• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Hayırlı olsun canım, çok sevindim, tebrik ederim. Kaçıncı haftanda doğum oldu, bebiş kaç kilo, küvez ihtiyacı olmadı sanırım, darısı bizlere inşallah.
Yok çok şükür evimizdeyiz. 36 haftalık 3.250. Rabbim hepinizin yüzünü güldürsün.

Depend ic camasiri alan var mi? Beden tablosu bulamadim orta mi buyuk mu alsam bilemedim. 73 kiloyum hamileliklerde de 40 bedenim

Hayirli olsun canim. Amin kuveze falan alinmadi mi canim? Kac kg dogdu?
canım ben gebelikten önce 36 bedendim,şimdiyi tam bilemiyorum 38 olmalıyım ama. orta boyunda aldım dependi tam geliyor.büyük olan çok mu büyük bilemiyorum tabi. müşteri hizmetleri varsa mesaj atıp sorabilirsin belki yardımcı olurlar. ücretsiz olarak deneme ürünü de yolladıklarından bahsediyorlardı ben bakmadım ama.

canım ben gebelikten önce 36 bedendim,şimdiyi tam bilemiyorum 38 olmalıyım ama. orta boyunda aldım dependi tam geliyor.büyük olan çok mu büyük bilemiyorum tabi. müşteri hizmetleri varsa mesaj atıp sorabilirsin belki yardımcı olurlar. ücretsiz olarak deneme ürünü de yolladıklarından bahsediyorlardı ben bakmadım ama.

Tamam canim tesekkur ederim

Kızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?
canım spinalin etkisi daha kısa sürüyormuş doğumdan sonra ama epiduralde etki süresi uzatılabiliyormuş. spinalden sonra baş ağrısı daha fazla olabiliyormuş. bi de kombine ikisini kullanarak anestezi varmış. spinali iyi diye duymuştum önceden ama epidurali öneren daha çok kişiye rastlıyorum şimdi. doktorunuz karar versin diyorlar, öyle olcak anlaşılan. bel bölgesinde enfeksiyon ya da hastada kanama ve pıhtılaşma varsa her iki anestezi yöntemi de uygulanmaz deniyor bir de, test yapacaklar mı öncesinde acaba nasıl anlayacaklar enfeksiyon var mı vs.. prenses doğum epiduralli normal doğummuş canım. onda az ilaç veriyorlarmış o yüzden bacaklarını hissediyormuşsun mesela, sezaryende epidural olsa da ilaç daha fazla olduğu için hissetmiyomuşsun bacaklarını hem epidural hem spinalde.

Selamlar guzel eylul anneleri
Size danismak istiyorum
rkadaslar altin renginde abiye canta onerir misiniz acikcasi gulunc olmak ve tehlikeli kazalar yasamak istemiyorum dugunde kardesimin dugunu elbisemi aldik mor uzeri altin renginde bir de makyaj icin oneri bilgi verir misinizzz

normalde hep motive ediyorum canım sorma daha epey var benim miadı doldurmaya da. dün gece çok bunalımlı oldu ağrılar da çok farklıydı kesin dedim giderek artacak ben sabaha doğuracağım. insan uykusuzluk ve sıcak da üstüne üstüne gelince kontrolü kaybediyor ara sıra. bi de aslında 34üm diye canım sıkıldı, ilerki haftalarda doğum olsa koşa koşa gitcem zaten zamanı geldi diyeceğim de. kabustu geçti diyelim. şimdi kasılmalar tam gaz devam ama o ağrı geçti en azından içim rahat. sanırım içtiğim bol su ve magnezyumun da faydasını gördüm. perşembe kontrol var zaten bakalım napıyomuş bizim yayamaz :KK46:. öpücükler, sevgiler bizden :KK36::KK36::KK36:
Geçmiş olsun canım zamanında sağlıkla gelir inşallah

tekrar merhaba son sayfalardaki konuşmalardan yola çıkarak size iki örnek vermek istiyorum (özellikle sezeryanı kesin olan arkadaşlar için). Geçen sene en yakın arkadaşlarımdan ikisi doğum yaptı kısa süre var aralarında. Biri normal doğum konusunda çok ısrarcı idi, 39+2 de doktor sezaryen ile almak istedi bebeği 4 kiloyu çok gmeçti normal doğum seni çok zorlar dedi. Epey diretmesine rağmen sıkıntı olursa kendini affetmezsin dedi ve sezeryana ikna etti. zaten kafası büyük bir bebişti ve 4300 gibi görülen kuzumuz 4800 doğdu. ve ertesi gün iyiki normal denememişim dedi annesi. koca adamdı çünkü :) diğer arkadaşım ise 38+3 de suyu geldi ve normal doğurdu. yaklaşık 21 saat sürdü doğum. sonuçta güzelim bir kızımız oldu.

şimdi gelelim sonuçlarına sezeryan olan arkadaşım sütüm gelmeyecek ayağa kalkamıcam bi süre diye stres yapıyordu, sabah 6 da sezaryen oldu, öğlen yürümeye başladı hastanede, gazını tuvaletini akşama yapmıştı bile, öbür gün sabah 10 da çıktık hastaneden yürüyerek. tabiki dikiş vs. normalden daha sıkıntılı bir durum ama bebeğine de kendi baktı. öyle düşünüldüğü gibi yatalak olmadı abartıldığı gibi sıkıntı yaşamadı. tam 4.gün sütü tam olarak geldi. ki normal doğum yapan arkadaşlarımında aynı şekilde ilk 3 gün gelmemişti tam sütleri. şuan 1 yaşını geçti hala emziriyor. bir haftada kendine gelmişti tamamen.

diğer normal doğum yapan arkadaşım iki gece hastanede kaldı. tuvalete çıkamama problemi yaşadı ve sonda takıldı. hastaneden çıkıp eve sonda ile geldik. 3 gün sonda kaldı ondan sonra çıktı. ki evde sonda ile birlikte bebekle ilgilenmek ne kadar zor tahmin edersiniz. onunda aynen 3 gün sonra sütü tam olarak geldi. oda bir haftaya kendini toparladı.

sonuç şu ki, hayırlısı ne ise öyle olsun, lütfen sezaryen ile ilgili en kötü hikayelerden normal doğum ile ilgili ise en güzel hikayelerden yola çıkarak kendinizi strese sokmayın. ne kadar iyi düşünürseniz herşey o kadar iyi olur. ben sonuna kadar normal doğum yapmak istiyorum, ama hiçte önemli deil. sezaryen olacaksam da hiç korkmuyorum. gayet rahat bir operasyon olduğunu düşünüyorum. herşeyin doğalı ve normali tabiki en güzeli. ama sezaryen dünyanın en korkunç ameliyatı değil, ayrıca bebek için komplikasyon riski normal doğumdan daha az.

herkesin kendi ve bebeği için en sağlıklı şekilde doğum yapması dileğiyle :) sevgiler.
Canim güzel yazmışsın ama ben normal düşünürken ve süreçte normal dogum gibi devam ederken açıkçasi yazdiklarindan az korktum gibi. Normalden biraz daha korkuyorum sanki bebeğe bişey olursa falan diye belki de üç düşükten sonra böyle oldum bilmiyorum. Ya normal olcaz ya sezaryen Allahim hayırlısıyla sagliklica elimize almayi nasip etsin hepimize :anneadayı:

Depend ic camasiri alan var mi? Beden tablosu bulamadim orta mi buyuk mu alsam bilemedim. 73 kiloyum hamileliklerde de 40 bedenim

Hayirli olsun canim. Amin kuveze falan alinmadi mi canim? Kac kg dogdu?
Canim beden tablosu paket uzerinde vardi. Bende su anda 75kg ve orta boy alacagim. Buyuk oy bizim kilomuza uygun degil cunku

Kızlar hiç araştırmadan sizlere soruyorum ama, sezaryende epidural ya da spinal arasındaki fark ne? ikisi de belden aşağısının uyuşturulması değil mi? spinal daha rahat diyenler olmuş, bileniniz var mı? bir de prenses doğum dedikleri nedir?
Canim epidural normal dogumun acisini azaltmak icin yapiliyor. Daha dusuk dozda ilac veriliyor. Belden asagisi tamamen uyusmuyor kalkip yuruyebiliyorsun. Spinal sezeryan icin yapiliyor ve omurganin tam icineil ac veriliyor. Belden asagisi tamamen uyusuyor. Ben boyle biliyorum ama prenses dogum nasildir bilmiyorum

Canim güzel yazmışsın ama ben normal düşünürken ve süreçte normal dogum gibi devam ederken açıkçasi yazdiklarindan az korktum gibi. Normalden biraz daha korkuyorum sanki bebeğe bişey olursa falan diye belki de üç düşükten sonra böyle oldum bilmiyorum. Ya normal olcaz ya sezaryen Allahim hayırlısıyla sagliklica elimize almayi nasip etsin hepimize :anneadayı:

yazının ana teması korkma aslında :) evrene olumlu sinyaller gönder, olumlu düşün sana geri dönüşü olumlu olsun normal olsa da çok güzel olacak sezaryen olsa da çok güzel olacak, ikisin de birbirine göre artıları ve eksileri var tabiki o nedenle, güzel düşünceler geçsin kafalardan hep, olumlu olalım herşey olumlu olacak böylece :)

Bana da normal dedi doktor şimdlik ama ben de ilk dafa nst ye cmt günü girdim doktor 15-20 gün sonra bisaha gel dedi benden daha sonra beklenen doğumlar başladı haftalık muayeneye doktor mu çok rahat ben mi çok rahatsızım anlamadım ki :KK12:
Geç çağırmış canım. Benim bir aydır 10 15 günde bir kontrolüm oluyor. Artık haftada bir e düşecek

Back