Benim dediğin şekilde hesaplamama göre bebeğim 7 haftayı bitirmek üzere fakat dr umun hesabına göre 4.haftayı yeni bitirdi.kafam karışık:)
zeran
doktorlar son adet tarihini baz alırlar ama bebek ortalama 15 gun erken gelir. Bebekten bebege degisir bu durum tabi.
Ay aynısı canım bende de takvime göre 7 haftalık ama dün doktorum bir ayı doldurmuş dedi bende anlamadım :) geç döllenme falan mı oldu acaba bizim
@sssedahmettt yukarda yazdim bir de bebegin gelisimi de onemlidir. Gec dollenme ve erken dollenme de ayni gorunen SAT olsa bile bebek farkli haftalarda olabilir.
Kızlar hamilelik döneminizi Nasıl geçiriyorsunuz???ben annemin ve kvalidemin uyarılarıyla sürekli dinlenerek geçiriyorum.ilk üç ay önemliymiş.eşim de çok titriyor.vicdan yapıyorum ben de sürekli yatış:)zaten uykum da çok geliyor sürekli nerdeyse bişey yiyemiyorum.midem aynı anda yanıyor,bulanıyor ve açlıktan kazınıyor.ne garip diil mi?2,3 mm lik yaramazın koca vücuduma yaptığı şeylere bakar mısınız?
zeran
birinci trimestr en riskli ve en cok kaybin oldugu donem olduğu için dikkat etmek gerekir. Vucut zaten gelişiminde sikinti olan bebegi bir sekilde atiyor. Düşük riski varsa dinlenmek ve ayaga kalkmamak gerek.
malesef berbat hamılemıyım onu bıle bılmıyorum moralım o kdr cok bozuklı bugun dr gottım negatıffffff daha adetıme ıkı uc gun var ama bende hep kasık agrısı gogus agrısı mıde bulantısı vsvs yanı bı hcg hormonu madem bende yok neden bu belırtılerı yasıyorum bırı bana solesın lutfen ya
gebelik ve regl belirtileri aynidir ilk hafta. Geciken adetten suphelenip gebelik aranir. O yuzden bu belirtilerin olmasi normal. Ama biraz sabirli ol ve gecikince test yap.
[QUOTE="papatyadiyari, post: 45052640, member: 391967"]Kızlar ya sırt üstü yatarken hapşurdum ama daha hamşurmam bitmeden kasığımda bir acı oldu ki sormayın. İki büklüm kaldım. Ve şuan çok tedirginim:KK43:( çok abartıyorum bilşyorum. Birde ikinci bu ama gel görki engel olamıyorum. Umarım bişey olmaz[/QUOTE]
[USER=391967]@papatyadiyari ilk birkac hafta hapsirik ve ani hareketler vs sebeple kasilma normal ve bebek tutunmussa birsey olmaz. Yuksek raflara uzanmak ve agir kaldirmak ve de yogun streching egzersileri zararlidir dikkat etmek gerekir.
Kizlaaaaa...r!!! Bugün idrar testi yapmıştım, negatifti. Beş saat sonra odaya girdiğimde bi daha bakayım dedim. İkinci çok silik çizgi vardı. Eşim de gördü. Biliyorum bu kadar geç sonuç geçersizdir ama bu şekilde hamile olduğunu öğrenenler varmış. Ne düşüneceğimi şaşırdım
@daisybs testler en guvenilir yol degil zaten sadece bizi evde olur olmaz zamanda heyecanlandiriyorlar. Kandaki bhcg degeri ve artisi onemli. Iki gunde iki katina cikiyorsa gebelik guzel gelisiyor demek. Inşallah kan degerlerin iyi cikar.
Merhaba kizlar.
benim durumum belli degil
hatirlatayim adetin gectigi2. Gun beta 62 cikti 62 saat sonra tekrarladimizda 94 cikti yarin yine tekrarlanacak test bu durumda isim cok karisik ve zor. Kafam allak bullak boyle olmasina hem uzuluyorum hemxe nihayete ermeyecekse dis gebelik olmasinda kimyasal olsun diyorum.
Kendi dr cuma gunu gel daha test yapma o gun yapariz dedi ama onu dinlemicem bir baska doktor ise zaten kimyasaldir o zamana kadar duser6 diyor bir oteki ise iliski gunleri gec kesin gec dollenme son anda tutundu bebek diyor. Neredeyse hwr gun evde idrar testi yapiyorum hala silik cizgi
CuteMom
kan degerlerini dikkatle izliyor doktor degil mi? Artis istenilen seviyede değilse bos gebelikten supheleniyorlar genelde. Keseyi rahimde gorduysen dis gebelik olmaz. Kimyasalda da cok artis olmuyor zaten. Insallah hicbiri degildir. Kontrolleri ihmal etme.
Acaba bira geç mi başlasam işine Can'ım.bir ay daha geçse bira büyüseler.hepimiz için riskli bir dönemden geçiyoruz.naçizane fikrim
zeran
doktor dusuk riski olduğu zaman rapor veriyor zaten onun disinda evham yapmayın bence. Hem size hem bebege zarar.
Kizlar.. bir doktor vardi gecen aylarda muayene olmustum onunla konustum telefonda anlattim agrim.var regl gelmedi 2 gun gecti falan dedim, olabilir agri sanci normaldir dedi.
Ama icim icimi yiyo...
yarin doktora gidicem kan vermek icin devlete, ogleden sonra sonuc cikar mi dersiniz?
Bir de kesenin bakilmasi haftaya mi olur ? Siz daha iyi biliyosunuz:)
Bu arada ben dun sabah test yapmistim, sonra dun oglen yapmistim. Bide bugun sabah, bugun sabahki hafif daha silik gibiydi hcg dusmuyodur kimyasal degildir demi.. evham mi yapiyorum ?
cicekkokusu
bir an once doktora gidip kan vermen gerek bence. Yoksa evde pc basinda birbirimize yazip duruyoruz ama hicbirimiz doktor degiliz ve yorumlarla var olani değiştiremiyoruz. Evham da iyi degil gebelikte. Biraz sakin olmak hem daha rahat gebelik hem de bebegin gelisimine olumlu etki saglar.
Kızlar ben de okulöncesi öğrt.yim bu bulantılarla Nasıl olcak bilmem:) ilk aylar bize tatil olsa iyiydi.
@emelocco tuzlu cubuk bulantilara iyi geliyor diye okumustum arkadasim da demisti. Kuri ekmek galeta bir de.
Kızlar ben de öğretmenim yarın başlıyoruz bakalım bulantılarla ne kadar verimli olacağım :/
@emelocco pozitif dusunup pozitif yasiyoruz sevgili meslektasim. Cocuklara biz demiyor muyuz iyi düşünmelerini. Kendimiz de yapmaliyiz.
kızlaar hafif bir batma oluoyr arada sizdede varmı ? sag tarafımda
kendidebilmiyor
sag tarafa yerlesmis olabilir bebek. Gaz sancisi da olabilir bende cok var bu ara.
henüz bilmiorm tahmini ebemiz 25 eylül 10 ekım dıor bakalm:)
kendidebilmiyor
doktor SAT baz aliyirlar ebeler gercekleri soyluyor hep. Bebekler genelde 15 gun erken geliyor benim gordugum. Eylul annelerini de takip et bence. Ordakiler hangi asmada hangi testleri vs yapiyorlar diye. Ben hamile kalbildiysem 22 Ekim diyecek doktor ama 7 Ekim beklerim sahsen. Yani her türlü Ekim konusunu takip etmeliyim. Ama 10 Ekime kadar olanlar Eylule de bakabilir bence. Sahsen ben bakardim. Yakin haftalik gebelerin benzer durum paylasimlari cok faydali.[/USER]