptirmistik bizde onun icin sonuc dusuk riskti ama yine annelik evhami aklima gelmiyor degil
normalde hep motive ediyorum canım sorma daha epey var benim miadı doldurmaya da. dün gece çok bunalımlı oldu ağrılar da çok farklıydı kesin dedim giderek artacak ben sabaha doğuracağım. insan uykusuzluk ve sıcak da üstüne üstüne gelince kontrolü kaybediyor ara sıra. bi de aslında 34üm diye canım sıkıldı, ilerki haftalarda doğum olsa koşa koşa gitcem zaten zamanı geldi diyeceğim de. kabustu geçti diyelim. şimdi kasılmalar tam gaz devam ama o ağrı geçti en azından içim rahat. sanırım içtiğim bol su ve magnezyumun da faydasını gördüm. perşembe kontrol var zaten bakalım napıyomuş bizim yayamazCanim benim kendini iyi olduguna motive etmeye calis. Daha 34 tesin. Bunun 35-36-37 gibi haftalari insallah. Onlara hazirla kendini. Keske 34teki kadar rahat olsam diyorum
36 haftalık 3.250 49 cm. Teyzesi. Teşekkürler darısı başınıza.Allah bağışlasın analı babalı büyütsün inş kaç haftalık kaç kilo doğdu küveze aldılar mı
çoğunu 60 derecede en uzun programda 3 saat kadar yıkadım. çok çok hassas olanları 30 derecede bir bucuk saatlik programa attım canım ben.merhaba kızlar
bebişlerinizin kıyafetelerini hangi programda kaç derecede yıkadınız ?
Küvez falan yok evimize geldik çok şükür.Allah bağışlasın analı babalı büyütsün inş kaç haftalık kaç kilo doğdu küveze aldılar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?