Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
tekrar merhaba son sayfalardaki konuşmalardan yola çıkarak size iki örnek vermek istiyorum (özellikle sezeryanı kesin olan arkadaşlar için). Geçen sene en yakın arkadaşlarımdan ikisi doğum yaptı kısa süre var aralarında. Biri normal doğum konusunda çok ısrarcı idi, 39+2 de doktor sezaryen ile almak istedi bebeği 4 kiloyu çok geçti normal doğum seni çok zorlar dedi. Epey diretmesine rağmen sıkıntı olursa kendini affetmezsin dedi ve sezeryana ikna etti. zaten kafası büyük bir bebişti ve 4300 gibi görülen kuzumuz 4800 doğdu. ve ertesi gün iyiki normal denememişim dedi annesi. koca adamdı çünkü :) diğer arkadaşım ise 38+3 de suyu geldi ve normal doğurdu. yaklaşık 21 saat sürdü doğum. sonuçta güzelim bir kızımız oldu.

şimdi gelelim sonuçlarına sezeryan olan arkadaşım sütüm gelmeyecek ayağa kalkamıcam bi süre diye stres yapıyordu, sabah 6 da sezaryen oldu, öğlen yürümeye başladı hastanede, gazını tuvaletini akşama yapmıştı bile, öbür gün sabah 10 da çıktık hastaneden yürüyerek. tabiki dikiş vs. normalden daha sıkıntılı bir durum ama bebeğine de kendi baktı. öyle düşünüldüğü gibi yatalak olmadı abartıldığı gibi sıkıntı yaşamadı. tam 4.gün sütü tam olarak geldi. ki normal doğum yapan arkadaşlarımında aynı şekilde ilk 3 gün gelmemişti tam sütleri. şuan 1 yaşını geçti hala emziriyor. bir haftada kendine gelmişti tamamen.

diğer normal doğum yapan arkadaşım iki gece hastanede kaldı. tuvalete çıkamama problemi yaşadı ve sonda takıldı. hastaneden çıkıp eve sonda ile geldik. 3 gün sonda kaldı ondan sonra çıktı. ki evde sonda ile birlikte bebekle ilgilenmek ne kadar zor tahmin edersiniz. onunda aynen 3 gün sonra sütü tam olarak geldi. oda bir haftaya kendini toparladı.

sonuç şu ki, hayırlısı ne ise öyle olsun, lütfen sezaryen ile ilgili en kötü hikayelerden normal doğum ile ilgili ise en güzel hikayelerden yola çıkarak kendinizi strese sokmayın. ne kadar iyi düşünürseniz herşey o kadar iyi olur. ben sonuna kadar normal doğum yapmak istiyorum, ama hiçte önemli deil. sezaryen olacaksam da hiç korkmuyorum. gayet rahat bir operasyon olduğunu düşünüyorum. herşeyin doğalı ve normali tabiki en güzeli. ama sezaryen dünyanın en korkunç ameliyatı değil, ayrıca bebek için komplikasyon riski normal doğumdan daha az.

herkesin kendi ve bebeği için en sağlıklı şekilde doğum yapması dileğiyle :) sevgiler.

Depend ic camasiri alan var mi? Beden tablosu bulamadim orta mi buyuk mu alsam bilemedim. 73 kiloyum hamileliklerde de 40 bedenim

Hayirli olsun canim. Amin kuveze falan alinmadi mi canim? Kac kg dogdu?

Canım ben de 30. haftada gittim ayda bir çağırdı, 35. haftada bu haftada gideceğiz ama bundan sonra artık 2 haftada bir ya da her hafta çağırır diye tahmin ediyorum, bundan sonra ay mı kaldı zaten, kadın doğumcuya değil çocuk doktoruna gideriz gidersek de.

Canım hiç izleme bence, ben de meraktan izliyordum önceleri, bıraktım artık. Ben ilkokul çağlarımdan beri doktor olacağım diye tutturan bir insandım, aile bireylerinin toplamda 20 ameliyattan fazla geçirmiş olmasının bunda payı çoktur sanırım, hayalim gerçek olmadı ama bana cerrahi operasyonlar çok korku vermez, sağlık için gerekli, neyseki çaresi var diye teskin ederim kendimi, sezaryeni de öyle düşünmeli,

Canım dün ben de kafayı yemek üzereydim, elimden yere bir şey düşse, oturup ağlayasım geliyor, eğilip almak işkence artık, Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın.

Canım 2 kiloyu geçseydi dediğini de hatırlıyorum, gözün aydın, inşallah son günlerde de güzel güzel kilo alır elif berenimiz

Kızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?

Benim bildiğim kadarıyla şöyle,spinal sezeryanda hiçbirşey hissetmiyorsun,belsen altı tam uyuşuyor.episural sez da ise acı hissini duymuyorsun.mesela doktorun yaptıklarını farkediyorsun fakat acı hissetmiyorsun.prenses doğum ise epiduralli normal doğum.aynı sezeryandaki gibi mesela kasılmanı hissediyorsun fakat beraberinde gelen sancıyı hissetmiyorsun. Yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar

Spinal, epiduralden sonra çıkan bir yöntemmiş bende çok bilmiyorum ama prenses doğum, epidural normal doğuma deniyor, sezeryanda hem epidural hem de spinal yapılıyor ama normalde sadece epidural oluyor diye biliyorum, bende çok araştırmadım, forumda yazılanlardan bunları biliyorum sadece

Bu konuda kesinlikle katılıyorum sana, onca işi son zamana bırakmış olsaydım hayatta yapamazdım, kendi doğrun bazen en doğru oluyor.

Canim spinal da zarin içine enjekte ediliyor. Epidural zarin disina. Bu yüzden enpidural etkisi icin biraz bekleniyor ve gerekirse igne yeri acik birakildigi icin ilave yapılabiliyor. Spinal zar ici oldugu icin beni tedirgin ediyor. Ben epiduralden yanayim. Prenses doğum da ben bikac ay önce öğrendim normal doğumun epidural le olani. Normal dogum sancini kestiği icin heralde rahat diye adini prenses koymuşlar

Hayırlı olsun canım, çok sevindim, tebrik ederim. Kaçıncı haftanda doğum oldu, bebiş kaç kilo, küvez ihtiyacı olmadı sanırım, darısı bizlere inşallah.

Ben son kontrole gidiyorum artık
Benim doktorun sülalesi rahat sanırım
Hoş o böyle olmasa kabus gibi gebişlik geçirirdim ayrı mesele

Benim doktorumda eğer bebek beklerse 40a kadar bekletmek istiyorum dedi, gerçi benim bebeğimin kilosu biraz az diye de öyle söyledi. Yalnız değilsin yani

Sagol canim. O kalp lekesini hiç dert etme. Bana neler neler söylediler. Kabus gibi bi 9 ay geçirttiler sağolsun doktorlar. Ama şimdi hepsi boşa çıktı çok şükür. zaten o kalp lekesi 28. Haftada kayboldu. Muhtemelen sizinki de kaybolmuştur. Herkese tavsiyem son günlerinizi endişesiz güzel düşünerek geçirin. Ne doçentler ne profesörler bilir. Rahimlerde olanı yalnız Allah bilir. O rahimlerdekini dilediği gibi şekillendirendir. Bu iki ayetin sizleri rahatlatması dileğiyle herkese hayirli doğumlar...

Canim benim kendini iyi olduguna motive etmeye calis. Daha 34 tesin. Bunun 35-36-37 gibi haftalari insallah. Onlara hazirla kendini. Keske 34teki kadar rahat olsam diyorum
normalde hep motive ediyorum canım sorma daha epey var benim miadı doldurmaya da. dün gece çok bunalımlı oldu ağrılar da çok farklıydı kesin dedim giderek artacak ben sabaha doğuracağım. insan uykusuzluk ve sıcak da üstüne üstüne gelince kontrolü kaybediyor ara sıra. bi de aslında 34üm diye canım sıkıldı, ilerki haftalarda doğum olsa koşa koşa gitcem zaten zamanı geldi diyeceğim de. kabustu geçti diyelim. şimdi kasılmalar tam gaz devam ama o ağrı geçti en azından içim rahat. sanırım içtiğim bol su ve magnezyumun da faydasını gördüm. perşembe kontrol var zaten bakalım napıyomuş bizim yayamaz . öpücükler, sevgiler bizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…