2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kalp atısını duydunuz mu siz benm gec döllenme oldugu için aslında 5. 6. haftadaymm 15 ınde gdicem doktora keseyi gorduk cok sukur
Geçen çarşamba kese gorundu haftaya kalp atışı için gidicem inşaallah duyarim kızlar sanırım mideniz çok bulanmiyor bulantı için bileklik varmış eşime sipariş ettim yarın sabah getir onu bana diye çok memnun olanlar var allahım inş ise yarar yoksa ben ilaçsız mahvolcam bide oğlum var öyle bu luksum yok

aynı işte canm yaaaa allah yardımcımız olsunnn.... ben bu hafta kalkmıcam pek canım ya

Hanımlar ben de henüz doktora gitmedim. Yedinci haftayı bekliyorum. Yalnız birkaç saattir göbek deliği çevresinde ağrım var. Kramp şeklinde. Sizde de oluyor mu acaba

Selam hanımlar. Yine bu saate kaldım ben. İki saattir ütü yapıyorum. Haftalardır dokunmamışım. Bir de oğlumun nevresimleri kıyafetleri bu saat oldu. Yarın okul açılıyor. Yoğun tempoyla koşturmaya devam.
Merhaba bende cumartesi beta hcg baktırdım 1073 çıktı cuma dr randevum var hayırlısı inşallah
Hayırlı olsun canım hoşgeldin aramıza.

Mrb hanımlar :)ultrasona göre suan 6 haftalık gebeyim 2. Bebeğim
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim.
Hanımlar ben de henüz doktora gitmedim. Yedinci haftayı bekliyorum. Yalnız birkaç saattir göbek deliği çevresinde ağrım var. Kramp şeklinde. Sizde de oluyor mu acaba
Hayırlı olsun canım. Sıkıntı olmaz Allah'ın izniyle. Normal şeyler.

Teşekkür ederim hepimize hayırlı oşsun Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin benimde ikinci bebeğim

tesekkur ederim cnm bu ay yumurtlama takıbı ve catlatma iğnesi olucagım inş, bol bol incir yiyecegım, eşim de günde iki kasık keçi boynuzu alıyor... birde vitamin inofolic kullanacagım kımet hersey

Canım ben varım benim de 5 ocak. Adetten bir gün sonra 17 idi. Şimdi yine tekrarlıcam yarın
Gunaydın canım
evet senın yazılarınıda okumustum, senın reglı tarıhın neydı yanı gecıktıgın tarıh ?
Kac gun oldu yanı 17 cıkalı sonuc?
Benım bugun kesın 188 ve uzerı cıkmalı sonuc bu sabah yıne ıdrar testı yaptım yıne sılık bu nasıl ıs anlamadım

Cnm benim de 5 ocakti.. yarin kan vericem.. senin de yukselmistir insallah.
Allah herkesin gonlune gore versin insallah
Merhaba canım
sende bugun kan verecekmısın
ınsallah guzel sonuclarımız olur bende bugun testı tekrarlayacagım .
sen ıdrar testı yaptıgında sıonucun nasıldı acaba benım sılık cıkıyor hep cızgılerım acaba bı degısıklık olmadımı dıyorum.

Kızlar buarada erken hastaneye gıtmeyenlerı anlayabılırım ancak mesela benım gebelıkte tsh hormonum yukselıyor ve bu cocukta zeka sorunu ve dusuk veya erken dogumu tetıklıyor bu sebeble ben ogrenır ogrenmez bır takım testler sonucu ılaca baslamam gerekıyor.
2. gebelıgı olanlar kestırebılır ama ılk gebelıklerın kesınlıkle hemen dr gıdıp usg bısey gormeseler bıle bu testlerı yaptırması gerektıgını dusunuyorum.
Suanda ben perintalog'a gıdıyorum bana dedıgı sey tsh 8 haftadan sonra tedvaı etmenın bır manası yok tsh 3 cıktı ancak doktor ılac vermedı sanırım gebelıgıme hıc guvenmıyor.
Allahtan dılegım hakkımızda hayırlısını nasıp etmesı ve dıs gebelık olmaması saskınım oylece beklemek cok sıkıcı ne hamıleyım dıyebılıyorum ne degılım

Merhaba hanımlar hepinize hayırlı haftalar diliyorum. Perşembe günü beta hcg yaptırdım sonucum 492.5 du yarın randevum var. Allah izin verirse ikinci çocuğumu bekliyorum. Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. Oğlumda çok beklemiştik tedavi süreci falan yaşamıştık. Minik mucizem çok aratmadı bu sefer. 2.ci olunca kaygı biraz daha fazla oldu bende şimdi onu aşmaya çalışıyorum hepinizi çook öpüyorum sağlıkla kavuşalım çok huzurlu mutlu bir gebelik dönemi geçirelim inşallah.

Benim dediğin şekilde hesaplamama göre bebeğim 7 haftayı bitirmek üzere fakat dr umun hesabına göre 4.haftayı yeni bitirdi.kafam karışık:)
zeran doktorlar son adet tarihini baz alırlar ama bebek ortalama 15 gun erken gelir. Bebekten bebege degisir bu durum tabi.

Ay aynısı canım bende de takvime göre 7 haftalık ama dün doktorum bir ayı doldurmuş dedi bende anlamadım :) geç döllenme falan mı oldu acaba bizim
@sssedahmettt yukarda yazdim bir de bebegin gelisimi de onemlidir. Gec dollenme ve erken dollenme de ayni gorunen SAT olsa bile bebek farkli haftalarda olabilir.

zeran birinci trimestr en riskli ve en cok kaybin oldugu donem olduğu için dikkat etmek gerekir. Vucut zaten gelişiminde sikinti olan bebegi bir sekilde atiyor. Düşük riski varsa dinlenmek ve ayaga kalkmamak gerek.

gebelik ve regl belirtileri aynidir ilk hafta. Geciken adetten suphelenip gebelik aranir. O yuzden bu belirtilerin olmasi normal. Ama biraz sabirli ol ve gecikince test yap.

[QUOTE="papatyadiyari, post: 45052640, member: 391967"]Kızlar ya sırt üstü yatarken hapşurdum ama daha hamşurmam bitmeden kasığımda bir acı oldu ki sormayın. İki büklüm kaldım. Ve şuan çok tedirginim:KK43:( çok abartıyorum bilşyorum. Birde ikinci bu ama gel görki engel olamıyorum. Umarım bişey olmaz[/QUOTE]
[USER=391967]@papatyadiyari
ilk birkac hafta hapsirik ve ani hareketler vs sebeple kasilma normal ve bebek tutunmussa birsey olmaz. Yuksek raflara uzanmak ve agir kaldirmak ve de yogun streching egzersileri zararlidir dikkat etmek gerekir.

@daisybs testler en guvenilir yol degil zaten sadece bizi evde olur olmaz zamanda heyecanlandiriyorlar. Kandaki bhcg degeri ve artisi onemli. Iki gunde iki katina cikiyorsa gebelik guzel gelisiyor demek. Inşallah kan degerlerin iyi cikar.

CuteMom kan degerlerini dikkatle izliyor doktor degil mi? Artis istenilen seviyede değilse bos gebelikten supheleniyorlar genelde. Keseyi rahimde gorduysen dis gebelik olmaz. Kimyasalda da cok artis olmuyor zaten. Insallah hicbiri degildir. Kontrolleri ihmal etme.

Acaba bira geç mi başlasam işine Can'ım.bir ay daha geçse bira büyüseler.hepimiz için riskli bir dönemden geçiyoruz.naçizane fikrim
zeran doktor dusuk riski olduğu zaman rapor veriyor zaten onun disinda evham yapmayın bence. Hem size hem bebege zarar.

cicekkokusu bir an once doktora gidip kan vermen gerek bence. Yoksa evde pc basinda birbirimize yazip duruyoruz ama hicbirimiz doktor degiliz ve yorumlarla var olani değiştiremiyoruz. Evham da iyi degil gebelikte. Biraz sakin olmak hem daha rahat gebelik hem de bebegin gelisimine olumlu etki saglar.

Kızlar ben de okulöncesi öğrt.yim bu bulantılarla Nasıl olcak bilmem:) ilk aylar bize tatil olsa iyiydi.
@emelocco tuzlu cubuk bulantilara iyi geliyor diye okumustum arkadasim da demisti. Kuri ekmek galeta bir de.

Kızlar ben de öğretmenim yarın başlıyoruz bakalım bulantılarla ne kadar verimli olacağım :/
@emelocco pozitif dusunup pozitif yasiyoruz sevgili meslektasim. Cocuklara biz demiyor muyuz iyi düşünmelerini. Kendimiz de yapmaliyiz.

kızlaar hafif bir batma oluoyr arada sizdede varmı ? sag tarafımda
kendidebilmiyor sag tarafa yerlesmis olabilir bebek. Gaz sancisi da olabilir bende cok var bu ara.

henüz bilmiorm tahmini ebemiz 25 eylül 10 ekım dıor bakalm:)
kendidebilmiyor doktor SAT baz aliyirlar ebeler gercekleri soyluyor hep. Bebekler genelde 15 gun erken geliyor benim gordugum. Eylul annelerini de takip et bence. Ordakiler hangi asmada hangi testleri vs yapiyorlar diye. Ben hamile kalbildiysem 22 Ekim diyecek doktor ama 7 Ekim beklerim sahsen. Yani her türlü Ekim konusunu takip etmeliyim. Ama 10 Ekime kadar olanlar Eylule de bakabilir bence. Sahsen ben bakardim. Yakin haftalik gebelerin benzer durum paylasimlari cok faydali.[/USER]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…